כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon5.gif  מאיפה מתחילים בדיוק? 11/04/2008 13:50 לתגובה הבאה
  asaf_lu לא מחובר asaf_lu  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
היי,

אני קצת חדש פה, אז תסלחו לי אם אני שואל שאלות שכבר נשאלו בפורום בעבר. קוראים לי אסף ואני מתכנן לטייל עם כמה חברים בדרום אמריקה מאמצע אוקטובר השנה ועד פברואר שנה הבאה לכל הפחות.

תוכנית יש ברמה הכללית: להתחיל בארגנטינה, לזרום עם הגל דרומה, זיגזגים עם צ'ילה, להגיע לקצה היבשת ואז לחתוך לברזיל בערך לתקופה של הקרנבל.

הייתי שמח לשמוע מכם איך מתחילים להתארגן על טיול כזה? מה הדברים הבסיסיים שצריך לעשות? אני בעיקר מכוון לנושאים הבאים-

1. איך מזמינים כרטיסים? דרך חברת נסיעות או לא? איזו חברה? האם כדאי לכרטס מראש או פשוט להזמין לפני הנסיעה? במה הכרטוס כרוך?
2. איך מטפלים בכל הנושאים הרפואיים? צריך לקבל זריקות? איפה יש מרפאה שמתמחה בדרום אמריקה בארץ?
3. בגדול האם צריך לתכנן מראש את הטיול לפרטים קטנים (יענו אטרקציות וטראקים ברמה של מה אני עושה כל יום או כל שבוע) או פשוט להגיע לשם ולזרום עם מה שיהיה?
4. צריך להתארגן מראש על תחבורה פנים-יבשתית? יענו לשכור מראש רכב, או פשוט להגיע לשם ולהסתדר (בין אם בציבורית ובין אם בלשכור במקום).
4. כדי שתהיה נחיתה קלה בארגנטינה, לאן צריך ללכת בימים הראשונים בבואנוס איירס?

זהו נראה לי,
המון תודה מראש,
-אסף Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מה שתרצה = מה שיקרה תגובה ל - 1 11/04/2008 16:23 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yotami_casazoola לא מחובר yotami_casazoola  משתמש פעיל 290 הודעות עד כה
שלום אסף
כמה תשובות פרטניות לפני התשובה העיקרית:
1.להזמנת כרטיסי טיסה בדוק במספר סוכנויות נסיעות וכן דרך האינטרנט ואם יש מקורות נוספים נסה גם דרכם- וקח את ההצעה המתאימה לך ביותר.
2.פנה למרפאה/בית חולים/קופת חולים וכו' הקרובים לביתך.
3.הכל תלוי ברצונך האישי.
4.לא. אם תרצה לשכור רכב כבר מן הארץ זה יעלה לך יותר וגם יגביל אותך יותר. מקסימום במקום השכירה תאלץ לחכות מספר ימים אותם תוכל לנצל בינתיים לדברים אחרים.
5.בבואנוס איירס הוסטלים רבים. לנחיתה רכה אני מזמין אותך אלינו, אל ה"קאסה זולה".

ועכשיו איך מתחילים טיול באופן כללי:
דרך הטיול שלך תלויה ברצונותיך.
שאל את עצמך מה אתה רוצה מן הטיול הזה ? נופים ? חבר'ה ? תרבות ? שפה ? ללמוד על עצמך ? על העולם ? חלק מן הדברים הללו- כולם יחד- רק דבר אחד ?
עכשיו עליך לבחור את הדרך בה אתה מעוניין להשיג את מטרת הטיול = לעשות הכל בעצמך/ לתת לזרם לסחוף אותך/ קצת מפה וקצת משם וכו'...
נסה לחשוב מה הדרך המתאימה לך ביותר להשגת מטרות הטיול שלך.
עכשיו, אם החלטת במקרה לא להסחף עם הזרם, פנה לספרייה/מחשב/טלויזיה ועוד, ומצא כמה שיותר חומר מעניין (ולא חסר) על המקומות בהם אתה רוצה לבקר, ומקומות נוספים המושכים אותך.
אם החלטת להסחף בזרם, פשוט קפוץ למים.
זכור שאתה יכול לשנות את תכניותיך אפילו אלף פעמים וזה יהיה לטובה !
אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן לפנות אלי.
בהצלחה ולהתראות, יותם, "קאסה זולה", בואנוס איירס
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מה שתרצה = מה שיקרה תגובה ל - 2 11/04/2008 18:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  asaf_lu לא מחובר asaf_lu  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
היי יותם,

זה מצחיק שענית לי על אותה ההודעה בשני פורומים שונים Smile (בהנחה ואתה זה יותם מהפורום בתפוז).

קודם כל תודה על הקואצ'ינג, בהחלט הזריק בי מוטיבציה חיובית.

לצערי אבל בשל העובדה שאני בקבע בצבא עד יוני ומתנדב במחנות קיץ של הסוכנות היהודית מיוני עד ספטמבר לא ישאר לי הרבה יותר מדי זמן לתכנן את הטיול הזה. בדיוק בגלל זה קיוויתי שמישהו באחד הפורומים יתן לי רשימת מכולת של הוראות כדי להתכונן. משהו בסגנון: לך לפה, תזמין מכאן, תכרטס ככה, תקרא את זה, תבחר מאלה.

כנראה שהייתי קצת יותר מדי חולמני וחשבתי שאני יכול לצאת לטיול כזה בלי העבודה הקשה של לפני בצלילה לחומר?

בכל אופן המון תודה,
-אסף
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. השקעה קטנה, תמורה גדולה ! תגובה ל - 3 11/04/2008 19:07 לתגובה קודמת
  yotami_casazoola לא מחובר yotami_casazoola  משתמש פעיל 290 הודעות עד כה
סבבה אני יכול להבין.
לדעתי אתה יכול להסתפק גם ב3-4 שעות שבועיות של דיג חומר לצורך הטיול שלך, שהרי זה יותר טוב מכלום.
אם זה בכל זאת לא זה, אל תדאג, אתה נמצא בפורום הנכון לבקשתך... (זה, לא תפוז).
את "רשימת המכלת" האולטימטיבית, אגב, אתה יכול למצוא בכל ספר הדרכה סטייל לונלי פלאנט ופוט פרינט (כאלה ששוקלים 2 ק"ג).
טיול מהנה ולהתראות, יותם.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:the best hostel in buenos aires
להודעה הבאה:חג פסח שמח ,גם בהוסטל קינג ג'ורג'

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

כתבי למטייל כרגע בדרום אמריקה

חיפוש מהיר

מידע נוסף