כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מי הולך או היה היום בחנות "שלג" בפ"ת- יש מציאות? 13/03/2008 19:08 לתגובה הבאה
המכור המכור לא מחובר המכור  משתמש פעיל 398 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הייתי בצהריים תגובה ל - 1 13/03/2008 20:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הראל לא מחובר הראל  משתמש בינוני 77 הודעות עד כה
היה מפוצץ
אם הייתה סחורה טובה סביר להניח שלא נותרו מידות
בעקרון יש הנחה של 50% על רוסיניול, 30% על קולומביה ונורט-פייס
אבל כאמור בעיקר מידות s ו m
ראיתי מגלשיים במחיר מעניין ואולי גם נעליים
קסדות ב 400 ש"ח +- אבל שוב בעיקר במידות מוזרות
וקצת ביגוד לילדים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אני קונה מגלשיים - אבל בחו"ל תגובה ל - 2 13/03/2008 20:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 743 הודעות עד כה
הסיבה העיקרית (אך לא היחידה: גם המחיר הוא שיקול) - לנסות על המסלול כמה דגמים לפני שאני קונה.
אני חייב לומר שאחרי שקראתי לא מעט ועשיתי לא מעט השוואות, נראה לי שהבחירה הולכת להצטמצם לאטומיק נומאד היינון. Razz
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אני קונה מגלשיים - אבל בחו"ל תגובה ל - 3 15/03/2008 00:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1721 הודעות עד כה
יכול להיות שאתה צודק וזה סקי מוד מתאים לך, אבל, לי זה נראה שהוא בעל מידות מעט בעייתיות - מצד אחד רחב ביחס לסקי ALL AROUND עם נטיה מובהק למסלולים (להם לרוב מידת אמצע של 68-72מילימטר) וצר מדי מכדי לתת ציפה משמעותית בשלג עמוק (שם הייתי הולך על מגלש עם בוחר בטווח של 80-85 מילימטר, כדי לשמר יכולות על מסלולים).
מגלשיים עם נטייה למסלול אפשר לחלק לשניים - עם פרופיל סלאלום (למשל אטומיק מטרון, דינסטאר קונטקט, הד סופר שייפ מגנום, רוסיניול Z9) או עם פרופיל "שטוח יותר" כמו הד מונסטר 72, וולקל אולסטאר, נורדיקה ספידמשין.
מהרחבים יותר אפשר לקחת בחשבון את הרוסיניול B3, דינסטאר לגמנד 8000 (סקי מדהים בוורסטיליות שלו) אטומיק נומאד קרימסון, נורדיקה הוט רוד ג'ט פואל.
אני אישית מאוד נהנתי בשנים האחרונות מה- MOVEMENT SPARK והד סופר שייפ מגנום (יתכן שזה סקי קשיח מדי לגולש משתפר).
מקווה ש"בילבתי" אותך Smile והוספתי לך עוד כמה אופציות טובות

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מגלשיים תגובה ל - 4 15/03/2008 00:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא יודע למה, יש לי "אנטי" לרוסיניול. באמת ללא סיבה שאני יכול לחשוב עליה. אולי זה בגלל שהנעליים לא נראות לי...
לגבי הנומד קרימזון - זה מגלש high end שאין לי מה להתקרב אליו, לפחות לא בחמש השנים הבאות. הנומד היי נון היה אחד המצטיינים במבחנים של skipress world וגם בסקי נט קיבל ציונים גבוהים. כמעט כל המגלשיים בקטגוריה הזו (multi condition, game improvement) היו עם מותן של 72-74 מ"מ חוץ מהאטומיק (76) והK2 אפאצ'י.

http://www.skipressworld.com/skiFinder_persoSearchResults.ph p?regionId=1&languageId=1&section=skifinder&mode =&filter=&sort=&gender=M&level=1&categor y=2&subcat=7

אני עדיין מתלבט. אם אלך על מגלש למסלולים, בין האופציות הנראות גם האטומיק מטרון שהזכרת - SX9 והנורדיקה ספידמשין.

ניסים לא ישן בלילה בגלל השלג - אני לא ישן כי אני לא מסוגל להחליט איזה מגלש לקנות (ממש נעבעך)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מגלשיים תגובה ל - 5 16/03/2008 10:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ה SX9 הם מגלשי סקיקרוס, ואני אישית אוהב אותם קצת פחות.
תסתכל על זה -
http://www.skipressworld.com/SkiFinder_persoSearchResults.ph p?regionId=1&languageId=1&section=skifinder&type =&mode=&filter=&sort=&gender=M&level=2&a mp;category=1
שים לב שגם כאן המידות הן סביבות ה70 מילימטר. הייתי בוחר מכאן את:
FISCHER RX8
HEAD IXRC 800
DYNASTAR CONTACT 10 (ולא את ה 9 כמו שהם ממליצים)
NORDICA SPEEDMACHINE
(התעלמתי מהרוסיניול, בחירת מגלשיים היא עניין של טעם וכל השיקולים "כשרים").

היתרון כאן, שאלו מגלשיים שיאפשרו לך להשתפר יותר מבחינה טכנית. תוספת הרוחב הקטנה בקטגוריה שאתה בחרת לא תתן לך מספיק ציפה (אם אני זוכר נכון מה שכתב אודות משקלך) ורק תפסיד קצת יכולת על המסלולים. עבורך הייתי קופץ ישר מעבר ל80 מילימטר, כמו שכבר כתבתי. כלומר, עבור אירופה הייתי הולך על הקטגוריה "MID FAT EASTERN STYLE"

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מגלשיים תגובה ל - 6 16/03/2008 11:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם שמת לב, את הSX9 הם שמו בקטגוריה הזו של מגלשי מסלול - ובמקום גבוה.
בסופו של דבר, אנסה 3-4 מגלשיים ואז אחליט.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. שאלת אפיקורס תגובה ל - 3 16/03/2008 17:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1444 הודעות עד כה
למה בכלל לקנות מגלשיים? למה לא להשכיר? לפי דעתי בקניה יש רק חסרונות:
1. להסחב איתם במונית לשדה התעופה זה סיוט שעולה כסף
2. חברות תעופה רבות מחיבות גם הן על מגלשיים. את העלות הזאת תשלם כבר בהשכרה.
3. בנמל התעופה אתה עומד זמן רב ליד מעלית למטען חורג ומתיבש...
4. כל שנה יוצא דגם חדש ומשופר. המגלשיים הפרטיות שלך רק הולכות ומתישנות...
5. יקח לך שנים רבות להחזיר את ההשקעה בזוג מגלשיים טובים לעומת עלות השכרה
6. בהשכרה אתה יכול להחליף סוג מגלשיים ולגוון

תגיד - אם היית יכול לקנות מדרון גלישה פרטי ולחסוך סקי פס היית גולש כל השבוע כל השנים את אותו מדרון Smile ?

בקיצור - לא מצאתי אפילו סיבה אחת לקנות מגלשיים.

אבל בכל מקרה - אם תקנה - תתחדש ושיהיה בהצלחה.

- מ.א.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. תשובת אפיקורס תגובה ל - 8 16/03/2008 17:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
או שאשתי מביאה אותי לשדה או שאנחנו נוסעים כל המשפחה וממילא אני מזמין מיניבוס מאגד הסעות.
יש לא מעט חברות שלא מחייבות על המגלשים - רק על משקל כולל.
מכל הנסיעות שלי לתחרויות קליעה אני כבר רגיל לעמוד ולחכות (באותו מקום ממש....) לארגזים של הרובים והתחמושת.
נכון שכל שנה יוצא דגם חדש (אחר החברות לא ירויחו), אבל כל שנה צריך לקחת משהו אחר ולא משהו שאתה כבר מכיר. מגלשיים לא כ"כ מתבלות בשימוש. המדריך שלי בפעם האחרונה התלונן שהמגלשיים שלו כבר לא מי יודע מה - הוא השתמש בהם כבר 300 ימים. זה שווה כמעט 43 שבועות. גם אם אתפרע ואגלוש שלוש פעמים בשנה, זה אומר שאגיע ל-13 שנים לפני שאחליף.
בסוף עונה אפשר לקנות מגלשיים בהנחה משמעותית ביותר. אפשר לפעמים להשיג דמו שגלשו עליו לא יותר מיומיים במהלך העונה במחיר מצחיק. גם אם יעלה לי 300-400 יורו, זה מחיר ההשכרה של מגלשיים פחות טובים, שנטחנו כבר, במשך שנתיים.

ואם היה לי את הכסף שהייתי יכול לקנות מסלול פרטי - שאלת עלות המגלשיים לא היתה באה בכלל בחשבון. Laughing

כמו שאומרת הפולניה - עדיף להוציא את הכסף על זה ולא על תרופות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. שאלת אפיקורס תגובה ל - 8 16/03/2008 17:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אדם מאיגוד מדריכי הסקי אדם מאיגוד מדריכי הסקי לא מחובר אדם מאיגוד מדריכי הסקי  משתמש בינוני 138 הודעות עד כה
הי מסלול אדום,

לפחות בין חבריי, הדיון הזה הוא שחוק מאוד.

ככלל, מבחינה ראציונלית וכלכלית הסיבות שמנית כולן נכונות ומוצדקות. תמיד יבוא האחד שיוכל לסובב את המספרים ככה שאם הוא נוסע פעמיים וחצי בשנה, אחת מהם בשיא העונה, וכולי וכולי אז זה יוצא משתלם (אני רק כותב זאת בצורה סרקסטית מפני שאני ניסיתי להצדיק לעצמי כל פעם מחדש למה בקונסטלציה מסויימת זה כדאי Smile).

ועכשיו אל מילת המפתח בפיסקה מעל - ראציונלית. אני מניח שתסכים איתי שאלמנט הראציונליות כשמדובר על תחביב הוא קטן ביותר. לך תנסה להסביר למישהו שלא גולש למה אדם מוציא כ-1000 ש"ח על יום חופשה ועוד מרוצה מזה.

אני אוהב שיש לי את הציוד שלי. אני אוהב לראות אותו, לסחוב אותו, לטפל בו ובעיקר לגלוש איתו. לדעתי האישית, גלישה עם ציוד שאתה מכיר את התנהגותו ותגובותיו עוזרת לך להתמקד בגלישה עצמה (בדומה לגלישה במדרון מוכר). ניתן להתייחס לזה קצת כמו למכונית או לאופניים (ואני די משוכנע שרוב הרוכבים פה היו מעדיפים לרכוב על הכלים שלהם ולא להחליף בכל טיול).

אין טעם להיכנס להשוואת היתרונות והחסרונות, הם די ברורים ונכתבו כבר רבות בפורום.

בקיצור, מכל בחינה הגיונית אתה צודק. ועכשיו אני שואל שוב: מה הגיוני בתחביב הזה (במיוחד בארץ)? או במילים אחרות: למה? כי זה כיף!

מקוה שעניתי,

אדם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. סיפור אישי כתשובה תגובה ל - 8 16/03/2008 18:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ניר ד לא מחובר ניר ד  משתמש פעיל 535 הודעות עד כה
קניתי את הסנובורד שלי לפני מס' שנים מסיבות לא רציונליות לחלוטין. רציתי שיהיה לי אחד רק שלי, שיחכה לי במחסן כל השנה. קניתי אותו במחיר מלא באתר הסקי עצמו ושילמתי הכי יקר שאפשר. מבחינה כלכלית זה נראה מטופש לחלוטין...
ואז, יום אחד התברר לי שמבעקבות שינוי מקום עבודה אני יכול לעשות את חופשת החלומות ולטוס בקיץ לארגנטינה לחודשיים גלישה. שלפתי הסנובורד מהמחסן ותוך כמה ימים הייתי על מטוס. כשהגעתי לשם ראיתי שבניגוד להרבה דברים אחרים שם (לינה ואוכל למשל) השכרת ציוד היא יקרה והתמורה לא גבוהה (ציוד ישן מחברות אלמוניות בד"כ) שלא לדבר על הדילמה הלא נגמרת, האם לשכור ציוד כל יום מחדש או לשכור ציוד לכל התקופה (לא גולשים כל יום בחופשה כזאת). בקיצור, העובדה שהיה לי סנובורד משלי הוכיחה את עצמה כלכלית ובענק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. שאלת אפיקורס תגובה ל - 10 16/03/2008 18:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה הרובה שלי - יוצר בשנת 1984. חצי מהקלעים היום בהתאחדות הקליעה נולדו אחרי הרובה הזה.
זה מודל שכבר לא מיוצר יותר. היום הגופים של רוב הרובים מיוצרים מאלומיניום עם אפשרויות כיוונון מדהימות. חוץ מלהפוך אותו למכונת קפה הכל אפשרי. אני יכול להרשות לעצמי רובה חדש ובסופו של דבר אני יורה יותר פעמים (וגם מתחרה) מאשר גולש.
כשהתקלקל ההדק היו לי בעיות למצוא הדק אחר. בחברה הציעו לי במחיר מיוחד הדק חדש ב-170 יורו. בסוף נשק אחד סידר לי אותו, כי לא היו חלקים שבחברה כבר אין.
אני לא חולם להחליף את הרובה. התרגלתי אליו והבנתי, שמה שמונע ממני להשיג את התוצאה המכסימלית זה לא הרובה אלא הראש שלי והעובדה, שאני לא מתאמן מספיק.

מבחינתי אשים אותה תגובה עוד כמה שנים עם תמונה של המגלשיים.
שכיבה.jpg
שכיבה.jpg(גודל:10.97KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. icon12.gif  אדם, תשובה מעולה. אהבתי. תגובה ל - 10 16/03/2008 20:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דורון . לא מחובר דורון .  משתמש פעיל 1273 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. מסלול אדום תגובה ל - 11 16/03/2008 22:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2111 הודעות עד כה
אדם כרגיל צודק אבל שכח להוסיף את העונג של בדיקת המגלשיים וליטופם ביולי אוגוסט.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. אדם - אתה צודק תגובה ל - 10 17/03/2008 00:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מסלול אדום מסלול אדום לא מחובר מסלול אדום  משתמש פעיל 1444 הודעות עד כה
אנחנו עוסקים בספורט שאין בו רציונליות כלכלית והרגש/הנאה הביאו אותך לדבוק במגלשיים לשנים.
ניסיתי לחשוב רגשית - ומסקנתי: להשכיר.
משתי סיבות עיקריות:
1. בהכירי את עצמי, הייתי חס על כל שריטה מכל אבן במקום למצות את ההנאה שבגלישה בלי חשבון (ובאירופה של השנתיים האחרונות חריצים עקב שלג רדוד הם ענין שבשגרה).
2. דוקא לטעום כל פעם מחדש מגלש אחר נשמע לי מרתק יותר מלדבוק בידוע. להתאכזב ממגלש חדש לא מוצלח יותר מסקרן מעוד סלאלום במגלש הישן.
ענין של גישה? לא רק.
בתורים למעליות אני רואה גולשים עם מגלשיים ישרים כמו סרגל וקשיחים כמו מקל של מטאטא. להערכתי המדובר במגלשיים בני שני עשורים לפחות. ודוקא אלו גולשים יפה מכולם, הכי מקצועי.
אז לדעתי זה ענין של ותק. כשאתה מקצוען מגלש עם יותר או פחות קרוינג כבר לא משנה. לי יש עוד הרבה מה ללמוד ומגלש שונה זה חלק מההנאה.

בברכת סקי מהנה,
- מ.א.

Save Earth! Reduce, reuse, recycle
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. שאלת אפיקורס תגובה ל - 12 17/03/2008 00:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכור המכור לא מחובר המכור  משתמש פעיל 398 הודעות עד כה
היי מיכאל
החזרת אותי הרבה שנים אחורה.אם אני לא טועה ,מדובר באנשוץ? בזמן התיכון התאמנתי ברובה הזה כ-3 שנים במועדון הקליעה בחדרה. מאוד אהבתי את התחביב הזה, ואפילו הייתי מכור לריח האבק שריפה, משוגע?
דרך אגב, אני שמאלי וזכורה לי הבעיתיות עם זה, עד שהשיגו לי רובה שמאלי.היו לי תוצאות די טובות,ומכל מיני סיבות פרשתי מהתחביב הזה. אבל נעים להזכר,תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. שאלת אפיקורס תגובה ל - 10 18/03/2008 23:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כידוע, אני אוהב להשכיר. גם ללא אהבה שלי להחלפת מגלשיים, אני חושב שישהגיון בהשכרה בשל הגמישות: הגעתי לאתר כל הסלולים קרח- אין בעיה, אקח מגלשי סלאלום. אחרי יומיים ירדו 20 סנטמטר שלג - ישר לחנות לקחת איזה משהו רחב וישר יותר. נגמרה החגיגה של שלג עמוק - אפשר לקחת איזה GSנחמד. כדי להגיע לאותה גמישות, אצטרך לסחוב לפחות שני זוגות מגלשיים, וזה כבר באמת לא נראה לי ריאלי.

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. מגלשיים תגובה ל - 7 18/03/2008 23:10 לתגובה קודמת
את ה SX9 ניסיתי ולא אהבתי,אבל זה עניין של העדפה אישית.

!Let it Snow
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:ראו מה קורה למזג האוויר
להודעה הבאה:snoli- חנות אביזרים לסקי (גם בארץ!)