כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. argentina in the winter - july 09/04/2008 03:26 לתגובה הבאה
  tomreshef לא מחובר tomreshef  משתמש מתחיל 23 הודעות עד כה
hey all ,
i should get to argentina in july , as i understood its the pick of winter....
i whould be happy to get any tips about travelling in argentina in winter time.
and maybe some information about the south side of the country - is it possible to travel and track in those days , if not maybe some other things to do insted of that ...

thanks ,
tom.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. argentina in the winter - july תגובה ל - 1 09/04/2008 12:36 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 3425 הודעות עד כה
חורף בדרום,ממש לא,אולי ברילוצה,שגם יקר מאוד כי זאת עונת הסקי
אבל זה זמן טוב לצפון ארגנטיה,וגם לאזור יגואזו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הכל אפשרי תגובה ל - 2 09/04/2008 20:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yotami_casazoola לא מחובר yotami_casazoola  משתמש פעיל 456 הודעות עד כה
מובן שאפשר לטייל גם בחורף באזור פטגוניה.
זה מצריך ממך נסיון בטיול במזג אוויר מושלג וקיצוני.
הפארקים הלאומיים אינם פתוחים למטיילים, אך אין שם שערים וחומות שסוגרים אותם (לפחות ברוב המכריע של הפארקים), כך שעם ציוד מתאים ונסיון מתאים תוכל לטייל כמעט בכל מקום שתרצה.
גם סקי בא בחשבון. פרט לברילוצ'ה ישנם עוד מספר אתרים נהדרים לאורך האנדים.
אם אתה לא בקטע של קור, שאר היבשת מחכה לך !
אם יש לך שאלות נוספות תרגיש חפשי.
להתראות, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. והנה הידיעה הבאה על ישראלים נעדרים. תגובה ל - 3 09/04/2008 21:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חתול-רובוט לא מחובר חתול-רובוט  משתמש פעיל 990 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. חתול, תפסיק עם הציניות הזאת! תגובה ל - 4 09/04/2008 22:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לי לי לא מחובר לי  משתמש פעיל 1491 הודעות עד כה
התגובות של יותם ידועות כבטוחות מאוד, ומעודדות לזהירות.

כמו כן הוא בניגוד אליך לא חושב שמקומות שונים עשויים להיות לא ידידותיים. להפך על כל אחד לנסות להגיע לכל מקום בכל עונה, ולהתנסות לבדו, כל העסק הזה של נסיון של אחרים הוא מיותר לגמרי. אתה ושאר אנשי הפורום האלה שמספרים מקמצוץ הנסיון שיש להם (לעומתו כמובן) סתם מונעים מאנשים את הכיף של ההתנסות העצמית.

אתה גם מזלזל בשואלי השאלות פה, כי הרי ברור שהשואל עשוי להיות רק במקרה אדמונד הילארי או דורון אראל, ויש להם את הנסיון הראוי בשביל להתעלם מכל הלוזרים הדרום ארגנטינאים שסוגרים בחורף את הפארקים מחשש מופרך לחלוטין (כמובן) שמישהו יתקע בשלג, ואולי יהיה לו טיפה קר בלילה. ודורון ואדמונד רק רצו לשאול לדעתנו על המקום ואתה רמזת להם שלא כדאי להם.
אז בבקשה ממך.

שאלות? yacobi_l@yahoo.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עד מתי ליצנים יעלזו ? ומטיילים יזילו דמעה ?! תגובה ל - 5 09/04/2008 22:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוד לא קם הליצן (וזה בהחלט בלשון המעטה) שיעליב אותי, ובטח שלא מתוככם, אז אתם יכולים לישון בשקט.
בתור ידידי היקרים אני שמח לתת לכם שיעור קצר בהבנת הנקרא, ואני מצטט מדברי:
"זה מצריך ממך נסיון בטיול במזג אוויר מושלג וקיצוני".
"...כך שעם ציוד מתאים ונסיון מתאים תוכל לטייל..."
תרשו לי להניח (בעצם אני לא שואל אתכם, אני פשוט מניח), שהשואל מבוגר מספיק בשביל לדעת אם יש לו כבר את הנסיון הדרוש או לא.
זה שלתשעים ותשעה אחוזים מבינינו אין את הנסיון זה לא עניני ולא ענינכם ! אולי התשובה תגרום לבחור לעשות קורס מיוחד שיתרום לו בנושא ? מה אתם יודעים עליו ?! מה זה ענינכם בכלל ?!
בפעם הבאה לפני שאתם קופצים, אני מציע לכם לקרא היטב את התשובה שלי, מפני שבפעם הבאה לא אהיה כ"כ עדין בתגובות שלי אליכם.
הרבה סוכריות, אתם צריכים את זה.
יותם
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. עד הנעדר הבא, וגם אחריו. תגובה ל - 6 10/04/2008 17:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  חתול-רובוט לא מחובר חתול-רובוט  משתמש פעיל 990 הודעות עד כה
נדמה לי שהומור, ציניות או לקיחת-עצמך-בקלות הם ממך והלאה, אוותר מראש על העזרים האלה. לי כבר עשה זאת בצורה מעוררת השתאות, אבל יכול להיות שההומור העדין שלו חמק ממך.

מה שאתה עשית כאן, הוא לעודד מטייל שאותו אתה לא מכיר, ושאין לך מושג קלוש לגבי יכולת ההישרדות-בקור שלו [כמו גם את כל אותם הקוראים האילמים כאן בפורום, שמסתמכים על שאלות של אחרים ועל התשובות להן] להסיג גבול של פארקים לאומיים בפטגוניה, ולהסתנן אליהם כאשר הם סגורים, תוך סיכון החיים שלו ושל כל מי שנלווה אליו.

תרשה לי להניח שהשהות הממושכת בגולה גרמה לך לשכוח כמה עובדות בסיסיות הנוגעות למטייל הישראלי הממוצע, כמה חודשים אחרי השיחרור, שמבחינתו, אם הוא השתתף פעם בתרגיל-אוגדה בנפחא וירד עליו ברד במשך רבע שעה, זה אומר שהוא ערוך ומוכן להתמודד עם כל אתגר אלפיני שיזמנו לו איתני-הטבע הקמאיים של יבשת אמריקה. ואם בגיל תשע הוא יצא עם ההורים לחרמון וראה את אבא עושה סקי, אזי הוא כבר אחראי מספיק להוביל קבוצה של מטיילים אחרים, חסרי כל ניסיון. אותו מטייל יזלזל מראש בהוראות הבטיחות של רשות הפארקים הלאומית, והדבר האחרון שהוא צריך זה שמישהו ישליך גפרור לתוך חבית הנפט הזו, ובעיקר לא מישהו כמוך, היושב בניכר, על-פי-רוב אמין ואדיב, ומספק בדרך-כלל תשובות מפורטות ומצויינות [עליהן אני מסיר בפניך את הכובע]. אותו ישראלי פזיז לא יתרשם כהוא זה משתי ההסתייגויות הזערוריות שהכנסת בהודעה שלך, שלא מעידות על דאגה מיוחדת לשלומו וביטחונו של אותו מטייל.

אני לא חושב שיש צורך להסביר לך את עניין האחריות. מילת המפתח כאן היא 'מצפון'. תעשה עם זה מה שאתה רוצה. ותרשה לי להתעלם מהסוכריות, האיומים הנרמזים ושאר הקישקושים. להודות בטעות זה לא בושה. אני עשיתי זאת לא פעם, ואין לי בעייה לעשות זאת גם בעתיד. התוקפנות שבה אתה בועט טענות מוצדקות היא מרתיעה הרבה יותר - גם לקוחות פוטנציאליים שעלולים לשקול האם כדאי - ובטוח - לעשות איתך עסקים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. לא מקבל את דעתך תגובה ל - 7 10/04/2008 22:20 לתגובה קודמת
שלום לחתול
אני בהחלט מסכים עמך שלהודות בטעות זו לא בושה, ואין לי כל בעיה להודות בטעות כאשר אני טועה, ואף להתנצל במידת הצורך.
אלא שבמקרה זה איני טועה.
אנסה להסביר לך את כוונתי בצורה ברורה.
כשאני אומר שניתן לטייל בפטגוניה בחורף עם ציוד ונסיון מתאימים, איני אומר זאת אלא מפני שזו עובדה בשטח.
נסה לשאול בכל משרד תיירות ממשלתי בארגנטינה ויסבירו לך שבברילוצ'ה, אושואייה ואל קלפאטה למשל, ישנם יותר תיירים במהלך החורף מאשר בקיץ !
אז נכון שלא תמיד נמצא הצדק בידי הרוב, אך לפחות בנושא של לטייל או לעשות סקי או כל דבר אחר שלא יהיה בחורף בפטגוניה, עובדה היא שהנושא בהחלט אפשרי.
אם השואל שלנו הבין את התשובה שנתתי לו לאשורה, לא תהיה לו כל בעיה לדעת שע"מ לטייל בפטגוניה בעונה זו עליו לנקוט אמצעים מיוחדים- או לוותר על האפשרות הזו.
אם הוא לא הבין את התשובה, הוא וודאי יבין אותה בדרך הקשה, כשיגיע בחורף לפטגוניה ויוציא את אפו מן המטוס...
זה בלבד יספיק לו להבין שעליו להחליף יעד, או להסתפק בסקי/סוסים/מעיינות חמים וכד', או להצטייד ולהתכונן כמו שצריך ולצאת באופן מאורגן (הרי ניתן גם עם מדריך) לטייל בכפור הגדול.

אתה טוען שאני מעודד את המטייל לקחת סיכונים, בזמן שבפורום הנכחי אנשים ממליצים חדשות לבקרים על מיני סוכנויות זולות במיוחד המוציאות אטראקציות מסוכנות, מבלי שאיש פוצה את פיו מנגד !
אתה טוען שלא חשוב לי ביטחונו של המטייל, אך אלו שהתכתבו עמי באופן עצמאי (רבים מספור, אגב), יכולים להעיד שזו שטות מוחלטת !
אתה טוען שהמטייל הישראלי הוא פזיז, וכך אתה מזלזל בעשרות אלפי מטיילים ישראלים מדי שנה !

נכון לומר שאנו הישראלים איננו מצטיינים במיוחד בתכנון ובהבנה של הטיול, אך מה שיוצרות התשובות הנורמאטיביות הקבועות שניתנות בפורום זה ואחרים, הוא הנצחת הבינוניות ותופעת "העדר" הישראלית הארורה.
במילים אחרות, במקום להוקיע תופעה בעייתית בחברה שלנו, הפורום (ללא כוונה תחילה, כך אני מניח ומקווה) רק מנפח אותה...!

התשובות שאני נותן פה ובמקומות נוספים באות בכוונה לתת למטייל הישראלי את הכלים לחשוב אחרת, לתקוף כל נושא ממספר רב ככל הניתן של זוויות ראייה, להבין לאן הוא הולך, ולדעת לתכנן ולבחור בעצמו את היעדים והדרך לפי המידע שצבר.
אם אכן העסק יתפוס תאוצה המטיילים יצאו נשכרים כבני אדם (ויטיילו גם באופן בטוח יותר- תוצאה של הבנה ותכנון נכון) ואנו נצא נשכרים כחברה.
אם טרם הבנת למה אני חותר, אני מזמין אותך לכתוב אלי למייל, ומבטיח שאשתדל להסביר את כוונתי בצורה ברורה יותר.
יום טוב
יותם

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מחפשים הוסטל טוב עם חדרים פרטים ברילוצה
להודעה הבאה:need advices about the salar!

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר

מידע נוסף