היבשת שמתחת - אוסטרליה הענקית עם הערים השוקקות והמדבריות המהפנטים, ניו זילנד עם הירוק והכבשים, וכל איי גן עדן מסביב - לא פלא שלמטיילים אף פעם לא נמאס מהאיזור הזה. צריכים עצות לטיול בדרום הפסיפיק? זה המקום בשבילכם!
אז ככה,
החלטנו לצאת לטיול בתחילת מאי,
לעשות עצירה בהונג קונג למשך כארבעה לילות,
משם לטוס עד לקרייס צ'ירצ' שבניו זילנד,
לבלות שם כחודש וחצי בערך ואז לקחת טיסה משם לאוסטרליה,
באוסטרליה לשהות עד כמעט תחילת ספטמבר, ומשם להתחיל לחזור עם עצירה בבנקוק, שם נעביר כעשרה ימים.
אז השאלות שלי הם ככה,
- בגלל החורף החלטנו בניו זילנד לשהות רק בחלק הדרומי שלה, האם זה הדבר הנכון מבחינתו? האם חודש וחצי זה יותר או פחות מדי זמן כדי להספיק להנות מכל מה שיש לחלק זה להציע ?
- לגבי אוסטרליה, ישאר לנו כחודשיים, עדיין לא החלטנו כל כך על מסלול שכדאי לעשות שם. בהתחשב במזג האוויר, מה האזור המועדף (חודשים סוף יוני עד סוף אוגוסט).
- לגבי הטיסות, קיבלנו הצעה מאיסתא ומעוד חברה, שנתנו לנו בעצם הצעה זהה לחלוטין שכוללת את כל הטיסות הנ"ל, כולל העצירות ב1390 דולר לפני מיסים והיטלים (קטאי ואלעל). הצעה זאת לא כוללת את הטיסה מניו זילנד לאוסטרליה אשר נצטרך להזמין לבד. האם זה הדבר הנכון לעשות? או שכדאי לסגור הכל מעכשיו כולל הטיסה הזאת ?
- דיזנהוז נתנו לנו הצעה דומה - קטאי פסיפיק
תל אביב -> הונג קונג -> אוקלנד
קרייס צ'ירצ' -> סידני
סידני -> בנקוק -> תל אביב
ללא הטלים ומיסים 1520 דולר.
אבל פה יש את העניין של לעבור מאוקלנד לקרייס צ'ירצ' שהבנתי שזה די בזבוז של זמן.
אשמח לקבל קצת דעות והצעות.
סמן להדפסה
הוספת תגובה
2. אהלן כולם, כמה התלבטויות, צריך את עזרתכם,תגובה ל - 1
30/03/2008 11:37
aviv90210
11 הודעות עד כה
ואם כבר טרחתם לקרוא עד כאן, אז עוד שאלות שנוספו לי...
מה דעתכם לגבי חלוקת הזמנים של אוסטרליה ניו זילנד? מה לגבי הונג קונג (4 לילות) ובנקוק (10 לילות בערך) ?
כמו כן מלחיצים אותי מהחברות נסיעה, כולם אומרים שבאפריל המחירים קצת עולים ושכדאי לי כבר לכרטס,
העליה כזאת משמעמותית? בעקרון אני די סגור על הכל, רק כמה פינות שאני רוצה לסגור בשביל שלא יהיה לי ביטולים/הזזות תאריכים.
אני יתחיל עם ההתיחסות לטיסה-אמרת שהציעו לך לטוס עם קטאי פסיפיק ולכן החלק של סידני--בנגקוק לא מסתדר לי כל כך.תוודא שזה לא טיסה מסידני להונג קונג ואז עוד טיסה מהונג קונג לבנגקוק. אני חושבת שעדיף לך לקנות מראש כרטיס שכולל את הטיסה מנ"ז לאוסטרליה כי בד"כ זה יוצא זול יותר.שווה לך אויל להריץ חיפוש באתרי אינטרנט של קוואנטס,ג'ט סטאר,אייר נ"ז ולראות כמה תעלה לך טיסה בנפרד ולראות כמה יעלה לך כרטיס משולב ולקבל החלטה. אני אישית גם קיבלתי הצעה דומה של מסלול טיסה כשטסתי(לפני שנה וחצי בערך) אבל העדפתי להגיד לסוכנת שלי עם איזה חברות אני רוצה לטוס ואיזה מסלול בדיוק ולראות כמה זה יעלה לי ובסוף זה יצא אפילו יותר זול מהדיל הזה של קתאי שהציעו לי.אני טסתי אלעל מישראל להונג קונג,אייר נ"ז מהונג קונג לאוקלנד, הייתי חודשיים וחצי בנ"ז,קוואנטס מכרייסטצ'רץ' למלבורן, קוואנטס מסידני לבנגקוק ואל על מבנגקוק לישראל. לפני שנה וחצי זה עלה 1650$.המחירים כנראה קצת עלו מאז.אבל קיבלתי בדיוק מה שרציתי.
לגבי להיות באי הדרומי של נ"ז בחורף,קח בחשבון שהאי הדרומי קר יותר מהצפוני.אני בטוחה שנ"ז יפה גם בחורף לא פחות מהקיץ אבל הטרקים הגבוהים יהיו סגורים ויהיו דברים שאולי היופי שלהם הוא בקיץ ולא בחורף ולכן תפספס אותם.מצד שני אפשר ללכת לעשות סקי ואפשר לראות נופים מושלגים יותר ממה שרואים בקיץ שם.
רק שכנראה שיהיה שם ממש קר.
4 לילות בהונג קונג זה די והותר.אני הייית יומיים וחצי בהונג קונג והדבר היחיד שלא הספקתי לראות היה הבודהה הגדול(וראיתי מספיק כאלה בתאילנד). זאת אחלה עיר רק שהיא מאוד יקרה אז אולי כדאי לשקול לצמצם ל3 לילות אפילו.
בנגקוק-אם אתה מתכוון לרדת לאיים אז 10 ימים זה סבבה.אבל בבנגקוק עצמה זה יותר מדי לדעתי.אפשר בקלות ב4 ימים למצות את העיר הזאת. שווה לשקול לעלות לצפון או לרדת לאיים בחלק מהזמן או בכולו.
אין לי שום דבר לחלוק על מה שרעותי כתבה. אני לא הייתי בהונג קונג ככה שלגבי זה אני לא יכולה להתייחס אבל השאר הוא נכון. תשמע, הרבה פעמים עם סוכני נסיעות, צריך לדעת בדיוק מה רוצים ואז זה יותר קל, מאשר לבוא עם רעיון כללי ואז הם דוחפים לך כל מיני דברים שאתה לא רוצה / לא צריך, או לחילופין הם ירוויחו מזה ולא אתה.
תעשה עוד קצת בירורים אבל בעיקרון - הטיסה שלך עוד חודש בערך - אתה יכול לכרטס, בכל מקרה זה עניין של שבוע-שבועיים עד שיאלצו אותך לעשות את זה.
לפי דעתי, מכיוון שלא תוכלו לעשות הרבה טרקים (הם יהיו סגורים...) אז בחודש וחצי אתם יכולים להספיק לטייל בשני האיים. אני לא יודעת מה יש לעשות באי הדרומי חודש וחצי אם לא עושים אף טרק ארוך (ולא עושים סקי). אפשר לעשות המון טיולי יום אבל אז מצד שני - למה לא לשמור כמה טיולי יום לאי הצפוני?
האי הדרומי צפוי להיות קר יותר מהדרומי.
העונה שאתה מתייחס אליה היא מצוינת לצפון אוסטרליה ולמדבר.
גם בשביל סקי זה לא בהכרח הזמן הנכון... (כך שבכל מקרה כל העניין הזה הוא קצת הימור).
לדוגמא: בשנה שעברה הרבה אתרי סקי נפתחו ב20/6 או אפילו אחרי.
ו...נכון, זאת הייתה שנה שבה האתרים נפתחו מאוחר.
בקיצור, זו עונת מעבר ואף אחד לא יכול לדעת מה בדיוק יהיה. מצד שני, אם תהיו ספונטניים ותשמרו על מורל גבוהה יהיה לכם כיף (שזה בעצם נכון גם אם תשארו בארץ). בכל מקרה, אם תהיו גמישים עם התוכניות... טיולים יומיים, טרקים (יכול להיות שבהתחלה זה יהיה אפשרי), סקי/סנובורד...
בכל מקרה, אם תחליפו בסדר בין ניוזילנד לאוסטרליה, תמנעו מעונת המעבר ותגיעו לניוזילנד בחורף.
אהלן חברים,
תודה רבה על התגובות,
עושה לנו קצת סדר בראש,
אור, בהתייחס לתגובתך, אנחנו מתחילים עם ניו זילנד במטרה שאולי נספיק כמה טרקים לפני שיגיע החורף, כמו כן משיחות שלי עם אנשים הבנתי כי גם כשהחורף מגיע רשמית, לא תמיד הגשם מגיע איתו. התקווה שלנו זה שבתקופה שניהיה שם המזג אוויר יהיה סביר ונוכל להנות שם.
במידה והשלג יגיע כמובן שנרצה לנצל זאת לסקי וסנובורד.
חשבתי קצת על העצה שנתת להחליף בין ניוזילנד לאוסטרליה בתאריכים, העניין הוא שאם אנחנו עושים את זה, זה אומר שאנחנו מגיעים לניו זילנד בטוח בחורף שזה אומר שאנחנו מוותרים לגמרי על טרקים וטיולים יומיים, ובאים לניוזילנד רק לסקי - דבר שאני לא יודע אם כדאי בהתחשב בכל הדברים שקראתי על הנופים והטרקים המדהימים שיש לניו זילנד להציע.
אני מבין שזה סוג של הימור עם המזג אוויר שם, אבל אם נילך לשם במאי יוני, יהיה סיכוי שנזכה לחוות מ2 העולמות, לא ?
היי שקד, במידה ומתמזל מזלנו ומזג האוויר יהיה טוב או לחילופין, אנחנו נעשה סקי, חודש וחצי לאי הדרומי זה עדיין הרבה זמן ? בעקרון לא היה אכפת לי לעשות את כל ניו זילנד אבל חבר שלי טוען שהמעבורת בין האיים יקרה וגוזלת הרבה זמן, וכי יש בחלק הדרומי המון מה לראות.
אשמח לקבל מסלול בסיסי לצפון אוסטרליה שאוכל להתקדם איתו.
כעקרון הקיץ השנה היה חם. בוולינגטון נרשם הקיץ החם ביותר מזה עשר שנים ולמרות שכרגע מעונן ואפרורי, השירות המטאורולוגי צופה שעד מאי ימשיכו להיות טפרטורות חמימות יחסית.
בעניין טרקים, גם אם "הגדולים" של האי הדרומי יהיו סגורים, עדיין יש עשרות שאפשר לטייל בהם, בכל חודש. באי הצפוני הטמפרטורות בדרך כלל לא יורדות מאד נמוך, ואם יש נעליים סבירות, מכנסיים נורמליים וחולצה טרמית - אפשר לטייל (גם טיולי יום וגם יותר ארוכים) בחורף - ולראות את הנוף בלי אנשים אחרים.
נכון, את הטונגרירו כנראה לא תוכלו לעשות כבר באיזור יוני, אבל יש כל כך הרבה דברים אחרים...
לגבי "החורף מגיע רשמית והגשם איתו" - גשם יש בניוZ כל השנה. ככה זה חצי כדור דרומי. בקיץ פשוט יותר חמים, וההפסקות בין הגשמים יכולות להיות ארוכות יותר. בקיצור - גשם בניו זילנד זה כמו עצים - זה חלק מהנוף. החדשות הטובות - זה מה שעושה את המדינה כ"כ ירוקה. החדשות הרעות - אתם הולכים להירטב.
המעבורת בין האיים לוקחת בין שלוש וחצי לארבע שעות, לא נראה לי שזה נחשב שהיא גוזלת הרבה זמן. מבחינת מחיר - כיוון אחד לשני מבוגרים פלוס רכב עלה שבוע שעבר 190 דולר ניו זילנדי.
בקיצור - כמו שאמרו כאן כמה פעמים - בניוZ תמיד יש מה לעשות. בחודש-חודש וחצי לקראת תחילת עונת הסקי - יתכן ויהיו כל מיני מקומות סגורים, אבל למרות מה שנראה לנו לפעמים, המדינה הזו היא לא רק מגרש משחקים למטיילים - יש גם אנשים שגרים כאן, והם לא מפסיקים לחיות, לשוט או לטייל רק בגלל שהטמפרטורות קצת יותר נמוכות או שיש שלג (חוץ מהחבר'ה בקרייסצ'רץ')
אהלן בצל,
תודה על התגובה,
דבר ראשון אני צריך שתסביר לי את ההלצה על האנשים בקרייסצ'ירץ' (תמים שכמוני).
דבר שני, מה המלצתך לגבי רכב בחודש וחצי שניהיה בניו זילנד?
האם כדאי להשכיר או לקנות ?
במידה ואנחנו נשמע לעצתך ונעשה גם את הדרומי וגם את הצפוני אני מניח שקניית רכב תייקר לנו משמעותית במידה ונירצה לעבור עם הרכב.
חלילה לי מלהתלוצץ על אנשים ב-ChCh, פשוט לפעמים יורד שם שלג, ובחדשות רואים שהעיר סגורה, אבל לפני שהחבר'ה שגרים שם יתחילו לצחוק על זה שבוולינגטון אנשים לא לוקחים אוטובוס לעבודה אלא פשוט עפים עם הרוח - אולי כדאי שאני אפסיק?
לגבי רכב לחודש וחצי אני ממליץ לשכור, ולו רק בגלל שלקנות רכב בהתחלה ולמכור אותו בסוף יקזזו לך כמה ימים מהטיול. מה גם שאם אפשר לעבור במעבורת ללא רכב - המחירים זולים הרבה יותר, וגמישות התאריכים רבה יותר. אבל - בתכל'ס זה תלוי בחברת השכרת הרכב - היא זו שתחליט אם אתם עוברים עם הרכב מאי לאי או משאירים את הרכב שלקחת ב-ChCh באי הדרומי, ומקבלים אחר באי הצפוני.
אני לא יכול להתנבא על מחירים ביוני, אבל נכון לעכשיו אם מנסים להזמין, ההבדל הוא כ-150 דולר לכיוון אחד.
לגבי החמימות עד יוני - עובדים על זה... אני מעכשיו מתניע את הרכב ולא מכבה מנוע עד סוף מאי..
השנה החורף מגיע מאוחר כמו שנה שעברה.
בעונת החורף, הרבה טרקים נסגרים רשמית, אבל אפשר לטייל
אם לא אכפת לך מגשם, שיכול להיות 3 ימים ברציפות או לחילופין 5 ימים מקסימים, כאשר 1.5 מהם מעוננים, אתה עדיין יכול לטייל בחורף.
כמובן מתוך נקודת הנחה שאתה מעוניין בטרקים המפורסמים של דרום האי הדרומי. ניסיוני אומר לי שכל דבר יכול לקרות בכל רגע נתון, ביליתי מעל חודש באיזור טא - אנו ונהניתי מהשקט של החורף בלי הרבה אנשים. אפריל-מאי עוד בסדר, יוני, חששות, יולי-אוגוסט-ספטמבר-אוקטובר, לא ממליץ. איזור אוטגו, דרום האי הדרומי, יש מצב לשלג בסוף יוני, יולי,אוגוסט, אם אתה מתכנן לעשות שם טרקים או סקי. סיימתי טרק ולא יכולתי לחצות את הנהר לקראת קו הסיום, באחד הטרקים, הגשם הציף את הנהר !!!! להקשיב טוב טוב לפקחי השמורה!!!. לעומת זה טרק באי סטיוארט חובק רק גשם, אי קטן דרומית לאי הדרומי. אם אתה משוגע על טרקים או תהפוך להיות, ממליץ לותר על דאסקי טרק, או ללכת עם עוד מישהו+מכשיר קשר (לבדוק סוללות טעונות)!!! טרק חצי האי בנקס, קרוב לכרייסטצ'רץ, מקבל שלג בסביבות יולי, ככה לפחות היה לי, אקרואה, עיירה קטנה, נקודת התחלה, היה שלג.
איזורים אחרים, ארטור פס, יש שלג יפייפה, לא זוכר באיזה תקופה, אבל, אני חושב, אני נתקעתי בסביבות ...אמצע יולי לפני שנתיים
שלג באי הצפוני וכבישים סגורים בעיקר יוני-יולי ואולי גם אוגוסט בשנה שעברה
אם יש מצב שיש לך מפה, תחפש פאלמרסון נורת' תעלה למעלה לאיזור אוהקונה בקו הזה אתה יכול להיתקע עד איזור טונגרירו.
palamerston north-ohakune-tongariro.
אבל באי הצפוני, בדרך כלל לא תאלץ לחפש דרכים עוקפות.
בשנה שעברה נחסמתי בנשיונל פארק - אוגוסט. נעצרתי גם באיזור דרום טונררירו - יולי אוגוסט
היו עוד איזור עם שלג, אבל לא נעצרתי.
בקשר לגשם זה בא והולך פרט לדרום האי באיזור אוטגו, אין כמעט גשם,
סקי - יותר אתרים באי בדרומי.
להשכיר אוטו - חברת BARGAIN עד 28 יום ומעל תשלם 20 דולר
אתה עובר מאי אחד לשני, האוטו יחכה לך.
הכותב בילה שנתיים בניו זילנד, כן, זה אפשרי, טיול חיי, חסכתי לטיול בעולם, אבל NZ נתנה לי כל מה שצריך...