כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. דרום אמריקה 12/03/2008 23:41 לתגובה הבאה
.  משתמש לא מוכר
אני טסה עוד שלושה שבועות לארגנטינה ומשם בטח אמשיך לבוליביה פרו אקוודור פנמה וקוסטה ריקה.

עכשיו אני מאד מתעניינת בהתנדבות בעיקר ככה באמצע הטיול ( באיזור בוליביה ופרו בחודשים יוני- יולי) ובהתנדבות עם קופים בעיקר.

רציתי לדעת כמה ההתנדבויות האלה הם פיזיות ( בהתחשב בזה שאני בחורה די קטנה..) ואיזה מקומות ממולצים? ואיך יוצרים קשר איתם?
ולכמה זמן צריך להתחייב?

בתודה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. דרום אמריקה תגובה ל - 1 14/03/2008 13:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גיל גיל לא מחובר גיל - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4992 הודעות עד כה
היי, ברוכה הבאה לפורום Smile
נשמע לי שמה שהכי יכול להתאים לך הוא אירגון ויה טונארי, שפועל במספר מקומות בבוליביה. זהו אירגון ותיק, עם היסטוריה של לא מעט מתנדבים ישראלים (=אירגון מהימן). הם עובדים בעיקר עם קופים וחתולים מסוגים שונים, אבל יש שם בע"ח נוספים. והכי חשוב - הם במצב די קשה עכשיו - ממש זקוקים לאנשים!

תסתכלי בלינק הזה: http://www.lametayel.com/archive/categories.asp?postid=850&a mp;parentid=514&dest_id=104&dest_type=2
יש שם שני דו"חות של חבר'ה שהתנדבו באירגון. אחד מהם, גיל גם פעיל כאן בפורום, אבל אם הוא לא יראה את השאלה שלך בקרוב - את מומזנת גם לכתוב לו למייל שבסוף הדו"ח.

ואם את צריכה עוד עזרה - אנחנו כאן Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. דרום אמריקה תגובה ל - 2 15/03/2008 23:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
.  משתמש לא מוכר
אוקי באמת המקום הזה נשמע טוב,
אבל זה אפשרי להיות שם שבועים שלושה ולעבוד עם הקופים? ומה העבודה כוללת? ( פשוט כתוב שם בעיקר על הפומות והייתי רוצה לדעת למה לצפות) וזה מקום שבעיקר יש בו ישראלים? כי אני ממש לא מחפשת את הלהיות עם ישראלים כל הזמן.

ואיך יוצרים קשר עם המקום? צריך להודיע שאני מגיעה? או שפשוט אפשר להגיע?

ושוב תודה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. דרום אמריקה תגובה ל - 3 16/03/2008 19:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אהלן Smile
ממה שאני מבין 3 שבועות זה בהחלט זמן מתאים להתנדבות שם.
מאחר ויש לך שאלות ספציפיות, ואני, לצערי, לא הייתי שם, הייתי מציע לכתוב מייל לגיל, שכתב את הדו"ח, ולשאול אותו - הוא ידע לתת את התשובות טוב ממני Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. דרום אמריקה תגובה ל - 3 18/03/2008 10:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
גילי - CIWY גילי - CIWY לא מחובר גילי - CIWY  משתמש בינוני 87 הודעות עד כה
את יכולה להיות שם גם חצי שנה ולעבוד רק עם הקופים.
העבודה עצמה זה לנקות להם את הכלובים ולהכין להם את האוכל ופשוט להיות איתם במשך היום. יש שני סוגי קופים שעובדים איתם בעיקר (Spider monkeys ו-Capuchin monkeys) ויש עוד כמה שמסתובבים בפארק.

יש שם אנשים מכל העולם וגם ישראלים, תלוי בתקופה. יכול להיות שיהיו עוד 2 ישראלים איתך ויכול להיות שעוד שמונה. בגדול יש שם בסביבות ה45 מתנדבים אבל כרגע יש להם מחסור חמור.

כנסי לאתר שלהם ותקראי קצת, הוא עודכן לא מזמן. יש שני פארקים אבל אם קופים זה מה שאת רוצה אז ויה טונארי (פארק מאצ'יה) זה הפארק בשבילך.
את יכולה להתקשר קודם ואת יכולה פשוט להגיע.

דרך אגב, כשהייתי בארגנטינה ראיתי שגם שם יש מקלט לקופים אבל הרבה יותר יקר. נראה לי שזה באזור מנדוזה אבל אני ממש לא בטוח.

I'm just a little backpacking devil... www.intiwarayassi.org
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. icon12.gif  תודה, ידידי תגובה ל - 5 18/03/2008 11:07 לתגובה קודמת
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:התנדבות בנפאל
להודעה הבאה:התנדבות בפונדיצ'רי