כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. La Grave / La Meije - מישהו גלש? 11/03/2008 22:17 לתגובה הבאה
עודד ג עודד ג לא מחובר עודד ג  משתמש בינוני 52 הודעות עד כה
אתר אופפיסט מיוחד בצרפת.
האם מכירים ויש מידע מעבר לאתר באינטרנט?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. La Grave / La Meije - מישהו גלש? תגובה ל - 1 12/03/2008 15:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1721 הודעות עד כה
לא גלשתי אבל דיברתי על האתר עם מדריך אופ פיסט משמוני. זה אתר מיוחד כי ההר לא מטופל כלל. אתה אחראי על בטיחות שלך ולדעתי גם המלולים ינם מסומנים. לא מומלץ לצאת לדרך ללא מדריך.
חובה - ציוד מפולות - משדר, את חפירה וכו'. לפי מה שהבנתי, גם לא ממש כדאי אלא אם יש חלניסיון קודם באופ פיסט (והכוונה לא לגלישה שני מטר ממסלול). אל תשכח שאופ פיסט זה לא רק שלג עמוק ורך, אלא גם עצים, מעברים צרים בהם אין מקום לסיבוב וכבר הפכו לקרח, באמפס. למעשה לי זה נשמע שיכול להיות כיום נחמד של יציאה מהאתר של לז 2 אלפס, אבל לא הייתי הולך על שבוע שם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. La Grave / La Meije - תודה תגובה ל - 2 14/03/2008 21:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חשבתי לגלוש יום אחד, הבנתי שבצירים הראשיים ניתן גם ללא ציוד. יש לי נסיון לא רע באופפיסט, יערות וסלעים...
אם ממולץ, ניקח מדריך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. La Grave / La Meije - תודה תגובה ל - 3 14/03/2008 23:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתה בטוח שיש כרגע מספיק שלג כדי להנות?
לגבי גלישה ללא ציוד מפולות - אפשר, אבל אפשר גם לרכוב על אופנוע ללא קסדה. אפשרי, לא בטוח שגם חכם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אני מתכנן את שנה הבאה תגובה ל - 4 15/03/2008 19:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אחרי 10 ימים ב- VAIL , האתרים "הרגילים" ברארופה נראים "משעממים". אנו מתלבטים בין ויסלר קנדה, לשילוב שאמוני ו la grave
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אני מתכנן את שנה הבאה תגובה ל - 5 16/03/2008 10:19 לתגובה קודמת
יש שני הבדלים מהותיים - באירופה כל מה שאינו מסלול, הוא מה שבארה''ב מכונה BACKCOUNTRY או OUT OF BOUNDS. בארה''ב יש אזורים שלא מטופלים על ידי מכונות אבל הסקי פטרול עובר שם ומתבצע גם טיפול מונע נגד מפולות, מה לא קורה באירופה. LA GRAVE אינו כמו עוד BOWL של וייל.
הבדל מהותי נוסף - בארה''ב יש יותר שלג, באירופה התנאים מאתגרים יותר ככל שזה נוגע לקרח וכד'.
הערה נוספת - המרחק בין שמוני LA GRAVE גדול למדי. כדי להתבסס בשמוני ולגלוש בלה גרב' צריך לשרוף לפחות יומיים - אין מצב לנסוע, לגלוש ולחזור באותו יום (כלומר עקרונית זה אפשרי, אבל למי יש חשק לקום ב 4 בבוקר ולחזור אחרי חצות).
אם לוקחים בחשבון את מצב השלג השנה באירופה ואם אתה לא מעוניין להתחיל על כל הסיפור של משדרים והתנהגות ב BACKCOUNTRY, צפון אמריקה מתאימה הרבה יותר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מזג האוויר
להודעה הבאה:עדכון תחזית מז"א - לקראת פורים