כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. ethiopian airlines 17/03/2008 18:03 לתגובה הבאה
  meironleshem לא מחובר meironleshem  משתמש מתחיל 9 הודעות עד כה
אנו משפחה בת 5 נפשות 2+3 . מתכננים טיול באוגוסט לדרום אפריקה. בחיפוש אחר טיסות הוצע לנו לטוס ליוהנסבורג בETHIOPIAN AIRLINES.
חוות דעתכם? בטיחות? נוחות מטוסים?שירות ? שדה התעופה באדיס?
סמן להדפסה  
2. ethiopian airlines תגובה ל - 1 17/03/2008 23:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוזי עוזי לא מחובר עוזי  משתמש פעיל 1707 הודעות עד כה
החברה הכי טובה באפריקה וסבירה בהשוואה למערביות. לי היא מזכירה במידה לא קטנה את אל על. אין שום בעיה של בטיחות או שירות. שדה התעופה באדיס, מאז שופץ ונפתח הטרמינל החדש לפני איזה ארבע שנים, הוא בסדר גמור. הייתי משוהה אותו לנתב"ג הישן, אבל כמובן יותר אקזוטי. בקיצור אם יוצא לכם לחסוף כסף בטיסה לדרא"פ באתיופיאן אל תהססו

"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
סמן להדפסה  
3. ethiopian airlines תגובה ל - 1 18/03/2008 22:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלי אוגנדה לא מחובר אלי אוגנדה  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
אם אתם טסים לדרום אפריקה למה לא לטוס ישירות לגוהנסבורג. כאחד שטס הרבה מאד עם אטיופיאן אירלינס אני לא מוצא למה אתם צריכים להענש ולטוס איתם לדרום אפריקה. הטיסה יוצאת מהארץ באמצע הלילה ואתם מגיעים לאדיס בבוקר בערך בשעה 6 צריכים לחכות בין 3-5 שעות באדיס ולהגיע אחה"צ לגוהנסבורג. עם האטיופים טסים רק היכן שיש יתרון יחסי או שאין ברירה כמו למזרח אפריקה. מכיואן שאתם אני מבין לא עושים טיול תרמילאים תקלו על הילדים וטוסו ישר לגוהנסבורג. נמל התעופה באדיס מזכיר את נמל תעופה במדינות מיתפתחות ולהשוות אותם לאל על זו מחמאה גדולה מדי.
אם אתם לא לחוציים על 100 דור הבדל בכרטיס טוסו באל על.
אם החלטתם בכל זאת לטוס עם האטיופים אל תשכחו לאשר את הטיסה חזרה אחרת לא תעלו למטוס- לימדו מבעל נסיון.
טיסה נעימה וטיול מוצלח.
סמן להדפסה  
4. ethiopian airlines תגובה ל - 3 18/03/2008 22:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלי, חלק מהטיסות ליוהנסוברג של אל על יוצאות גם כן בלילה, ההבדל הוא לא 100 דולר אלא מעל 200 ותכפיל את זה בחמש נפשות זה מעל 1000 דולר.
חוץ מזה בתור אחד שטס הרבה פעמים עם אתיופיאן והרבה עם אל על, אני ממש לא רואה הבדל מהותי.

"פעם חלמתי והנה אני באפריקה, עורך ציד על פילים פראים, אריות, קרנפים, תוכיים. הקיצותי ולבי דפק בחוזקה: הלא יכול אני לנסוע לשם ממש! מדוע לא אסע לשם באמת? מאז לא הרפתה ממני המחשבה ותשוקתי להיות באפריקה גברה מיום ליום". - נחום גוטמן, לובנגולו מלך זולו
סמן להדפסה  
5. ethiopian airlines תגובה ל - 1 19/03/2008 01:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עודד עודד לא מחובר עודד  משתמש פעיל 8162 הודעות עד כה
אני טסתי איתם לטנזניה והיה בסדר גמור.

לטיול יש התחלה וסוף אבל החוויות נשארות לנצח
סמן להדפסה  
6. ethiopian airlines תגובה ל - 1 19/03/2008 19:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eytanin eytanin לא מחובר eytanin  משתמש פעיל 666 הודעות עד כה
הי
תבדקו גם באיבריה וגם אצל היוונים. יש מדי פעם מבצעים.
אגב באוגוסט קור אימים בדרום אפריקה. 0 מעלות ופחות ביוהנסבורג, קור ורוחות איימים בקפטאון. מציע לשקול שוב את המועדים.

[עודכן ב:19 מרץ 2008 19:28:]

מאזין לנאמר ומאמין למראה עיניים
סמן להדפסה  
7. ethiopian airlines תגובה ל - 4 20/03/2008 07:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוזי, צר לי אבל אני לא יכול לקבל את התגובה שלך. צריך להיסתכל על מה הם רוצים זו מישפחה שיוצאת לטיול של חמישה שבועות כל יום חשוב . אתה צודק אל על טסים בלילה אבל מגיעים לגוהנסבורג בבוקר ועם האטיופים אולי הם יגיעו אחה"צ. עם אל על לא ישנו להם את הטיסה או ישאירו אותם באדיס לילה נוסף או שפשוט יטיסו אותם דרך גיבוטי או חרטום. באל על לא חיבים לאשר טיסה ואצל האטיופים לא תאשר את הטיסה בזמן בטוח לא תטוס. הם טסים עם ילדים הם לא תרמילאים שהזמן לא חשוב להם ועוד יום באדיס לא יזיק להם. בטיסה ישירה עם מגיעים בבוקר ואחרי ריענון קצר הם בדרך לטיול ולא צריכים להיתאושש מטיסה של 16 שעות.
ההשואה שלך לאל על פשוט מחלחלת אותי כניראה שאתה וי אי פי ולא זכית בכרטיסי הפרס לחרטום גיבוטי וכדומה.
מפעת כבוד הפורום אני עדין מאד בהיתבתאויות שלי אבל עם טוב לך ואתה נהנה לטוס עם האטיופים בהצלחה לך.
בכל אופן אנחנו הקהילה שחייה במזרח אפריקה יכולה לכתוב אינציקלופדיה של חויות ולא מרנינות על הטיסות עם האטיופים.
אבל שוב, טוב לך תמשיך לטוס איתם אני ומשפחתי נטוס אתם רק שאין לנו ברירה אחרת.בילוי נעים בטרנינל השוקק והמסעיר של אדיס.
סמן להדפסה  
8. מה קורה פה? תגובה ל - 7 20/03/2008 11:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מרב מרב לא מחובר מרב  משתמש פעיל 290 הודעות עד כה
מדיון על עם מי כדאי לטוס נהיה כאן עליהום?
אז ככה:
"מפעת כבוד הפורום" - מפאת כותבים בא' דרך אגב, אנחנו עוסקים פה בהבעת דעות ועמדות אישיות ולא בתוקפנות אישית.
את התשובה שלך ניתן לחלק לשני חלקים - החלק העובדתי - זמן הטיול ומתי נוחתים
ולחלק מיותר - התקפה אישית.
לי (ולא רק לי) יש נסיון רב בטיסות עם אתיופיאן ואין ספק שהחברה היא חברה מספקת. סיפורי זוועה כל אחד יכול לספר ואני יכולה הלעיד על טיסתי עם אולימפיק אירליינס, הפעם הראשונה בחיי בה שקלתי לעצור טיסה באמצע.
"מחלחל אותך"??? נו באמת, קצת פרופורציות לחיים.
מכתיבתך ניתן להבין שמה שבאמת מטריד אותך הוא איכות הטרמינל.
אין ספק שהטרמינל באדיס אינו דומה לטרמינל בהונג קונג אבל אצלי לפחות הוא לא יהווה שיקול אם ואיך לסוע לטיול באפריקה.
צריך לאשר טיסה??? ביג דיל, אז הרמת טלפון לוודא. כואב? לי לא.

היתכן שבשהות באוגנדה דבקה בך מעט מיכולתו של מוסבני לשמוע דעות שונות משלו?

סמן להדפסה  
9. מה קורה פה? תגובה ל - 8 20/03/2008 17:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אלי, אם היית מכיר אותי - ומרב מכירה - היית יודע שאני ממש לא וי.איי.פי ומעולם לא טסתי מחוץ למחלקת התיירים. אני לא גר כמוך במזרח אפריקה, אבל הייתי בה הרבה וטסתי עם אתיופיאן עשרות פעמים, החל מתל אביב לאדיס וחזרה, דרך טיסות מאדיס לאנטבה, ניירובי, קילימנג'רו, לילונגווה, דאר א סלאם, וכלה בהרבה טיסות פנים באתיופיה. 25-30 פעם בהערכה זהירה, כל שאני מעיד מניסיון. חוץ מפעם אחת מעולם לא היה איחור רציני בטיסה (באל על טסתי לא פחות פעמים והיו הרבה יותר איחורים, אגב החברה המאחרת ביותר בעולם היא בריטיש אירוויס), השירות אולי לא מבריק - אבל אם אתה חושב שבאל על הוא כן אז אולי אתה טס בביזנס של משפחת בורוביץ'. על ביטחון אין מה לדבר, אתה הרי יודע שמורידים כל חגורה ומשגעים את הנוסעים, בדיוק כמו בארה"ב אגב ולפני כל טיסה לישראל או ממנה מכל העולם. אם אני צריך דרג את הטיסות הכי גרועות שטסתי בהן אי פעם, ובעוונותי טסתי לא מעט, הרי טיסה של TWA המנוחה מניו יורק לתל אביב דרך פאריס היתה הכי גרועה ואחר כך טיסה מהארץ לפראג בחברה צ'כית. אתיופיאן נמצאת במקום סביר באמצע, כמו אל על.
ולעניין, אם המשפחה היתה טסה לשבוע, 10 ימים, השיקול של הזמן שציינת היה מנצח בלי ספק. אבל חמישה שבועות זה הרבה ואם חוסכים 1000 דולר ויותר - אנחנו לא מכירים את המשפחה אבל הם בודקים אופציות אז כנראה שלא מילונרים או בזבזנים - שווה כמה שעות. ואם השורה התחתונה היא הטרמינל כפי שכתבה מרב, לא שארל דה גול אבל סביר לגמרי, אם אתה זוכר את הטרמינל הישן אז באמת אין מה לבוא בטענות. אני מציע לך לקפוץ למילאנו, לנמל התעופה מלפנזה בבירת האופנה האירופית ולראות שהוא גדול פי 10 או 20 אבל מתוחזק הרבה פחות טוב.
פורים שמח לכולם
נ.ב אלי, אם בא לך ספר מה אתה עושה באוגנדה - שליחות? עסקים? לבד, עם משפחה? זה תמיד מעניין לשמוע.

סמן להדפסה  
10. מה קורה פה? תגובה ל - 9 20/03/2008 20:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
וואו איזה כעס, עוזי ומירב מוותיקי הפורום איך איך מגיע בחור חדש לפורום ומנפץ את האשליה. אני מבין שאתם מלווי קבוצות מטילים למזרח אפריקה ואין ספק שיש לכם נסיון רב ואני לא מתכוון להתווכח איתכם ותיקי הפורום. איך מירב אומרת לכל אחד יש את זכותו לומר את דעתו, אני מנצל את במת הפורום ולא מתבייש לומר שאני אטוס אטיופיאן רק כשאין לי ברירה. זה לא המקום והזמן להעלאות אתכם בחויות המרתקות שאני משפחתי וחברי הרבים שעובדים במזרח אפריקה חוינו עם חברת התעופה האטיופית.
תמשיכו לטוס אטיופיאן ואני מאחל לכם רק חויות משמחות כמו שאתם מתארים עם חברת התעופה הנ"ל.
עוזי,אני ומשפחתי חיים למעלה מעשור במזרח אפריקה 5 שנים בטנזניה והשאר בקמפלה אוגנדה. החברה בה אני עובד תורמת לקהילה לפני כחודש חנכנו בית ספר לילדים מעוטי יכולת בקמפלה יחד עם כל הקהילה הישראלית כאן, זה אורגן עי ישראלים מתנדבים שסחפו אותנו לנושא. אני ואשתי מאמצים מדי פעם מתנדב או מתנדבת שבאים לתקן את העולם באוגנדה. אני מכיר היטב את טנזניה ואוגנדה לרוחב ולאורך לא רק ממבט המטייל והאיזורים המטוילים.אני דובר לוגנדה וסוההאילת בסיסית כך שזה עוזר לי לתקשר עם המקומיים.
במידה ותגיע לקמפלה אשמח להכיר אותך ובמידה ואתה זקוק לכל עזרה נשמח לעזור.
יאאלה תמשיכו להנות, מרב, מקווה שהפעם אין הרבה שגיעות כתיב. ותמשיכו לטוס אטיופיאן.
הרבה בריאות וטיסה בטוחה.
סמן להדפסה  
11. מה קורה פה? תגובה ל - 10 20/03/2008 22:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כל הכבוד על התרומה לקהילה וממש לא כעסנו, דעתי פשוט שונה משלך. אתה יותר מרצוי בלי קשר למי חדש ומי ותיק בטח לאור ההיכרות שלך עם האיזור. אנחנו לא מלווי טיולים אלא טיילים ותיקים ואוהבי אפריקה, מרב גם גרה בטנזניה.
יום טוב ופורים שמח

סמן להדפסה  
12. זה לא רק מה זה גם איך תגובה ל - 11 20/03/2008 22:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טענתי היתה רק לגבי העליהום, אין שום קשר לוותק בפורום או לא.
כל חובבי ומכירי אפריקה מתקבלים בברכה בפורום, ומוזמנים לשתף מנסיונם והכרותם.
מעניין מאיפה הנחת שאנחנו מדריכי קבוצות, אולי כי קשה לקבל את זה שיש ממש אנשים שאוהבים את אפריקה ללא קשר לפרנסה?
כן, אפריקה קשה לאהבה, היא לא מפנקת ו"מקבלת". היא מאתגרת, מרתקת ומדהימה.
משהותי באפריקה ושיחותי עם כל סוגי האנשים החיים בה - כל אחד מקבל ולוקח את אפריקה ומאפריקה בצורה שונה.
לכל אחד יש אפריקה שלו והיא שונה משל האחרים, אפילו כאן בפורום, ורובנו הארד קור אפריקה.
תמיד שמחים לשמוע חוויות נוספות.

סמן להדפסה  
13. מה קורה פה? תגובה ל - 10 22/03/2008 21:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סתם כך לתקן לך שגיעה אז אין כזאת חברה אטיופיאן ויש גם יש
אתיופיאן.
ולידיעה כללית החברה הכי גרועה שאני טסתי בחיי היא swissair אז
כל אחד וניסיונו הוא. כמובן שאתה יכול לסתור דעות של אחרים אבל
מה שמפריע לי זה נימת הזילזול בדעות האחרות שמשתמעת מתגובותיך.

סמן להדפסה  
14. בוקר טוב לכולם! תגובה ל - 13 23/03/2008 06:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידו עידו לא מחובר עידו - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 4412 הודעות עד כה
סופ"ש אחד לא מבקרים פה (שבת חתן עם המשפחה המורחבת...), וככה צריך להתחיל שבוע?

אלי, אין פה קטעים של וותיקים וחדשים (חוץ מזה שחדשים צריכים לסחוט מיץ תפוזים כל בוקר לותיקים, והותיקים לא עושים שמירות ומטבחים בפורום), כולם מוזמנים לתרום מידיעותם האישיות ולשתף בחוויות.
מה שכן יש בפורום, זו הרגשה של חברות ומשפחתיות, של החדשים והותיקים. כולם מוזמנים להצטרף למשפחת הפורום - אבל אנא, יש דרכים להתבטא.

שבוע טוב לכולם.
סמן להדפסה  
15. בוקר טוב לכולם גם ממני! תגובה ל - 14 23/03/2008 09:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
bushbabe bushbabe לא מחובר bushbabe  משתמש פעיל 296 הודעות עד כה
הופה! מזמן לא היה פה כ"כ שמח!
לי יש כמה הערות ביניים, לפי הסדר הכרונולוגי:
1. בתור ידועה כאחת המנמנמות הגדולות בדורינו, שדות תעופה נמדדים אצלי לפי נוחות החרופ על הספסלים. השדה באדיס עונה על הציפיות לחלוטין.
2. עוזי- ואני חושבת שאני מדברת בשם חברי הפורום - בשבילינו אתה תמיד תהיה VIP.
3. אני מצטערת מרב, אבל אפריקה מאוד קלה לאהבה.
4. עידו?!?! מזל טוב?!?!?!?!

Don't panic
סמן להדפסה  
16. ברוכה השבה..... איפה הסתובבת הפעם? תגובה ל - 15 23/03/2008 10:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ואל תגידי לי "בעבודה"... לא קונה את זה...
יש לי המון מה עוד להוסיף לכל הדיון הזה, השלכותיו, המידע ושות' אבל כמובן שלא אטרח ואדוש שובשוב.
רק הערה קטנה לגבי אהבתי אליה - אפריקה מאוד קלה לאהבה כשאתה מטייל בה, פחות כשאתה חי בה. מעבר לאהבתי הרבה אליה ולודאות הברורה שלו הייתי מנהלת את חיי אחרת (בעלת ממון נזיל) הייתי בחזרה שם מחר. החיים בה לא קלים, ענייני החשמל והמים, הצורך להיות נעול כל הזמן, החיים מאחורי הסורגים וההתמודדות היום יומית עם אנשים שרואים בך ארנק מהלך ורוצים להרוויח ממך בדרכים לגיטימיות יותר או פחות, היא התמודדות קשה. כאן לא המקום לפרט את העניין כיוון שהפורום הוא עבור מטיילים ולא מהגרים. כל מקום בו אתה מטייל שונה מהחיים היומיומיים באותו מקום.
עכשיו כשאני בפירנצה, אני רואה ככ הרבה התנהגויות שלי שהדבר היחיד שאני יכולה להסביר כשנועצים בי עיניים זה: "חייתי שנתיים באפריקה" - זה שאני לא מורידה את התיק ממני, זהשיש לי חיוך קטן בכל פעם שאני לוחצת על השאלטר ויש אור, זה שלקח לי חודש להפנים שאפשר לסמוך על המקרר פה, זה אני לא מורידה את העיניים מהילקוט, זה שאני נועלת את עצמי בחדר, זה שכל מעשה נחמד של מישהו נתקל ב"מה הוא רוצה בתמורה", אלו הן תגובות שהשתרשו אצלי שם. לא הייתי כזו לפני.
ובעניין שונה לחלוטין - כאן בלימודי אני "נאלצת" להתמודד עם אנשי לטינואמריקה - ואני צופה מהצד (כהרגלי) בהתנהלויות "אפריקה" מול "לטינואמריקה" ומקיימת המון דיוני השוואה. ויש הבדל מהותי בהשקפות החיים. עד כה, מה שאני רואה זה שה"לטינו אמריקאים" משתפים את העולם בטוב - בריקודים, בצבעים, במוסיקה. וה,אפריקאים" משתפים בעוני, רעב, מלחמות וצרות. אפילו ברמת האסוציאציות הבסיסיות.

טוב, אני מניחה, אחרי שראיתי כמה כתבתי שאני בהחלט צריכה להוריד בכמויות הקפה...

ולעניין הטרמינל באדיס, בוש, את לא מוצאת את הווליום של הטלויזיה קצת גבוה בשביל לישון? לי זה לא הפריע אבל שמעתי תלונות...
סמן להדפסה  
17. בוקר טוב לכולם גם ממני! תגובה ל - 15 23/03/2008 12:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מה מזל טוב? להזכירך, אני כבר נשוי...
החתונה היתה של בן-דוד של זוגתי, אבל אני אמסור לו את ברכתך (:
סמן להדפסה  
18. לעידו ולמרב תגובה ל - 17 23/03/2008 15:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
וווופס...הפאדיחות שאני עושה לאחרונה.... לרגע לא הייתי סגורה אם אתם חיים בחטא או לא.
ומרב- שלא תעיזי להוריד בכמויות הקפה, אני מתה על היד הקלה שלך על המקלדת! לא צפוי מחסור באספרסו בפירנצה אני מקווה.
על איזו טלויזיה את מדברת? מעולם לא הרעישה טלויזיה את הטרמינל באדיס כשנימנמתי שם, וזה קרה אי אלו פעמים.
ואני לא נעלמתי לשום מקום. כן כן, יש אנשים שאשכרה עובדים, שמעת על הקונספט החדשני הזה? סתם. הקנאה מדברת מגרוני, זה ברור, נכון?

Don't panic
סמן להדפסה  
19. לעידו ולמרב תגובה ל - 18 23/03/2008 17:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
eugeng eugeng לא מחובר eugeng  משתמש בינוני 81 הודעות עד כה
יפה מאוד, סוף סוף נושא שבו הפורום התעורר. כל הכבוד לכל המגיבים, תמשיכו כך.
אני מצטרף לדעת הרוב ופעם אחרונה האתיופיאן עשו מעל ומעבר, הביאו אותנו לעצירת ביניים בזיבוטי, עצרו מטוס שהגיע מהונג קונג, העלו אותנו עליו. איכבו את כל הקונקסיון, העלו אותנו באיחור של כשעה וגם הספיקו להעביר את המזוודות, כי המטוס שלנו חזר בלי נוסעים. הגענו ליוהנסבורג באיחור של שעה, המזוודות היו והבעיות היו אם טיסת המשך אם נמיביה איר, שסגרו את המשרד למרות שהטיסה התאחרה בשעתיים. במזל מצאנו מישהי שהיתה מוכנה לפתוח את הדלפק ולא נשארנו לילה ביוהנסבורג, אך המזוודות נשארו ללילה ביוהנסבורג, למרות שחיכינו מעל שעתים בהמתנה.
לגבי שדה תעופה באדיס, הוא הרבה יותר טוב מזה שבמומבאי, שהיום אין חנות אחד, מערכת הקריזה לא עובדת, אבל אמרו לי שבונים טרמינל חדש.
סמן להדפסה  
20. בושבייב, את לא רצינית, תגובה ל - 18 23/03/2008 20:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בפעם הבאה שאת באדיס, איך שאת עולה לאולם הקונקשיין, שמאלה עד הסוף וימינה, חדר טלויזיה לפשוטי העם. שעות שבהיתי שם ב - CNN מאידך גיליתי שהיות ואני ככ לא חשופה לטלויזיה כבר כמה שנים, אני בוהה באותה רצינות בתוכנית תעודה של ה - BBC ובפרסומת לשטיחים שקופצת באמצע, אז אני לא דוגמה.
לגבי נישואי עידו - נו באמת, חשבת שכל התלאביבים מופקרים?? בושי והכלמי
לגבי האספרסו בפירנצה, יש מצב שאם מישהו היה מנהל מלאי כאן היתה נרשמה עליה חדה בצריכה בחודשיים האחרונים מאז שהגעתי...
לפני שבועיים הייתי כאן בתערוכת צילום תמונות מבורקינה פאסו, צלם תעד פעילות של עמותה שם (דרך אגב, לפני 3 ימים אותו צלם הגיע לארץ לצלם). היה לי מאוד מוזר להיות "בצד השני" לשתות שמפניה (אש לא שתיתי) בתערוכה בה מצולמים עבדי חיפוש הזהב, אוכלי תירס קלוי, נשים בבית הספר של הכנסיה וכו..
יש מצב להגיד שאני כאן וליבי שם?
סמן להדפסה  
21. בושבייב, את לא רצינית, תגובה ל - 20 25/03/2008 00:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז ככה- אלף, אף פעם לא טענתי שאני רצינית.
בית, הרוב המוחץ של התל אביבים שאני מכירה הם מופקרים היטב.
וגימל, אל תעליבי אותי- ברור שאני מכירה את החדר שאת מדברת עליו. העניין הוא שהספות שם הן עם ידיות, מה שלא מאפשר לפרוש עליהן את כל יפעתי במצב מאוזן. לעומת זאת, אם מגיעים בשעה מוקדמת במיוחד של הבוקר (וזה המצב בד"כ) נקל למצוא שורות שלמות של ספסלים פנויים באולם המרכזי. אולי זה לא מוציא שם טוב לישראלים, אבל זה בהחלט נוח.

Don't panic
סמן להדפסה  
22. בושבייב, את לא רצינית, תגובה ל - 21 25/03/2008 08:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני חולק עלייך בושבייב, גם בשעות הבוקר הספסלים לרוב מאוכלסים בעמי כל העולם המכוסים בשמיכות אתיופיאן הכחולות.

סמן להדפסה  
23. לחלוטין תגובה ל - 22 25/03/2008 10:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שנתחיל בהגדרות:
פרישת יפעה משמעה שינה.
השתרעות על 2 כורסאות בחדר המדובר משמעה נמנום.
היות ואני ישנה רק אחרי הצ'ק אין (אני מאלה שהלמראה צריך להעיר אותם).
לעניין שמיכות אתיופיאן אירליינס שאני מוצאת חינניות והייתי שמחה לו היתה לי כאן אחת.. לגילי יש אחלה סיפור בעניין מהפעם הראשונה שלה באדיס....
גילי, את פה?
סמן להדפסה  
24. לחלוטין תגובה ל - 23 25/03/2008 21:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בפעם הבאה שאני שם אשתדל לזכור לתעד את עצמי בתנוחת נמנום אופיינית באולם הריק. גם אם אצטרך להודיע על חפץ חשוד לשם כך Smile

Don't panic
סמן להדפסה  
25. nipo! תגובה ל - 24 26/03/2008 14:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Gili Gili לא מחובר Gili  משתמש פעיל 231 הודעות עד כה
התפלאתי לגלות שכותרת "אתיופיאן איירליינס" משכה כל כך הרבה תגובות בפורום. נכנסתי ולא התאכזבתי! אלי, הכנסת פלפל לחיי הפורום הרדומים לאחרונה! עוזי, שמרת על קור רוח וכראוי - עור של פיל! מרב - המשיכי לשתות ממרומי הדואומו! בושבייב - מה עם הסווהילית! ולכולם - הבעיה האמיתית עם שינה באדיס זה האיש שמתעקש להעיר אותך מכרבולך בשק השינה על רצפת הטרמינל כשעתיים לפני הטיסה היעודה. ולעניין השמיכות: אין סיפור אבל כשנחתתי לראשונה הופתעתי לראות שכל האפריקאיות מסתובבות עם צעיף באותו צבע. חשבתי שמדובר באופנה מקומית חדשה וכבר חשבתי להיחפז לשוק הקרוב אבל אז התברר לי שאלו הן השמיכות... ורק אני לא לקחתי...
ולעניינינו: אני חושבת שבשביל פעם אחת, שדה התעופה של אדיס הוא בהחלט חלק מעניין בחוויה האפריקאית ובחווית הטיול. אני מבינה שלעבור בו דרך קבע זה לא כיף גדול (אלי) אבל בשביל המטיילים מדובר בחוויה אנתרופולוגית לכל דבר. עובדה שהיא נחקקה היטב בזיכרון כולנו.
סמן להדפסה  
26. עם פלפל כזה... תגובה ל - 25 26/03/2008 23:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני עובר למלח.

סמן להדפסה  
27. עם פלפל כזה... תגובה ל - 26 31/03/2008 21:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  דנידגן לא מחובר דנידגן  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
אולי תנו איזו תמונה של הטרמינל שנדע על מה מדובר...
סמן להדפסה  
28. nipo! תגובה ל - 25 01/04/2008 00:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
האלן לכולם
אני רואה שהנושא של חברת התעופה האתיופית מעורר הדים רבים כמה כניסות ותגובות.
השבוע הגעתי לביקור מולדת בחברת התעופה המהוללת, איך אמרה מרב לאשר טיסה, מה הבעייה בסך הכל טלפון ובכן זה היום השלישי שאני מנסה לאשר את הטיסה של המשפחה שלי במשרד בארץ ובכל מספרי הטלפון של "החברה הטובה באפריקה" אף אחד לא מרים את הטלפון כולה טלפון. שמחתי לראות את ההשתתפות הערה וחלקתי עם חברי "המהגרים" שמשתמשים בשרותי הטיסה של החברה הנ"ל לבדוק אולי אני טועה ומטעה. ובכן ידידי ניראה לי שאתם המטיילים מוכנים לקבל את השרות והיחס מחברה הנ"ל, אבל רבותי צר לי אני לא יכול לקבל את זה שלא ניתן לאשר טיסה במשך שלושה ימים. ושתדעו לא אישרת בדרך כלל גם לא טטוס.
טיפ נוסף לאלה שהפרוטה בכיסם ישנו חדר המתנה שעולה כ 15 דולר בצמוד ללאונץ של העסקים וניתן לישון שם עד כ 20 דקות לפני ההמראה.
אז אני מסתכל על הכוס המלאה ולא על זו החצי ריקה.
אם למישהו יש רעיון או איזה קשר ישיר למנהל התחנה של החברה הנ"ל בארץ אשמח לקבל קיצור דרך לאשר את הטיסות שלי,הצילו.
יאאלה ותודה שטסנו אטיופיאן.
מה דעתכם לעשות את המפגש הבא של הפורום עם קפה ומאפה בג'אווה קפה בקמפאלה.

סמן להדפסה  
29. nipo! תגובה ל - 28 01/04/2008 00:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בהחלט מעצבן. אם אתה באאיזור תל אביב אולי שווה לך לקפוץ לסניף שלהם בבן יהודה. לגבי המפגש בכיף, רק שנצליח לאשר את הטיסות לכרטיסים שמימנת לנו Smile

סמן להדפסה  
30. nipo! תגובה ל - 29 02/04/2008 17:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ילדים,עכשיו נ-ס-כ-ם
עוזי: בגלל שהתחצפת לאחד מזקני הקהילה בקמפלה. מוטלות עליך 60 שעות של עבודה קהילתית בקמפלה. עליך לטוס לשם באתיופיאן ואתה יכל לבצע את העבודה בקהילה מקומית או בקרב הקהילה הישראלית. [תמיכה בסנילים ובקשישים]
נחום גוטמן: אה, הוא כבר מת.
לובנגולו מלך הזולו: לאחד קראו דינגן ולאחר, שאקאה. לא היה לובנגולו. נעזוב זה.
מירב: שבועיים בלגוס עם גנן, עוזרת ושומר, [וגם להוציא חבילה מהמכס] כבר תרפא את "אהבתך" למקומיים. תנסי ולא תתאכזבי.
אלי אוגנדה: אתה תרנגול שמתווכח עם ביצים. אלו ביצים מיוחדות, ככל שתתווכח, יבואו יותר ביצים. אלו ביצים עם עור פיל שאי אפשר לעשות מהן שקשוקה. הן גם יודעות כבר ה--כ--ל.
עידו: אתה אחראי לביצוע! אל תפשל ותדווח לכולם.
ערב נעים

סמן להדפסה  
31. nipo! תגובה ל - 30 03/04/2008 01:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מצחיק. אני לא התחצפתי לאף אחד, הייתי מנומס מאוד אם תקרא היטב, ויש סיכוי שאני מבוגר ממך, אז תבדוק כשאתה פונה לילדים. והיו הרבה יותר משני מלכי זולו, בעצם יש עד היום. שאקה הוא המפורסם שבהם, במקרה עשיתי עליו עבודה סמינריונית פעם, ואם כבר הסיפור של נחום גוטמן מתעסק באבא שלו סנזאנקאגונה. אבל אתה חושב הרי שאתה יודע הכל, מצד שני אתה לפחות מודה שאתה סנילי.

סמן להדפסה  
32. nipo! תגובה ל - 31 03/04/2008 19:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עכשיו הנושא מתחיל להיות מעניין.
טיפשים החושבים שהם יודעי כל.....
כמובן שהיו הרבה מלכים לשבט הזולו, אבל מי שלקח את התגובה שלי ברצינות, הוא חסר חוש הומור לחלוטין... והמבין יבין. (בייחוד אלו "השרופים"על הפורום עם 1600 הודעות ויותר]
מכוון שאיני גר בקמפלה, איך הגעת למסקנה שאני סנילי???

אגב, בנושא בטיחות באתיאופיאן: שאל בתעשיה האוירית ובעוד גופים כאלו אם מותר להם לטוס באתיאופיאן. מאז שהמטוס החטוף שלהם התרסק מול חוף קומור וישראלים ניספו.... אבל מי סופר ומי זוכר?

סמן להדפסה  
33. ethiopian airlines תגובה ל - 6 03/04/2008 20:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  gschweid1 לא מחובר gschweid1  משתמש מתחיל 33 הודעות עד כה
האם יש בכלל טיסות שאינן בחברה האתיופית מהארץ לאוגנדה? (כאלה שלא עולות 3000 דולר דרך מילנו ואמסטרדם).
סמן להדפסה  
34. nipo! תגובה ל - 32 03/04/2008 21:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
למרות שייעצו לי להתעלם מחוצפתך ומהעובדה שאתה מקלל שוב ושוב, החלטתי להגיב.
א. כדאי שתדע שבכירים במשרד הביטחון ובצה"ל טסים באתיפיאן למזרח אפריקה והחברה קיבלה ציון גבוה אצל גורמי ביטחון ממלכתיים.
ב. אייר פראנס, אלאיטליה, אייר קנדה, אמריקן איירליינס, בריטיש איירליינס, דלתא, איסטרן, קלמ, לופטהאנזה וכמעט כל חברה מערבית שהיתה יכול חשוב עליה יש לה רקורד התרסקויות וחטיפות גרוע משל אתיופיאן. הטיסה שאתה מדבר עליה היתה היחידה אי פעם של אתיופיאן שהתרסקה וגם זאת בגלל חטיפה. אולי בתעשיה האווירית מחפשים את הקומבינה לטוס דרך אירופה, זה לא שזה בא מהכיס שלהם.
ג. נחום גוטמן מוסר לך אריכות ימים ובריאות, אבל רוצה להזכיר שכולם מתים בסוף, גם מי שיש לו משרתים שחורים. הוא מסופק אם 30 שנה אחרי שתיאסף (עד 120) לעולם שכולו טוב, ייצטטו אותך כמו שמצטטם אותו.

סמן להדפסה  
35. ethiopian airlines תגובה ל - 33 03/04/2008 21:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כפי שציינת אפשר דרך אירופה זה ארוך פי שניים ויקר פי שניים

סמן להדפסה  
36. חביבוני... תגובה ל - 32 03/04/2008 22:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
זה שהשם שלך מסתיים ב-tanin לא אומר שאתה חייב לחשוף את שיניך ולנגוס בכל מי שנקרה בדרכך. תנין שפותח את פיו יותר מדי, בסוף ימצא מי שיקח מקל ויתקע אותו בין החלק התחתון לעליון ואז מה? המילים יעצרו בדרכם החוצה והאוכל בדרכו פנימה והסוף ידוע מראש.

סמן להדפסה  
37. באמת מעניין... תגובה ל - 34 03/04/2008 23:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
טוב, אין ספק שהדיון הזה מדרדר לחלוקה בין שני סוגי טיפוסים:
אלה שאוהבים את אפריקה ואלה שבחרו לחיות בה. משום מה נדמה כי מעגלים אלה אינם נפגשים.

מי שבוחר לחיות באפריקה, אל לו כי ילין על תנאי החיים הקשים... יש צורך להתמודד עם הגנן, השומר והעוזרת, וכמו שאנחנו יודעים, להחזיק "סטאף" זה לא פשוט.
עשיתי את זה, גרתי בארושה שנה (כמדומני יש לנו מכרים משותפים). שנאתי לגור בכלוב עם השומר, החזקתי מנקה כי בעלת הבית שלי רמזה לי שכך נהוג. שילמתי לה יותר מהמקובל, ודאגתי לשטוף כלים ולסדר את הבית לפני שהיא מגיעה, וגם "טרחתי" לכבס לעצמי בעצמי, לתדהמתה.

מאידך, יש אלטרנטיבה לטיסות באתיופיאן!!! אפשר למשל לחזור לגור בארץ, לוותר על עול המשרתים, אוי, סליחה, כבר קוראים להם "סטאף" הבית הגדול ולהתמודד עם החיים בארץ...
אבל אני מניחה שזו לא אפציה. ממליון סיבות אחרות.
אין לי כל ספק שאתם רואים את שהותכם באפריקה כמקדמת ומסייעת ליבשת הבלתי מפותחת. אנימחזיקה בדעות קצת שונות (מותר לי??)
אז אם כן, מה באמת קורה פה? אוי, קוראים לזה - בואו נתלונן תמיד, בכל מצב ומקום בו אנחנו נמצאים...

ועכשיו להנהלה...
תגידו, איפה המקש שעליו לוחצים בשביל למחוק דיונים שאינם תורמים לפורום? נדמה לי שהפורום יושב באתר "למטייל", לא ל"מהגר הכלכלי"
סמן להדפסה  
38. יאללה, שבת הגיעה תגובה ל - 1 04/04/2008 16:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בואו ננוח קצת.
הנושא ננעל (פעם ראשונה שאני נאלץ להפעיל את האופציה, מעניין אם זה בכלל עובד).

שבת שלום לכולם.

[עודכן ב:04 אפריל 2008 16:12:]

סמן להדפסה  
39. מה קורה פה? תגובה ל - 10 04/04/2008 16:10 לתגובה קודמת
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה  
להודעה קודמת:הבחירות בזימבבואה - מהפך?
להודעה הבאה:אורזים את המשפחה - שבוע טיולי משפחות באתר!