כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. 10 המכות למטייל הישראלי - מה אתם חושבים? 23/03/2008 17:48 לתגובה הבאה
איתמר איתמר לא מחובר איתמר - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 1221 הודעות עד כה

10 המכות למטייל הישראלי[ 27 הצבעות ]
1.ביקורת דרכונים בנמל התעופה0 / 0%
2.תורים ארוכים בכניסה לאטרקציות3 / 11%
3.תפריט במסעדה ללא תרגום לאנגלית0 / 0%
4.טרמינלים באורך של קילומטרים2 / 7%
5.כשהטיסות לישראל "תקועות" בטרמינל נידח2 / 7%
6.ישראליאדה2 / 7%
7.המרתם מטבע במקום עם השער הכי גבוה1 / 4%
8.לארוז את המזוודה לפני הטיול0 / 0%
9.לקנות מתנות0 / 0%
10.כשמחכות לך הודעות במשיבון מהארץ0 / 0%
11.לחזור לארץ3 / 11%
12.גשם1 / 4%
13.להתאכזב ממקום שכולם המליצו עליו3 / 11%
14.לגלות שכייסו אתכם 6 / 22%
15.לגלות שנהג המונית שחט אתכם במחיר0 / 0%
16.קרקרים וחמאה לארוחת בוקר0 / 0%
17.כשצריך לשלם על משקל עודף0 / 0%
18.המלון ממוקם "קרוב למרכז" - רק 10 ק"מ מהעיר1 / 4%
19.כשהחדר במלון פונה לפיר חשוך וריחני1 / 4%
20.כלום לא מעצבן אותי בטיול!2 / 7%
הצבעתך נרשמה. תודה!

לרגל חג הפסח הקרב ובא אנו עורכים סקר גולשים מיוחד, שכותרתו: 10 המכות למטייל הישראלי.

מה הכי מעצבן אתכם בטיול? מה מצליח להוציא אתכם משלוותכם, דווקא בזמן בו הייתם אמורים להתנתק מהכל ופשוט לנוח? האם זוהי דיילת הקרקע בשדה התעופה, שמודיעה בחיוך כי "יש לכם אובר-ווייט של 7 ק"ג, זה יעלה לכם רק 200 דולר אקסטרה"? או אולי זה הגשם המעצבן, שהחליט לתפוס אתכם דווקא באמצע שייט רומנטי על גונדולה בונציה?

הוציאו את הקוטר שבכם ובואו לקחת חלק בסקר. התוצאות המלאות יתפרסמו בכתבה מיוחדת בערב החג.

[עודכן ב:30 מרץ 2008 13:21:] על ידי מנהל

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. 10 המכות למטייל הישראלי - מה אתם חושבים? תגובה ל - 1 23/03/2008 22:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קוטרית ישראלית לא מחובר קוטרית ישראלית  משתמש מתחיל 1 הודעות עד כה
עם כל מה שמופיע ברשימה אני מצליחה להתמודד בהצלחה.

מי שלא מופיע ברשימה הוא הישראלי המכוער.
זאת המכה הכי רצינית בעצם (מכת הבכורות) ואיתה אני לא מצליחה להסתדר.

אותו מכוער שבביקורת דרכונים בנמל התעופה הוא יעקוף עם העגלה שלו את כולם.

המכוער הזה שלא יעמוד כמו כולם בתורים ארוכים בכניסה לאטרקציות.

אותו ישראלי מכוער שיצעק לאשתו שנמצאת קילומטר ממנו בקצה השני של הטרמינל.

וכך הלאה
אני יודעת שכולם מכירים את המכה הזאת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. למה הצבעה לדבר אחד בלבד? תגובה ל - 1 24/03/2008 08:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  dhz לא מחובר dhz  משתמש פעיל 1935 הודעות עד כה
יש לי 4-5 דברים ברשימה מאלו שהצגתם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. 10 המכות למטייל הישראלי - מה אתם חושבים? תגובה ל - 2 27/03/2008 11:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סיגלית סיגלית לא מחובר סיגלית - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 6593 הודעות עד כה
שתי דרכים להתמודד עם הישראלי המכוער:
1. לנסוע ליעדים שהוא פחות מגיע אליהם.
הישראלי המכוער הוא אחד מהעדר. נוסע לאן שכולם. צאו מהעדר, אל תסעו לקלאב בתורכיה, לרחוב קואסן בבנקוק או למנהטן. בפארקי הטבע הנפלאים של ארה"ב כמעט ולא תמצאו אותו (בפרט לא בנידחים יותר), בעיירות ניו אינגלנד הוא לא מבקר וכו'.
2. להיות הישראלי ה"יפה", שמביא גלויות "תודה", שמביא מתנות קטנות לנותני שירותים שונים, שלא מתלונן ומקטר כל הזמן.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. 10 המכות למטייל הישראלי - מה אתם חושבים? תגובה ל - 2 28/03/2008 00:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sammie לא מחובר sammie  משתמש פעיל 653 הודעות עד כה
לישראל אין את המונופול לישראלי המכוער. זהו דבר די נפוץ אך האוזן הישראלית שלך תופסת מיד את הצעקות וכללות בעברית. חוץ מזה ההתנהגות המוזרה של המקומיים או תיירים מארצות אחרות נתפשת כמשהוא אותנטית ומצחיק.

אולי בחיים שלי פגשתי כמה טיפוסים מעצבנים מישראל אך אני לא אבא ואמא שלהם ולא בא לי להתעצבן בגללם.Smile

ואני גם תומך בהמלצה להתרחק ממקומות מוכות תיירים. המכוערים מגיעים לשם הרבה פחות.

טיול מהנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. 10 המכות למטייל הישראלי - מה אתם חושבים? תגובה ל - 5 28/03/2008 08:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  סוזי לא מחובר סוזי  משתמש פעיל 835 הודעות עד כה
בוקר טוב,

סמי, אני מסכימה איתך לחלוטין שתיירים גסי רוח (אינני אוהבת את המושג "מכוער"...) מגיעים לא רק מישראל.

אם תבצעו חיפוש בגוגל למושגים כמו: The ugly American tourist או The ugly French או The ugly tourist, תמצאו מאמרים רבים העוסקים בדיוק בעניין התייר שמתנהג בגסות, והוא לאו דווקא ישראלי.

אנחנו הישראלים, פשוט רגישים יותר לבני עמנו...

כמו כן, מגוחך בעיני לבחור את היעדים בטיול לפי הקריטריון הזה. אולי לא נפגוש ישראלי גס רוח, אך נפגוש בן לאום אחר שלא יטמון ידו בצלחת...

ובאשר לסקר:
כשאני יוצאת לטיול, אני משתדלת בכל כוחי שלא להתרגז. אני מכניסה את עצמי למצב מיוחד של "ספיגה", ומנסה להתעלם מכל מה שעלול לקלקל לי את מצב-הרוח, בעיקר כאשר אין לאיל ידי לשנות סדרי עולם במקום שאיננו ביתי.

ממליצה לנסות את הגישה הזו במקום לפגום בהנאת הטיול ע"י העברת ביקורת על כל העולם.

מאחלת לכולם טיול רגוע ושלו,
סוזי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. 10 המכות למטייל הישראלי - מה אתם חושבים? תגובה ל - 5 28/03/2008 10:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  agatha1 לא מחובר agatha1  משתמש פעיל 1130 הודעות עד כה
סמי, שלום.
ברוך בואך לפורום.

בהכרח התנהגות גסת רוח מאפינת לא רק ישראלים. אנחנו רגישים אליה יותר כי מה לעשות, אנחנו פוגשים אותם יום יום בסופר,בכביש, ופחות מתגעגעים...

ההמלצה לא לבקר במקומות מתוירים, נכונה לא בהכרח בגלל העובדה שנפגוש שם פחות מכוערים, אלא כי פשוט פחות צפוף שם.
זה יותר נוח ונעים, אבל לא נוכל לפסוח על מקומות מתוירים.יהיה צפוף אבל לפעמים גם זה חוויה.. Smile

"הטוב אשר ישיג את הכלל הוא השכר למעשי הפרט".
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. למגיבים בנוגע לישראלי המכוער תגובה ל - 7 29/03/2008 16:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  גלית הותיקה לא מחובר גלית הותיקה  משתמש פעיל 1630 הודעות עד כה
אני רוצה להגיד לכם, שעד כה בנסיעותי לא נתקלתי בכאלו מכוערים. יתכן והתמזל מזלי. אני מסכימה עם התאוריה שאוזנינו רגישה לשפה ולכן התגבש התואר "ישראלי מכוער".
בנוסף, בטיולנו האחרון לארצות הברית הכרנו משפחה באמצעות הפורום הזה, שהפכנו להיות חברים טובים, אנחנו במקרה זה הרווחנו. קחו לדוגמא גם את הרווח שלנו מהגולשים האחרים בפורום. אני באופן אישי מרגישה שרק יצא לי לטובה.
אספר לכם לדוגמא, שבאורלנדו ביקשתי מנופש אמריקאי לצלם אותי והוא פשוט סרב. מאמינים? אני הייתי בשוק. האם ישראלי היה מסרב לצלם? או האם יש קשר לזה שההוא היה אמריקאי? לא נראה לי. זה פשוט עניין של טיפוס.

"אין לראות את הדברים היטב אלא בלב בלבד. כי הדבר החשוב באמת, סמוי מן העין". הנסיך הקטן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. למגיבים בנוגע לישראלי המכוער תגובה ל - 8 29/03/2008 17:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  סוזי לא מחובר סוזי  משתמש פעיל 835 הודעות עד כה
הי גלית,

גם אנחנו, לשמחתנו, לא נתקלנו בתיירים גסי רוח (למרות שכנראה הם קיימים).
אולי הסיבה לכך היא, שאנחנו לא מחפשים אותם, אלא מעדיפים לראות ולהבליט את הנחמדים שביניהם...

שבוע נפלא,
סוזי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. למגיבים בנוגע לישראלי המכוער תגובה ל - 9 29/03/2008 18:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
באורלנדו פגשנו אמריקאים מקסימים דוקא בתורים..כפי שספרתי לאחרונה,וקבלנו מהם טיפים נהדרים. ואם בצילומים עסקינן - צילמנו זה את זה בכיף ואפילו אכלנו יחד אחר כך..אז מה זה אומר?...
שמי שפגש אמריקאי לא נחמד - חיפש אותו ? ... ומי שפגש ישראלי מכוער חיפש אותו? כשעוקפים אותך בתור , מי מחפש את מי? העוקף או הנעקף? נדמה לי שזה ממש ההיפך. העוקף מחפש נמרצות את האיש הנחמד שאותו הוא מתכנן לעקוף.. ועם המאים והמפחיד הוא לא יתעסק...גם הוא לא גיבור על כולם.
ישנם לא נחמדים בכל מקום . ואם נתקלים בהם או לא - זה כאמור ענין של מזל.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. למגיבים בנוגע לישראלי המכוער תגובה ל - 10 29/03/2008 22:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  may east לא מחובר may east  משתמש פעיל 1536 הודעות עד כה
הישראלי המכוער, לצערי, מתחיל להראות את סימניו, אמנם כבר לפני הטיסה, אך ביתר שאת - בטיסה עצמה. ואם הטיסה היא של אל על - זה השיא.
ישראלי שטס באל על, משום מה מרגיש איזו שהיא בעלות על המטוס. הרי זה "שלנו", לא ?
טיולים במעברים, רעש, פינת ה "הנה משה מהמילואים שלא ראיתי 20 שנה" שמתרחשת בדיוק לידכם,
להדליק את הטלפונים מייד עם הנחיתה, למרות שמבקשים רק לאחר החניה ופתיחת הדלתות,
לקום לקחת את התיקים כבר עם העצירה עוד לפני שהסימן לשים חגורות נכבה - היי, אולי נעקוף מישהוא (זה שיש עוד 300 איש לפנינו זה לא העניין... העקרון של לעקוף הוא זה שקובע),
לטרטר את הדיילות כל הזמן.
שלא נדבר על התפילות בסופו של המטוס - כאילו אין אנשים בסביבה שלהם זה מפריע.

קחו את אותו ישראלי - שימו אותו בחברה אחרת - הופה... שינוי... עכשיו זה חוצלארץ וצריך להתנהג !

קחו את אותו ישראלי, ושימו אותו במחלקת עסקים - הופה הוא פתאום "איש העולם הגדול".. שקט... מנומס... לא מקטר כל הזמן..

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. למגיבים בנוגע לישראלי המכוער תגובה ל - 11 29/03/2008 23:51 לתגובה קודמת

לצערי, אני נאלצת להסכים איתך.
בחברה זרה, זה ממש לא כך. בקונטיננטל לדוגמה, אין מצב שיתנהגו כך.
אין טיילת לאורך כל הטיסה, ואין קולניות סחבקית - שכבודה במקומה מונח, אך לא בטיסה טרנס-אטלנטית.
ישראלים לא ירשו לעצמם וגם לא יאפשרו להם. טיסה רגועה - אין מה להשוות.החברה יקרה קצת יותר, אבל יש תמורה.

לא שאל-על חברה לא טובה, ואני טסתי איתם ואמשיך לטוס גם איתם - אבל יודעת בדיוק למה לצפות.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כביש מספר 1 סן פרנסיסקו - לוס אנג'לס
להודעה הבאה:המלצות ללינה באזור דיסנילנד, סן דייגו, לאס וגאס

חיפוש מהיר

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף

שאלות נפוצות