כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. שאלות לגבי ציוד (שק"ש, כהליה) 13/04/2008 16:58 לתגובה הבאה
  eladrome1 לא מחובר eladrome1  משתמש מתחיל 3 הודעות עד כה
1. שק"ש-
למישהו יש נסיון עם golite?
http://www.golite.com/Product/proddetail.aspx?p=SS7500&s =1
http://www.golite.com/Product/proddetail.aspx?p=SS7551&s =1

2.כהליה-
+אילו חברות מומלצות יש שמיובאות לישראל?
+מה משך זמן השימוש בכהליה לפני שצריך למלא את הבלון מחדש? (כמה זמן מחזיק מעמד בלון של 0.5 ליטר, למשל?)
+לגבי trangia- ראיתי לינק עם Mini trangia. יש סיבה שאני ארצה משהו מעבר לזה? כטייל בודד, ואפילו כלא (בהנחה שאני אוכל לקנות. לא בטוח שאוכל).

3. סדר הגודל שמומלץ לנשיאה על הגב בתיק הוא כ-20%.
רשימת הציוד המומלצת לדרא"מ היא בסדר הגודל הזה?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. שאלות לגבי ציוד (שק"ש, כהליה) תגובה ל - 1 13/04/2008 17:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עוד שאלה, לגבי ביגוד-
יש המלצות לגבי בגדים תרמיים ומעילי גשם?
ראיתי שהpowerstretch קיבל כמה שבחים פה.
ולגבי מעילי הגשם?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. שאלות לגבי ציוד (שק"ש, כהליה) תגובה ל - 2 14/04/2008 23:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ירון ה. ירון ה. לא מחובר ירון ה. - הנהלת הפורום  משתמש פעיל 1964 הודעות עד כה
1. ככלל,אני לא נוטה לסמוך על ציוד אולטרלייט,אני מעדיף את הציוד שלי מעט יותר גבר והרבה יותר עמיד,רוב השקי שינה האולטרה קלים האלה,הם מאוד דקים,ומאוד לא עמידים.

2.כרגע היחידה שמיובאת לישראל היא של טטונקה, והיא בסדר,לא רעה.
לי יש בקבוק של 0.5 ליטר, והוא מחזיק בערך...3 שעות של בישול,בערך,לפעמים אפילו 4.
מיניטרנגיה היא בעייתית ביכולת שמירת החום שלה,שכן היא אינה מערכת סגורה אלא סטנד פתוח כדי לחסוך במשקל (שוב,המקום בו המשקל הנמוך הוא חיסרון)

3.אכן,אם דואגים לקחת דברים סבירים במשקלם,לא תעבור את המשקל הרצוי,שים לב שהמשקל הזה מיועד לטרק עצמו,לא נורא אם מהאוטובוס לגסטהאוס תסחוב קצת יותר מהמשקל הזה.

לגבי הביגוד,תהיה חייב למקד את השאלה.....היא קצת מפוזרת.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אוהו...באמריקה יש כמה פנאטים שיתלו אותך על זה תגובה ל - 3 15/04/2008 11:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  עודד72 לא מחובר עודד72  משתמש בינוני 72 הודעות עד כה
בארצות הברית הטרנד של אולטראלייט ממש חזק.
אני שמעתי על GOLITE אבל לא ניסיתי שום דבר. שמעתי שהאמריקאים מחשיבים את החברה הזו כאיכותית ומתלהבים ממנה אבל גם לי יש חשש מה משימוש במוצרים אולטאלייטים. בייחוד שק שינה (ועוד לא היזכרנו כוהליות תוצרת בית. בטח יש להם מלחם ממוזער בגרז' והם מייצרים כוהליות בשעות הפנאי)

לגבי כוהליות- קראתי את ה manual של טרנגיה וזה ניראה לי מאוד מרשים, וממה שהבנתי, לטטונקה יש סט בישול דומה מאוד. שמתי לב שגם CP מוכרים כוהליה דומה. שאלתי היא: האם מבחינת איכות אין הבדל ביניהם?
ומה מבחינת משקל? לטרנגיה יש מיכל לאכסון אלכוהול. האם יש יכל דומה לשאר החברות שמוכרות כוהליות? או שאני צריך מיכל בנפרד יחד עם משפך קטן? ומה לגבי סדר גודל של המחיר?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אוהו...באמריקה יש כמה פנאטים שיתלו אותך על זה תגובה ל - 4 15/04/2008 16:51 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש בינוני 119 הודעות עד כה
אני לא הייתי רץ ומתלהב מכל מה שאמרקאים מתלהבים.

אבל בחסיד ULTRALITE יש לי כמה דעות בנושא.

מי שזה הציוד הראשון שלו, סביר להניח שULTRALITE טהור לא יחזיק אצלו הרבה זמן כי הם פחות עמידים.

מי שכבר מנוסה ויודע אם הוא שוחק ציוד או לא אז יכול להתחיל לחשוב בכיוון.

דווקא בשקי שינה אני חושב שללכת על ULRTALITE זה חכם מאוד כי לרוב אנחנו לא ישנים עם שק השינה על אבנים אלה שומרים עליו בתנאים יחיסת סטרלים שלא יפגע. הבעיה היא כמובן המחיר והגזרה.

יש אנשים שלא יאהבו רצרץ חלקי למשל שיש בהרבה משקי שינה הULTRALITE.

בקשר ל GOLITE מדובר בחברה טובה אחת הראשנות שהתחילו לעשות ציוד קל אאבל צריך להיזהר איתה שכן היא עושה ציוד ULTRALITE "קיצוני" ולטעמי הם מרכיבים לפעמים יותר מידי דברים על מנת להוריד משקל והציוד יוצא חסר.

ירון צודק בקשר למיני היא לא יעילה בשום צורה, היא תוכננה להיות קלה בכל מחיר בלי יעליות. אבל לבשל על קוביות דלק וזה יהיה קל יותר ויעיל יותר. כהליות ככל אינן יעילות המערכת הכוללת של Trangica היא סוד ההצלחה ולא כל כך הרעיון של לשרוף כהל. דרך אגב יש היםו גרסאות מאלומיניום איכותי מאוד וקל מאוד והם הצליחו להוריד את המשקל לכיוון הסביר. עדין כבר מידי לטעמי.

בקשר לבניה לבד לא צריך מלחם Smile.

בקשר לבקבוק הכהל אפשר ללכת ולקנות את הבקבוק המיוחד, אבל מכיוון שכל בקבוק PET (פלסטיק של בקבוקי שתיה מוגזת) מתאים לנסיעת כהל לא הייתי מבזבז את כספי בבקבוק מיוחד אלה הולך על בקבוק רגיל שניקתי אותו טוב. (לא מומלץ בקבוקי אלומינום / פלדה משיקולי קורוזיה)
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אוהו...באמריקה יש כמה פנאטים שיתלו אותך על זה תגובה ל - 5 17/04/2008 15:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
*ראיתי שהשק"שים של GOLITE הם עם מילוי של DOWN.
באיזורים עם הרבה גשם זה עשוי להשפיע על השק"ש (מבחינת לחות. בהנחה שהשק"ש מבודד מגשם בצורה טובה ונפרש רק באיזור יבש (אוהל למשל) זה בסדר?)

*בנוגע לציוד הלבוש- אני מניח שהחולצה התרמית, לאיזורים קרים, היא דבר שלוקחים תמיד.
בנוגע לשכבה השניה והשלישית- בוחרים בהתאם למקום ולקור?
האם לאיזור דרא"מ מיקרו-פליס יספיק כשכבה שניה ומעליה מעיל גשם, או שזה רק לזמן הפעילות האקטיבית ולזמן המנוחה צריך עוד פליז כבד יותר? (100, 200 או 300?)

בעניין הMINI TRANGIA ראיתי שדווקא יש שם חוסם-רוח. ניחא.
אז עדיף המערכת כולה כסט?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. אוהו...באמריקה יש כמה פנאטים שיתלו אותך על זה תגובה ל - 6 17/04/2008 17:30 לתגובה קודמת
תומרל תומרל לא מחובר תומרל  משתמש בינוני 119 הודעות עד כה
אני לא חסיד גדול של הכהליות כי הן עובדות לאט וכבדות.

אבל יש להן יתרונות.

אם אתה רוצה משהו קטן תבנה לבד, לא חסר הסברים באינטרנט. (גם יחסוך לך לא מאט)

מילוי פוך אם הוא לא נרטב לא תהיה בעיה.
איו סיבה שירטב (קנה כיסוי אטום למים יש של sea and summit ששוקל 15 גרם).

כך בחשבון שאם הוא נרטב אז הוא לא מבודד ותאג שזה לא יקרה לא תהיה לך בעיה.

(לרוב אנשים מתיחסים לזה , בפורומים בחול מכיוון שהם ישנים במערות שלג ואז יש להם בעיה של רטיבות)

בנודע ללבוש: לרוב אם קר לא מספיק רק מיקרו פליס אלה יש צורך במשהו מבודד יותר כאשר אתה במצב פסיבי.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לשלוח חבילה לבית חבד
להודעה הבאה:בניית אוהל