כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. דרוש סיוע בבחירה של תיק טיול, התלבטות.. 24/03/2008 23:05 לתגובה הבאה
bissli82 bissli82 לא מחובר bissli82  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
שלום, אני נוסע בספטמבר לדרום אמריקה לתקופה של חצי שנה, שתיכלול הרבה טרקים עם תקווה לעשות גם הרבה ג'ונגלים, החלטתי שהנפח הפונקציולי עבורי הוא סביב ה80,
אני אקנה את רוב הציוד בניו יורק, אז ככה שכספית הגדרתי לי 400 דולר תקרה לתיק איכותי.
חקרתי רובות והתעמקתי בחמישה מועמדים עיקרים-
Arc'teryx Bora 80
Osprey Aether 85
Osprey Argon 85
Gregory Palisade 80
The North Face Primero 85

הביקורות ברשת מהללות את 4 התיקים הראשונים, לגבי החמישי פחות שבחים.
אשמח לחוות דעת לגביהם למי שמכיר היטב, ואם יש הצעות לדברים אחרים אשמח לשמוע גם כן,
תודה מראש,
נועם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. דרוש סיוע בבחירה של תיק טיול, התלבטות.. תגובה ל - 1 26/03/2008 09:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש בינוני 108 הודעות עד כה
ראשית אני רוצה לשאול מדוע 80 ליטר לדעתך זה הנפח שאתה צריך?

שנית איזה רמה של טרקים אתה מתכנן לעצמך ? (כלומר, מה רמת העצמאות בטרק כל הציוד על הגב , לוחק לא לוקח מדריך, לוקח לא לוקח חמורים/ סוסים וכו')

גונגלים - הם סביבה אגרסיבית יחסית, שוב הכל תלוי מה התוכניות שלך לפתוח מסלול חדש אולי ? בכל מקרה זוהי סביבה רטובה מאוד ואולי שווה לך לשקול תיק שהוא אטום למים. יש היום כמה וכמה כאלה.

נעזוב לרגע שאני חושב שהנפח שאתה רוצה לא מתאים לטיול רגיל.

כל התיקים הללו באמת טובים, כאשר את ה TNF אני לא מכיר.

הגריגורי עשוי מבדים "קלים" מה שעושה אותו קצת פחות עמיד בשחיקה.

מבין כל התיקים האלה ה BORA הוא החיה, תיק שלא שינו אותו הרבה שנים, כבד ובלתי ניתן להריסה, אבל כבד כבר אמרתי?

הAETHER הוא לדעתי הכי טוב לטיול תרמילאים קלאסי, שכן הוא אינו כבד, אין לו מערכת גב קשיחה (עם זאת מאפשר לקחת משקלים של 20 ק"ג ללא קושי) , הגמישות שלו מאפשרת לנוע בקלות בעיר, אוטובוסים , מוניות וכו'.

הARGON , הוא דגם חדש מחליף דגם ישן דומה. מדובר בתיק שמיועד למשקלים גבוהים של ציוד. המשקל העצמי של התיק גבוהה כי הוא תוכנן תחת ההנחה שלוקחים בו לפחות 18 ק"ג(הערכה שלי) ואז המשקלהעצמי זניח.

בכל מקרה, מציע לך למדוד ולבדוק מה הכי נוח לך. לא יודע כמה זמן יש לך בניו יורק או מה אתה קורה ניו יורק (המדינה, או העיר) בכל מקרה בעיר אין כל כך הרבה חניות ציוד. מה שאתה רואה באינטרנט לא תמיד יש זמין בחנות. אם זמנך מוגבל שם תבדוק מראש.

אומנם חלק מהתיקים שאתה מציג פה אין בארץ חלקם ישנם. יש בארץ עוד תיקים טובים לא פחות שאולי שווה לך לבדוק. תראה מה נוח לך לא מה אחרים אומרים שהוא תיק מעולה. אולי לך זה בכלל לא מתאים.
מה שגם ציוד טיולים לא כל כך יקר בארץ, עם כל מיני מבצעים אולי יצא לך יותר זול פה (נניח 012 שיש בלמטייל, לא יודע מה אחרים מצעים מניח שיש דברים דומים) תבדוק איפה יצא לך הכי משתלם לקנות.

עוד דבר שאולי כדי לך לזכור שאתה קונה תיק חדש בארה"ב האחריות שלו היא בארה"ב אם יש לך גישה זמינה לארה"ב שיכולו לטפל לך בתיק במקרה של בעיה שם תחת אחריות אז זה טוב אם לא אז תניח שאתה קונה תיק ללא אחריות כי בארץ לא יתנו לך אחריות. (דרך אגב אחריות בארה"ב היא בסדרי גודל יותר טובה מהאחריות בארץ, אבל שאתה גר פה והאחריות שלך היא שם ואין לך כתובת שם זה לא שווה כלום!!)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. דרוש סיוע בבחירה של תיק טיול, התלבטות.. תגובה ל - 2 27/03/2008 01:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז ככה,
באשר לנפח, אני ראיתי את מרבית ההמלצות מדברות על 65-80 לסדר גדול לתיק בסיגנון.
אני מתכנן טרקים ארוכים וחשוב לי תיק שהיה רב תכלתי, כלומר אני במחשבה של עדיף לקנות שהיה גדול מדי וקצת ריק מאשר קטן וחסר מקום לדברים, אני כן בנאדם שאוהב לקנות ודיי משוכנע שהמקום יתמלא בשלב כזה אחר ובמקרה הכי גרוע שיש מקום לא מנוצל מהדקים את הרצועות ושלום על ישראל..
אני מניח שכשיהיה אפשרי להשתמש בשירותם של חמרים אז אני אפקיד אותו בידי חמרים, כשלא יהיה ניתן אסחוב על גבי, ככה שזה משתנה בהתאם למקום שאהיה.
אשמח לשמוע מדוע את חושב שהנפח אינו מתאים ומהו כן הנפח המתאים?

בכל מקרה תודה על התגובה, אני בהחלט חושב כרגע על ה-Aether, אשמח לשמוע את תגובתך, ותשובתך לשאלה לגבי הנפח שהזכרתי.

[עודכן ב:27 מרץ 2008 14:28:] על ידי מנהל

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. דרוש סיוע בבחירה של תיק טיול, התלבטות.. תגובה ל - 3 27/03/2008 09:17 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אסביר את עצמי לגבי הנפח, תיק של מעל 70 ליטר הוא גבוה מאוד או רחב מאוד או שניהם יחד. לא יודע מה הגובה שלך וכו'. אבל לי אישית שטיילתי עם תיק 70 ליטר היה לא נוח שהוא היה מפוצץ התנועה באוטובוסים/ רכבות /מוניות / טרמפים וכו' בעייתית מאוד כשיש תיק ענקי פשוט לא נוח לזוז בשטחים עירוניים עם תיקים גדולים. זו הסיבה היחידה שאני חושב שהנפח הזה יותר מידי.

עכשיו אתה אולי שואל את עצמך איך אני אכניס את כל הדברים לתיק קטן, אז אני יענה לך שאני עם תיק 60 ליטר (Ather) לקחתי ציוד מלא (אוהל מזרון, שק שינה, ביגוד לקור, כלי בישול, בנזינה) ואוכל ל6 ימים מלאים. אז נכון יתכן ולי יש יותר ניסיון(אני מניח שזה תיק ראשון שלך אם לא אשמח אם תתקן אותי) בלארוז תיק קטן והציוד הכולל שלי טוב ולא תופס הרבה נפח ומשקל ועם זאת עדין עובד בתנאים קשים.

בקיצור אפשר להסתדר עם 60 ליטר אפילו עם כל הציוד שבעולם. עכשיו אני לא יודע מה אתה הולך לקחת. אבל אם אתה לא לוקח אוהל ובנזניה בתיק 60 ליטר (בהנחה שלא לקחת דברים שאתה לא צריך) יהיה לך עודף מקום היסטרי, אז אם תיקח 70 על אחד כמה וכמה.
(אם אתה רוצה תרשום את רשימת הציוד שאתה מתכנן לקחת ויהיה אפשר לעזור לך בכך, דרך אגב פה נכנס עוד יתרון של לקנות בארץ והוא שלמוכרים יש ניסיון בטיולים דומים מה שבארה"ב לרוב הם לא יצאו מהעיר שלהם)

מכיוון שכתבת שאתה תעשה שימוש בחמרים שאני רוצה להציע לך לקנות כיסוי מלא לתיק כדי להגן על התיק בזמן שהוא על החמור.

----------------

לגבי האחריות בארץ, זה לא מדויק לי כבר שני תיקים שונים זכו לטיפול הוגן ואומנם לא בזכות היבואן אלה בזכות הלחץ שהפעילו בלמטייל אבל לפעמים לאחריות יש משמעות, וברור שאם זה קרע בתיק זה בלאי טבעי אבל לפעמים יש פגמים ביצור וכו' שהם לא וכן יטופלו.

[עודכן ב:27 מרץ 2008 14:28:] על ידי מנהל

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. דרוש סיוע בבחירה של תיק טיול, התלבטות.. תגובה ל - 4 30/03/2008 01:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אז תומר, כנראה שפיספסת קצת מהמידע שרשמתי,
כי אני דיברתי על טרקים בני יותר מ-10 ימים, שאני דיי משוכנע שבכל קומבינציה אפשרית יהיה לך דיי קשה להסתדר עם 60 ליטר.
אני בהחלט אשקול 70, אולם אם ההבדל בגובה התיק והמחיר הוא לא רב, אני כן חושב שלפעמים יותר משתלם לקחת 85, שוב הכל שאלה בתיק ספציפי ובמטרות שאתה מייעד לו.
אני כן מייעד לו שביל ישראל, דרום אמריקה, ועוד מגוון מסעות שחלקם יכללו שהיות שטח של מעל 10 ימים.
לגבי החלק שנחתך מהודעתי, חבל שבחרת לצנזר את שנאמר, אני חושב שלא נכון לפעול בדרכים כאלו, בייחוד שהתוכן שנאמר לא פוגע או משמיץ את החנות שאותה אתם מקדמים ביזע רב.
אני כן חושב שצעד זה רק הוביל אותי להבנה שאני לא דוגל בסתימת פיות ולכן אפעל הפעם בניגוד להמלצתך.
בכל מקרה רוב תודות על הסיוע המסור, ולהבא אני ממליץ לא להמנע מצינזור פיות על מנת לא לעורר אנטגוניזם שלילי כלפי המסר אותו אתה מייצג.

מקווה שהפעם לא אצונזר, אף שלפעמים אנחנו לא אוהבים לשמוע דברי ביקורת, למרות שהיא אך ורק ביקורת בונה.

שוב תודה והמשך טיול מהנה לכל המטיילים באשר הם.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. דרוש סיוע בבחירה של תיק טיול, התלבטות.. תגובה ל - 5 30/03/2008 09:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עמית פ. מחובר עמית פ. - צוות למטייל ברשת  משתמש פעיל 536 הודעות עד כה
בוקר טוב!
כפי שהסברתי במייל ששלחתי לך, הפורומים באתר למטייל שייכים לחברת "למטייל" שעוסקת במכירת ציוד ולכן לא נוכל לאפשר פרסום מודעות על גבי הפורום, שיש בהן משום פגיעה במטרות "למטייל".
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. דרוש סיוע בבחירה של תיק טיול, התלבטות.. תגובה ל - 5 30/03/2008 21:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא ברור לי למה אתה כותב לי את ההודעה על הצנזורה?

אני לא עובד ולא עבדתי בלמטייל. אין לי את היכולת לערוך לך את ההודעות או לצנזר מילה מדבריך. שים לב שגם את ההודעה שלי שמגיה על שלך עברה עריכה על ידי "מנהל".

שנית לא ראיתי בשום מקום שכתבת טרקים של 10 ימים. אבל גם לטרק של 10 ימים אני אכניס ציוד בתיק של 60 ליטר, אבל זה כבר עניין אישי של ניסיון שלי בלארוז את התיק שלי בצורה מושלמת. אבל אתה מתכנן טרק של 10 ימים עם ציוד מלא על הגב , כולל לקחת אוכל ל10 ימים?

בכל מקרה כתבת שאתה מתעלם ממה שכתבת לך אז אני לא אכתוב לך עוד המלצות, ההפסד הוא שלך. אני כותב פה בפורום כדי לעזור לאנשים שניסיונם דל יותר בעולם הציוד, וגם לפעמים לאלו ברמת ידע גבוה משלי שמחפשים חוות דעת נוספת. אין לי שום אינטרס שתקנה בלמטייל כל מה שכתבתי הוא מנסיוני האישי.

תהנה בטיול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. דרוש סיוע בבחירה של תיק טיול, התלבטות.. תגובה ל - 7 07/04/2008 01:02 לתגובה קודמת
תומר, חלה אי הבנה עקב השינויים שנערכו בהודעות וגרמו לטעות, הטענות שהבאתי כמובן שלא יוחסו אליך, אלא לחברת המטייל ומהנהלי הפורום, אז אני מתנצל וכמובן שמעריך את הערותיך, אכן לקחת לתשומת ליבי את עניין הנפח ואני כנראה אקח את האוספרי 70.
תודה על הסיוע, ושוב סליחה על הבילבול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מעיל גשם
להודעה הבאה:מחפש המלצה לתיקים