כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. לסיגלית ושאר המומחים - התלבטות במערב 25/03/2008 09:29 לתגובה הבאה
  miriz לא מחובר miriz  משתמש מתחיל 35 הודעות עד כה
אנו יוצאים לטיול באמצע יולי 08 למערב – שתי משפחות עם ילדים בגיל העשרה.
רוב המסלול כבר מתוכנן. ההתלבטות שלי היא בין שני מסלולים :

אופציה א

יום ב – יציאה מסן פרנסיסקו אחה"צ לכביש מס' 1 – לינה בסנטה קרוז
יום ג' מונטריי כרמל 17 מייל ונסיעה לכיוון SEQUOIA NATIONAL PARK לינה בfresno
יום ד' טיול בפארק ונסיעה לכיוון וגאס – לינה בפאתי וגאס
יום ה' וגאס
יום ו' יציאה לפרק ציון לינה PANGUITCH
יום שבת קניון ברייס לינה PANGUITCH
יום א' חזרה לוגאס עד יום ג בבוקר

אופציה ב

יום ב' – יציאה בצהרים מסן פרנסיסקו אבל לינה לכיוון מונטריי
יום ג' - מונטריי כרמל 17 מייל ביקור בשמורת SEQUIOA נסיעה ולינה לכיוון גרנד קניון
יום ד' המשך נסיעה לוויליאמס ולינה ליד גרנד קניון (באילו אתרים אפשר לעצור ?)
יום ה' גרנד קניון ונסיעה לפייג
יום ו' אנטילופ פאוול ונסיעה ל-PANGUITCH
יום שבת ברייס לינה PANGUITCH
יום א' פרק ציון ונסיעה לוגאס (וגאס עד יום ג בלילה)

ההתלבטות היא בין מסלול מורחב בקניונים עם נסיעה ארוכה יחסית לבין מסלול מקוצר עם יום נוסף לוגאס. בסן פרנסיסקו נהיה כבר מיום שישי בצהרים.(3 לילות)
אשמח לקבל את הערותיכם . כמו כן "קצוות" המסלול כבר סגורות מבחינת מלונות בסן פרנסיסקו ווגאס.

תודה רבה

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. לסיגלית ושאר המומחים - התלבטות במערב תגובה ל - 1 25/03/2008 11:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1273 הודעות עד כה
שלום.
מבחינת מסלולים האופציה השניה לא מעשית לבקר במונטרי סקויה פארק ועד נסיעה לכיוון הגראנד קניון לא יהיה זמן אפילו לסמן V.(המרחק מסקויה לויליאמס 925 ק").
גם במסלול הראשון הייתי מעדיף את היוסמיטי פארק על מונטריי
לכן הייתי יוצא מס.פ ללינה ע"י יוסמיטי
יום יוסמיטי
יום השלמות + נסיעה לבייקרספילד ללינה
וההמשך...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. למעשה, שתי האופציות בעייתיות תגובה ל - 1 25/03/2008 12:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mabat לא מחובר mabat  משתמש פעיל 1556 הודעות עד כה
ראשית, מה שמתוכנן לכם ליום ג' הוא בגדר הבלתי סביר בשתי האופציות. לעשות באותו יום את מונטריי, כרמל, כביש 17 המיילים, נסיעה לסקויה (ובאופציה ב' גם ביקור בפארק כבר באותו יום) - לא ממש סביר. רק כדי לסבר לך את העין: הנסיעה מכרמל לכיוון פרסנו נמשכת 3 שעות נטו!!! ועוד לא דברנו על לטייל במונטריי (האקווריום, קייאקים בין אריות ים), לטייל בטבע המדהים של כביש 17 המיילים, לטייל בכרמל שהיא עיירה מדהימה ביופיה, זמן אוכל וכו'. כלומר מה שאת מתכננת כאן הוא "טיול אוטו", שפירושו לשבת כל היום ברכב, ולראות את הכל רק דרך החלונות.

איך שלא יהיה, האופציה השניה היא לחלוטין לא ישימה. אתם דוחסים שם מסלול של כ-10 ימים לתוך פחות משבוע. אני הייתי מעדיפה לבחור באופציה הראשונה, אבל גם שם הייתי מכניסה שינוי: במקום בילוי של יום ה' בווגאס, הייתי מוסיפה את היום הזה לטובת פארק סקויה (וכך יש גם סיכוי להספיק לבקר גם ב-KINGS CANYON שצמוד אליו), ורק ביום ה' בערב הייתי מגיעה לאיזור לאס ווגאס ללינה לקראת המשך הדרך לפארק זאיון (הנסיעה מהיציאה הדרומית של פארק סקויה ללאס ווגאס אורכת כ-5.5 שעות נטו!!! כך שביום ד' לא יישאר לכם הרבה זמן לטייל אם אתם מגיעים בבוקר מפרזנו וממשיכים כבר באותו יום ללאס ווגאס).

מעבר לכך, סתם נקודה למחשבה: את מציינת שאתם נוסעים עם בני עשרה. המסלול כפי שהעלית אותו, שם דגש כמעט אך ורק על טבע (חוץ מהקצוות בסן פרנסיסקו ובלאס ווגאס). האם הנוער אוהב את הרעיון של שבוע שלם טיולי טבע? האם הדור הצעיר לא יעדיף לוותר קצת על פארקי הטבע לטובת LA ופרקי השעשועים שבאזורה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. למעשה, שתי האופציות בעייתיות תגובה ל - 3 25/03/2008 13:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ראשית תודה על התגובות.
האפשרות הראשונה היא המתוכננת מלכתחילה והשנייה כאמור רק עלתה במחשבות אך כאמור נגנוז אותה.

לגבי הטיול לבני עשרה - מיד אחרי וגאס אנחנו ממריאים לאורלנדו ל-8 ימים של פארקים כך שהחלק הזה מבחינת הנוער מטופל.
הסיור בסקויה מתוכנן ביום ד בבוקר (לאחר לינה בפרזנו) ורק אחר הצהרים נסיעה לכיון BARSTOW ללינה (או אולי לפני) וביום ה' בבוקר יציאה לוגאס.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. למעשה, שתי האופציות בעייתיות תגובה ל - 4 25/03/2008 15:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום.
התוכנית כלל אפשרית הסקויה פארק יפה מאד.את העדפה שלי אמרתי.
414סקויה פארק.JPG 426סקויה פארק.JPG
414סקויה פארק.JPG(גודל:20.67KB)426סקויה פארק.JPG(גודל:15.93KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. למעשה, שתי האופציות בעייתיות תגובה ל - 4 25/03/2008 16:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2252 הודעות עד כה
מצטרף לכך שהאופציה השניה לא מעשית. בנוסף, הנה כמה הצעות לשיפור

1. מציע בסוף יום ב' להתקדם ללינה עד מונטריי.
2. ביום ה' אני מציע בחום ללון בספירנגדייל ולא בפאנגוויץ'. לנסוע מציון לפאנגוויץ' בסוף היום ישאיר לכם מעט מדי זמן בציון. חוץ מזה שספרינגדייל פשוט מקום מאוד יפה ללון בו ולקום בו בבוקר למראה הצוקים האדומים של ציון. משם לברייס זה 2-2.5 שעות נסיעה ויהיה לכם די והותר זמן גם לברייס.
3. ביום א' - אם הדבר מעניין אתכם, תוכלו להאריך מעט את החזרה לוגאס ע"י נסיעה דרך הדיקסי פורסט ועצירה בקולוב קניון. אני אשמח להרחיב אם זה מעניין אתכם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אורי - מצטרפת לשאלה במסלול תגובה ל - 6 26/03/2008 00:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ש ר י לא מחובר ש ר י  משתמש פעיל 326 הודעות עד כה
אורי, ראיתי את ההמלצה שלך ליום החזרה לוגאס - "אם הדבר מעניין אתכם, תוכלו להאריך מעט את החזרה לוגאס ע"י נסיעה דרך הדיקסי פורסט ועצירה בקולוב קניון. אני אשמח להרחיב אם זה מעניין אתכם" - אותי זה מעניין כי אנחנו חוזרים מציון פארק לוגאס ואשמח לדעת על מסלול זה. תודה שרי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. אורי - מצטרפת לשאלה במסלול תגובה ל - 7 26/03/2008 00:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אני מדבר על חזרה מפאנגוויץ' שסמוכה לברייס לוגאס ולא מציון, כך שההמלצה הזו פחות רלוונטית עבורך. אין לי את תמונת המסלול שלך, אבל אם לנחש אתם חוזרים מציון אחרי 4-5 ימים, אחרי שכבר ראיתם את הגרנד קניון, ברייס,... נסיעה מציון לוגאס אמורה לקחת 2.5-3 שעות כך שזה לא סוף העולם לעשות את זה במכה אחת.

אם אתם יסודיים ויש לכם עוד זמן וחשק אתם יכולים להאריך במעט ומקניון ציון לנסוע לכניסה הצפונית של הפארק - קולוב קניון לתצפיות. בדרך לוגאס יש גם את הסנאו קניון ליד סיינט ג'ורג' ויותר דרומה את עמק האש (שם טרם הייתי). מה שכן שני פארקים אלה הם מקומות חמים יותר ואם הטיול הוא ביולי אוגוסט (האם?) לא הייתי מתכנן עליהם ואם יש זמן נוסף הייתי מקצה אותו לציון, ברייס וכו'.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אורי - אשמח לקבל מידע תגובה ל - 8 26/03/2008 11:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי שלום

אשמח לקבל מידע על הרחבה במסלול מפאנגוויץ' לכיוון ווגאס כפי שהצעת
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. אורי - מצטרפת לשאלה במסלול תגובה ל - 8 26/03/2008 11:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
המסלול שלנו:
יום 1 - נחיתה בלאס וגאס-נסיעה להובר דאם-לינה בוויליאמס.
יום 2 - גראנד קניון, כניסה מהצד הדרומי- לינה בפייג'
יום 3 - ברייס קניון - לינה בהוריקאן
יום 4 - ציון פארק כניסה מהצד הדרומי - לינה באוברטון
יום 5-7 - לאס וגאס, טיסה והמשך טיול לאיזור אחר
אנו מקדישים לציון פארק (ולכל פארק) יום שלם, האם כדאי ויש זמן להגיע עד לכניסה הצפונית של הפארק - קולוב קניון לתצפיות כפי שציינת?
אשמח לקבל עוד הערות/הארות על המסלול ואיך לנצל את הזמן בצורה המקסימלית. תודרה רבה, שרי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. אורי - מצטרפת לשאלה במסלול תגובה ל - 10 26/03/2008 15:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חגיתY לא מחובר חגיתY  משתמש פעיל 811 הודעות עד כה
אני מבינה שאתם לא מתכננים לטייל באנטילופ, אלא ללון בפיג' כנקודת אמצע. זה אומר שביום השלישי תהיה לכם נסיעה די ארוכה (מעל 3 שעות) לברייס, ובסופו לינה בהוריקן - המרוחקת לפחות בשעתיים מהברייס. זה גם אומר שתצטרכו לחצות בלאוו הכי את ציון - וזו ממש לא דרך לעשות בחושך (גם מאד תלולה אך בעיקר ממש ממש יפה - וכדאי לעשות אותה באור מלא).
הלינה בהוריקן לחלוטין לא מובנת לי. עדיף ללון במאונט כרמל אשר באמצע הדרך לציון, אחרת זה יהיה יום נורא מתיש מבחינת הנסיעות. למחרת אפשר כבר לחזור ללון בוגאס. המרחק מאוברטון הוא כ-40 מייל בסה"כ.

אם אתם לא מתכננים לטייל באנטילופ ולייק פאוול - אולי כדאי לוותר בכלל על הכניסה הדרומית של הגרנד ולעשות סבוב קצר בהרבה (מבחינת קילומטרז') הכולל את ציון, גדה צפונית של הגרנד וברייס. אם חשוב לכם ההובר - אפשר לשלב אותו בקלות ביום של וגאס (45 דקות נסיעה).

סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. לשרי תגובה ל - 11 26/03/2008 15:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שרי שלום.
לפני התשובה חבל שאת שואלת כזאת שאלה במסגרת שרשור אחר ולא פותחת אחד חדש.

לגבי המסלול אני חושב שהיום הראשון לחוץ מאד. נחיתה מטיסה ונסיעה של 4 שעות לויליאמס + הובר דאם 1.5-2 שעות.זה לא הגיוני.
משקולים אלו אני ממליץ (זה גם מה שאני עשיתי)לעשות מסלול הפוך.
אחרי הנחיתה נסיעה לציון ללינה אפשר ספרינגדייל או מאונט כרמל.
1 יום ציון
1 יום ברייס +נסיעה לפייג'
1 יום קניון אנטילופ+גראנד קניון לינה בוויליאמס
1 יום נסיעה לוגאס+הובר דאם

הלינה במאונט כרמל מאפשרת לישון 2 לילות באותו מקום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. לאלון תגובה ל - 12 26/03/2008 18:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
התכנית הזו נראית לי קצת בעיתית. ביום הראשון ציון - ולינה נניח במאונט כרמל.( 3+ שעות נסיעה, טיול לפחות 3 שעות ונסיעה נוספת של שעה).
ביום השני - נסיעה של שעה לברייס, טיול בברייס (רק תצפיות צריך שעתיים, ואם רוצים גם קצת לטייל - עוד שעתיים), ונסיעה של 3:00 שעות לפחות עד לפייג'? - לחוץ (אך אפשרי). אז כמו שכתבת - אפשר ללון לילה נוסף במאונט כרמל אבל זה עושה את היום הבא לממש בלתי אפשרי.
היום השלישי ממש לא ברור לי: לטייל בבוקר באנטילופ (שעתיים לפחות, לא זוכרת מתי הסיור הראשון - אולי 8:00), נסיעה של 3.5 שעות לגרנד, תצפיות בגרנד (מינימום 3 שעות) ונסיעה של שעה ומשהו עד וויליאמס? אם כבר עדיף ללון בגרנד עצמו בשביל להספיק יותר בגרנד, ולמחרת לנהוג כל הדרך לוגאס - עם עצירה בהובר.

התכנית שלך הגיונית יותר - אם תבטל (כמוהם...) את אנטילופ.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. לחגית תגובה ל - 13 26/03/2008 21:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
חגית שלום
המסלול הזה בוצע בקיץ שנה שעברה ולא היה לחוץ לחלוטין.
לאחר הנחיתה בוגאס נסענו למאונט כרמל חצינו את הפארק(3 שעות).
ביום הראשון היינו בברייס וחזרנו למאונט כרמל.
ביום השני טיילנו בציון ונסענו לפייג'(כשעתיים נהיגה).
ביום השלישי סיור מ8:00-10:00 בקניון אנטילופ נסיעה לגראנד קניון
סיור עד סביבות 18:00 ונסיעה לויליאמס (גם ראינו את סרטIMAX) הגענו בגשם שוטף בסביבות 20:00.
ביום הרביעי נסיעה לוגאס דרך סכר הובר.

כשנוסעים בצורה מתוכננת ללא ילדים הרבה דברים נעשים יותר ביעילות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. אורי - אשמח לקבל מידע תגובה ל - 9 26/03/2008 22:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ל-miriz:
עקרונית הדרך הקצרה מפאנגווי'ץ לואגס היא לקחת מעט צפונה על כביש 89, משם מערבה על כביש 20 עד ה-I15 שייקח אתכם לוגאס. זה אמור להיות עסק של 4 שעות. אם רוצים להאריך את היום מעט יש שתי תוספות

1. מפאנגוויץ' לקחת דרום מערב על כביש 143 ובחיבור עם כביש 148 לפנות דרומה עד כביש 14. שם לקחת מערבה עד סידר סיטי. זו נסיעה יפה דרך איזור מיוער, שונה מהמדבר וגם קריר יותר. קרוב לצומת 143-148 יש את ה-cedar breaks - תופעה דומה מאד לברייס רק יותר קטן ויותר גבוה.
2. מעט דרומית לסידר סיטי, על ה-I15 להכנס לכניסה הצפונית של פארק ציון - הקולוב קניון. המקום הוא פחות מרשים מהאיזור הדרומי של הפארק (בו תהיו יומיים קודם) ובכל זאת שווה שעה - שעה וחצי. יש שם כביש נופי של כמה ק"מ עם נקודות תצפית. בקצה הכביש יש חניון ומקומות לעשות פיקניק. אם אתם רוצים לעשות זאת, ולא רכשתם מנוי שנתי לפארקים הלאומיים - תשמרו את פתק הכניסה מציון מהיום שלפני והוא יכניס אתכם לכאן ללא תוספת תשלום.

כל אחת משתי התוספות תאריך את הנסיעה בשעה-שעתיים, ואפשר גם לעשות את שתיהן.

הנה תמונה מהקולוב קניון מפברואר האחרון, מכוסה בשלג.
קולוב
קולוב(גודל:24.46KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. אורי - מצטרפת לשאלה במסלול תגובה ל - 10 26/03/2008 22:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לשרי:
כבר קיבלת כאן שתי ייעוץ מחגית ואלון ואני אוסיף רק כמה מלים:
1. לשאלתך - לדעתי במסגרת הזמן והמסלול שלכם, לא הייתי מוסיף את הקולוב. זה מתאים במסלול למי שעושה סיבוב קצר של ברייס וציון ובמקרה שלך זה אומר להאריך את הדרך. במסגרת הזמן שלכם, זה לא מוצדק.
2. אני חושב שהדיון בין אלון לחגית בסופו של דבר חושף את העובדה שהקצאתם מעט מדי זמן לסיבוב.
3. אני מסכים עם אלון שלשים לינה ביום של נחיתה מטיסה כ"כ רחוק מיעד הנחיתה זה לא נכון לעשות. במקרה שלכם גם קל לתקן - העבירו יום אחד בוגאס להתחלה וצאו למחרת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. לחגית תגובה ל - 14 26/03/2008 23:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי אלון.
אם אני לא טועה - יש לך יום עודף. הם הכניסו את הנסיעה לוויליאמס ליום הראשון - ז"א יום הנחיתה. אתה מתחיל בעצם רק ביום השני. הם ביום הרביעי כבר בוגאס (או בקרבתה).
אין ספק שהרבה יותר הגיוני לנסוע ביום הראשון לציון - ןלא לוויליאמס. ואני בהחלט מסכימה איתך שללא ילדים הכל הרבה יותר זורם. עדין המסלול של היום השלישי נראה לי לחוץ מאד (אולי כי באופן אישי - אין סיכוי שהייתי מצליחה להקים את הבעל שלי שיהיה מוכן ליציאה ב-8 בבוקר....).
הרעיון של אורי נראה לי נכון(אנחנו פיצלנו את הלינה בוגאס - בשביל לחגוג את ליל הסדר בוגאס ולא באחד הפארקים).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. לאורי תודות תגובה ל - 15 27/03/2008 07:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אורי תודה רבה על היעוץ. אין ספק שנוסיף זאת למסלול.
תודה לכולם על הסיוע בהחלטה על המסלול.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. לכל העונים לשאלתי-מסלול פארקים במערב תגובה ל - 10 30/03/2008 14:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה על כל התשובות, סיעור המוחות והדיונים. (היתה לי תקלה במחשב ולכן האיחור).
בהתייחס לתגובות שלכם:
1. באים בטיסה מאורלנדו (ולא מהארץ), כך שנראה לנו פחות חמור לשלב נסיעה להובר ועד לוויליאמס.
2. כשתכננו את המסלול, לקחנו בחשבון רק את 3 הפארקים המרכזיים - גארנד קניון, ברייס וציון. רק אח"כ גיליתי את השאר, אך זה כבר צפוף מבחינת לוח הזמנים.
3. בגרנד קניון - הבנתי שהחלק המעניין הוא הצד הדרומי שאליו אנו מגיעים מוויליאמס, יותר מהצד הצפוני, ולא רוצים לוותר עליו - האם זה נכון?
4. אנו מודעים למרחקי נסיעה ביום השלישי. אך הבנתי שעם זאת יש מספיק זמן לברייס קניון, שדרוש לו פחות מיום שלם, שלא כמו ב-2 האחרים- האם זה נכון?
5. במאונט כרמל כבר מזמן אין מקום לינה ביולי והמחירים שם יקרים פי 2 מהוריקן.
6. אנו מטיילים עם בן 13, ולא מתלהבים להתחיל שוב את סבב הזמנת מקומות הלינה. על מה הכי חשוב לשים את הדגש במסגרת המגבלות?
שרי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. לכל העונים לשאלתי-מסלול פארקים במערב תגובה ל - 19 30/03/2008 15:25 לתגובה קודמת
שרי שלום.
כבר כתבתי קודם כדאי לפתוח שירשור חדש שלך.

לגבי הנסיעה לוויליאמס לדעתי זה עומס לא נורמלי(ואני אחד שאוהב לנהוג) אנחנו גם הגענו בטיסה פנימית ב 13:30 בערך ולמאונט כרמל בסביבות 17:30 .לויליאמס הנסיעה כ 4 שעות + סכר הובר 1-2 שעות.
יום הטיסה הוא יום מתיש ביותר לכן לא כדאי להוסיף נהיגה ארוכה.
(לא רוצה להפחיד יותר מידי אבל בדך לפייג' ראיתי אחד שנירדם על ההגה למזלם הם יצאו בלי פגע הרכב כן)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:כניסה לשמורות הרי הרוקי.
להודעה הבאה:זקוקה לעזרה-חוברת הוראות בעברית למצלמה קנון S5

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף