| 1. ארגנטינה וצילה - משולב או בנפרד? |
16/03/2008 16:19  |
| |
nego |
3 הודעות עד כה |
|
|
היי,
אני ובן זוגי מתכננים טיול לצילה וארגנטינה. אין בעיה של זמן, ניקח כמה שצריך...
יש לי כמה שאלות, שאשמח לקבל עליהן תשובה...
ההתלבטות העיקרית שלנו היא לגבי מסלול הטיול. האם לעשות מסלול מעגלי או מסלול זיג זג בין המדינות. ברור לנו שאת הדרום עושים ארגנטינה וצילה משולב ועוברים מארץ לארץ. השאלה, לפיכך היא בעיקר בנוגע לצפון ולמרכז - האם לעשות כל ארץ בנפרד או לשלב זיגזגים. מלבד לתשובה לשאלה הכללית הזו אשאל מספר שאלות ספציפיות שיעזרו לנו בהחלטה:
1. האם המטבע בארגנטינה וצילה זהה?
2. עד כמה מעברי הגבול בין ארגנטינה וצילה זמינים? עד כמה הם מסובכים וכמה עיכוב הם יוצרים?
3. האם מומלץ להשכיר רכב ולטייל בצפון ברכב או שמא רק בדרום?
ושאלה נוספת על מזג אויר: קראתי המלצה לטייל בחודשים יוני עד ספטמבר. הבנתי שהצפון כולל גם את האיגואסו כאיזור נוח לטיולים בתאריכים הללו. אבל פתאום קראתי באיזשהו טיפ באתר למטייל שבסלטה – שזה צפון ארגנטינה נורא קר בחורף, גשום וסוער. ויוני עד ספטמבר הם חודשי החורף בארגנטינה. אז איך זה מסתדר?
|
|
|
|
| 2. ארגנטינה וצילה - משולב או בנפרד? תגובה ל - 1 |
16/03/2008 18:52   |
|
נתחיל מהקל אל הכבד.
1. המטבעות לא זהים, לכל אחת פזו משלה. ובדרך כלל צ'ילה נחשבת יקרה יותר מארגנטינה.
2. בדרום יש הרבה מעברים, לא כ"כ ברורה לי הכוונה ב"זמינים", מעבר לנסיעה של להגיע למעברים, המעבר לארגנטינה הוא לא בעייתי, הכניסה לצ'ילה יותר מוקפדת ויש רשימה ארוכה של דברים שאסור בשום אופן להכניס ולא כדאי להתפס איתם. מסנטיאגו וצפונה יש מעט מעברים (אני מכיר 3), אחד מהם לא תמיד פעיל ולא ממש נגיש.
3. השאלה איפה להשכיר רכב היא בעיקר עניין כספי, זה תענוג לא זול בכלל. בצופן המרחקים גם מאוד גדולים, אז פחות נהוג להשכיר רכב למעבר בין הערים, ואם צריך משכירים בכל עיר שמגיעים אליה למטרת טיול בסביבה.
אם אין בעיה כספית, ואתם מאוד אוהבים לנהוג, אין שום סיבה שלא תשכירו רכב גם שם.
אגב, גם בדרום אין הכרח בהשכרת רכב. אפשר בקלות להסתדר עם תחבורה ציבורים וטרמפים.
השאלה העיקרית, בקשר לזגזוג בצפון, כאמור, יש שם מעט מעברים, ותחבורה ציבורית עוברת רק בשנים מהם. קו סנטיאגו-מנדוזה, וקו סן פדרו-סלטה.
לכם הזיגזוג הוא לא ממש אפשרי, ויותר פשולטייל בכל מדינה בנפרד.
מזג אויר אין לי מושג.
yacobi_l@yahoo.com
|
|
|
|
|