כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. אוטובוסים ותחבורה בקוסטה ריקה?????? 11/04/2008 10:18 לתגובה הבאה
  nir16 לא מחובר nir16  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
הי כולם
יש לי התלבטות בקשר לנסיעות בקוסטה ריקה
בלונלי מרחיבים על אוטובוסים מקומיים במחירים זולים מאוד
ושמעתי שזה קצת יותר מסורבל ממה שזה. אני טיילת מנוסה ולא מפחדת מלוקלים ומאוכלוסיה מקומית בעיקר כשזה לנסיעות די קצרות כמו בקוסטה, אבל רציתי לדעת אם זה נכון שיש הרבה אוטובוסים ביום לכל מקום ומה הניסיון שלכם בעיניין.
אופציה שניה זה כמובן לקחת אוטובוסים תיירותיים שיקרים פי 30 מהמקומיים ולדעתי גם מעניינים פחות, ואופציה שלישית זה לשכור ג'יפ.
מה אתם יודעים על כל אחת מהאופציות? גם בפן הכספי וגם אם זה בכלל אופציונאלי?
תודה
בת'
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אוטובוסים ותחבורה בקוסטה ריקה?????? תגובה ל - 1 13/04/2008 02:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  lskid לא מחובר lskid  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
היי
בטיול שלי לא הייתה שום בעיה עם נסיעות בקוסטה ריקה.
הנסיעות באוטובוסים מקומיים אכן זולות וחלק גדול מאוטובוסים במצב די טוב.
אין אוטובוסים מכל מקום לכל מקום כל הזמן אבל למרחקים קצרים יש אוטובוסים כל חצי שעה - שעה ולמרחקים ארוכים כמה אוטובוסים ביום.
אם אין קו ישיר בין שני יעדים אז החלפת אוטובוסים בדרך זה עניין ממש לא מסורבל!
חוץ מזה כמעט בכל הוסטל יש לוח עם מערכת שעות של תחבורה ציבורית כמעט לכל מקום אפשרי (כדי שמטיילים לא ישגעו את צוות העובדים עם אותן שאלות).
אין שום סיבה להשתמש באוטובים תיירותיים, ובנוסף לזה תדירות שלהם הרבה יותר נמוכה מזו של מקומיים.
לגבי השכרת ג'יפ - זה כבר עניין של נוחות, אבל אם אני לא טועה לשכור ג'יפ ליום עולה בסביבות 70$ מה שיקר בהרבה יותר מפי 30 מאוטובוסים מקומיים.
שיהיה אחלה טיול!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אוטובוסים ותחבורה בקוסטה ריקה?????? תגובה ל - 1 14/04/2008 08:06 לתגובה קודמת
  tally levy לא מחובר tally levy  משתמש מתחיל 4 הודעות עד כה
אז ככה...
תחבורה בקוסטה ריקה היא חוויה מדהימה. ההגעה מעיר לעיר היא סבירה אך כאשר רוצים להגיע מהעיר לפלייה (לחוף) פה מתחילה הבעיה. יש מקומות שיש רק 2 אוטובוסים ביום. יש מקומות שלוקח המון זמן לנסוע באוטובוס עד לפלייה וזה עוד לפני שהזכרתי את העובדה שמרבית הדרכים מהעיר לפליות הן דרכי עפר עם המון בורות והמון קפיצות וטלטלות נוראיות כך שנסיעה של שעה יכולה להשאיר לכם את ההרגשה של נסיעה של 5 שעות.
אוטובוסים תיירותיים (שאטל) - לטעמי בזבוז כסף מיותר לחלוטין.
השכרת רכב - רכב פרטי בסביבות 55 דולר ליום. רכב שטח בסביבות 75 דולר ליום. אם משכירים לתקופה ארוכה יותר (כגון שלושה שבועות) אז מקבלים הנחה במחיר.
עכשיו השאלה היא מה מטרת הטיול - אם אתם מחפשים חופים, סתלבט וגלישה אז רצוי לשכור רכב ולהיות עצמאיים.
ועל כל הכתוב לעיל יש לקחת בחשבון באיזו עונה אתם מתכננים להגיע לקוסטה ריקה. עונה גשומה או עונה יבשה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:סדר פסח בפלייה פלדה, נוסרה קוסטה ריקה
להודעה הבאה:ויזה לקובה