כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. SOFT SHELL לעומת מעילי גורטקס 19/03/2008 14:21 לתגובה הבאה
  עודד72 לא מחובר עודד72  משתמש בינוני 71 הודעות עד כה
בשנים האחרונות קיימת תפיסה חדשנית יותר לגבי לבוש חורף בפעילות אקטיבית. במקום שיטת השכבות המסורתית של לבוש תרמי צמוד לעור להרחקת זיעה, שכבה מבודדת (פליז) ושכבת חיצונית- מעיל גשם חוסם רוח נושם (בדרך כלל על ידי ממברנה מסוג גורטקס או הייוונט או מה שלא יהיה), קיימת פילוסופיה חדשה המאחדת כל השכבות הללו למעיל אחד - SOFT SHELL
ביטנת פליס דק האמור להיות צמוד לגוף(או שלובשים חולצה תרמית קודם) והצד השני של המעיל עשוי מסיבי פוליאסטר הידרופוביים (מונעים ספיכת מים לתוך הבד) עם ציפוי DWR . מעיל זה שונה מהמעיל גשם המקורי בזה שהוא וורסטילי,שוקל פחות,מסורבל פחות,ניתן לדחיסה לגודל קטן בזמן איחסון בתרמיל בלי לתפוס הרבה מקום,ומאפשר נשימה טובה יותר מאשר הממברנה. מצד שני, העמידות לגשם מוגדרת כעמידות לגשם\שלג קל.
כלומר, זה לא מעיל שהיית רוצה להיתקע איתו על הר באמצע שבר ענן,או רוחות מקפיאות ומאוד חזקות.

השאלה שלי: למטייל הממוצע שהולך לטרקים בהרים גבוהים באביב\סתיו כמו למשל נפאל,דרום אמריקה,האלפים וכו': האם יהיה זה נבון להשתמש ב SOFT SHELL בלבד (עם חולצה תרמית ואולי עם מעיל פליז כבד יותר לערב\מנוחה)
או להישאר עם השילוב הישן של פליז + מעיל גורטקס? כלומר עד כמה בתנאי טיול ממוצעים בהרים (שהסיכוי לגשם הוא לא קטן) יעילות ה SOFT SHELL תספיק ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. זה תלוי בסופט-של הספציפי. תגובה ל - 1 30/03/2008 20:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  YGH לא מחובר YGH  משתמש פעיל 1594 הודעות עד כה
יש שני אבות-טיפוס של סופט-של. הראשון הוא הנושם יותר, ומיועד לגשם קל בלבד. זה משהו שטוב לריצת שטח עם חצי-שעה גשם או משהו כזה, לא הרבה יותר.
השני, הוא הסופט-של המיועד לתנאים קשים יותר - הוא נושם קצת פחות, אבל עמיד בכל דבר למעט סופה ממושכת באמת - יש כאלה שיכולים לסבול בקלות כמה שעות של גשם כבד, אם כי לא כמה יממות.
מה שאתה צריך הוא הסוג השני.
בדרך-כלל אפשר לזהות אותו לפי העיצוב; אם זה סופט-של שנראה כמו בגד ריצה - זה לא זה. אם הוא נראה כמו מעיל טיפוס - זה לרוב זה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. זה תלוי בסופט-של הספציפי. תגובה ל - 2 07/04/2008 15:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מבין למה אתה מתכוון. בכל אופן התכוונתי לשאול לגבי ההבדל בית הsoft shell מהסוג השני שהזכרת (ברדס,מיתרי כיווץ,וולקרו בחפתים וכו')
לבין מעילים waterproof מסורתיים יותר (גורטקס,הייונט וכו).

הבנתי ששיטת נידוף הזיעה שונה ולכן soft shell ינשום יותר טוב אך יספוח מים בגשם רציני. אני מניח שזה קשור בטעם אישי ואופי השטח בו אני אהייה. אבל "כמה גשם כבר יכול לרדת" ואי הרצון להזיע נותן נקודות לסופט של, ומצד שני, גם מעיל מסורתי נושם (אם כי במידה פחותה יותר) אבל בגשם רציני, לובש המעיל יירטב בסופט של ויישאר יבש עם גורטקס.

זוהי בעצם ההתלבטות שלי...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. זה תלוי בסופט-של הספציפי. תגובה ל - 3 08/04/2008 20:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש בינוני 117 הודעות עד כה
אתה לא רוצה להזיע תקנה את המעיל גשם הנכון, לא כל כך משנה לי איזה מבין הממברנות/ ציפויים. אלה יותר המבנה שלו.

תחפש מעיל שיש לו הרבה איוורוים (באתר אמרקאים core vents).

למשל לי יש מעיל של TNF שיש לו שני כיסי אוורור ענקיים בצדדים וגם בגשם שוטף אם הם פתוחים מים לא נכנסים וגם אפשר לחיות בפנים.

והניסון הכי מזוויע שלי היה במונסון בנפאל שהיה משהו כמו 30 מעלות 90% לחות וגשם של כמה שבועות שבהם הלכתי עם המעיל יום יום.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. זה תלוי בסופט-של הספציפי. תגובה ל - 4 08/04/2008 20:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נשמע עסק ביש, 30 מעלות צלזיוס וגשם שוטף ב90% לחות יחסית. ועוד לא הזכרת את העלוקות...
ותודה על העצה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. זה תלוי בסופט-של הספציפי. תגובה ל - 2 12/04/2008 15:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Tomer Segev Tomer Segev לא מחובר Tomer Segev  משתמש מתחיל 13 הודעות עד כה
אהלן,

YGH - אתה יכול לתת דוגמה לכל אחד מה-Soft-Shell ?

כעיקרון אני חושב שה-Soft-shell נותן תמורה יפה למחיר זול.

האטימות שלו לעולם לא תהיה כמו מעיל Pac-lite שבד"כ יספק אותם תנאי יכולת נשימה, מבלי להוסיף בידוד מיותר (בתנאים חמים, או בזמן פעילות אינטנסיבית).

בד"כ באזורים גבוהים (מעל 3000) לא נתקלתי בגשם זלעפות בלתי פוסק (אלא אם כן זו סופה עצבנית, אליה מגיעים רק עם ציוד מתאים...), ועל כן בזמן ההליכה עם משקל גבוה על הגב, ה-Soft-shell נותן מענה מצויין. הבעיה היא שבערב, או כשמפסיקים את הפעילות תמיד נצרך משהו מחמם מאוד (פוך או פליז עבה במיוחד).
לכן עדיף פשוט לקחת מעיל פוך עבה + Pac-lite או פתרון חדש של TNF:
http://www.thenorthface.com/opencms/opencms/tnf/gear.jsp?sit e=NA&model=AR9N&language=en
ששוקל 150 גרם!!! (תודה לתומר (השני) שחשף בפני את המעיל הנהדר הזה). Very Happy

כמו הרבה מוצרים שמנסים לתת מענה למגוון רחב של מזג אוויר - הפתרון תמיד יהיה בינוני.

מסקנה זו לא עצרה אותי מלקנות זוג Soft-shell של Low-alpine דגם Multy-pitch . Rolling Eyes
עוד לא יצא לי להשתמש בהם, אבל אשמח לפרט לאחר שימוש בתנאים ראויים.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. קונספט מעניין תגובה ל - 6 12/04/2008 23:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המעיל הזה ניראה מעניין מאוד. בטח יקר מאוד. היוונט דק וקל ודחיס..
השאלה היא: האם הבד עמיד בפני שחיקה במקומות בהם התרמיל לוחץ? (כתפיים ומותניים)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. זה תלוי בסופט-של הספציפי. תגובה ל - 6 13/04/2008 10:50 לתגובה קודמת
קבל קישורים לדוגמאות לשני הסוגים
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:היכן מוסרים מזוודות יום לפני הטיסה וכיצד?
להודעה הבאה:מעיל גשם