כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חזרה מפלימס בשוויץ... 14/03/2008 18:41 לתגובה הבאה
  איתי... לא מחובר איתי...  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
היי

קודם כל תודה לכל חברי הפורום שענו על שאלות ועזרו לי לפני החופשה.. אני כתבתי כמה וכמה הודעות שהיו בעקבות שינויים בתכנון ומתנצל בפני מי שהרגיש שאני מציק (כרמית).. שעזרה לי גם

היה חופשה משובחת ... יום בציריך ושלושה וחצי ימים באתר..
האתר: פלימס - שוויץ (פלימס לאקס פאלרה)

אחרי יום כיף בציריך התעוררנו שישי בבוקר ושכרנו אוטו בציריך. התחלנו לנסוע לכיוון האתר פלימס, נוסעים על הכביש המהיר לchur עד שיש יציאה לפלימס - נורא נורא פשוט. בערך שעה וארבעים דקות עד לאתר.

הגענו לפלימס ונכנסנו לtourist information בשביל למצוא חדבר לגור בו ואמרו לנו ש פלימס לאקס ופאלרה הם fully booked. קצת צפוי וקצת לא.. אבל לא התייאשנו והחלטנו לעבור במלונות ולבדוק לגבי חדרים פנויים.. ("כי הרי אף אחד עוד לא ישן באוטו").. ואכן, במלון השני מצאנו חדר לשניים ב170 פרנק ללילה וארוחת בוקר.

מלון bellevue ממוקם בפלימס דורף שהיא מרכזית, כ-150 מ' מהמעליות.
מול המלון שכרנו ציוד, כולם היו נורא אדיבים והוגנים.
אחרי התארגנות קצרה עלינו לגלוש.. כאשר מהעייה עולים בגונדולה לתחנה מרכזית (plaun) בלב ההר ומשם ממשיכים בעוד מעלית לאן שבוחרים. חזרה לפלימס יש אפשרות בגלישה במסלול אדום מדהים בין עצים באוירה שמתאימה לסיום יום סקי...

אחרי הגלישה יורדים ובסוף המסלול יש מסעדה עם מלא שולחנות בחוץ שמתמלאת בגולשים מבסוטים שבאים לסיים יום גלישה בבירה ראויה.
יש עוד שני ברים באיזור סוף המסלול שמתמלאים בסוף יום הגלישה.. אמנם לא חגיגה טוטאלית אבל בהחלט מספק למי שלא רוצה לטוס חזרה למלון.

האתר כולו מורכב בעיר ממסלולים אדומים וכחולים, נורא כיפיים ורחבים... יש כמה שחורים אבל האתר מתאים בעיקר לבינוניים מטה ומעלה - חבר'ה שלא זקוקים לאתגרים בלתי נגמרים ובלתי אפשריים.
הגלישה זורמת וכיפית - מסלולים ארוכים רחבים עם הרבה מסעדות בלב ההר. יש גם סנו פארק רציני ביותר עם הכל..
סקי פס - 64 פרנק שוויצרי ליום. - כל המעליות עובדות עם סקי-פס אלקטרוני, בהרבה מהן יש טישו והכל נורא מסודר ומתקדם.

בעיירה יש כמה מסעדות מעולות - שחלקן במלונות עצמם, כמה בארים שלא ממש ביקרנו בהם בלילה ואמרו לי שבלקס יש מועדון או שניים רציניים...

השלג היה טוב אחרי שכמה ימים לפני ירד קצת וכל המסלולים היו פתוחים עם שלג אחלה, חוץ משחור אחד שנגמר בגובה נורא נמוך ובסוף היה קצת בוצי בחלקו..

מי שמגיע - מומלץ לגלוש ל alp ruschein או משהו כזה כדי לאכול נקניקייה אמיתית בכסא נוח על שפת נחל קטן שזורם.. מ-ש-ו-ב-ח

בקיצור הייתה אחלה חופשה וממש לא מתחרט שלא נסעתי לאישגל או סן אנטון המפורסמים והפופלריים .. היה לי כל מה שרציתי והיה מעולה.

שוב תודה ..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. חזרה מפלימס בשוויץ... תגובה ל - 1 14/03/2008 22:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  stav_97 לא מחובר stav_97  משתמש בינוני 65 הודעות עד כה
אם אפשר לקבל את העלויות- טיסה , רכב , מלון , סקי פס וכו , זמן גלישה נטו , האם מומלץ לתחילת אפריל ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. יופי שנהנית. ברוך השב. תגובה ל - 1 14/03/2008 22:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2096 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. חזרה מפלימס בשוויץ... תגובה ל - 1 14/03/2008 23:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
powder powder לא מחובר powder - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1664 הודעות עד כה
נשמע שנהנתם. אתה יכול לכתוב דיווח לפי התקנון ולשלוח לתחרות.
בהצלחה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. חזרה מפלימס בשוויץ... תגובה ל - 1 15/03/2008 00:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המכור המכור לא מחובר המכור  משתמש פעיל 389 הודעות עד כה
נשמע מעניין תוכל להוסיף מידע על האתר ,גודל או האם בסקיפס כלולים אזורים נוספים? כמה עלה בסה"כ התענוג?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. חזרה מפלימס בשוויץ... תגובה ל - 5 15/03/2008 01:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
היי איתי,
עשית ממש בחוכמה. לשלושה ימים לא נראה לי שהיה כדאי לך להרחיק עד אוסטריה.
אני שמחה שנהנית וזה בסדר עם כל ה"שיגועים".

בבבקשה תעלה קצת תמונות, אני מתה לראות את המקום המדהים הזה מכוסה בשלג (הייתי בהרבה מקומות בשוויץ, רק בקיץ לצערי, וזה זכור לי כאחד היפים שבהם!)

כרמית
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. חזרה מפלימס בשוויץ... תגובה ל - 1 15/03/2008 15:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  איתי... לא מחובר איתי...  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
עלויות

סקי פס ליום 64 פרנק
המלון 170 פרנק ללילה
רכב 240 דולר אם אני לא טועה ל4 ימים
טיסה עם נקודות אז לא ממש ידוע
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. וד כמה נתונים על פלימס-לאקס תגובה ל - 7 15/03/2008 18:32 לתגובה קודמת
כרמית השניה כרמית השניה לא מחובר כרמית השניה  משתמש פעיל 376 הודעות עד כה
למי ששאל פה על עלויות וגלישה באפריל.

יש באתר קרחון, המאפשר גלישה עד 13 לאפריל, אם כי מצומצמת יותר.
העונה הרגילה נסגרת ב 28 למרץ.

סקי פס לשישה ימים בעונה הרגילה עולה 314 פרנק, שהם כ 199 יורו (שער ההמרה כרגע גרוע מאד).
סקי פס כנ"ל בעונות הקרחון עולה 289 פרנק (183 יורו כרגע).

לגבי לינה - ניתן למצוא מחירים הרבה יותר זולים, גם במלונות ובטח בחדרים או דירות. אם זה באמת רלבנטי אוכל לתת לך קצת מחירים מנסיוני (אבל בשביל זה צריכה לפשפש במחשב, אז רק אם באמת...)

השכרת רכב אינה זולה בציריך יחסית למינכן או מילנו. אני אישית אף פעם לא שכרתי שם, תמיד במדינות השכנות, אליהן גם הטיסות זולות יותר.

איתי - אנחנו עדיין מחכים לתמונות. יש?

כרמית

[עודכן ב:15 מרץ 2008 18:33:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:סרטון מבנסקו
להודעה הבאה:מכשירי קשר