כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. צריך עזרה בתכנון טיול קיץ-מקסיקו וגואטמלה 07/04/2008 18:52 לתגובה הבאה
  avshaj לא מחובר avshaj  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
שלום לכולם
אני וחברתי מתכננים טיול של חודש בדיוק, שבו אנו רוצים לטעום גם ממקסיקו וגם מגואטמלה.

הנחיתה היא ב 15/7 במקסיקו סיטי והחזרה מקנקון ב 14/8

-עד כמה העונה קשה מבחינת מזג האוויר?אם בכלל ואיך הכי נכון לתכנן את המסלול מבחינת מזג האוויר?

-קראתי באתר את מירב הטיפים אבל הייתי שמח לקבל המלצות מדויקות יותר אשר תואמות את אופי הטיול(להספיק כמה שיותר במגבלת הזמן).
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. צריך עזרה בתכנון טיול קיץ-מקסיקו וגואטמלה תגובה ל - 1 08/04/2008 01:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  chapina לא מחובר chapina  משתמש פעיל 222 הודעות עד כה
הי
על מנת לקבל תשובות והכוונה היה רצוי שתפרט מה הם בדיוק תחומי העניין שלכם? בטן-גב?, נופים?, טראקים?, תרבות?, שאנטי? מה הכי מדבר עליכם

ולשאלה אולי הכי חשובה למה לנחות במקסיקו סיטי???? אין לכם אפשרות לנחות בגוואטמלה סיטי? חודש זה מעט זמן וחבל על הימים המבוזבזים בנסיעות.

לגבי מזג האויר - עניין של מזל. זו העונה הגשומה. שנה שעברה לדוגמא הייתה עונה שחונה למדי אבל מי יודע. בכל אופן לרוב גם בימי הגשם הוא מתחיל בשעות אחר הצהריים ככה שאפשרי לטייל.

מסלול מומלץ מאוד מאוד בגדול
ירידה ישר לגוואטמלה ( אם יש תקציב לטיסה מה טוב אם לא- אוטובוס)
בגוואטמלה מקומות שחבל לפספס הם : אנטיגואה, אזור לאגו אטיטלן+ השוק בצ'יצ'י, סמוק שמפיי פלורס וטיקאל.אפשר בצפיפות לדחוס את זה בשבועיים- שבועיים וחצי ואז לעבור למקסיקו מפלורס לסן קריסטובל, פלנקה ולעלות לחופי יוקאטאן

טיול מהנה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. צריך עזרה בתכנון טיול קיץ-מקסיקו וגואטמלה תגובה ל - 2 08/04/2008 13:05 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  avshaj לא מחובר avshaj  משתמש מתחיל 6 הודעות עד כה
יותר נופים ,תרבות ובטן גב(בסוף) כמובן,

הסיבה שבחרנו לבצע את מקסיקו קודם היא לצורך ירידה לגואטמלה תוך כניסה לערים המתוירות(המלצה?) על הדרך.

כמובן שבצפיפות לטייל כשבועיים בגואטמלה ולסיים באיסלא ובקנקון לבטן גב.

למעשה לבצע הקפה...

תודה על עזרתך
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. צריך עזרה בתכנון טיול קיץ-מקסיקו וגואטמלה תגובה ל - 3 08/04/2008 20:19 לתגובה קודמת
  chapina לא מחובר chapina  משתמש פעיל 222 הודעות עד כה
אוקיי אני אנסה... אני שוב לא ממש מבינה למה לנחות במקסיקו סיטי. כשמדובר על זמן מוגבל של כחודש ורצון להספיק את שתי המדינות ברור שאי אפשר להספיק את הכל...
לגבי איזור מקסיקו סיטי אני לא ממש יכולה לעזור, פשוט לא הייתי אבלאני חושבת שבמסגרת הזמן הנתונה זו פשוט בחירה שתהייה חייב לעשות או חודש מקסיקו בלבד או חודש מקסיקו (רק צ'אפס ויוקאטאן) וגוואטמלה. במידה ובחרת באפשרות השניה כדאי לשקול טוב טוב להעביר את הנחיתה לגוואטמלה סיטי ( אין פה עניין של מסלול מעגלי כי בפרק זמן הנתון גם ככה כדאי שאם הנחיתה תתחיל מיד להדרים לכיוון גוואטמלה)
ולענייננו: בהנחה שאתה מגיע מכיוון מקסיקו סיטי זה המסלול שנראה לי רלוונטי אני רוצה להדגיש שוב שהכי חשוב בכל טיול זה לזרום. סבבה לך במקום מסוים תישאר עוד יום יומיים, יש בעיות עם מזג האויר תשנה מסלול וכו' אין מה לרדוף אחרי אתרים בשביל לסמן וי ( לדעתי )
מקסיקו סיטי יום יומיים, ירידה לגוואטמלה או באוטובוס או בטיסה. אני מניחה שזה יהיה באוטובוס אז אוטובוס לילה יביא אתכם עד הגבול (או באל כרמן ליד טאפצ'ולה או בלה מסייה) ומשם אתה יכול להמשיך או ישירות לאיזור לאגו אטיטלן או להתעכב יום יומיים בקטצלטננגו הפחות מתויירת מבחינת ישראלים אך המקום הכי טוב לטראקים. אם כבר הגעתם אפשר לעשות אפילו באותו היום את הטרק של "לגונה צ'יקאבל" ואח"כ לנסוע למעיינות החמים המאוד מאוד מומלצים. בין אם עשית את העצירה או לא באיזור לאגו אטיטלן מומלץ לישון בסן פדרו ומשם לצאת לשאר הכפרים בסירות. משם גם כדאי לצאת לטיול יום בשוק של צ'יצ'י שמתקיים בחמישי או ראשון ( לטעמי עדיפות לראשון) מאזור הלאגו הייתי ממשיכה לאנטיגואה ליום יומיים כולל טיפוס על הפאקייה אח"כ לסמוק שמפיי ומשם לפלורס ולטיקאל.
מפלורס לחזור למקסיקו לסן קריסטובל ואח"כ לפלנקה ( סן קריסטובל ופלנקה מאוד מזכירות את גוואטמלה מבחינת נופים ותרבות כך שאם צריך לוותר על משהו זו אופציה לא רעה) ומשם לעלות לחופי יוקאטאן. קנקון עצמה מזעזעת לטעמי...סוג של איילת הייתי הולכת יותר לכיוון חופים כמו טולום ואיסלה.

בכל אופן טיול מהנה ואתה מוזמן לכתוב לי במייל שמופיע תחת הכינוי במידה ויש שאלות נוספות
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מעבר למקסיקו דרך עצירה בארה"ב האם אפשרי ללא ויזה
להודעה הבאה:לגבי ויזות....