כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טרבלס צ'קס או משיכת מזומן ע"י אשראי? 06/04/2008 14:57 לתגובה הבאה
  belalona לא מחובר belalona  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
שלום לכולם!

אני נורא מתלבטת! Rolling Eyes
הבנתי שרבים המטיילים באוסטרליה שמרגישים בטוח לטייל ללא הטרבל צ'קס, ופשוט מושכים מזומן ע"י אשראי חו"ל.
אני מתכוונת לטייל 3 חודשים, מה לדעתכם יותר משתלם מבחינת העמלות הכרוכות עם כל המרה ומשיכה? והאם ההבדל בכלל משמעותי?

תודה ויום טוב!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. ההבדל הוא בעיקר בנוחות תגובה ל - 1 06/04/2008 16:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1958 הודעות עד כה
אין ממש הבדל בעמלות, יש בעיקר הבדל בנוחות. טרוולרס צ'קס זו שיטה יותר מסורבלת והרבה פחות נוחה מכ"א בינ"ל, שאיתו השימוש הוא כמו בארץ. אגב, על משיכה של כסף מכספומט משלמים יותר עמלה מאשר על קניה בכרטיס בבית העסק עצמו. העניין הוא שיש עמלת מקסימום בעניין המשיכה. לכן, או את מושכת סכומים מאוד גדולים כל פעם, וזה לא רעיון כל כך טוב, כמו שלא היית מסתובבת בארץ עם 1000 ש"ח בארנק, או שפשוט קונים בכרטיס האשראי ומדי פעם מושכים מזומן (לא תמיד אפשר או פרקטי לשלם באשראי).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טרבלס צ'קס או משיכת מזומן ע"י אשראי? תגובה ל - 1 09/04/2008 14:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  טליה לא מחובר טליה  משתמש מתחיל 36 הודעות עד כה
הבעיה בטרוול צ'קס היא העמלה הגבוהה שמשלמים כשממירים את הכסף למקומי.
בכרטיס אשראי העמלה היא אחוז מסויים מסכום המשיכה + עמלה קבועה.
החישוב הוא כזה - העמלה על טרוול צ'ק היא בד"כ 8$ ואילו בכרטיס אשראי את יכולה למשוך 500$ והעמלה הקבועה יכולה לנוע בין 3-5$ (תלוי מה תנאי הכרטיס שלך) + אחוז מזערי על העסקה (בד"כ 0.5% מכלל המשיכה). כך שעדיף ויזה. מבחינת הבטיחות - די בטוח להסתובב באוסטרליה וניו זילנד. כמובן שחייבים להיות עירניים ולשמור על הציוד האישי בכל מקרה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. זה לא ממש מדויק תגובה ל - 3 09/04/2008 16:57 לתגובה קודמת
reuti22 reuti22 לא מחובר reuti22  משתמש פעיל 567 הודעות עד כה
אני לא יודעת איפה שילמת 8$ עמלה על המרה של הטרבלס צ'קס אבל אין ספק שעשקו אותך.. יותר מ19 סנט לצ'ק לא שילמתי באף בנק.אם פודים את זה בבנקים אין עמלה כמעט(שוב חוץ מ10 סנט שזה הכי הרבה שיצא לי לשלם).ואם פןדים את זה בסניפים של אמריקן אקספרס(שזה הטרוולס שנמכרים בארץ)אז אין בכלל עמלה וגם יש אחלה שער.
דווקא החיסרון של טרוולס בעיני היה שאתה קונה אותם יחסית בשער גבוה אבל זה מתקזז אחר כך מול שער של המרת מטבע במזומן.
אני טיילתי חצי טיול עם טרוולס וחצי עם כרטיס אשראי(משיכות+גיהוצים) והטרוולס יצא יותר משתלם כלכלית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה בבניית מסלול..
להודעה הבאה:מי עשה את ניו זילנד בחורף ???

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר