כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ציוד ועלותו... 11/03/2008 20:26 לתגובה הבאה
  ליאור85 לא מחובר ליאור85  משתמש בינוני 60 הודעות עד כה
היי
אני טס לפרו בוליביה וארגנטינה ביולי.
אני מבין שפרו ובוליביה זה מזג מאוד ידידותי בתקופה, אבל ארגנטינה זאת הבעיה שלי [=
אני אגיע אליה רק בסוף הטיול, בטח אוקטובר. מבחינת ציוד לקור שיהיה שם... מה באמת חשוב לי לקנות, כמה זה יעלה, ואולי עדיף לקנות את זה שם בזול יותר?
ועל הדרך, חלוקה נכונה של הסכום המיועד, תהיה 60% טרוולר ו40% באשראי?
תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. בעייתיות קלה עם ההגדרה "מזג אוויר ידידותי" תגובה ל - 1 11/03/2008 23:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mi luz לא מחובר mi luz  משתמש פעיל 528 הודעות עד כה
ביולי- אוגוסט, מזג האויר בפרו- בוליביה הוא אכן ידידותי, יחסית. הכוונה היא שלא גשום. בהרים (שבהם רוב המקומות המעניינים) לעומת זאת, קר. מאוד. אפס מעלות כזה, פלוס מינוס...
אז תתכונן לקור גדול גם באנדיות ובטח לא רק בדרום. או במילים אחרות תצטייד היטב כבר מהבית. מבחינת מה בדיוק לקחת, זה תלוי בכמה אתה סובל מקור. בדר"כ כדאי להביא קצת בגדים תרמיים ואיזה פליז טוב.

מבחינת חלוקה של הכסף, לדעתי, טרוולים זה טרטור וכאב ראש. אני הייתי מחלק 80% אשראי (לפחות) ו-20% טרוולים (מלבד כמה מאות דולרים מזומן שתביא איתך).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. קיבלתי תיקון [= תגובה ל - 2 11/03/2008 23:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ליאור85 לא מחובר ליאור85  משתמש בינוני 60 הודעות עד כה
הבנתי באמת שעדיפה חלוקה כזאת, אני אעשה משהו כמו 60% אשראי, 40% טרוולים.
בקשר למזג, במקומות המדוברים, של הרוחות וה0 מעלות... על איזה לבוש מדובר?! חולצה תרמית, גטקס ופליז יעשו את העבודה? לא צריך משהו מטורף? (אני פשוט לא מכיר את רמות הקור הללו)
ומבחינת שינה, אוהל אני לא אביא, אבל צריך שק"ש מהמקצועיים שמותאמים למינוס משהו מעלות ועולה איזה 300-400 שקל? ונעליים חייבות להיות המיוחדות ואטימות למים ב350+?
אני פשוט לא רוצה שיסבנו אותי עם כל ה"אתה חייב" בחנויות...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. קיבלתי תיקון [= תגובה ל - 3 12/03/2008 08:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עידן - צוות למטייל חיפה לא מחובר עידן - צוות למטייל חיפה  משתמש פעיל 162 הודעות עד כה
קודם כל אני מבטיח לך שלא נסבן אותך בחנות.Smile
קצת קשה לענות על השאלה שלך כי לא הגדרת את מטרת הטיול, כמה טרקים אתה מתכנן(ואיפה).

במידה ולא מתוכננים בכלל טרקים בהחלט חבל לקנות ציוד יקר ואיכותי. ולא פחות חשוב, זה ממש לא כיף להיסחב עם תרמיל כבד שמפוצץ בדברים לא נחוצים...

לעומת זאת, אם אתה כן מתכנן טרקים אז בהחלט חשוב להשקיע בנעלים, תרמיל ושק"ש טובים.
ומן הסתם ככל שתתכנן טרקים ארוכים וקשים יותר, איכות הציוד (ומחירו) יעלו.

אם תכתוב יותר פרטים על אופי הטיול נוכל לעזור יותר. (כן טרקים, לא טרקים, עם חמר,בלי חמר...)

אגב, במידה ואתה רוצה לחסוך בהוצאות על ציוד הייתי ממליץ לך לבדוק קודם בחנויות העודפים של למטייל ורק את מה שלא תמצא שם להשלים בחנויות הרגילות.

נ.ב. במידה ויש לך שאלות ספציפיות על ציוד, הייתי ממליץ לך לשאול אותן גם בפורום ציוד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. קיבלתי תיקון [= תגובה ל - 4 12/03/2008 14:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yotami_casazoola לא מחובר yotami_casazoola  משתמש פעיל 473 הודעות עד כה
שלום וסליחה על ההתפרצות לדיאלוג.
תרשו לי הערה קטנה, שלפחות בעיני היא משמעותית:
מי לוס רושם שרוב המקומות המעניינים בבוליביה נמצאים באזור ההרים.
אני מסכים שבאזור ההרים בבוליביה נמצאים ה מ ו ן דברים מרתקים,
אבל האזור מהווה פחות משליש מן המדינה המדהימה ששמה בוליביה.
גם בשאר חלקי המדינה (סיירה,ג'ונגל,פמפאס,יונגאס,מדבריו ת ועוד) יש דברים מטריפים ומשגעים כולל תרבויות שונות לגמרי מן התרבות "ההררית" ונופים מיוחדים לא פחות !!
בקיצור, ארץ נהדרת להרביץ כמה חדשים !
צ'או, יותם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. קיבלתי תיקון [= תגובה ל - 3 13/03/2008 19:28 לתגובה קודמת
לי לי לא מחובר לי  משתמש פעיל 1494 הודעות עד כה
חוץ מזה, אם אתה מוצא "שק"ש מהמקצועיים שמותאמים למינוס משהו מעלות ועולה איזה 300-400 שקל" תקנה מיד. נשמע לי מחיר ממש זול לתיאור המדובר.
כנ"ל לגבי "נעליים חייבות להיות המיוחדות ואטימות למים ב350+". זה ממש זול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:הגעה לשדה התעופה בבואנוס איירס
להודעה הבאה:מחפש המלצות למלונות בברילוצ'ה ואל-קלפאטה

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף