|
| 2. שאלות בקשר להכנות תגובה ל - 1 |
26/03/2008 18:29   |
| |
אורי |
186 הודעות עד כה |
|
|
|
טוב, לא ברור לחלוטין הכין תטייל, אך אתייחס לטיול במרכז אמריקה, מפנמה ועד דרום מקסיקו.
לגבי הנעליים, אין צורך להתפרע. יותר מכך, מומלץ מאוד שלא. אני הגעתי עםפ נעלי עור/גורטקס גבוהות כבדות ומגושמות. הוצאתי אותן מהתיק רק פעם אחת במרכז, וגם זה לא היה הכרחי. אני אמנם הגעתי מהדרום כך שלא היו לי אופציות אחרות, אבל אם אפשר להמנע אז ממש כדאי. קח איתך נעליים נוחות, אווריריות וקלות. פשוט חם שם מדי בשביל משהו אחר. בנוסף, קח איתך זוג סנדלים טוב, זה ישמש אותך רוב הטיול (אני העברתי 4 חודשים עם סנדלים בלבד, פרט לפעם ההיא שהוצאתי את הנעליים. וטיילתי המון, בעיקר רגלית).
תיקים - העיקר שיהיו נוחים. אם אין כיסוי גשם בילט אין תמיד אפשר לקנות משהו בנפרד. וחשוב מאוד שיהיה כיסוי גשם כל שהוא.
"מעיל גשם אחד"? מה חשבת, לקחת יותר? קח איתך מעיל גשם, אחד שאינו מחמם כי גם ככה חם שם ממש. עדיף שיהי נושם, או לפחות עם פתחי אוורור, אך גם כאן, אין צורך להשתגע.
בכל אופן, הרבה פעמים עדיף כשמתחיל הגשם פשוט להוריד את החולצה ולא ללבוש את המעיל. חם ורטוב יהיה בכל מקרה.
לחלוטין אין צורך לשים דגש על ציוד חורף מיוחד. פליז כלשהו יספיק לחלוטין. מומלץ לא פליז מאוד חם ומסורבל, אלא משהו ביינים.
ללא ספק אין צורך בביגוד טרמי לתנאי קור, אך אכן מומלץ ביגוד טרמי לתנאי חום - חולצות מנדפות זיעה ואווריריות.
אני אומר את כל האמור לעיל בתור אחד שבעוונותיו כן טייל עם כל הציוד הנ"ל. כפי שציינתי, הגעתי מהדרום עם כל הציוד כך שלא היו לי ברירות. אם אתה נוסע רק למרכז, תחסוך לעצמך את כאב הגב, הלב והכיס.
|
|
|
|
|
| 4. שאלות בקשר להכנות תגובה ל - 3 |
30/03/2008 18:25  |
| |
אורי |
186 הודעות עד כה |
|
|
|
אז קודם כל, כפי שציינתי, לא היה חם באופן חריג שכאני טיילתי. הטמפרטורה במרכז כמעט אחידה לאורך כל השנה, והיא תמיד גבוהה.
אני טיילתי בשיא העונה הגשומה, אך חשוב לעשות את ההבדלה ממה שאתה מכיר. ישנם מקומות, כמו המרכז למשל, בהם גשם וקור לאו דווקא הולכים יחד. כלומר, גם כשיורד גשם עדיין חם.
לדוגמה, נקח את גרף הטמפרטורות הממוצע בפנמה, ונראה שדווקא החודשים הכי גשומים - אוגוסט - נובמבר הם גם הכי חמים.
כך שמבחינת החום אתה יכול להיות רגוע. חשוב להדגיש כי יש לקחת איזה בגד חם אחד על כל מקרה.
נעלתי רק פעם אחת נעליים, וזה לא היה בשל גל קור שתפס את האזור. יצאתי לטיפוס על הר געש שבסופו ירדנו על מזחלות את כל הדרך למטה (מאוד מומלץ, דרך אגב, בסמוך לעיר לאון, ניקרגואה). אז אמנם היה מחניק בנעליים, אבל זו לא פעילות שאפשר לעשות עם סנדלים (עם כל הכבוד לסנדלים, ויש כבוד).
לעומת זאת, הליכות, גם ארוכות, ובטבע עשיתי עם סנדלים.
כמובן שלשם כך אתה צריך סנדלים טובות.
וכפי שכבר אמרתי קודם, לא לוותר בשום אופן על נעליים, אך מומלץ בחום להביא נעליים קלות ואווריריות.
לגבי שק"ש אין צורך, אני לא פתחתי את שלי אף לא פעם אחת.
שרוול פליז יכול להיות נחמד. לעיתים בהוסלטים במרכז שמים שמיכה מאוד דקה, או כלל לא שמים, או שלחילופין המצעים לא הכי מזמינים, ואז השרוול יהיה שימושי.
נראה לי שזהו, אך אם יש עוד שאלות אשמח לעזור
|
|
|
|