כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מספר שאלות לגבי קוסטה ריקה ופנמה 12/04/2008 11:41 לתגובה הבאה
  morz לא מחובר morz  משתמש מתחיל 18 הודעות עד כה
שלום לכולם
אני מתכננת טיול של ארבעה או חמישה שבועות לקוסטה ריקה ופנמה מאמצע ספטמבר ועד סוף אוקטובר.
רציתי לשאול האם השילוב של קוסטה ריקה ופנמה מומלץ ולגבי המעבר גבול מקוסטה ריקה לפנמה, איפה הכי כדאי.
אם תוכלו גם לתת הערכה כללית לעלויות של טיול כזה אשמח מאוד.

תודה
מור
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מספר שאלות לגבי קוסטה ריקה ופנמה תגובה ל - 1 17/04/2008 03:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  shiralevi לא מחובר shiralevi  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
עלויות:

השאלה היא מה אופי הטיול?

טיילתי עם מס' חברות בקוטה ריקה ופנמה במשך חודש
העלויות היו כ1000$ וכללו: שכירת ג'יפ לשבוע, תחבורה ציבורית, הוסטלים (בדר"כ לקחנו חדרים בין 22$-50$ לחדר- דורמס- 6-9$ אבל כמובן שיש כאילו שמגיעים למחירים גבוהים יותר),אטרקציות: קנופי, טקטורונים, כניסה לאתרים, מזון, מזכרות ומעברי גבול.

השילוב מומלץ, למרות שאפשר לבלות בקוסטה חודש שלם בנחת.. לנו בשלב מסויים נמאס מג'ונגלים ולכן ירדנו לפנמה לשבוע אחד- למרות שאפשר לבלות שם הרבה יותר.
בגדול - נראה לי שכדאי לזרום... תתחילו בקוטה ותראו... אח"כ תחליטו כמה זמן להקדיש לפנמה.

קוסטה ריקה יקרה יחסית למדינות הגובלות בה, פנמה הרבה יותר זולה!

מעברי גבול: ישנם שנים מרכזיים. אנחנו הקפנות את קוסטה ריקה וירדנו לפנמה דרך החוף המערבי( אחרי הקורקובדו) מעבר גבול:

צד מערבי- פאסו קנואס
צד מזרחי- ליד פורטו ויאחו: סיקסולה

במעבר הגבול הראשון דרשו ממנו להציג כרטיס נסיעה שיוכיח שאנחנו לא מתכוונות להישאר בקוסטה ריקה... לכן הינו צריכות לרכוש כרטיס נסיעה לדויד... - קנינו כרטיס אחד עבור שלשתינו...

במעבר השני לא דרשו דבר.

בעיקרון- הכל תלוי מהיכן את מגיעה... משני המעברים יש אוטובוסים בשפע.

בשדה התעופה -ביציאה מקוסטה ריקה צריך לשלם מס של 25$

מונית לשדה: 15$-20$ מותר להתמקח!
אוטובוס לשדה התעופה: 300 קולון (5\3 דולר!)

עוד שאלות?

תעשי חיים המקום הזה מדהים!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מספר שאלות לגבי קוסטה ריקה ופנמה תגובה ל - 2 17/04/2008 21:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mic101 לא מחובר mic101  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
שילוב סבבה, למרות שבאמת אפשר להתקע בכל אחד המקומות חודש (אני אישית הייתי בפנמה חודשיים ועדיין לא הספיק לי)
הכי חשוב תזרמו, קחו את מה שאומרים לכם (גם פה) בערבון מסויים ותעשו מה שמתאים לכם (מדברת מנסיון כי לי אישית חפרו במוח כמה פנמה לא משהו ואיך שהגעתי התאהבתי, אז חשוב לפעמים קצת לסנן)
ואני מצאתי את פנמה וקוסטה ריקה זהות בעלויות, פשוט קוסטה ריקה מייקרת את הכל אם מחליטים לעשות קנופי, רפטינג וכו' אבל אם תבשלו לעצמכם תחסכו ימבההה כסף!

אני עברתי דרך פאסו קנואס העמוסה והכאוטית אבל לא היה נורא כמו שחשבתי ובכל זאת נראה לי עדיף לעבור מפורטו וייחו לבוקס דל טורו..מתענוג אחד לתענוג אחר.

עשו חיים, אנחנו נקנא מכאן..
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מספר שאלות לגבי קוסטה ריקה ופנמה תגובה ל - 3 17/04/2008 21:37 לתגובה קודמת
  mic101 לא מחובר mic101  משתמש מתחיל 10 הודעות עד כה
ועוד משהו-
עלויות תחשבי לפי 1000 דולר לחודש..זה עובד!
(רק קחי בחשבון שפנמה סיטי אפשר להתפרעעעע על קניות ואז בכיף העלות עולה, קחי את זה בחשבון)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:גוטאמלה מס' שאלות-
להודעה הבאה:עצות מסלול בגואטמלה