|
|
| 3. למעשה, שתי האופציות בעייתיות תגובה ל - 1 |
25/03/2008 12:58   |
| |
mabat |
1556 הודעות עד כה |
|
|
|
ראשית, מה שמתוכנן לכם ליום ג' הוא בגדר הבלתי סביר בשתי האופציות. לעשות באותו יום את מונטריי, כרמל, כביש 17 המיילים, נסיעה לסקויה (ובאופציה ב' גם ביקור בפארק כבר באותו יום) - לא ממש סביר. רק כדי לסבר לך את העין: הנסיעה מכרמל לכיוון פרסנו נמשכת 3 שעות נטו!!! ועוד לא דברנו על לטייל במונטריי (האקווריום, קייאקים בין אריות ים), לטייל בטבע המדהים של כביש 17 המיילים, לטייל בכרמל שהיא עיירה מדהימה ביופיה, זמן אוכל וכו'. כלומר מה שאת מתכננת כאן הוא "טיול אוטו", שפירושו לשבת כל היום ברכב, ולראות את הכל רק דרך החלונות.
איך שלא יהיה, האופציה השניה היא לחלוטין לא ישימה. אתם דוחסים שם מסלול של כ-10 ימים לתוך פחות משבוע. אני הייתי מעדיפה לבחור באופציה הראשונה, אבל גם שם הייתי מכניסה שינוי: במקום בילוי של יום ה' בווגאס, הייתי מוסיפה את היום הזה לטובת פארק סקויה (וכך יש גם סיכוי להספיק לבקר גם ב-KINGS CANYON שצמוד אליו), ורק ביום ה' בערב הייתי מגיעה לאיזור לאס ווגאס ללינה לקראת המשך הדרך לפארק זאיון (הנסיעה מהיציאה הדרומית של פארק סקויה ללאס ווגאס אורכת כ-5.5 שעות נטו!!! כך שביום ד' לא יישאר לכם הרבה זמן לטייל אם אתם מגיעים בבוקר מפרזנו וממשיכים כבר באותו יום ללאס ווגאס).
מעבר לכך, סתם נקודה למחשבה: את מציינת שאתם נוסעים עם בני עשרה. המסלול כפי שהעלית אותו, שם דגש כמעט אך ורק על טבע (חוץ מהקצוות בסן פרנסיסקו ובלאס ווגאס). האם הנוער אוהב את הרעיון של שבוע שלם טיולי טבע? האם הדור הצעיר לא יעדיף לוותר קצת על פארקי הטבע לטובת LA ופרקי השעשועים שבאזורה?
|
|
|
|
|
| 5. למעשה, שתי האופציות בעייתיות תגובה ל - 4 |
25/03/2008 15:00   |
| |
אלון.י |
1273 הודעות עד כה |
|
|
שלום.
התוכנית כלל אפשרית הסקויה פארק יפה מאד.את העדפה שלי אמרתי.
 |
 |
| 414סקויה פארק.JPG(גודל:20.67KB) | 426סקויה פארק.JPG(גודל:15.93KB) |
|
|
|
|
| 6. למעשה, שתי האופציות בעייתיות תגובה ל - 4 |
25/03/2008 16:34   |
|
|
מצטרף לכך שהאופציה השניה לא מעשית. בנוסף, הנה כמה הצעות לשיפור
1. מציע בסוף יום ב' להתקדם ללינה עד מונטריי.
2. ביום ה' אני מציע בחום ללון בספירנגדייל ולא בפאנגוויץ'. לנסוע מציון לפאנגוויץ' בסוף היום ישאיר לכם מעט מדי זמן בציון. חוץ מזה שספרינגדייל פשוט מקום מאוד יפה ללון בו ולקום בו בבוקר למראה הצוקים האדומים של ציון. משם לברייס זה 2-2.5 שעות נסיעה ויהיה לכם די והותר זמן גם לברייס.
3. ביום א' - אם הדבר מעניין אתכם, תוכלו להאריך מעט את החזרה לוגאס ע"י נסיעה דרך הדיקסי פורסט ועצירה בקולוב קניון. אני אשמח להרחיב אם זה מעניין אתכם.
|
|
|
|
|
| 8. אורי - מצטרפת לשאלה במסלול תגובה ל - 7 |
26/03/2008 00:54   |
|
|
אני מדבר על חזרה מפאנגוויץ' שסמוכה לברייס לוגאס ולא מציון, כך שההמלצה הזו פחות רלוונטית עבורך. אין לי את תמונת המסלול שלך, אבל אם לנחש אתם חוזרים מציון אחרי 4-5 ימים, אחרי שכבר ראיתם את הגרנד קניון, ברייס,... נסיעה מציון לוגאס אמורה לקחת 2.5-3 שעות כך שזה לא סוף העולם לעשות את זה במכה אחת.
אם אתם יסודיים ויש לכם עוד זמן וחשק אתם יכולים להאריך במעט ומקניון ציון לנסוע לכניסה הצפונית של הפארק - קולוב קניון לתצפיות. בדרך לוגאס יש גם את הסנאו קניון ליד סיינט ג'ורג' ויותר דרומה את עמק האש (שם טרם הייתי). מה שכן שני פארקים אלה הם מקומות חמים יותר ואם הטיול הוא ביולי אוגוסט (האם?) לא הייתי מתכנן עליהם ואם יש זמן נוסף הייתי מקצה אותו לציון, ברייס וכו'.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15. אורי - אשמח לקבל מידע תגובה ל - 9 |
26/03/2008 22:18   |
|
ל-miriz:
עקרונית הדרך הקצרה מפאנגווי'ץ לואגס היא לקחת מעט צפונה על כביש 89, משם מערבה על כביש 20 עד ה-I15 שייקח אתכם לוגאס. זה אמור להיות עסק של 4 שעות. אם רוצים להאריך את היום מעט יש שתי תוספות
1. מפאנגוויץ' לקחת דרום מערב על כביש 143 ובחיבור עם כביש 148 לפנות דרומה עד כביש 14. שם לקחת מערבה עד סידר סיטי. זו נסיעה יפה דרך איזור מיוער, שונה מהמדבר וגם קריר יותר. קרוב לצומת 143-148 יש את ה-cedar breaks - תופעה דומה מאד לברייס רק יותר קטן ויותר גבוה.
2. מעט דרומית לסידר סיטי, על ה-I15 להכנס לכניסה הצפונית של פארק ציון - הקולוב קניון. המקום הוא פחות מרשים מהאיזור הדרומי של הפארק (בו תהיו יומיים קודם) ובכל זאת שווה שעה - שעה וחצי. יש שם כביש נופי של כמה ק"מ עם נקודות תצפית. בקצה הכביש יש חניון ומקומות לעשות פיקניק. אם אתם רוצים לעשות זאת, ולא רכשתם מנוי שנתי לפארקים הלאומיים - תשמרו את פתק הכניסה מציון מהיום שלפני והוא יכניס אתכם לכאן ללא תוספת תשלום.
כל אחת משתי התוספות תאריך את הנסיעה בשעה-שעתיים, ואפשר גם לעשות את שתיהן.
הנה תמונה מהקולוב קניון מפברואר האחרון, מכוסה בשלג.
 |
| קולוב(גודל:24.46KB) |
|
|
|
|
| 16. אורי - מצטרפת לשאלה במסלול תגובה ל - 10 |
26/03/2008 22:32   |
|
|
לשרי:
כבר קיבלת כאן שתי ייעוץ מחגית ואלון ואני אוסיף רק כמה מלים:
1. לשאלתך - לדעתי במסגרת הזמן והמסלול שלכם, לא הייתי מוסיף את הקולוב. זה מתאים במסלול למי שעושה סיבוב קצר של ברייס וציון ובמקרה שלך זה אומר להאריך את הדרך. במסגרת הזמן שלכם, זה לא מוצדק.
2. אני חושב שהדיון בין אלון לחגית בסופו של דבר חושף את העובדה שהקצאתם מעט מדי זמן לסיבוב.
3. אני מסכים עם אלון שלשים לינה ביום של נחיתה מטיסה כ"כ רחוק מיעד הנחיתה זה לא נכון לעשות. במקרה שלכם גם קל לתקן - העבירו יום אחד בוגאס להתחלה וצאו למחרת.
|
|
|
|
|
|
| 19. לכל העונים לשאלתי-מסלול פארקים במערב תגובה ל - 10 |
30/03/2008 14:52   |
| |
ש ר י |
326 הודעות עד כה |
|
|
|
תודה רבה על כל התשובות, סיעור המוחות והדיונים. (היתה לי תקלה במחשב ולכן האיחור).
בהתייחס לתגובות שלכם:
1. באים בטיסה מאורלנדו (ולא מהארץ), כך שנראה לנו פחות חמור לשלב נסיעה להובר ועד לוויליאמס.
2. כשתכננו את המסלול, לקחנו בחשבון רק את 3 הפארקים המרכזיים - גארנד קניון, ברייס וציון. רק אח"כ גיליתי את השאר, אך זה כבר צפוף מבחינת לוח הזמנים.
3. בגרנד קניון - הבנתי שהחלק המעניין הוא הצד הדרומי שאליו אנו מגיעים מוויליאמס, יותר מהצד הצפוני, ולא רוצים לוותר עליו - האם זה נכון?
4. אנו מודעים למרחקי נסיעה ביום השלישי. אך הבנתי שעם זאת יש מספיק זמן לברייס קניון, שדרוש לו פחות מיום שלם, שלא כמו ב-2 האחרים- האם זה נכון?
5. במאונט כרמל כבר מזמן אין מקום לינה ביולי והמחירים שם יקרים פי 2 מהוריקן.
6. אנו מטיילים עם בן 13, ולא מתלהבים להתחיל שוב את סבב הזמנת מקומות הלינה. על מה הכי חשוב לשים את הדגש במסגרת המגבלות?
שרי
|
|
|
|
|