כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. החלטתי סופית- אני טסה לאוסטרליה!! 16/03/2008 09:57 לתגובה הבאה
  zaza88 לא מחובר zaza88  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
שלום לכולם

אחרי התלבטויות רבות של דרום אמריקה או אוסטרליה, החלטתי שאוסטרליה זה המקום בשבילי.
אני רוצה לטוס בתחילת דצמבר עד תחילת מרץ, כי הבנתי שזה העונה פחות או יותר, חם ושמשי. סה"כ שלושה חודשים.
כל חודש הבנתי שצריך בסביבות 2000 דולר כלומר כפול שלוש 6000 דולר למחייה פלוס כרטיס טיסה 1500 דולר (אם כמובן מקדימים בקנייה של הכרטיס). סה"כ 7500 דולר שזה יוצא כרגע 27000 שקל. בשביל לעגל פינות נגיד 30000- האם זה יספיק לי.? 2000 דולר למחייה לחודש זה מספיק.? והאם בכללי אפשר להספיק לראות הרבה ב-3 חודשים? אני רוצה כנראה לעשות את מסלול ה-D. ואולי גם טזמניה.
תודה לעוזרים.
דרך אגב אני בת עשרים מת"א, מחפשת שותף לטיול.
תודה למשיבים!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. כל הכבוד על ההחלטה! תגובה ל - 1 16/03/2008 10:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1964 הודעות עד כה
ואכן הגעת למקום הנכון. כתבת הודעה כזאת נלהבת שלא יכולתי שלא לענות לך. 2000 דולר אוסטרלי לחודש כנראה שיספיקו לך, אבל זה כמובן תלוי במה את רוצה לעשות ואיך תחיי. אני קצת מתקשה להאמין שתמצאי כרטיס טיסה ב-1500$, כנראה שזה יהיה קצת יותר (100-200 דולר יותר). בנוסף, יש לך גם כל מיני הוצאות נלוות כמו קניית ציוד, ביטוח וחיסונים. נכון שבאופן כללי לא צריך לאוסטרליה חיסונים מיוחדים, אבל כדאי לעבור במרפאת מטיילים או בלשכת הבריאות המחוזית כדי לוודא את זה. לאחרונה היו כמה מקרים שהתגלה בטיסה מישהו חולה חצבת או כל מיני מחלות כאלה ואז את צריכה לגשת להבדק אחרי שאת כבר חוזרת הביתה (וגם יש סיכוי שנדבקת...), לכן מוד כדאי לקבל ייעוץ אישי לפני הנסיעה. עם הציוד והביטוח זה יכול להוסיף לך עוד קצת כסף, וקחי בחשבון ש-2000$ זה בכל זאת לא המון, לכן אני הייתי מעדיפה לצאת נגיד עם 35000 ש"ח ולהיות בטוחה. עוד דבר שצריך לשים לב אליו, זה שכרגע הדולר מאוד נמוך אבל זה לא בהכרח המצב שיהיה כשאת תקני כרטיס או בכלל שאת תטוסי, צריך לקחת את זה בחשבון. דבר שאת יכולה לעשות זה לקנות כרגע מט"ח בתור סוג של השקעה: את בכל מקרה תשתמשי בדולרים בטיול שלך, או שהדולר יעלה (כמו שסטנלי פישר רוצה) ואז תרוויחי, או שלא תרוויחי אבל לפחות הכסף שלך גם ככה במט"ח. זה סוג של הימור.

בקשר למסלול - 3 חודשים נשמעים לי בסדר גמור למסלול הזה. שימי לב שבצפון יהיה הרבה יותר מ"חמים", יהיה חם מאוד ולח מאוד, ולכן כדאי לך דווקא להתחיל משם. למעשה, כדאי לך אולי אפילו לטייל מנובמבר עד פברואר אם זה מסתדר לך, וגם אז להתחיל מהצפון, לפני שמתחילה העונה הרטובה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. כל הכבוד על ההחלטה! תגובה ל - 2 16/03/2008 17:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  zaza88 לא מחובר zaza88  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
היי, תודה על התגובה המהירה..

עכשיו מבחינת הטיול אני בהתלבטויות מה כדאי? לזכור וואן שבו אני יוכל לישון ולהיות אדון לעצמי לגבי מה אני רוצה לעשות ואיפה להיות, אבל מצד שני אני אני צריכה שותף בשביל זה. אני לא ישכור וואן לבד, כי זה משתלם אם יש איתך עוד מישהו או כמה אנשים. ומצד שני יש את האפשרות לקחת אוטובוסים ולישון בהוסטלים ואכסניות.
מה את ממליצה לי? מה יותר משתלם מבחינת עלויות ובכלל?

תודה..!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אין דבר כזה יותר משתלם תגובה ל - 3 16/03/2008 17:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Or לא מחובר Or  משתמש פעיל 933 הודעות עד כה
אולי אם את משווה 2 דברים שווים... כמו כרטיסי חיוג. עניין ה"משתלם" הרבה פעמים קצת מציק... הרי אוסטרליה יקרה בהמון מהודו בגלל זה לא משתלם לטייל בה.

מדבור באופי טיול אחר, אם לפני הטיול אין לך שותף לדעתי לא כדאי לחפש שותף כדי לטייל איתו תקופה ארוכה.

כל דבר... וחיסכון בפרט לרוב בא על חשבון משהו אחר, לינה בוואן גורמת לבידוד מסויים (בטח לעומת לינה באכסניה), ולא בטוח שהיית רוצה לבלות כל כך הרבה זמן עם השותף.

אני הייתי הולך על טיול באכסניות. שותפים מזדמנים והשכרת רכב לתקופות קצרות עם קבוצות שונות ומשונות היא עניין אחר.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אני עם אור בעניין הזה תגובה ל - 4 16/03/2008 22:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1964 הודעות עד כה
לטייל בואן אולי יקר יותר אבל יש לו את היתרונות שלו. בין היתר זה מאפשר לך יותר גמישות, בעיקר בבחירת היעדים ובאפשרות להכנס גם לפנים היבשת ולהגיע למימי פארקים. כמו שאת עצמך אמרת - זה יותר יקר. בכל מקרה - אם את מטיילת 3 חודשים לא כדאי לך לשכור רכב כי אם לקנות אחד. שותף יכול להוריד בעלויות אבל אלה עדיין עלויות מספיק גבוהות כדי להיות יותר יקרים מאשר טיול באוטובוס ובאכסניות. אם יהיו לך יותר שותפים אז גם יהיה לכם יותר קשה להסתדר וגם לא תוכלו לישון באוטו. מעבר לזה, שותפים שהם לא בני זוג לפעמים צריכים קצת הפסקה אחד מהשני - קצת לפגוש עוד קצת אנשים. מהבחינה הזאת, גם אם יש לכם שעות נסיעה ארוכות מאוד ביחד, עדיין יש את האכסניה והאנשים האחרים שפוגשים שם.
את מסלול ה-D אפשר לעשות בתחבורה ציבורית וטיולים מאורגנים ו/או ליפטים (למשל למדבר). כמו כן, ככה כשאין לך רכב זה מאפשר לך גם לקצר חלק מהקטעים בטיסות, דבר שאת לא יכולה לעשות עם אוטו. את יכולה למשך לשכור אוטו בשביל הטיול בטזמניה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. קצת עניני חשבונאות תגובה ל - 3 16/03/2008 23:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עמית עמית לא מחובר עמית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 9115 הודעות עד כה
ענין שכירת הואן, עלות יכולה לעבור את ה 100 דולר ליום ! !

לינה עולה לך בחדר משותף בין 17-24 דולר מקומי, תחבורה ? יש כל כך הרבה דרכים ולא בהכרח אוטובוס, למשל להיות ליפטר של מישהו (חלוקה בהוצאות הנסיעה) הדרך יותר איטית ובנויה על הרבה מזל, אבל חסכונית ביותר וגם הזדמנות להכיר בני לאומיים אחרים.

לגבי השותפים, נסי לפרסם כבר עכשיו הודעה במחפשים שותפים, זה יתן לך נקודת התחלה לא רעה, נסי להגיע לאחת ההרצאות בלמטייל או ליותר, יש שם קהל יעד פוטנציאלי גדול למדי.

בהצלחה

עמית - מנהל הפורום
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. החלטתי סופית- אני טסה לאוסטרליה!! תגובה ל - 1 18/03/2008 10:23 לתגובה קודמת
  morandayagi לא מחובר morandayagi  משתמש מתחיל 13 הודעות עד כה
תמיד אפשר לשכור רכב כשצריך כמה ימים. אני למשל שכרתי רכב לגרייט אושן רואד, ואת המדבר עשיתי עם ליפט. לחוף המזרחי אין טעם ברכב, האוטובוס של גרייהאונד מצויין ומגיע לכל חור (אפילו למקומות שלא תרצי להגיע אליהם) ולגביי שותפים, אין מה לדאוג, את תפגשי כל כך הרבה אנשים על הדרך באכסניות, ותעשי חיים. די קל לטייל לבד בחלק הזה של אוסטרליה.

שיהיה אחלה טיול!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:פיתוח תמונות
להודעה הבאה:חזרתם מאוסטרליה? בואו לפרסם כתבה באתר

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר