|
|
|
|
|
|
|
|
| 9. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 7 |
12/04/2008 03:13   |
|
|
מזל טוב!
תראה, שאלת עלויות תלויה מאד ברמת החיים שאתה מתכנן לטיול. אשתי ואני מטיילים לא מעט בארה"ב (אנחנו גרים שם כעת לתקופה). לרוב הטיולים שלנו מתרכזים בטבע ובלינה בעיירות. אנחנו לנים לרוב במוטלים בסיסיים, שנותנים חדר פרטי נקי, מקלחת ושירותים צמודים, טלויזיה, ולרוב גם מקרר ומיקרו. את התזונה שלנו אנחנו מבססים בעיקר על קניות בסופר, אבל פעם ביומיים שלושה אוכלים ארורת ערב במסעדה. הנסיון המצטבר שלי הוא שאפשר בקלות לעמוד בתקציב של 200$ ליום לזוג ולפעמים אפילו פחות (סביב 170-180$). ואני מדגיש שאני מתייחס כאן לטיול טבע. בערים ההוצאות על לינה, אוכל ואטרקציות עולות, בודאי בעיר כמו ניו-יורק. מצד שני בערים מסוימות אין צורך ברכב שכור.
אם סגנון טיול כזה מתאים לכם, תוכלו להערכתי במסגרת התקציב שלכם (ובהנחה שלא ישתנה שער הדולר באופן משמעותי) לעשות טיול שיכלול 3-4 ימים בניו-יורק ועוד שבועיים מחוץ לעיר. בניו-יורק הייתי אבל מחוץ לה אין לי נסיון. עונה זו אמורה להיות מאד אטרקטיבית לטיול טבע בצפון מזרח ארה"ב, כאשר השלכת בעיצומה וכל העצים נצבעים בשלל גוונים.
למען הסדר הטוב - הנה החשבון שמסביר את ההערכה שלי:
טיסות = 2,500$ (זה כמובן הערכה גסה, אין לי מושג מה יהיו המחיר כאשר תחליטו).
3-4 ימים בניו-יורק = 1,000-1,200$
14 יום טיול מחוץ לעיר = 14 * 200 = 2,800$
סה"כ 6,500$
אז נכון שזה לא חודש כמו שרציתם, אבל גם 17-18 יום זה משהו. אופציה אחרת זה כמובן לבחור יעד אחר זול יותר.
|
|
|
|
|
| 11. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 10 |
12/04/2008 09:04   |
|
|
עידכון לסיגלית: מחיר כרטיס הכניסה לפארקים הלאומיים עולה 80$ לשנה - הם העלו את המחיר לפני שנתיים.
ושאלה - מאחר וטענת שלא ניתן להערכתך להסתדר בניו-אינגלנד בסתיו עם 200$ ליום אני אשמח אם תתני פירוט מדוע? האם בסתיו בניו אינגלנד אי אפשר למצוא לינה ב-70-90$ לזוג ללילה? האם השכרת רכב בניו-יורק תעלה יותר מ-40-50$ ליום? כפי שהודתי, טרם טיילתי באיזור זה ואני אשמח לדעת איפה בדיוק ההערכה שלי נופלת.
|
|
|
|
|
|
| 14. ניו זילנד הכי יקרה??? תגובה ל - 13 |
12/04/2008 18:09   |
| |
דורון1 |
3867 הודעות עד כה |
|
|
קשה לי להאמין... אמנם טיילתי שם ב-2002, אבל כנראה שאת מתכוונת ללינה של לילה אחרי לילה בבד אנד ברקפסט, ושכירת רכב מאחת מחברות הרכב הגדולות, אוויס, הרץ ודומיהן.
אם לנים שם ב-Backpackers (בחדרים נקיים ונוחים עם מיטה זוגית) ושוכרים רכב לא הכי חדש אלא רכב בן שנתיים-שלוש (תקין לחלוטין, עם שירות וביטוח מלא וכו) מאחת מהחברות המקומיות של ניו זילנד, אז הטיול בניו זילנד זול לאין שיעור מארה"ב! ולא מדובר כאן כלל בהתכלבות, אלא באמת בסגנון שהוא מקובל מאוד בניו זילנד ומאוד מאוד נוח, לצעירים ומבוגרים יותר כאחד.
לזוג הצעיר: ניו זילנד כמובן לא אופצייה לאוקטובר כי זו לא העונה שם, אבל אם תוכלו לחכות עוד חודש-חודשיים ולטייל שם החל מאמצע נובמבר, אני ממליץ מאוד מאוד!
|
|
|
|
| 15. עצות, טיפים ורעיונות לירח דבש תגובה ל - 13 |
12/04/2008 19:20  |
|
|
תודה לשניכם על התשובות. סיגלית כשאת כותבת "מלונות טובים" אז אני לא בטוח שאני ואת מדברים על אותו הדבר. הזוג הצעיר מבקש (כך נראה לי וזה קשה מאד לקבוע) מלונות "לא כלבלביים". לטעמי גם המוטלים הפשוטים ביותר בעיירות הקטנות עונים להגדרה הזו - הם נקיים, יש מקלחת ושירותים צמודים, מגבות נקיות, מיזוג\חימום, טלויזיה. מה אני צריך יותר? וכאלה אני מוצא במערב ב-50-70$ כמעט בכל מקום ובכל עונה.
|
|
|
|