כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. תובנות,מסקנות והמלצות בנושא חופשה ראשונה עם ילד\ה! 11/03/2008 18:38 לתגובה הבאה
המכור המכור לא מחובר המכור  משתמש פעיל 408 הודעות עד כה
שלום לכולם
חברנו ניסים שאל אותי, איך היתה חופשתי האחרונה עם הילדה שזו לה חופשת הסקי הראשונה.החלטתי לשתף אותכם בעניין חשוב זה.

1.אז כך,צריך תחילה לנסות ולהבין האם הילד\ה באמת רוצים ללמוד לגלוש, זאת לא משימה קלה כל כך.לפעמים,זה רק הרצון לחקות את ההורה, אין בזה פסול כל עוד הילד\ה מבינים שזה דורש מהם השקעה.
2.צריך לנסות ,באם זה ניתן,שיעור פרטי ע"י מדריך גלישה לילדים! באתר החרמון או לחילופין שיעור היכרות באחד מהסקימולטורים שיש בארץ.כל זה כדי שהילד\ה יקבלו תחושה לגבי הספורט הזה,איך להרגיש עם הציוד.לפעמים,לפני שסוגרים חופשה הילד יבין\יחליט שזה לא בשבילו.חיסכון של כסף והרבה עוגמת נפש,אם תגלה את זה רק בחו"ל.
3.עם הילד\ה עדיין "רוצים" ולא מתאפשר לך ההמלצה בסעיף 2 ,עליך לנסות במגבלות התקציב,לנסוע למועדון קלאב מד\ולטור בהם יש הדרכה בעברית וסביר שיהיו עוד ילדים ישראלים בגילו\גילה.בדר"כ ישנה גם תעסוקה ופעילות לילדים אחרי הסקי,מה שמפנה גם להורה זמן גלישה.
4.במקרה,ואתה מסתפק באתר קטן יותר (משיקולי תקציב) כמו שפינדל בצ'כיה,בורוביץ או בנסקו בבולגריה אתה צריך לנסות ולתכנן אופציות לטיול או אטרקציות שיכולות לעניין את הילד\ה וזה למצב שהילד\ה יחליטו כבר בהתחלה אחרי יום יומיים שזה לא זה.
5.במקרה שלי אנחנו לקחנו דיל כולל (מלון+הדרכה+סקיפס+ציוד)ונוצר מצב שהילדה בסוף היום השני נפלה מספר פעמים בטיבר קצת משופע ביחס ליום הקודם.היא איבדה את הבטחון אולי גם בגלל מדריכים לא מספיק מיומנים או רגישים למצב שלה,ולכן בערב היא הודיע לי שהיא לא רוצה לגלוש יותר.במחשבה שניה אולי כדאי לתת לילד\ה הדרכה פרטית כבר בהתחלה ולאחר מכן לצרף אותו\ה לקבוצה.ואולי גם לא לקחת סקיפס שבועי אלא בהתאם לרצון ולמצב של הילד\ה.
6.החופשה היתה בשביל הילדה! (מתנת בת מצווה).למרות שהיא לא עמדה בציפיות שלי ממנה מבחינת הרצון להתקדם (חזרה לגלוש לבד במתחם של המתחילים ולא עם הקבוצה)הבנתי שאסור לי להכריח אותה לעמוד בציפיות שפיתחתי לעצמי.אלא לתת לה את הקצב שלה,כי לא רציתי שהיא פשוט תשנא את הסקי ותפתח אנטגוניזם שימנע ממנה לנסות בעתיד את הספורט הזה.
נכון שזה גרם לי לשהות יותר זמן במחיצתה ולעודד אותה ולנסות ללמד אותה מניסיוני,כל זמן שהיא שיתפה פעולה.
7.כמו שאתה מבין נסיעה כזו אב ובן\ת לחופשה היא מעבר לסקי עצמו,זהו זמן איכות מיוחד שאסור לפספס.לכן,הייתי ממליץ לך שהחופשה המשותפת לא תבוא על חשבון חופשת הסקי שלך.כי אז אם משהו משתבש ותצטרך ללוות את הילד\ה רוב הזמן שלא תרגיש פספוס ואכזבה שלא גלשת מספיק, מזה שהילד\ה רוצה להתפנא עוד קצת במיטה בבוקר, ולא מעניין אותו שבשעות מסוימות יש טור גדול בגונדולה וכו'.. מכיון שזאת היתה החופשה השניה שלי השנה הייתי פחות לחוץ וזרמתי לפי הראש של הילדה.בסיכומו של יום הילד\ה צריכים לחזור הביתה עם זכרונות טובים וחוויות מהנות.

שיהיה לכם בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. רמי, כל הכבוד לך תגובה ל - 1 11/03/2008 23:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
לקחת את זה כמו גדול. מזל שלא לחצת עליה.
אני לא בטוחה שאני במצבך הייתי עומדת בזה (בעצם אני בטוחה שלא).

יש לי הרבה מסקנות מארבעת ילדי שלי, זה לא משנה כרגע, כי ילדים הם מאד שונים האחד מהשני. הם התחברו לזה מיד ורק רצו להתקדם.

יכול להיות שאם היו איתה עוד ילד או שניים שהיא מכירה זה היה אחרת.
היו איתה עוד ילדים דוברי עברית בקבוצה?
ואיך היא תיקשרה עם המדריך?

דווקא לא בטוח שיום בחרמון זה ממש מדד טוב והכנה לחופשה כזו. כולנו יודעים איך יכול להראות יום בחרמון, ולא כדאי שנפתח על זה שוב את הדיון.
אולי עם מדריך פרטי (של בועז...) בחרמון זה יותר טוב.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. כרמית תודה על הפירגון תגובה ל - 2 12/03/2008 11:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפני הנסיעה נסיתי למצוא חברה\שותפה לילדה כי גם אני חשבתי שזה יקל עליהן,אך לא הצלחתי . לעניין ההדרכה, בקבוצה של הבת היו עוד 6 ילדים ישראלים מתוכם שתי בנות.הקבוצה היתה בהתחלה גדולה מדי (16)ושני מדריכים בולגרים דוברי אנגלית עילגת.ביום הראשון ליוויתי את הילדה מהצד, צפיתי בשיעור ועודדתי אותה.בשיעור השני באותו היום כבר דרשתי שיפצלו את הקבוצה לשתיים. מעניין שהם לא הבינו\לא רצו את ההבדל בין שני מדריכים ל-16 ילדים לבין מדריך אחד ל-8 ילדים.
הילדה פרשה אחרי יומיים מהפחד לעשות סיבובים במשטח בעל שיפוע קצת יותר גדול מהמסלול ביום הראשון.לא נורא,למרות שלא הצלחתי להבין למה היא לא רצתה לרדת את המסלול בהדרכתי או לחלופין עם מדריך פרטי.
אל דאגה,בסה"כ אני בטוח שהיא נהנתה גם מהגלישה לבד,המסעדות,הקניות,הבריכה,האוירה ומהחברה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אין כמו קבוצת הדרכה בעברית תגובה ל - 3 13/03/2008 17:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מיכל ע לא מחובר מיכל ע  משתמש פעיל 550 הודעות עד כה
אני יודעת שאני חוזרת על זה פעם אחר פעם, אבל כל אחד "משווק" את מה שהוא מאמין בו.
אני בטוחה שהבת של המכור היתה נהית יותר עם מדריך דובר עברית (שהיה מוציא לה את הפחד, מדרבן אותה וגורם לה להרגשה טובה). גם המכור היה מוצא אוזן קשב אצל המארגן של הקבוצה. ובמקרה הכי גרוע יש בדר"כ עם מי להשאיר ילד לא גולש.
יש מגוון קבוצות הדרכה בעברית וחלקן לאתרים זולים ובמחירים לא יקרים (כמובן שצריך לקחת בחשבון שהתמורה בהתאם). לכן כיום אני לא רואה סיבה לוותר על האפשרות הזו (אלא אם יש מגבלת תאריכים קשה).
לי אין אפשרות לנסוע לחופשה ללא הילדים ולכן אני מוכנה לשלם יותר על מנת שזמן הגלישה שלי לא יפגע וזה לא יבוא על חשבון הילדים (שמאוד נהנים מהקבוצות שלהם).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אין כמו קבוצת הדרכה בעברית - לא בטוח... תגובה ל - 4 13/03/2008 22:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל,
כנראה שאת צודקת, לא ניסיתי קבוצה בעברית, אז אני לא יכולה לשפוט.
אגב, האם את ניסית קבוצת הדרכה לא בעברית?

אל תשכחי שמחירי קבוצות הסקי בעברית הם יקרים כפליים!!! ממחיר חופשה תפורה לבד (לפחות לפי המחירים שאיתן נתן היום). ממש לא כל אחד יכול להרשות לעצמו, בעיקר כשמדובר על שני הורים וכמה ילדים.

עכשיו, בהנחה שמתפשרים, צריך לעשות את זה חכם.
אפשר למצוא קבוצות מצויינות עבור ילדים, צריך רק לברר היטב קודם.
1. לדאוג שבית הספר יודע ויטפל היטב בילד, שלפעמים אפילו אנגלית אינו יודע.
2. אם יש בעיה לעמוד על שלך ולהחליף קבוצה/מדריך
3. אם אפשר שיהיה עוד מישהו שהילד מכיר בקבוצה (הורה, ילד אחר)

בנסיעתנו האחרונה, לפי אחת ההמלצות פה בפורום, הלכתי על בית ספר קטן. התכתבתי עם עשרה בתי ספר שונים (מתוך 15).
בעלת בית הספר שבחרתי (אינגריד סלבנמוסר, סקיוולט) ענתה אישית לכל המיילים שלי. לבקשתי שהילד יהיה בקבוצה עם אביו היא הסכימה ואף הוסיפה שידאגו לו לבידור מיוחד (לא שהיה צריך, בידור היה שם בשפע).
בכל בעיה שהתעוררה היו גמישים איתנו.

הבעיה כאן אולי היא הדיל. שנוסעים ולא יודעים כלום על ההדרכה.
מהתרשמותי כאן בפורום, ותקנו אותי אם אני טועה, היציאה לדילים היא קצת "חתול בשק". ולא כל החתולים לבנים, כמו במקרה שתואר כאן.

אני אישית דווקא אוהבת "להיטמע" בין ה"גויים" ולשמוע כמה שפחות עברית בחופשת הסקי שלי. ילדי הרוויחו המון מהקבוצות דוברות הגרמנית/אנגלית/הולנדית בהן הם היו, וגם המורה לאנגלית היתה מאד מרוצה...

בואו לא נכליל. כל אחד ויכולותיו הכספיות והעדפותיו האישיות. בסקי ובחיים בכלל! Twisted Evil
כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מסכים לחלוטין עם מיכל תגובה ל - 5 13/03/2008 23:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2165 הודעות עד כה
וכמו שמיכל כתבה. יש קבוצות בעברית במחירים שונים. הכל תלוי בסוג החבילה בה את בוחרת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. כרמית - אני התנסיתי עם ביתי גם בקבוצה עם מדריך זר. תגובה ל - 5 14/03/2008 00:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
מגיל 5-6 עד 10 עבל גלשה דרך קלאב מד. זה מה שהכרנו אז והיה לי נוח היות ולי היתה קבוצה של מבוגרים והיא היתה בקבוצה של ילדים.
בגיל 10 היא עברה לנבחרת סקי ואז צריך היה להוציא ממנה את "טעויות" הגלישה שלה.
לאחר שהיתה בנבחרת נסענו לסקי עם קבוצת הדרכה ישראלית עבורי כאשר היא ה"נגררת". אני מאוד נהנתי וענבל היתה מאושרת עד הגג למרות שרמת הגלישה שלה היתה כבר גבוהה מאוד. היא גלשה עם מדריך בשם עדי שאיתן מכיר היטב (מופיע בתמונה).ההיתרון בקבוצות עם מדריכים דוברי עברית שהם מסבירים ומלמדים טכניקה. הילד לא רק עוקב כמו תוכי אלא מקבל לימוד תוך כדי גלישה כייפית . לא תמיד הם מרגישים שמכניסים בהם תורה היות וחלק תוך כדי משחק.
כפי שאיתן תאר- העניין שלה והעיסוק שלה נתנו לי את השקט לגלוש ולהגיע מתי שהקבוצה רצתה לחזור ללא עיכובים מצדי או מצד אחרים. משך השנים הצטלבתי עם קבוצות הדרכה עברית וראיתי גם קבוצות עם קטנים את היחס והלימוד והעיקר השקט להורים.
מהכרות קרובה יותר של איגוד המדריכים והמדריכים עצמם אני יכולה להעיד כי הדרישות שלהם גבוהות מהמדריכים. ראיתי אותם בהשלתלמויות כאשר היינו באותו אתר ומלון.
עד היום (לאחר 5 שנים) כאשר ענבל פוגשת את עדי השמחה גדולה, גם אם זה בארץ בתערוכת הסקיוגם בחו"ל .
לסיכום:
באקדמיה לסקי המאמנים מלמדים את הילדים טכניקת גלישה נכונה ואנחנו יכולים לראות לפי הגלישה באם הילד למד אצל מדריך ישראלי או אצל מדריך זר.
כמובן שאת השיקולים הכספיים כל אחד עושה לעצמו ולא חייבים לצאת בקבוצת ההדרכה היקרה ביותר.גם כאן אפשר ורצוי לעשות סקר שווקים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. רינה, אין לי ויכוח איתכם תגובה ל - 7 14/03/2008 07:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה שלביתך היו שגיאות שהשתרשו, עדיין לא מעיד על הכלל.
ילדי וילדיהם של כמה מחברי הטובים גולשים מצויין בלי שהשתתפו בקבוצות בעברית.
אני בטוחה שיש מדריכים ישראלים טובים, ומניחה שיש גם כאלו שפחות, כמו שמדריכים זרים יש טובים יותר וטובים פחות. ללא ספק העברית היא יתרון עצום לילדים, בעיקר לילדים שקצת מתקשים/מהססים/מפחדים.

אבל, וזה אבל גדול -
בואו נחזור רגע לתחילת השירשור הזה, לפני שהחל דיוננו המלומד.
על מה נכתב כאן?
על מישהו שלקח את ביתו לחופשת סקי בבנסקו, בגלל שיכולותיו הכספיות היו מצומצמות. בטח לא בגלל האוכל הבולגרי...
וכבר השתתפנו שתינו בדיון על למה גם בנסקו זה אחלה.

מאד מכעיס אותי כל פעם שמישהו נכנס לדיון כזה ומלמד את האחר עד כמה האתר שלו "עלוב", כמה המדריכים שלו לא טובים, שאורך המסלולים לא מספיק וכו'. זו השתחצנות מיותרת!

קיטנת סקי (או חופשת סקי בעברית), גם הזולות שבהן, היא עסק יקר. אם צריך להטיס 22 מדריכים זה לא יכול להיות זול. ואם יתפשרו כדי להוזיל עלויות אז יהיו פה חכמים שיהיה להם מה להעיר בעניין.
אז בואו לא נציע קיטנת סקי לכל אחד, בטח לא למי שיכול להקדיש לעניין 700-800 יורו. בואו נדריך אותו מנסיוננו איך להוציא את הטוב ביותר במגבלות הקיימות.
להיות "גורו" של רעיון מסויים זה יפה וטוב, אבל כדאי לקרוא קודם למי מייעצים ולא לדרוך לו על היבלות.

קיטנת סקי לא מתאימה לכל אחד, ולא רק מסיבות כספיות.
אצלי למשל זה גם סיבה כספית, אבל גם מכיוון שממש לא בא לי לצאת לחופשה שלי עם ישראלים. ואין לי שום דבר נגד ישראלים, אני בטוחה שאלו חברה נפלאים, שתהיה לי איתם שפה משותפת, ולילדי חברה של ילדים כמותם. לא בא לי על זה, כמו שלא בא לי לנסוע לטיול בחו"ל בקבוצה מאורגנת.
אז אני מתפשרת על הדרכה, ילדי ילמדו קצת יותר לאט. לא נורא, יש להם עוד מספיק שנים ואלופי סקי הם כבר לא יהיה כנראה ואני בטח לא. אני נוסעת להנות, ולהנות בדרכי שלי, לא בדרכו של מישהו אחר, שיש לי לדרכו את כל הכבוד.

ואגב, באותו עניין, יש לי הצעה. אולי מישהו ירים את הכפפה.
מה דעתך רינה, שמישהו יפתח רק קבוצות הדרכה בעברית, לשבוע אחד או אולי שבועיים. אולי מספיק שיהו קבוצות לילדים והמבוגרים ישתלבו בקבוצות הרגילות (אני מעדיפה ככה, אוהבת את הצחוקים בגרמנית...).
את שאר הסידורים - טיסה, רכב, לינה, אוכל, ציוד וכו' - כל אחד יעשה לעצמו, לפי יכולותיו הכספיות והעדפותיו האישיות. בערב מי שירצה ישאר יחד ומי שלא יתפזר לדרכו. מה דעתך?

לסיכום, תרשו לי לחזור שוב על מה שכתבתי כאן קודם -
בואו לא נכליל! כל אחד ויכולותיו הכספיות והעדפותיו האישיות. בסקי ובחיים בכלל!
זה צריך להיות המוטו כאן בפורום ובחיים.

ושרק נהיה בריאים
כרמית

[עודכן ב:14 מרץ 2008 07:28:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. גם אני נגד הכללות תגובה ל - 8 14/03/2008 08:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
דודי חיימוב דודי חיימוב לא מחובר דודי חיימוב  משתמש פעיל 257 הודעות עד כה
המידע צריך להיות מועבר כעובדות נטו ללא פרשנות אישית שהיא מיותרת , כל אחד יעשה במידע כרצונו .
מסכים עם כרמית בגישה .
דודי

צירוף מיקרים הוא הדרך של אלוהים להשאר אנונימי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. מסכים עם כל מילה!(של כרמית ) תגובה ל - 9 14/03/2008 11:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול כחול מסלול כחול לא מחובר מסלול כחול  משתמש פעיל 235 הודעות עד כה
למרות שאנחנו(כולל את מסלולה שחורה)נהנים מצד אחד גם מחברתם של הישראלים.בדרך כלל אנשים לא נדחפים במקומות כאלה והבחירה היא הדדית לגבי גלישה יחד.היו לנו מקרים שהתחברנו דרך קבוצות הגלישה עם זוגות ממדינות אירופיות .אפילו נשארנו בקשר במייל עם שני זוגות למרות שעברו כבר מספר שנים ולא הצלחנו לחבר חופשות נוספות יחד.
יש משהוא שונה כאשר יוצאים לחול ומתחברים עם אנשים מכל העולם כמעט. הרי לשם זה נושאים לחול.ויסלחו לי הישראלים שאני נמנה עליהם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. הי רמי תגובה ל - 2 14/03/2008 14:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Alon Alon לא מחובר Alon  משתמש פעיל 952 הודעות עד כה
נראה לי שהתובנה שלך שאין מקום ללחוץ את הבת להגיע לתמונה שאתה ציירת לך לפני החופשה היא זאת שאיפשרה לכם לסיים את החופשה עם טעם טוב.
אני גם משוכנע שבהרבה מקרים ההתחלות של הילדים לא תמיד חלקות כמו שלפעמים מצטייר (נראה לי שהמקרים הלא "חלקים" משתפים פחות+האינסטינקט הישראלי לחזור ולספר "היה גדול/מדהים/החופשה המוצלחת של בן אנוש אי פעם) ואז קבלת החלטות בשטח (לזרום עם רצון הילד/ללחוץ עליו לנסות למרות חוסר הרצון) קובעת את התחושה הכללית מהחופשה.
בשורה התחתונה נראה לי שפעם הבאה תדאג לה ליותר תשומת לב הדרכתית (לאו דווקא יותר זמן הדרכה) ואולי קצת ריווח הגלישה על פני החופשה.

הקיצר תודה על התובנות וההמלצות השימושיות.

עושים מה שאפשר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. ההבדל ביננו כרמית שאני שיתפתי מנסיוני ואת בחרת תגובה ל - 8 14/03/2008 15:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רינה ב לא מחובר רינה ב  משתמש פעיל 323 הודעות עד כה
לראות זאת אחרת ואף להטיף.
שבוע טוב ותמשיכי להנות מבדיחות בגרמנית ובכל שפה אחרת.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. איך כמעט פיספסתי את המשך הדיון... תגובה ל - 12 16/03/2008 21:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מיכל ע לא מחובר מיכל ע  משתמש פעיל 550 הודעות עד כה
כרמית, לשאלתך לא נסעתי עם הילדים לסקי במסגרת אחרת (נסיעה עם נטע כשהיא בת שנה ו-3 חודשים לקלאב מד לא רלבנטית לדיון). ההמלצה שלי מתבססת על הניסיון החיובי מהקבוצות של בועז (וניסיון הרבה פחות מוצלח עם שלי טורס) ועל מה שלמדתי מניסיונם של אחרים. גם אני לא טיפוס של טיולים מאורגנים או קלאבים למיניהם ואני בהחלט מבינה את ההעדפה שלך לבלות את החופשה בסביבה שאינה דוברת עברית. אבל לדעתי עם ילדים, ובמיוחד קטנים או מתחילים, זה שונה.
אני רוצה להדגיש שלא התכוונתי למתוח ביקורת על החופשה של המכור ובתו, אך כיוון שכותרת ההודעה שלו היתה "תובנות,מסקנות והמלצות בנושא חופשה ראשונה עם ילד\ה!", זה נראה לי מתבקש לתת גם המלצה שונה.
בוודאי שהחופשה שלנו עם הקבוצה של בועז יקרה משמעותית מהחופשה שלך, אבל זה לא קנה מידה להשוואה, כי לא מודבר בחופשה באותם תנאים. גם עבורנו זו חופשה מאוד יקרה, אבל בשלב זה היא שווה את המחיר - היום, כשדיברתי עם יואב בן ה-4 על זה שאולי ניסע לחופשה בקיץ, הוא ביקש לנסוע לסקי - אין המלצה יותר טובה מזו! לי הכי חשוב שהילדים יהנו ורק אח"כ שילמדו לגלוש (או ישפרו את הגלישה), כי לפניהם עוד הרבה שנים של סקי ואני רוצה שיחכו לחופשת הסקי בקוצר רוח (כמו אמא שלהם).
העניין הוא שהיום יש בהחלט גם אפשרויות זולות בהרבה להדרכה בעברית לילדים, שדווקא כן מתאימות לכל כיס. לחברים מתחילים שהבן הקטן שלהם כמעט בן 8 המלצתי למשל להצטרף לקבוצה של ירון לבנסקו. חברים אחרים הצטרפו לקבוצה של סקידיל לסלה רונדה. המחירים של הקבוצות האלה כבר הרבה יותר שפויים (אם כי עדיין לא בר השוואה לדירה באוסטריה, עם טיסה באמצע הלילה).

סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. הי רמי תגובה ל - 11 17/03/2008 01:19 לתגובה קודמת
היי אלון
דרך אגב, לא היתה כוונה להתווכח על נושא שפת ההדרכה ההדרכה .ברור לי שיש יתרון להדרכה בעברית.כמו שכרמית ציינה העלות הכספית לחופשה שניה היתה מרכיב חשוב בבחירת הדיל.אבל הנקודה החשובה שאליה כיוונתי היתה הזרימה עם רצון הילדה על לימוד בקצב שלה בלי לחץ מצידי.היה חשוב לי שהילדה תהנה מהחופשה גם אם תחליט באיזה שהוא שלב שארבע שעות סקי ביום זה יותר מדי בשבילה. אני בטוח שתגדל ועוד תחזור לעשות סקי,מפני שלא העמסתי עליה את הציפיות שאולי פיתחתי לעצמי לפני הנסיעה.
אנחנו לא מתייאשים,יש זמן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:חזרנו מאישגיל
להודעה הבאה:לינק לסירטון שצלמנו בשלדמינג