|
| 2. לנסוע לאוסטרליה? תגובה ל - 1 |
14/03/2008 06:52   |
 |
יעל מ. - צוות למטייל ברשת |
699 הודעות עד כה |
|
|
היי יואב,
הרבה שאלות שאלת, ולכן דבר ראשון - מציעה לך לקרוא את עולם התרמילאים על אוסטרליה ולעבור קצת על 1001 טיפים.
לגבי טיול עירוני - סידני מקסימה, כנ"ל מלבורן. בשתיהן יש מה לראות (גם בערים עצמן וגם בסביבתן), כך שאם אתה אוהב נוף עירוני, בטוחה שתאהב גם אותן. במקביל תוכל לשלב טיולי יום (טיולים מאורגנים) בסביבה (באזור סידני - ההרים הכחולים, במלבורן - פיליפ איילנד, הגרייט אושן רואד, הגרמפיאנס וכו').
ולגבי תחבורה ציבורית באוסטרליה - (מי סיפר לך שזה בעייתי???) התחבורה נוחה ומסודרת. אין שום בעייה להיעזר בה כדי להגיע ממקום למקום. כמובן שככל שמדובר במקום נידח יותר, סביר שההגעה אליו תהיה אולי קצת יותר קשה, אבל מבחינת הכיסוי של חברת האוטובוסים (גרייהאונד), תוכל להגיע ולטייל במקומות רבים.
ו...בכל הקשור למחשב נייד - תלוי בך. אם לא תיקח - תוכל להגיע לאינטרנט קפה (ויש לא מעט באוסטרליה!!) ושם ליצור קשר עם הבית (מסנג'ר, מיילים, סקייפ). בנוסף, תוכל לרכוש כרטיס סים מקומי (אם לוקח איתך טלפון נייד שפתוח לסים זר) וכרטיס חיוג (כן.. צריך את שניהם), שעלות השיחה דרכו לארץ זולה יותר משיחה בתוך הארץ (בין שני קווים מקומיים בישראל), כך שזה גם יכול להיות שיקול...
שיהיה לך טיול מהנה
|
|
|
|
| 3. לנסוע לאוסטרליה? תגובה ל - 1 |
14/03/2008 12:24  |
|
|
יואב שלום,
אני מסכימה מאוד עם מה שיעל כתבה ורוצה לחזק את דבריה וקצת להרחיב. הדבר הראשון - הטיול הוא שלך, איפה שהוא לא יהיה. אם אתה מתעניין בנוף עירוני - לך על זה. זה בכלל אל צריך להיות אכפת לך שהרבה אנשים נוסעים לאוסטרליה בשביל דברים אחרים: אתה צריך לעשות רק מה שטוב לך ומה שמעניין אותך. זה כל היופי בטיול מהסוג הזה.
סידני ומלבורן הן ערים גדולות ומעניינות. אני באופן אישי אהבתי את מלבורן הרבה יותר אבל זה עניין של טעם אישי. בד"כ אני כן מעדיפה טיולי טבע על טיולי עיר אבל במלבורן פשוט נהניתי להסתובב ברחובות של המרכז. הייתי שם בשבוע שלפני חג המולד והיה פשוט כיף: קישוטים ומוזיקה ברחובות, פשוט היתה אווירה מצוינת וכיפית.
חוץ מזה, בין סידני ומלבורן נמצאת גם הבירה קנברה, אני לא הייתי בה באופן אישי אבל לחובבי ערים אני חושבת שהיא יעד טוב לכמה ימים. מצפון לסידני נמצא אזור הגולד קוסט שהזכרת וגם בריסביין (מרחק של שעתיים-שלוש נסיעה מגולד קוסט).
באזור הזה של אוסטרליה התחבורה הציבורית מצוינת. מי שאמר לך שלא כנראה טייל באזורים אחרים של אוסטרליה. גרייהאונד אכן עושה עבודה טובה מאוד ויש אפילו עוד חברות חוץ ממנה. בד"כ קונים איזשהו פאס, או לפי מסלול או לפי מספר ק"מ רצויים (נגיד 2500 ק"מ לנסיעות לפי בחירתך). אתה יכול למשל לקנות פאס ממלבורן לבריסביין וזה יתן לך תחבורה מצוינת. מתקשרים יום מראש ומזמינים מקום על האוטובוס שיוצא בשעה הרצויה לך.
טיולים מאורגנים יכולים להיות אופציה מצוינת מבחינתך. בעיר שבה תהיה תיגש למרכז מידע או לסוכנות טיולים והם יוכלו להמליץ וגם לעזור לך להזמין טיול שמתאים לך. יש המון אפשרויות וגם טווח תקציבים מסוים: יש עם לינה, בלי לינה, עם ארוחות, בלי ארוחות... תלוי מה אתה רוצה. מאוד יכול להיות שאפילו בקבלה של האכסניה שלך יוכלו לעזור לך עם זה, ואם לא, הם יוכלו להכווין אותך למי שכן יוכל לעזור לך. זה פיתרון באמת מצוין כי בד"כ אוספים אותך מהאכסניה שלך וגם מחזירים אותך אליה. נוסעים עם נהג שהוא בד"כ גם המדריך, וברוב המקרים, כמיטב המסורת האוסטרלית הם יהיו ידידותיים ונחמדים מאוד. זה פתרון מצוין כי לוקחים אותך למקומות שהם די בלתי נגישים בלי רכב צמוד, לפעמים אפילו יש הליכה קצרה כדי שבכל זאת תטייל קצת בטבע (אפשר לבדוק את זה מראש עם הסוכנות שמזמינים ממנה). חוץ מזה אתה גם פוגש עוד מטיילים אחרים וזה מאוד נחמד גם.
לגבי מחשב נייד - קח אם אתה רוצה, אבל אני לא בטוחה שכדאי לך. אינטרנט זה דבר מאוד נגיש, במיוחד אם אתה מתכוון להיות בעיקר בערים גדולות ולא באזורים שוממים. בקפה אינטרנט באמת אפשר הרבה פעמים למצוא סקייפ או מסנג'ר ויש גם אוזניות ומצלמות אינטרנט וזה מאוד נחמד. מחשב נייד זה יחסית כבד לסחוב וגם צריך הרבה לשמור עליו. אם קשה לך להפרד משלך אתה יכול לקחת אותו....
|
|
|
|