|
| 2. חבר'ה היזהרו עם סיגריות תגובה ל - 1 |
07/04/2008 20:48   |
 |
אבי לוי |
1236 הודעות עד כה |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 5. אי ידיעה אינה פוטרת מעונש ותיקון חשוב תגובה ל - 4 |
08/04/2008 01:59   |
| |
מרטין מבנגקוק |
5258 הודעות עד כה |
|
|
שלום לכולם,
על פי חוקי המכס בתאילנד, מותר להכניס לתאילנד 200 סיגריות (זה פקט אחד של 10 קופסאות ולא 2 פקטים של סיגריות) וליטר אחד של אלכוהול.
זה אותו חוק כבר שלוש וחצי שנים, ומידי פעם יש 'פשיטות' של המכס התאילנדי על 'מבריחי סיגריות' ואת הסיפורים על קנסות גבוהים אני שומע כבר שנים.
זה תמיד אותו סיפור. אסור להניח הנחות לגבי מדינת היעד אליה נוסעים שהחוקים בה יהיו כפי שאתם חושבים שהם צריכים להיות, אלא כדאי לבדוק מראש מה הם החוקים הספציפייים לכל מדינה, אם מבחינת חוקי ההגירה ואם זה מבחינת חוקי המכס, וההתחמקות מאחריות לנשיאה בתוצאות בטענה של 'אבל לא אמרו לי' אינה תופסת בתאילנד.
אני יכול להבין את מורת הרוח מאכיפת חוקים שלא מוצאים חן בעיני המטיילים, אבל אי אפשר לבוא בטענות לקציני המכס שבסה"כ מבצעים את עבודתם.
תאילנד מיוחדת בכך שהקנסות הנגבים על ידי המשטרה הולכים לתקציב המטרה, קנסות שנגבים על ידי ההגירה הולכים לתקציב מחלקת ההגירה וכן הלאה ולכן יש אינטרס לקציני המכס לבצע את אותם פשיטות לתפיסת מטיילים שהביאו איתם סיגריות מעבר לכמות המותרת.
אני לא אתפלא אם קציני המכס כבר העבירו אחד לשני שכדאי לשים עין על הטיסות שמגיעות מישראל, כי הם בוודאי שמו לב לכך שהמטיילים המגיעים מישראל לא טורחים לברר את חוקי המכס במדינה אליה הם מגיעים.
הנה אתר חביב שמפרט בדיוק מהי הכמות המותרת של אלוכוהל, סיגריות ובשמים שמותר להכניס לכל מדינה.
http://www.kingpower.com/dutyfreeallowance.asp
טיול מהנה,
מרטין - סוכן נסיעות בבנגקוק
סוכן נסיעות בבנגקוק: מלונות, טיולים, מדריכים martin4travel@gmail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10. סיגריות בתאילנד? תגובה ל - 5 |
08/04/2008 10:22   |
| |
עדן לסקר |
7 הודעות עד כה |
|
|
השאלה היא כמה עולות הסיגריות בתאילנד ואם הן זהות לשלנו?
אם המחירים דומים, אולי שווה לקנות שם...
טסה עוד יומיים אשמח לקבל מידע בעניין הזה...
תודה מראש לעונים
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15. מרטין תודה על התשובה המשמחת תגובה ל - 11 |
09/04/2008 16:46   |
| |
עדן לסקר |
7 הודעות עד כה |
|
|
ראיתם? אל תהיו ישראלים טיפוסיים ותחפשו לכופף חוקים... הרבה יותר קל לזרום איתם בחוקים שלהם, ועוד לתת להם פרנסה בקניית הסיגריות שם, בשליש מחיר...
קנו מרלבורו לייט בבנגקוק, לי זה נשמע מפנק למדי
|
|
|
|
|