כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
41. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 32 13/04/2008 00:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מיכל א מיכל א לא מחובר מיכל א  משתמש פעיל 1276 הודעות עד כה
תחנות רוח יש בכל מקום. אי אפשר לנסוע בהולנד ולא לראות תחנות רוח, אפילו סתם לצד הכבישים הראשיים.
המיוחד בקינדרדייק הוא שיש שם הרבה תחנות רוח אחת ליד השניה.
לנו הספיקה תחנת הרוח שהייתה במוזיאון הפתוח באנקהויזן. ראינו הרבה תחנות רוח בכבישים, ודווקא התחנות המודרניות הרשימו אותנו הרבה יותר מאשר הישנות.

האג עיר מאד יפה, אבל אוטרכט מדהימה לדעתי, ומאד מאד מתאימה לטיול עם ילדים. אפשר לבלות באוטרכט את רוב היום ובערב לנסוע להאג למדורודאם.

אנחנו התכוונו ללכת לפנורמה מסדאך עד שנכנסתי לאתר שלהם, ראיתי את התמונה המדוברת והתאכזבתי קשות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
42. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 38 13/04/2008 00:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 2598 הודעות עד כה
כמובן שהתמונות הן של הטחנה במוזיאון הפתוח בארנהם.ניתן להכנס אליה ולטפס עד הקומה השלישית.בקומה השניה כאמור - מרפסת תצפית.
הטעות היא שלי - הכיתוב מתחת לתמונה - כתוב תחנה בטעות.
ואם להוסיף לאשכול היום הגשום - במהלך השבוע תחזור רוית והיא אולי תספר לנו על זה:
http://www.corpus-experience.nl/index.php?language=en
המתקן נמצא בליידן שם גם ניתן לראות את תחנת הרוח בז - שדומה מאוד לזו ש...במוזיאון הפתוח בארנהם.
http://goeurope.about.com/od/leiden/ig/leiden-pictures/leide n-8.htm

לגבי פנורמת מאסדך - אני לא מסכים עם מיכל - לדעתי המקום הוא חובה!!!
הג'מוס

[עודכן ב:13 אפריל 2008 00:12:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
43. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 41 13/04/2008 00:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ע ע לא מחובר ע ע  משתמש פעיל 158 הודעות עד כה
מיכל היי,

מסכימה לגמרי עם מה שכתבת, וזו בדיוק התוכנית.

תודה. Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
44. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 42 13/04/2008 00:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס היי,

סליחה על הבורות Embarassed

תודה על הקישור לקורפוס. יש בעיה - הכניסה מגיל 8 ומעלה.

לילה טוב, עפרה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
45. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 44 13/04/2008 00:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איזו בורות?
יש כאלו שהיו שם ולא מכירים את הטחנה...

לילה טוב
הג'מוס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
46. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 43 13/04/2008 00:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי,

עזרתם לי מאוד היום בגיבוש המסלול. אני מרגישה שיהיה לנו טיול מוצלח, והכל תודות לכם.
אתם פשוט נפלאים! Very Happy Very Happy Very Happy

אז שיהיה לילה טוב ושבוע נהדר לכלום.

עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
47. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 46 13/04/2008 01:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אהבתי את ה.....כלום

נחזיק אצבעות למזג האויר ויהיה אחלה

הג'מוס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
48. והרי לפניכם טיוטה ראשונית של המסלול תגובה ל - 47 13/04/2008 06:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סליחה , סליחה - ל- כ- ו-ל-ם!!
Embarassed Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
49. נילי - שמות לתמונות תגובה ל - 40 13/04/2008 07:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  רבקה.ק. לא מחובר רבקה.ק.  משתמש פעיל 2055 הודעות עד כה
משום מה אפשר לקרוא להם בשמות רק אם לא מעלים תמונות נוספות אחרי כן.

אני זוכרת מכל נסיעותי בהולנד, שתמיד רואים לצידי הכבישים תחנות רוח, אבל את אלה המודרניים.

רבקה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
50. הרי לפניכם המסלול - שאלות אחרונות תגובה ל - 1 10/05/2008 18:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום לכל היועצים היקרים, Smile

אז אנחנו נוסעים ביום ה' בערב, והמסלול הוא:

יום ו' - הגעה ב-9 בבוקר. נסיעה לגני קיקנהוף.

יום ש' - אמסטרדם: סיור כרכרות (טיפ של רווית), מוזיאון נמו,
מוזיאון וואן גוך, מאדם טוסו, שייט פיצה (גם טיפ של
רווית) וסתם להסתובב באמסטרדם (ככל שיותיר לנו הזמן).

יום א' - מוזיאון פתוח בארנהם + גן חיות בורחר.

יום ב' - דולפינריום + פארק הואה פלואה

יום ג' - אפטלינג.

יום ד' - חיטהורן

יום ה' - אוטרכט, האג, מדורדם.

יום ו' - אלקמר וכפרי דייגים. הטיסה חזרה היא בשעה 21:00.

מהו משך הנסיעה מכפרי הדייגים לסכיפהול? מתי עלינו להתחיל לנסוע לכיוון השדה?

האם יש למישהו הארות/הערות/תוספות? אשמח לשמוע.

שאלה למי שהיה בכפר נופש של לנדל: האם הם נותנים מספיק מגבות
וכלי מיטה (למשל ציפות לשמיכות) או שצריך לקחת מהבית?
האם (תמורת תשלום נוסף, כמובן) אפשר לקבל עוד מגבות וכלי
מיטה?

זהו, מתחילים לספור לאחור ולהתרגש. Rolling Eyes Smile

שבוע טוב לכולכם. עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
51. הרי לפניכם המסלול - שאלות אחרונות תגובה ל - 50 10/05/2008 19:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי עופרה
מסלול (רקורטן) משובח....
רק שימי לב לעובדה שחיטהורן ואפטלינג הן הנסיעות הארוכות שלכם ובימים צמודים-לא ממש קריטי כי בודדתם את חיטהורן.
דרך ארוכה עברת מהמסלול של סיגלית ועד למסלול הזה.....
היו הרבה ויתורים בדרך אבל ככה זה - בפעם הבאה תשאלי כאן לפני שמזמינים טיסות.... Cool
קחי שעה של נסיעה מוולנדאם לסכיפהול - זה פחות אבל לקחתי מקדם בטחון.(זאת הולכת להיות שעה מעצבנת - נגמר הטיול...)

שיהיה בכיף
הג'מוס

[עודכן ב:10 מאי 2008 19:12:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
52. הרי לפניכם המסלול - שאלות אחרונות תגובה ל - 51 10/05/2008 21:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר מחובר נילי ר  משתמש פעיל 905 הודעות עד כה
היי עפרה,

מלבד יום ה' - שנראה מעט לחוץ (אוטרכט, האג, מדורדם), נראה אחלה. וגם זה לא נורא, מקסימום לא מספיקים הכל - תתחילי במה שהכי חשוב לך.

לגבי לנדל - הזמנו מראש מצעים ומגבות לפי מס' האנשים שבבקתה. קיבלנו מצעים לכל אדם, מגבת גוף וידיים לכל אחד וכן מגבת רגליים - לגביה יש מחלוקת במשפחה כמה קיבלנו - אחת או שתיים... Razz
הכל נקי, נעים. גם הערכה של המטבח מגיעה עם סמרטוטי מטבח, ושלוש מגבות מטבח. לא לשכוח טבליות למדיח, קפה טוב שאתם אוהבים לפרקולטור, פילטרים לפרקולטור (או לקנות בכמה יורו בסופר של לנדל), שקיות אשפה ושקיות סופר (בסופר השקיות עולות כל אחת קרוב ליורו). גם טבליות לכביסה למכונה - ולא לשכוח לקנות את האסימונים למכונות כביסה (אם את מתכננת לכבס תוך כדי) כשהקבלה פתוחה.

וו'הו, כיף לכם! תהנו! אבל יש עוד זמן לברכות... Smile

שבוע טוב,

נילי

[עודכן ב:10 מאי 2008 21:16:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
53. הרי לפניכם המסלול - שאלות אחרונות תגובה ל - 52 10/05/2008 22:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי ג'מוס ונילי היקרים Very Happy

תודה על המחמאות Embarassed Smile

כשנכנסתי לראשונה לפורום לא היה לי שמץ של מושג איזה מכרה של דיעות/עצות/רעיונות אני הולכת למצוא. זה הטיול הראשון שלנו עם הילדים וככל שהתקדמתי בתכנון הבנתי כמה ידע היה חסר לי בהתחלה.
אם הייתי יודעת אז את מה שאני יודעת היום, הכל היה נראה אחרת.
בטוח שהטיול היה ארוך יותר בלפחות יומיים-שלושה. בעצם הכל כנראה היה אחרת. היום אני כבר מרשה לעצמי לתת עצות לאחותי שמתכננת טיול בר-מצווה. Cool Shocked
באותו נושא, במקרה נתקלתי בשרשור שבו כעסה עופרית על האנשים שלא כותבים כותרת לשאלות שלהם, או עושים דברים שלא כמנהג הפורום, קצת נעלבתי, משום שאני בטוחה שהכל נובע מחוסר ידע וחוסר היכרות עם הפורום ומנהגיו. טעויות של מתחילים. אני יודעת שאצלי זה היה ככה.

בתכנון המקורי אפטלינג תוכנן ליום ב', אך לאחר עיון באתר שלהם הבנתי שיום ג' צפוי להיות שקט יותר מיום ב'. ימים ג' ו-ד' גם אמורים להיות שקטים. בכל מקרה, יום הראשון שיהיה בו מזג אוויר טוב ניסע לאפטלינג.

אפשרות לרווח בין אפטלינג לחיטהורן היא:

ביום ב' - חיטהורן

ביום ג'- דולפינריום + פארק הואה פלואה

ביום ד'- אפטלינג

אני מניחה שמי שייקבע את סדר הדברים יהיה מזג האוויר. בכל מקרה הכוונה שלנו לטייל בנחת, להנות מכל מקום שנגיע אליו ולשהות בו בדיוק כמה שיתחשק לנו ולא לפי השעון.

נילי, כרגיל עצותייך פרקטיות ומועילות מאוד.

אז זהו בינתיים. אני שומרת לי את הזכות להציק לכם בהמשך השבוע.

שוב תודה רבה על הכל.

שבוע טוב. עפרה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
54. הרי לפניכם המסלול - שאלות אחרונות תגובה ל - 53 10/05/2008 22:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שכחתי משהו - כמה זמן נסיעה מאפלדורן לאפטלינג? וכמה לחיטהורן? יש לכם מושג?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
55. הרי לפניכם המסלול - שאלות אחרונות תגובה ל - 54 11/05/2008 00:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שרון לא מחובר שרון  משתמש בינוני 116 הודעות עד כה
שלום עופרה

בעקבות טיפ נהדר מ"1001 טיפים" (סליחה, לא זוכרת למי התודות), ניגשנו לעמדת המודיעין של מוזיאון וואן גוך באמסטרדם ובקשנו חוברות פעילות לילדים. הילדים, מצוידים בחוברות, חיפשו תמונות, חקרו אותן, כתבו בעברית את התשובות - ממש שמחה וששון. בסיום חזרנו גאים למודיעין, ואז כל ילד קבל מדבקת ניצחון ו-5 גלויות של התמונות שהוא הכי אהב.

גם אנחנו שהינו בפארק HEIDEHEUVEL של לנדל.
בהמשך לרשימה של נילי:
כלי המיטה מספיקים, כוללים גם ציפות, והם כלולים במחיר הלינה. מגבות גוף, ידיים ומטבח הן בתשלום נוסף והיזמנו אותן מראש כחלק מההזמנה. יתכן שאפשר להזמין גם ברגע ההגעה. לא לשכוח להביא נייר טואלט (נותנים רק גליל אחד), סבון כלים וכרית לסבון כלים.
בקבלה של הפארק תוכלו לרכוש כרטיסים בהנחה לכל האטרקציות בסביבה.

זמני נסיעה, וגם מסלולי נסיעה מהכא להתם תוכלי למצוא באתר המצוין של VIA MICHELIN

ועיקר שכחתי, כבר מדוושים כהלכה ?

טיול נעים!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
56. הרי לפניכם המסלול - שאלות אחרונות תגובה ל - 55 11/05/2008 07:19 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שרון בקור טוב,

תודה על הטיפים הנהדרים.
איך היה כפר הנופש? השהות בו היתה נעימה לכם? הספקתם לנצל חלק מהאטרקציות שיש בו? אפשר להכניס את הרכב עד הבקתה?

נרשמה התקדמות קלה בנושא דיווש באופניים, אבל ראיתי שיש להם גם אופניים עם שלושה גלגלים וארגז מקדימה, כך שאני כנראה אהיה נושאת הכלים של המשפחה. פותר שתי בעיות בבת אחת. Laughing

שיהיה לך שבוע טוב ויום נעים. עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
57. הרי לפניכם המסלול - שאלות אחרונות תגובה ל - 56 11/05/2008 08:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שרון לא מחובר שרון  משתמש בינוני 116 הודעות עד כה
שלום עפרה

כפר הנופש מצוין, מאוד נעים ופסטורלי. אפשר להכנס עם רכב עד לבית. בהחלט נהננו מן האטרקציות של הפארק: כל בוקר הילדים אצו להאכיל את החיות בפינת החי, ובערב בריכה מחוממת, באולינג או מיני גולף. בסה"כ האתרים בהולנד נסגרים מוקדם, ואילו שעות האור ארוכות (לפחות בקיץ), כך שנותר מספיק זמן לחזור מיום טיול ולהנות בפארק. בפארק גם חנות מכולת ומסעדה נחמדה שהילדים אהבו.

טיול נעים, תהנו מכל רגע!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
58. הרי לפניכם המסלול - שאלות אחרונות תגובה ל - 50 11/05/2008 15:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mitzmitz1 לא מחובר mitzmitz1  משתמש פעיל 303 הודעות עד כה
עופרה יקרה: המסלול מקסים!!! מעורר חשק להיכנס למזוודה ולהצטרף!
עושה רושם מאוד רגוע ונינוח, מלבד יום חמישי שנראה לי שאת תהיי גמורה!! מקסימום תשבי במדורדם בבית של אריק ובנץ ותשלחי את הילדים לטייל לבד... (לא נראה לי שיש סיכוי...)
לגבי אפטלינג - אנחנו היינו ביום ד' ובקושי היו אנשים, בטח שלא אוטובוסי בי"ס, זה יום שהם מסיימים קצת יותר מוקדם ולכן הבנו שביום זה אין טיולים לאפטלינג.
לגבי השיט פיצה - נראה לי שכדאי לשריין מקום, יש מספר סוכנויות כרטיסים בסמוך לכיכר דאם, כדאי שתזמינו. גם כך אתם באיזור שלהם בגלל מדאם טוסו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
59. הרי לפניכם המסלול - שאלות אחרונות תגובה ל - 58 11/05/2008 16:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי רווית, Smile

אני תמיד שמחה לשמוע ממך. את הפכת אצלי לדוגמא ומופת שאם רוצים משהו אז זה אפשרי. אני ממש מעריצה שלך. לא סתם כתבתי בזמנו שאני לא מכירה עוד אף אחת שהיתה עושה מבצע דומה לשלך. איך מתקדמות ההכנות לטיול באוסטריה?
אני מקווה שהתוצאות שחיכית להן הגיעו והכל בסדר. חזקי ואמצי. את נהדרת. Thumbs Up

עפרה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
60. הרי לפניכם המסלול - שאלות אחרונות תגובה ל - 57 11/05/2008 17:01 לתגובה קודמת
היי שרון,

תודה תודה על הכל.

עפרה Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מלון טופקאפי אנטלייה
להודעה הבאה:טיול לפלורידה ביולי-אוגוסט