כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עדכון תחזית מז"א - לקראת פורים 14/03/2008 18:49 לתגובה הבאה
  opher לא מחובר opher  משתמש פעיל 831 הודעות עד כה
נראה שרוב הקוראים כבר סיימו את עונת הסקי שלהם, אם כי בשבועיים הקרובים יצאו בודאי כל אלה שתכננו את נסיעתם סביב הפורים. למרות שנהוג להגיד שהחורף השתגע, נראה לי שמתחילים לראות דפוס בשגעון, וכמו בשנים הקרובות גם אם לקראת סוף פברואר נראה היה שהעונה תסתיים מוקדם מהצפוי, מרץ מוכיח שעוד כוחו במותניו. הסתיגות חשובה היא נושא הגובה, ומי שמחפש שלג וגלישה צריך לעלות מעל לגובה של 1500-1700 מטר בערך ושם נראה לי שמחכה לו שבוע סביר מאד בשבוע הבא. בצרפת גבהים כאלה הם הרבה פחות בעיתיים, אבל באוסטריה הנושא משמעותי יותר. מתחת לגובה זה כבר ירדו עד כה וירדו בהמשך גשמים, האדמה כבר אינה קפואה וגם שלג חדש שירד בגובה נמוך יפשיר מהר מאד, פרט אולי למקומות בהם המסלולים תוחזקו ע"י תותחים ושכבת הבסיס עדיין קפואה.
הנוחתים מחר באירופה יגיעו לאווירה קיצית ביום החם ביותר של השבוע, עם רום התקרחות של 2500-3000 מטר. לא צריך להתיאש, מאחר שהחל ממוצאי שבת צפוי שינוי הדרגתי. מערכת משקעים חדשה תכנס במוצאי שבת ממערב, ואחרי שתתחיל להוריד שלגים בצרפת תמשיך במהלך יום ראשון מזרחה דרך אוסטריה, כששרידיה האחרונים עוד יהיו נוכחים באוסטריה ביום שני, לפחות בתחילת היום. מאחר שהטמפרטורות עדיין יהיו גבוהות מעט הצפי באוסטריה הוא לגשמים במקומות הנמוכים ביום ראשון, ושלגים החל מגובה של 1600 מטר בערך. מאחר שיום ראשון יהיה סגרירי למדי מומלץ לחפש את הגבהים בהם יש כבר שלג (כאמור, בצרפת זו תהיה בעיה קטנה) אך לא את הפסגות שבהן צפויות רוחות. סה"כ ניתן לצפות לתוספת ממוצעת של 30-20 ס"מ בימים אלה, בדגש על צרפת ומערב אוסטריה (וכדי שלא תהיה עילה לתביעה אציין למיכאל שפלכאו היא אחד מהמקומות עם צפי יפה לשלג בגבהים המתאימים ובכפר עצמו כמובן גשם).
מיום שני צפוי מזג אויר יבש למדי, וגם ירידה הדרגתית בטמפרטורות כך שבימים הבאים צפויה טמפרטורה חורפית אך לא קרה מדי בכל רחבי האתרים. עם זאת, אין לפסול אפשרות של שלגים פה ושם גם בימים אלה. לבולגריה שתהיה חמימה בתחילת השבוע צפויה המערכת להגיע בהמשך השבוע. ביום שישי צפויה באלפים כנראה מערכת קצרה נוספת שתמשך גם בשבת ובתחילת השבוע שלאחר מכן כנראה התחממות מסוימת, אך עדיין מוקדם לתת תחזית לטווח כזה.
נסיעה טובה ופורים שמח לכל היוצאים מחר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. תודה עופר תגובה ל - 1 14/03/2008 22:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן סלווה איתן סלווה לא מחובר איתן סלווה  משתמש פעיל 2105 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. לקראת פורים תגובה ל - 1 15/03/2008 00:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכאל מיכאל לא מחובר מיכאל  משתמש פעיל 684 הודעות עד כה
לא ניתן לתבוע בגין תחזית Laughing
לפי acuuweather השבוע האחרון של מרץ צפוי להיות מושלג בפלכאו, אבל אני לא בונה על תחזית זו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עדכון תחזית מז"א - לקראת פורים תגובה ל - 1 15/03/2008 15:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shelly55 לא מחובר shelly55  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
עופר שלום
אנחנו משפחה שיוצאת לבנסקו ביום רביעי, כמו שנראה בתמונות בבנסקו מזג האויר די מאכזב ומדאיג, יש לך איזו שהיא זריקת עידוד לקראת שבוע הסקי שלנו ? תודה מראש...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. לקראת פורים תגובה ל - 3 16/03/2008 08:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עכשיו כשאני יודע שאתה לא יכול לתבוע אותי אני כבר יותר רגוע...
בכל אופן, תחילת השבוע הבא נראית כרגע לא רע מבחינת אוסטריה, ואני מקווה שהמודל ימשיך להיות יציב בנקודה זו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עדכון תחזית מז"א - לקראת פורים תגובה ל - 4 16/03/2008 08:43 לתגובה קודמת
בבולגריה אכן הימים הקרובים יהיו קיציים למדי, וכפי שציינתי במקומות בהם השלג כבר נמס והאדמה אינה קפואה גם שלג חדש לא יקלט טוב. אני לא מכיר את בנסקו מספיק טוב מבחינת כיסוי תותחים, אבל במקומות בהם מקפידים על כך ובחלקים הגבוהים של האתר שבהם הקרקע תשאר קפואה לפחות תחילת חופשתכם היא בסימן טוב. זאת מאחר שהחל מיום רביעי צפויה ירידה בטמפרטורות עם הגעת המערכת שהגיעה הלילה לאלפים גם אל הבלקן. ברביעי-חמישי צפויה אפילו תוספת של כ-10 ס"מ שלג בחלקו העליון של האתר (ובמקביל גשם בעיירה עצמה), והטמפרטורות הנמוכות יאפשרו הפעלת תותחים כפי רצונו של האתר. בתחילת השבוע הבא צפויה שוב התחממות מסוימת, ואני מקווה שהיא לא תיצור יותר מדי אפקט חרמון של קרח בבוקר וסלאש בצהריים, לפחות לא בחלקים העליונים של האתר. בעדכון הכללי מחר בערב אני מקווה שאוכל לפרט יותר לגבי תחילת השבוע הבא.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:La Grave / La Meije - מישהו גלש?
להודעה הבאה:סרטון מבנסקו