| 1. עצות מסלול בגואטמלה |
13/04/2008 20:46  |
| |
hilahi |
27 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום לכלום, נשאר עוד שבוע לטיסה וכמעט יש הכל, אבל נשארו לי עוד כמה שאלות לגבי המסלול (מדובר ב-17 יום בגואטמלה).
כמובן שמתחילים באנטיגואה, משם לאגם אטיטלן , טודוס סנטוס, קובן וסמוק שמפיי, פלורס-טיקאל, ריו דולסה וחזרה לגואטמלה סיטי.
והשאלות:
האם חייבים לחזור לגואטמלה סיטי מטדוס סנטוס (או אגם אטיטלן) כדי להגיע לקובן, או שיש דרך ישירה יותר?
אם יסתדר לנו, אנחנו רוצים לעצור בפינקה איזבל, האם יותר נוח לעשות את זה בדרך לפלורס, או בדרך חזרה משם? (אם זה משנה בכלל)
יש אוטובוס ישיר מריו דולסה לגואטמלה סיטי?
כל כך הפחידו אותנו לגבי גואטמלה סיטי- אם אנחנו מגיעים לשם באוטובוס, מהי הדרך הבטוחה להגיע בתוך העיר לנמל התעופה?
תודה מראש לכל העונים.
|
|
|
|
| 2. עצות מסלול בגואטמלה תגובה ל - 1 |
13/04/2008 21:20   |
| |
אורי |
203 הודעות עד כה |
|
|
|
כדי להגיע מאגם אטיטלאן לקובן צריך לעבור בגואטמלה סיטי.
אמנם יש דרך נוספת מאטיטלאן לקובן, אך אם זכרוני אינו מטעה (והוא לא) זוהי דרך קשה מאוד שאורכת יומיים (אך ידועה ביופיה). לכם יש רק 17 יום, כך שיהיה חבל להשקיע יומיים בנסיעה, יפה ככל שתהיה.
פינקה איזבל (ixobel) נמצאת באמצע הדרך בין פלורס לריו דולסה. אם יתאפשר ויהיה לכם זמן, תוכלו לעצור בה על הדרך בין פלורס לריו דולסה.
לדעתי יש אוטובוס ישיר מריו דולסה לגואטמלה סיטי, אך לגבי זה יש לי פחות מידע (לא יודע שעות וכו')
גואטמלה סיטי אכן ידועה לשמצה, אך אין צורך להסתובב מפוחדים כל היום. כמובן שיש לנקוט כללי זהירות בסיסים אותם יש לנהוג בכל מקום. עירנות לחפציכם אף פעם לא תזיק, וכן לא הייתי ממליץ להסתובב סתם כך בעיר, בייחוד לא באזורים שאינם מרכזיים.
ניתן לנסוע באוטובוס כמובן (אני הייתי עושה זאת), אך הרוב ימליץ על מונית. יותר בטוח, יותר סיכוי שתגיעו בזמן, ובאופן כללי יותר נוח
|
|
|
|
|
|
|
|
|