כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עצות מסלול בגואטמלה 13/04/2008 20:46 לתגובה הבאה
  hilahi לא מחובר hilahi  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
שלום לכלום, נשאר עוד שבוע לטיסה וכמעט יש הכל, אבל נשארו לי עוד כמה שאלות לגבי המסלול (מדובר ב-17 יום בגואטמלה).
כמובן שמתחילים באנטיגואה, משם לאגם אטיטלן , טודוס סנטוס, קובן וסמוק שמפיי, פלורס-טיקאל, ריו דולסה וחזרה לגואטמלה סיטי.
והשאלות:
האם חייבים לחזור לגואטמלה סיטי מטדוס סנטוס (או אגם אטיטלן) כדי להגיע לקובן, או שיש דרך ישירה יותר?
אם יסתדר לנו, אנחנו רוצים לעצור בפינקה איזבל, האם יותר נוח לעשות את זה בדרך לפלורס, או בדרך חזרה משם? (אם זה משנה בכלל)
יש אוטובוס ישיר מריו דולסה לגואטמלה סיטי?

כל כך הפחידו אותנו לגבי גואטמלה סיטי- אם אנחנו מגיעים לשם באוטובוס, מהי הדרך הבטוחה להגיע בתוך העיר לנמל התעופה?

תודה מראש לכל העונים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עצות מסלול בגואטמלה תגובה ל - 1 13/04/2008 21:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אורי לא מחובר אורי  משתמש פעיל 203 הודעות עד כה
כדי להגיע מאגם אטיטלאן לקובן צריך לעבור בגואטמלה סיטי.
אמנם יש דרך נוספת מאטיטלאן לקובן, אך אם זכרוני אינו מטעה (והוא לא) זוהי דרך קשה מאוד שאורכת יומיים (אך ידועה ביופיה). לכם יש רק 17 יום, כך שיהיה חבל להשקיע יומיים בנסיעה, יפה ככל שתהיה.

פינקה איזבל (ixobel) נמצאת באמצע הדרך בין פלורס לריו דולסה. אם יתאפשר ויהיה לכם זמן, תוכלו לעצור בה על הדרך בין פלורס לריו דולסה.

לדעתי יש אוטובוס ישיר מריו דולסה לגואטמלה סיטי, אך לגבי זה יש לי פחות מידע (לא יודע שעות וכו')

גואטמלה סיטי אכן ידועה לשמצה, אך אין צורך להסתובב מפוחדים כל היום. כמובן שיש לנקוט כללי זהירות בסיסים אותם יש לנהוג בכל מקום. עירנות לחפציכם אף פעם לא תזיק, וכן לא הייתי ממליץ להסתובב סתם כך בעיר, בייחוד לא באזורים שאינם מרכזיים.
ניתן לנסוע באוטובוס כמובן (אני הייתי עושה זאת), אך הרוב ימליץ על מונית. יותר בטוח, יותר סיכוי שתגיעו בזמן, ובאופן כללי יותר נוח
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. עצות מסלול בגואטמלה תגובה ל - 2 14/04/2008 13:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
קודם כל תודה על התשובה.
זאת אומרת שאם אני מעוניינת לנסוע לטודוס סנטוס ולהיות שם יומיים בערך, אני צריכה לחזור לאטיטלן ומשם שוב לגואטמלה סיטי ורק אז לקובן.

ועוד שאלה קטנה, כמה זמן לוקח להגיע מקובן לפלורס?
תודה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. עצות מסלול בגואטמלה תגובה ל - 3 14/04/2008 15:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אורי לא מחובר אורי  משתמש פעיל 203 הודעות עד כה
אין צורך לחזור לאגם אטיטלן עצמו. האוטובוס עובר בצומת מרחק כשעה נסיעה מהאגם אך אינו פונה לכיוון האגם אלא לכיוון גואטמלה סיטי.
אלו לא יותר מדי חזרות, גואטמלה סיטי היא על הדרך לקובן, זה סתם נשמע מסורבל.
לא נסעתי מקובן לפלורס, אלא מסמוק שמפיי, ולכן, אין לי ממש מידע לגבי הנסיעה. בטח יש פה מישהו אחר שעשה זאת ויוכל לומר לך
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. עצות מסלול בגואטמלה תגובה ל - 4 15/04/2008 09:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  carmel123 לא מחובר carmel123  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
היי,
מה שאני דווקא עשיתי היה מסמוק שמפיי לנסוע לריו דולסה ומשם לפלורס- דבר שהתגלה כרעיון ממש מעולה כי סללו כביש חדש בינהן ומאנשים שנסעו מסמוק שמפיי לפלורס הבנתי שהכביש (דרך עפר) ממש במצב זוועתי והנסיעה קצת עשתה להם בלאגן בבטן....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. עצות מסלול בגואטמלה תגובה ל - 5 15/04/2008 10:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה על העזרה,
אם אני באמת נוסעת מסמוק שמפיי לריו דולסה, ומשם לפלורס.
כמה זמן יקח לי להגיע מפלורס חזרה לגואטמלה סיטי? ומה הדרך המומלצת?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. עצות מסלול בגואטמלה תגובה ל - 6 17/04/2008 09:44 לתגובה קודמת
  carmel123 לא מחובר carmel123  משתמש מתחיל 8 הודעות עד כה
היי,
אני לא ממש זוכרת כמה זמן נסיעה זה אבל יש המון טיסות פנימיות בין פלורס לגואטמלה סיטי ולפעמים במחירים ממש טובים.
כמו שכבר בטח הבנת הדרכים בגואטמלה עוברות עם הרבה טלטלות תוך כדי כך שאם את מוצאת טיסה במחיר טוב נראה לי עדיף.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מספר שאלות לגבי קוסטה ריקה ופנמה
להודעה הבאה:ניתן להשתמש בטרוולצ'קס בקובה??