| 1. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול |
22/03/2008 23:39  |
| |
ע ע |
293 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
| 2. קצת הערות תגובה ל - 1 |
23/03/2008 00:55   |
|
|
יום ג' - אמסטרדאם.
החוייה ההולנדית סגורה. במוזיאון הפתוח בארנהם קיימת ה"הולנדרמה" שהיא באותו הסגנון.
מספיק להיות באמסטרדאם חצי יום. אפשר לשלב עם משהו אחר מחוץ לה. אנחנו שילבנו עם טירת מיודן. אפשר גם לעשות שייט פנקייקים באמסטרדאם במקום ברוטרדאם.
יום ד' - כפרי הדייגים. תבחרו כפר אחד. אין טעם להיות בשניים. הם דומים מאד. הייתי מוותרת על הנסיעה על הסכר. סתם נסיעה על כביש שמשני צדדיו יש מים. אפשר לצרף משהו אחר, או לחזור לפארק מוקדם ולבלות בו קצת.
יום ה' - רוטרדאם
היות ויש פארקי מים טובים מאד גם בארץ, לא הייתי מראש מכניסה לתוכנית את ההליכה לפארק מים כשאפשר ללכת למקומות שהם יחודיים להולנד במקומו. פארק המים יכול להיות אופציה טובה במקרה של יום גשום.
יום ו' - מיותר לדעתי לנסוע לקינדרדייק כשתחנות הרוח לא פועלות. בהאג וליידן יש מספיק מקומות יותר מעניינים שיכולים למלא את היום.
לגבי מוזיאון המכשפות יש דיעות מנוגדות. יש כאלה שמאד נהנו ויש כאלה שאמרו שהיה בזבוז זמן. תכנסו רק אם הוא נמצא ממש בדרך. לא לנסוע לשם במיוחד.
|
|
|
|
|
| 4. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 1 |
23/03/2008 07:06   |
|
היי עופרה (מקווה שזכרתי נכון..)
זה נכון שיש הרבה מה לראות ואי אפשר להספיק הכל אבל בתכנון ראוי להקדיש מחשבה לסידור הימים. כפי שנאמר כאן יום א' הוא יום החופשה המקומי ולכן רצוי ביום זה לטייל במקומות פתוחים - לא בפארקי שעשועים או דולפינריום.המקומות האלו עמוסים יותר.ולכן את היום שתכננת לדולפינריום הייתי מזיז ליום שישי או לשני וכדי ליצור רווח בין האטרקציות העיקריות בטיול את אפטלינג לחמישי-בכל מקרה להרחיק בינהם(גם מבחינת מרחקי נסיעה הם העמוסים ביותר). הכל טוב ויפה על הנייר אבל אם נופלים לכם ימים גשומים כל הסדר ישתנה.תהיו גמישים כי מזג האויר מכתיב יותר מכל את הביקור בחיטהורן ובאפטלינג.
לגבי שאר הימים - תוכלו את שוק הגבינות באלקמר אם תחברו אותו ליום של כפרי הדייגים וכמובן תזיזו הכל ליום שישי האחרון שלכם ואז תוותרו על הסכר (לא נורא) .
מוזיאון המכשפות נפתח בשעה 11 וזה קצת רחוק מרוטרדאם -אם תרצו לבקר בו קחו בחשבון שתגיעו לרוטרדאם בצהריים.
שיהיה אחלה שבוע
הג'מוס
[עודכן ב:23 מרץ 2008 07:08:]
|
|
|
|
| 5. לגבי אמסטרדם תגובה ל - 2 |
23/03/2008 11:11   |
|
|
אני לא מסכימה שמספיק חצי יום. תלוי מה רוצים לראות ולעשות. אנחנו היינו שם יום שלם ולפחות אני וגיסתי יצאנו עם תחושת החמצה, שלא חווינו מספיק את העיר (למרות שזו פעם שניה שלי שם).
|
|
|
|
| 6. בעיקר תלוי מי הנוסעים תגובה ל - 5 |
23/03/2008 11:31   |
|
|
אם מדובר במבוגרים - אפשר בקלות לבלות שבוע באמסטרדאם ולהרגיש שלא מיצית את העיר.
כשמדובר במשפחה עם ילדים השיקולים הם שונים.
|
|
|
|
|
| 8. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 7 |
05/04/2008 23:43   |
|
היי עופרה
אפטלינג ביום האחרון? מחשבה ראשונה - בכלל לא, מחשבה שניה - בעצם למה לא?
יהיו כאלה שיגידו שצריך משהו קרוב לשדה התעופה כדי לא לפספס אז מאפטלינג לסכיפהול - נניח שעה וחצי נסיעה.אם יוצאים ב 4 תגיעו עד 6 לשדה. הבעיה: צריך להוציא את הילדים ב 4 מהפארק (למיטב זכרוני הוא נסגר ב 5..).בעיה נוספת - מה יהיה אם בדיוק יהיה יום מזעזע במזג האויר? לפחות אז תצאו מהאפטלינג הרבה לפני 4.....
לגבי הואה פלואה - שוב מזג האויר הוא שחקן ראשי למרות שבשבוע לא חושב שהייתי עושה שמיניות כדי ללמוד לדווש (מהצד מתקנים אותי ואומרים שצריך להגיד לרכוב!)באופניים בהואה פלואה - לא מרגיש שפספסתי את היער (מזה תביני שלא הייתי ולכן אני לא יכול להמליץ)
הסברתי פעם את נושא כרטיסי האשראי.
בקצרה, אפשר לשלם בהרבה בתי עסק הבעיה שצריך לבדוק עם איזה כרטיס עושים עסקאות בחול - האם יש המרה כפולה והאם יש עמלה על כל עיסקה?
אני חושב שהכי טוב לשלם במזומן.
הג'מוס
[עודכן ב:05 אפריל 2008 23:48:]
|
|
|
|
| 9. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 7 |
05/04/2008 23:45   |
| |
רבקה.ק. |
2310 הודעות עד כה |
|
|
|
הואה פלואה הוא יער מקסים וחבל להפסיד אותו בגלל ענין פעוט של אי רכיבה על אופניים. אגלה לך בסוד - גם אני לא... וכשהיינו שם, הבן שלנו שהיה קטן לא רצה לעלות על אופניים ללא גלגלי עזר (ההולנדים כנראה לא זקוקים לפטנט הזה, הם רוכבים לפני שהולכים...), אז שנינו יד ביד טיילנו ביער, התבוננו בחרקים, סיפרנו סיפורים, הרחנו פרחים - בקיצור, היה לנו האחד את השניה עד שהגענו למוזיאון, שם חברנו לאבא ולבת.
השימוש בכרטיסי אשראי נפוץ בהולנד.
לא הייתי משאירה את אפטלינג ליום האחרון, לא בגלל שלא תספיקו, אלא בגלל שתאיצו בילדים לסיים מהר..
רבקה
|
|
|
|
| 10. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 7 |
06/04/2008 00:21   |
|
|
במוזיאונים ובמסעדות אין בעייה עם כרטיסי אשראי.
בסופרמרקטים (לפחות אילו שאנחנו היינו בהם) מקבלים רק כרטיסי אשראי של מסטרקארד כך שאם יש לכם ויזה תצטרכו לשלם במזומן.
אנחנו ויתרנו על הואה פלואה בגלל שלא כל בני המשפחה רוכבים על אופניים. גם ככה נשארנו עוד הרבה מקומות שרצינו לבקר בהם ולא הספקנו.
|
|
|
|
|
| 12. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 11 |
06/04/2008 00:42   |
|
|
היי עופרה
לא העירו לך - העירו לי.גם אני בהתחלה כתבתי לרכב כדי שכולם יבינו . אבל הבלשנית התעקשה על לרכוב ולכן כדי לא להסתבך סגרנו על - לדווש....
לגבי הכסף - לא עשיתי חשבון יומי אבל אני מעריך שכולל כניסות לאתרים לא כולל לינה מסעדות יוקרה ודלק צריך כ 100 יורו ליום לכולם בממוצע.כמובן שהבלשנית חייבת גם לקנות מזכרות אבל היא לא בזבזנית בכלל וזה כלול בתקציב היומי...
הג'מוס
|
|
|
|
|
|
| 15. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 9 |
06/04/2008 09:18   |
| |
שרון |
118 הודעות עד כה |
|
|
שלום עפרה,
מצטרפת לרבקה, ומאוד ממליצה על הואה פלואה ביחוד לרוכבים על אופניים. היינו שם עם 3 ילדים רוכבים 13,10,8 וזה היה אחד משיאי הטיול.
מצטרפת לך שיטה קלה ללימוד רכיבה על אופניים. כל שלשת הילדים שלנו למדו לרכב כך על אופניים תוך שבועיים שלושה. מתאים גם לך וגם לילד בן 5. בהחלט אפשר ללמוד לרכב עד מועד הנסיעה שלכם.
בהואה פלואה אופניים קטנים גם לילד בן 5. היער מאוד קרוב לכפר הנופש HEIDEHEUVEL. ממליצה להכנס בכניסת אוטרלו ולקנות מפה בכניסה.
|
|
|
|
|
|
| 18. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 16 |
07/04/2008 17:54   |
| |
ענתי |
1636 הודעות עד כה |
|
|
הי עופרה,
תודה על האיחולים החמים. מקווה שהכל כבר מאחורינו
בנוגע להולנד, אין לי הרבה מה להוסיף. החברים שלי כבר כתבו את
הכל .
רק רוצה להוסיף שצודקים לגבי האפטלינג: בשום אופן לא ביום האחרון.
גם על מוזיאון המדע "נמו" - לא הייתי מוותרת.
והכי חשוב - לא לוותר על חיטהורן. אנחנו השתגענו עליה.
טיול נעים,
ענתי
 |
 |
| ב"נמו"(גודל:6.75KB) | באפטלינג(גודל:3.77KB) |
|
|
|
|
|
| 20. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 19 |
08/04/2008 07:19   |
|
|
היי גיל
אמנם לא הייתי בזאנסה סחאנס אבל אם מתוכנן ביקור במוזיאון הפתוח של ארנהם אז זאנסה - מיותר.עדיף לנסוע לטירת מיודן או כפי שכתבתי לשלב עם אלקמר ושוק הגבינות בשישי או השוק באדאם ברביעי - אבל באדאם רק בקיץ.
בשנה שעברה היה גם שוק בהורן - צריך לבדוק לגבי השנה.
שיהיה בכיף
הג'מוס
|
|
|
|
|
| 22. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 21 |
08/04/2008 08:39   |
|
גם אני חושבת שאוטרכט עיר יפה ובוודאי ייחודית יותר מרוטרדם המודרנית. לא הייתי בוחרת יעדים לפי אטרקציות לילדים, אלא מחפשת את האטרקציות במקומות היפים, שבהם אני רוצה להיות.
בגני קוקנהוף בהחלט כדאי להיות גם אם הפריחה כבר אחרי השיא. באתר של הגנים יש התייחסות לעניין של העונה המיטבית לביקור, ונאמר שם שלכל תקופה - הייחוד שלה. הצבעונים הם בכלל לא הראשונים לפרוח (ולכן גם לא הראשונים ליבול). מי שבא בסוף מרץ רואה צבעונים סגורים. לעומת זאת, יש זני צבעונים מאוחרים, שנפתחים אחרי האחרים. נראה שמאלה אפשר ליהנות גם בימים האחרונים לפתיחת הפארק.
http://www.keukenhof.nl/nm/182/_Practical-information-Freque ntly-asked-questions_/What-is-the-best-period-to-visit-the-p ark.html
חוץ מזה, בקוקנהוף יש עוד המון סוגי פרחים, וזה שיטפון של צבע בעיניים.
אני חושבת שהוחה פלואה הוא באמת בעיקר חוויה של אופניים. אבל גם היער הוא חוויה בפני עצמה. אנחנו התגוררנו במשך שבוע בלב היער הזה, קרוב לפארק, באווירה קסומה. אולי גם אתם תזכו לזה, אתם ליד אפלדורן. כדאי לדעת שמוזאון קרולר מולר שווה בפני עצמו. פארק הפסלים שלו מק-סים, ואני חושבת שדווקא לאנשים שלא חולים על אמנות הוא יכול לתת מענה טוב לחוויה מסוג קצת אחר. לראות את הפסלים יושבים בתוך הירוק-ירוק הזה... מקסים. אז אולי קצת אופניים, קצת חוויה של יער ומוזאון - הכל ביחד, בסה"כ בהחלט שווה. יש שם גם מוזאון אחר, במרכז המבקרים, ואתם גרים קרוב. כדאי לנצל את האטרקציות הקרובות.
|
|
|
|
|
|
|
| 26. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 24 |
12/04/2008 14:34   |
| |
ע ע |
293 הודעות עד כה |
|
|
שבת שלום לכולם, 
לאחר מאמצים רבים (עם הרבה עזרה מצד כולכם) הינה המסלול לשיפוטכם:
יום ו' (הגעה)- גני קיקנהוף.
יום ש' - קינדרדאיק, האג ומדורדם. (נראה בקטן את המקומות בהם נבקר
מאוחר יותר).
יום א' - מוזיאון פתוח בארנהם ואם ישאר זמן גן חיות בורחר או
ארמון HET LOO
יום ב'- אפטלינג.
יום ג' - פארק הואה פלואה (בבירור שערכנו איתם יש להם את כל סוגי
האופניים שנזדקק להם. שרון-היום קמתי עם גב תפוס ולכן
התוכנית ללמוד לרכוב - נדחית). משפחתי חובבת טבע
ואופניים (שילוב נהדר למקום כזה). בהתחלה חשבתי לבקר
שם ביום ההעזיבה, אך הם דרשו להקדיש למקום יום שלם.
יום ד' - כפרי דייגים + סכר אפסלאויטדאיק (אני יודעת שנפספס את
שוק הגבינות). האם אפשר לשלב ביום זה עוד משהו או שזה
ממלא יום שלם?
יום ה' - חיטהורן + דולפינריום. האם חיטהורן יכולה "למלא" יום שלם?
חשבתי בתחילה להיות בדולפינריום חצי יום ואז ללכת
לחיטהורן לסיום היום. מה דעתכם?
יום ו (המראה ב-9 בערב) - טירת מיודן + אמסטרדם (שייט פנקייקים,
נמו מוזיאון, מאדם טוסו). נסיעה לנמל התעופה (האם ידוע לכם
זמן נסיעה מהעיר לשדה התעופה?).
לצערי, אוטרכט לא נכללת, אלא, אם יש למישהו הצעה איך לשלב אותה.
כרגע אני צריכה לעבוד על תוכניות גיבוי לימי גשם:
1. פארק מים טרופיקנה.
יש עוד רעיונות לימים כאלו?
הזמנתי באוויס פולסווגן שראן. הם לא יכולים להבטיח לי שזה יהיה רכב של 7 מקומות. לטענתם לרוב מקבלים רכב של 9 מקומות. לדעתי זה ממש מוגזם לקחת רכב של 9 אנשים, אך שאר בני ביתי דווקא מתלהבים. מה דעתכם?
תודה רבה, עפרה.
|
|
|
|
| 27. רכב 9 מקומות תגובה ל - 26 |
12/04/2008 15:35   |
|
|
חברה שלי, הם זג ושלושה ילדים תמיד מזמינה רכב ל-7 ובשנים האחרונות מזמינה רכב ל-9. לדעתה אין הבדל גדול בין ה-7 ל-9 מקומות וב-9 מקומות יש מקום גם לארגז מים, החברה יכולים לישון וכו'.
כמו שנאמר the more the merier.
לגופו של ענין שהנהג/ת יעשה סיבוב בארץ ברכב כזה ויחליט עם נוח לו.
(נסיעת מבחן וכו').
|
|
|
|
|
| 29. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 26 |
12/04/2008 17:55   |
|
|
יום ד' - כפרי דייגים + סכר אפסלאויטדאיק (אני יודעת שנפספס את
שוק הגבינות). האם אפשר לשלב ביום זה עוד משהו או שזה
ממלא יום שלם?
הייתי הולכת על שוק גבינות (אם יש ביום הזה) וכפרי הדייגים ומשאירה את הסכר רק לסוף היום אם ישאר זמן, או משלבת את טירת מיודן במקום הסכר ואז מבלה את כל יום ו' באמסטרדאם.
יום ו (המראה ב-9 בערב) - טירת מיודן + אמסטרדם (שייט פנקייקים,
נמו מוזיאון, מאדם טוסו).
עמוס מדי בהתחשב בעובדה שכבר בסביבות 6 בערב אתם צריכים להיות בשדה התעופה.
|
|
|
|
| 30. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 26 |
12/04/2008 19:10   |
|
היי עופרה
מסלול הגיוני ואפשר להשאיר אותו כמות שהוא כי הוא לא עמוס (פרט אולי לסכר)אבל:
למה לא תחליפו את אמסטרדאם ליום ד' ותסעו לכפרי הדייגים ביום ו' וכך תוכלו את שוק הגבינות וגם עוד כפר אחד או שנים ולצאת משם בשעה 17 לכיוון השדה? נדמה לי שכבר הצעתי זאת פעם? אני מניח שזה הסכר לעומת שוק הגבינות - דעתי חד משמעית - השוק.
הסכר המדובר הוא הסכר הצפוני יותר ודורש נסיעה מאוד ארוכה ובהנחה שלא מתוכנן מימינו ומשמאלו כלום - לא דן הלדר וטקסל ולא חרונינגן אז מדובר בחצי יום נסיעה לשם נסיעה על סכר.אני אמנם לא נסעתי עליו והבנתי שזה מראה יפה אבל זה סיבוב גדול מידי לטעמי.
וכמובן ימי הגשם אם יהיו ישנו דברים.
אגב, עד כמה שאני זוכר הבילוי בקינדרדייק הוא - רכיבה על אופניים לאורך התעלה ועצירה בתחנות הרוח אבל יתקנו אותי אלו שבילו שם.
כוונתי היתה שאם אתם בדרך להאג ותחליטו לוותר על קינדרדייק תוכלו להכנס לאוטרכט ומשם למדורדם או לפנורמת מאסדך.
תהנו
אני בטוח שכך יהיה
הג'מוס
[עודכן ב:12 אפריל 2008 19:16:]
|
|
|
|
| 31. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 30 |
12/04/2008 23:03   |
| |
נילי ר |
1064 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 34. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 32 |
12/04/2008 23:19   |
| |
נילי ר |
1064 הודעות עד כה |
|
|
היי עפרה,
היינו עסוקות בכתיבה - בחלקה על אותו דבר... אז ככה:
טחנות רוח: אחת תוכלי לראות במוזיאון הפתוח בארנהם. אני זוכרת שראינו גם טחנות בנוף כשנסענו. טחנות רבות ניתן לראות בזאנסה, אבל לדעתי ממש מספיק במוזיאון הפתוח.
מצורפים שני שירשורים, האחד לגבי תוכניות לימים גשומים והשני הוא שרשור שלדעתי יעניין אותך - דעות שונות לגבי מדורדם ועוד.
שבוע טוב,
נילי
|
|
|
|
| 35. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 32 |
12/04/2008 23:19   |
|
|
|
|
|
|
| 36. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 35 |
12/04/2008 23:24   |
| |
ע ע |
293 הודעות עד כה |
|
|
היי ג'מוס,
והיית מוותר על טחנות הרוח? אולי זה סתם קבעון שלי, ואפשר לוותר?
עפרה
|
|
|
|
| 37. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 33 |
12/04/2008 23:31 ![לתגובה קודמת לתגובה קודמת]() | |