|
| 2. כל הכבוד על ההחלטה! תגובה ל - 1 |
16/03/2008 10:57   |
|
|
ואכן הגעת למקום הנכון. כתבת הודעה כזאת נלהבת שלא יכולתי שלא לענות לך. 2000 דולר אוסטרלי לחודש כנראה שיספיקו לך, אבל זה כמובן תלוי במה את רוצה לעשות ואיך תחיי. אני קצת מתקשה להאמין שתמצאי כרטיס טיסה ב-1500$, כנראה שזה יהיה קצת יותר (100-200 דולר יותר). בנוסף, יש לך גם כל מיני הוצאות נלוות כמו קניית ציוד, ביטוח וחיסונים. נכון שבאופן כללי לא צריך לאוסטרליה חיסונים מיוחדים, אבל כדאי לעבור במרפאת מטיילים או בלשכת הבריאות המחוזית כדי לוודא את זה. לאחרונה היו כמה מקרים שהתגלה בטיסה מישהו חולה חצבת או כל מיני מחלות כאלה ואז את צריכה לגשת להבדק אחרי שאת כבר חוזרת הביתה (וגם יש סיכוי שנדבקת...), לכן מוד כדאי לקבל ייעוץ אישי לפני הנסיעה. עם הציוד והביטוח זה יכול להוסיף לך עוד קצת כסף, וקחי בחשבון ש-2000$ זה בכל זאת לא המון, לכן אני הייתי מעדיפה לצאת נגיד עם 35000 ש"ח ולהיות בטוחה. עוד דבר שצריך לשים לב אליו, זה שכרגע הדולר מאוד נמוך אבל זה לא בהכרח המצב שיהיה כשאת תקני כרטיס או בכלל שאת תטוסי, צריך לקחת את זה בחשבון. דבר שאת יכולה לעשות זה לקנות כרגע מט"ח בתור סוג של השקעה: את בכל מקרה תשתמשי בדולרים בטיול שלך, או שהדולר יעלה (כמו שסטנלי פישר רוצה) ואז תרוויחי, או שלא תרוויחי אבל לפחות הכסף שלך גם ככה במט"ח. זה סוג של הימור.
בקשר למסלול - 3 חודשים נשמעים לי בסדר גמור למסלול הזה. שימי לב שבצפון יהיה הרבה יותר מ"חמים", יהיה חם מאוד ולח מאוד, ולכן כדאי לך דווקא להתחיל משם. למעשה, כדאי לך אולי אפילו לטייל מנובמבר עד פברואר אם זה מסתדר לך, וגם אז להתחיל מהצפון, לפני שמתחילה העונה הרטובה.
|
|
|
|
|
|
| 5. אני עם אור בעניין הזה תגובה ל - 4 |
16/03/2008 22:45   |
|
|
לטייל בואן אולי יקר יותר אבל יש לו את היתרונות שלו. בין היתר זה מאפשר לך יותר גמישות, בעיקר בבחירת היעדים ובאפשרות להכנס גם לפנים היבשת ולהגיע למימי פארקים. כמו שאת עצמך אמרת - זה יותר יקר. בכל מקרה - אם את מטיילת 3 חודשים לא כדאי לך לשכור רכב כי אם לקנות אחד. שותף יכול להוריד בעלויות אבל אלה עדיין עלויות מספיק גבוהות כדי להיות יותר יקרים מאשר טיול באוטובוס ובאכסניות. אם יהיו לך יותר שותפים אז גם יהיה לכם יותר קשה להסתדר וגם לא תוכלו לישון באוטו. מעבר לזה, שותפים שהם לא בני זוג לפעמים צריכים קצת הפסקה אחד מהשני - קצת לפגוש עוד קצת אנשים. מהבחינה הזאת, גם אם יש לכם שעות נסיעה ארוכות מאוד ביחד, עדיין יש את האכסניה והאנשים האחרים שפוגשים שם.
את מסלול ה-D אפשר לעשות בתחבורה ציבורית וטיולים מאורגנים ו/או ליפטים (למשל למדבר). כמו כן, ככה כשאין לך רכב זה מאפשר לך גם לקצר חלק מהקטעים בטיסות, דבר שאת לא יכולה לעשות עם אוטו. את יכולה למשך לשכור אוטו בשביל הטיול בטזמניה.
|
|
|
|
|
|