כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. התיעצות בנושא בחירת מסלול טיול באוסטרליה 14/03/2008 13:34 לתגובה הבאה
  y_tamar לא מחובר y_tamar  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
שלום...

אני מתכוונת לטוס בחודש אוקטובר לאוסטרליה לטיול של כ-4.5 חודשים.
אנו (זוג) מתכוונים לקנות רכב, ובכל מקרה לטייל לפחות חודש וחצי במדבר.
אני אשמח אם מישהו יוכל לייעץ איפה עדיף לטייל בנוסף למדבר - בחוף המזרחי או המערבי?
אנחנו אוהבים יותר טיולי טבע ונוף, מאשר אזורים עירוניים, ומחפשים אזורים שאפשר לעשות בהם טיולים רגליים של ימים בודדים.

תודה מראש... Smile
תמר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. התיעצות בנושא בחירת מסלול טיול באוסטרליה תגובה ל - 1 15/03/2008 11:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1964 הודעות עד כה
אתם יכולים לטייל גם בחוף המערבי וגם במזרחי. במזרחי, סמוך מאוד לחוף האווירה היא שונה מאשר במערבי - הרבה יותר מתוייר וממוסחר וחלק גדול מהמטיילים האחרים הם צעירים שמעוניינים בעיקר בים ובמסיבות. יחד עם זאת, מאחר ואתם תהיו עם אוטו בכל מקרה אתם יכולים להתרחק מקו החוף יותר לכיוון האאוטבק והגרייט דיווידינג רידג' ושם יש מקומות שכנראה יותר יתאימו לכם. אני באופן אישי לא הייתי, אבל ממה ששמעתי, אני חושבת שהחוף המערבי יתן לך מענה טוב למה שאתם מחפשים. אם אתם מאוד מתלבטים, תוכלו למשל לעשות מעין מסלול M, להתחיל לדוגמה בפרת', לעלות צפונה עד אזור דארוין, להכנס למדבר ולעלות צפונה בחזרה לכיוון החוף המזרחי, בו תרדו דרומה. אני חושבת ש-4.5 חודשים זה מספיק זמן למסלול כזה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. התיעצות בנושא בחירת מסלול טיול באוסטרליה תגובה ל - 1 15/03/2008 11:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2918 הודעות עד כה
דבר ראשון גם במזרח וגם במערב יש לכם נופים וטיולים של כמה ימים, הבעיה במערב זה המרחקים שתצטרכו לגמוע בין מקום למקום ואילו במזרח אתרי הטבע יותר קרובים אחד לשני (שיקול של דלק). לגבי רכב בחוף המערבי סביר להניח שתצטרכו לאזורים מסוימים רכב שטח כי רכב תרמילאים פשוט יתפרק לכם בדרכים האלו (דוגמא טובה היא GIBB RIVER ROAD).
עכשיו משהו לטובת המערב- החוף המזרחי יותר נגיש ויותר מתויר, זה לא שאין מקומות מבודדים אבל יותר קשה למצוא כאלו (האי הינצברוק והטרק שלו THORNSBORNE TRAIL, יש גם את טזמניה). בחוף המערבי יש הרבה פחות תיירים ולכן יש יותר מקומות מבודדים (הקימברלי, קאראג'יני, אקסמאות').
אני מקווה שלא סיבכתי אתכם מדי והנחתי בפניכם את השיקולים שאיתם תוכלו להחליט.

אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. משהו ששכחתי בהודעה הקודמת תגובה ל - 2 15/03/2008 11:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני לא יודעת בדיוק איך זה עובד עם קניית רכב במדינה אחת ומכירה שלו באחרת, במיוחד לא רכב עם לוחיות רישוי של המערב. כדאי לבדוק את זה, אם שאם אכן תתכנו לקנות רכב בפרת' ולמכור אותו בסידני (למשל), קנו מראש רכב עם לוחיות רישוי של NSW ואז יהיו פחות בעיות במכירה שלו בסידני.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. הבעיה היא בכיוון ההפוך תגובה ל - 4 15/03/2008 11:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2918 הודעות עד כה
אם קונים רכב עם לוחית של המערב קל לבצע לו העברת בעלות במזרח כי ניתן לבצע העברת בעלות בטלפון, רכב עם לוחית של NSW, VIC,QLD ניתן לבצע העברת בעלות רק במדינה בה הוא רשום..

אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. משהו ששכחתי בהודעה הקודמת תגובה ל - 4 22/03/2008 02:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חן עטר  משתמש לא מוכר
היי שקד,
ההפך הוא הנכון - עדיף לקנות רכב עם לוחית של המערב מכיוון שהלוחית הזאת נחשקת יותר ע"י מטיילים כי אפשר לחדש את ה REGO בכל מדינה ברחבי היבשת לעומת רכבים משאר המקומות שצריך להיות פיסית במדינה שבה הרכב רשום על מנת לחדש.
REGO - מקביל לטסט.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. תודה על התיקון! תגובה ל - 6 22/03/2008 21:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני לא טיילתי עם אוטו באוסטרליה בכלל אבל זכרתי שהיתה בעייתיות מסוימת עם קניה ומכירה במדינות שונות. תודה על העדכון!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תודה על התיקון! תגובה ל - 7 23/03/2008 00:02 לתגובה קודמת
חן עטר  משתמש לא מוכר
בכיף ! אני תמיד שמח לעזור ...
יש לי המון מידע שאני יכול לחלוק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כתבה חדשה:אוסטרליה-טיול ברמת אתרטון הקסומה
להודעה הבאה:כרטיס לניו זילנד

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים