כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. הרוקיס הקנדיים מאי שלד טיול 14/04/2008 10:18 לתגובה הבאה
  afeka123 לא מחובר afeka123  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
מוני שלום,
אני חדשה בעסק אבל עקבנו באתר והתרשמנו נשמח לקבל חו"ד כולל המלצות לאתרים, אנחנו לא סגורים ונוכל לשנות בהתאם להמלצות. בתודה מראש.
19/5 -טיסה מטורונטו לקלגרי, המשך ברכב לcanmore
20/5 canmore
21/5 canmore
22/5 canmore ?
23/5 jasper
24/5 jasper
25/5 jasper
26-27/5 בדרך לוונקובר, נשמח לשמוע על מסלול מועדף
28/5 ונקובר
29/5 ונקובר
30/5 ונקובר
31/5 חזרה לטורונטו
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. הרוקיס הקנדיים מאי שלד טיול תגובה ל - 1 14/04/2008 11:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מוני מחובר מוני  משתמש פעיל 6081 הודעות עד כה
שלום לכם
כשמדובר בחודש מאי חודש שבו כפי שרמזתי כבר בתגובה לאחרים כמה מהאתרים הגבוהים יותר של באנף יוהו וג'אספר נדיר שיהיו נגישים, הייתי מנסה לדחות את ההגעה לפארקים האלו בכך שהייתי מתחיל דוקא
בוואנקובר ומסיים בקלגארי,ואולי,ואני מדגיש אולי מציל אפשרות שלפחות העליה ללייק מוריין תאופשר.
החלוקה לימים כעיקרון בסדר,פרט אולי לכך שאם מגיעים לקצה המערבי של
קנדה הייתי גונב אולי יום וחצי ושט אל האי וואנקובר לבקר בעיר החמודה ויקטוריה.

עכשו לגבי הלינה בקנמור אומנם אני ממליץ בחום(ואני ממליץ עוד יותר בחום על ה-B&B שאנחנו היינו בו) כי בדרך כלל רמת האירוח של ה-B&B בקנמור היא בדרך כלל הכי גבוהה ברוקיס,אבל מאחר והיא 22 קמ מזרחית מהעיירה באנף, ואם תרצו ללון בעיירה באנף יחסכו לכם כמה קמ טובים,אבל שוב אני חוזר אהבנו לחזור אליה,ומאמין שגם אתם כמו רבים אחרים לא תצטערו לקבוע את מקום לינתכם בקנמור.
אז אם תגיבו לאפשרות להמלצה לשינוי מקום הנחיתה(כמובן שאתם לא חייבים) וההמראה חזרה אפשר לפרט עבורכם טיפה יותר.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. הרוקיס הקנדיים מאי שלד טיול תגובה ל - 1 14/04/2008 13:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איציק איציק לא מחובר איציק  משתמש בינוני 90 הודעות עד כה
הי
אני מגיע לקלגארי ב-21.05.08 , פעם ראשונה, חרשתי את האינטרנט וראיתי מתי אתרים נפתחים ובינתיים מצאתי רק שאגם אוהרה, ופסגת אדית קוול סגורים.
יש שם כל כך הרבה אתרים ואני בטוח שלא אוכל לבקר את כולם.
המסלול שלי לפי הלינות:
21 Calgary
22 Field
23 Jasper
24 Jasper
25 Field
26 Revelstoke
27 Kamloops
28 Mt Currie
29 Richmond
30 Richmond
31 Richmond
01.06.08 שיט מעגלי לאלסקה 7 ימים.

כרטיסי טיסה, שיט, רכב ולינות כולם מוזמנים כבר משנה שעברה.

אשמח להעמיד את המסלול שלי כולל תקציב ולינות לכל מי שישלח לי אי מייל.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. הרוקיס הקנדיים מאי שלד טיול תגובה ל - 1 14/04/2008 14:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוני שלום והמון תודה אנו יכולים ונשמח לשנות ולהתחיל בונקובר כהצעתך כולל השיט לוקטוריה, נשמח לקבל המלצה בכיוון זה שוב בהתייחס לאופציות הפתוחות בפנינו בתאריך הביקור שהוא אילוץ ולא ניתן לשינוי מבחינתנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. הרוקיס הקנדיים מאי שלד טיול תגובה ל - 4 14/04/2008 21:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הייתי מנסה לאחר אפשרות של החלפה ביעדי הנחיתה וקיזוז עבור מעבר שייט הלוך וחזור לאי וואנקובר שם ויקטוריה כך:
19/5 טיסה מטורונטו לוואנקובר לינה ראשונה
20/5 לינה שניה וואנקובר
21/5 לינה שלישית וואנקובר
22/5 השלמות בוואנקובר ובצהריים מעבורת להשתדל בשעה סבירה בבוקר,אם לנים בנורת' וואנקובר לעשות את השיט מהורשו ביי לננאימו שבאי וואנקובר ומשם ירידה תוך כדי עצירת ביקור חמוד בעיירה המצוירת Chemainus לויקטוריה,ביקור בעיר .

23/5 ויקטוריה וגני בוצ'רט.

24/5 מעבורת בוקר מסידני אל טסוואסן שבדרומה של וואנקובר העיר ר והמשך על כביש מס 1 מזרחה אל קמלופס.לבקר בדרך בגני מיטר גרדן יציאה 135 על כביש מס 1,להמשיך דרך עמק הפרייזר,לינה או בקמלופס ואו אם יוצאים מוקדם בבוקר של היום הזה ומכינים מקום צפונה מקמלופס בעיירה קלירווטר1

25/5 כביש 5 התחלה מוקדמת יחסית לביקור בפארק וולס גריי ולאחר מכן
צפונה על ה-5 ועם ה-16 מזרחה ללינה ראשונה בג'אספר

25/5 ג'אספר

26/5 ג'אספר

27/5 תנועה דרומה על כביש 93 אל פארק באנף.

28/5 פארק באנף

29/5 פארק יוהו

30/5 פארק באנף באיזור העיירה באנף

31/5 טיסה מקלגארי

אם תראו שסביר מבחינת סידור הטיסות אפשר יהיה לפרט פחות או יותר
אתרי הפרקים בתקווה שמקסימום מאלה הגבוהים יותר יפתחו .
אין ספק שהדחיה בהגעה להריי הרוקיס יכולה לשפר את הסיכוי לכך.
מוני

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. הרוקיס הקנדיים מאי שלד טיול תגובה ל - 1 14/04/2008 22:53 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  sammie לא מחובר sammie  משתמש פעיל 651 הודעות עד כה
הי,
גם אנחנו טסים בסוף מאי לקלגרי, אך ברוקיז עצמם נהיה רק לשלושה ימים.

אם אתם לא מתכוונים לצאת לטיול רגלי בן כמה ימים, לא צריכה להיות בעיה. מזג האויר לא ממש יציב בתקופה זו וקריר בליילות. אך מפלי המים יהיו בשיא היופי ורוב השבילים הקצרים של 3-4 קמ' יהיו מוכנים לציבור.
תיזהרו מהמים והשינוים במזג האויר! העובדים בפרקים ייעדכנו אותכם במצב הנוכחי באזורים השונים וגם יעזרו לבחור בין השבילים הפתוחים.

אחת האופציות היא לבלות ב-KANANASKIS COUNTRY מדרום ל-CANMORE. איזור יפה עם אותם הריי הרוקיז אבל הוא הרבה פחות מוצף באביב.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. הרוקיס הקנדיים מאי שלד טיול תגובה ל - 5 16/04/2008 10:04 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוני שלום,
קבלנו את הצעתך במלואה אנחנו נתחיל מונקובר בטיסה שיוצאת מטורונטו ב19/5. ונסיים בקלגרי ב-29 או 30 למאי. מבקשים המלצה לגבי שכירת הרכב, האם לשכור מיד עם הנחיתה בונקובר או שמיותר ולדחות לנסיעה לויקטוריה? כמו כן נשמח אם תוכל לציין אתרים מועדפים בג'אספאר שיש גם סיכוי שבעונה זו נוכל ליהנות מהם. אנחנו מאד מאד מודים על כל העזרה, היינו מאד חפיפניקים הפעם ואתה סידרת לנו את הראש זה גם הביקור הראשון שלנו באתר הנפלא הזה, איזה כיף שיש מישהו כמוך ברשת.
תודה גם לsammie כפי שאתה רואה אנחנו כבר שינינו את כיוון המסלול כעצתו של מוני.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. הרוקיס הקנדיים מאי שלד טיול תגובה ל - 7 16/04/2008 10:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אופיר אופיר לא מחובר אופיר  משתמש פעיל 1780 הודעות עד כה
הצורך ברכב בוונקובר הוא נגזרת של מקום הלינה שלכם. אם במסגרת היומיים שלושה בעיר תשנו בעיר עצמה או בפרבר אשר נגיש לתחבורה ציבורית, אין צורך ברכב. צריך גם לקחת בחשבון שבמקומות מסויימים חניה תעלה כסף. לעומת זאת, באם תשנו במקום בו החניה חינם, ההבדל בין 11 ל 13 ימי השכרת רכב הוא בדרך כלל שולי מאד - שניהם יהיו בתעריף של שבועיים.

לגבי גני בוצ'ארט - אני ממליץ להגיע לשם כשעה וחצי עד שעתיים לפני השקיעה. כך ניתן להנות מהגנים פעמיים - פעם באור יום ופעם בתאורת הלילה. בימי ראשון יש שם גם מופעי זיקוקים - שווה מאד.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. הרוקיס הקנדיים מאי שלד טיול תגובה ל - 6 16/04/2008 15:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום
בענין רכב בהחלט כפי שאופיר רשם חשוב לינה עם חניה ,ועל מנת שבטוח תהיה חינמית אני ממליץ לנסות להשיג לינה ב-B&B בנורת' וואנקובר
ואו במערב וואנקובר.

אני בעד רכב, גם אם לצורכי העיר עצמה אפשר ציבורית, אבל את האתרים לקפילנו והסביבה וביחוד אם תגורו בצפון וואנקובר או במערב וואנקובר
אין יותר טוב מרכב צמוד,שלא לדבר על הנוחיות שתהיה לכם משם להגיע ביתר קלות למעגן שבהורשו ביי שבמערב וואנקובר לשייט לאי וואנקובר.
כמו כן ביום של המעבר לויקטוריה עד שתשכירו את הרכב יגזל זמן וחבל!

אגב לגבי הזיקוקים בגני בוצ'ארט לפחות לפי מה שאני יודע הם לא ביום ראשון אלא במוצאי שבת,שיתקן אותי מישהו בבקשה אם אני מטעה!

לגבי ג'אספר כמעט בטוח שאתר קסום כמו אדית קאוול לא יהיה נגיש,וכמו כן שפעילות השייט באגם מלין תחל כבר למרות שבפירסומים רשום יוני.
לכן אין ספק שיתרווח לכם זמן השהות באיזור של ג'אספר:-
יום ראשון מג'ספר קצת מזרחה על ה-16 ופניה לכביש Maligne Road דרומה,ענין של 15 דקות ובמרחק של 11.5 קמ' נמצא קניון מאלין, אומנם הליכה לאורכו היא 3.7 קמ' אבל קיימים מספיק גשרים מעל הערוץ,כך שבמידה ותתעיפו תוכלו לקצר בגשר שתבחרו לכם לשוב על עקבותכם,בצד הנגדי של הערוץ.
ממשיכים דרומה לאחר 15.5 נוספים ועוד 15 דקות,עוד אגם Medicine שמו,וממנו עוד 21 קמ' דרומה ועוד 21 דקות מגיעים אל מלין לייק Maligne Lake ארוך ועל מנת להנות מגודלו העצום ישנם Boats tour
אם הם כבר פועלים אפשרי
באיזור של ג'אספר סיכוי טוב לאפשרות של מפגש עם דובים,והאיזור הזה הוא אחד האיזורים סביב ג'ספר שסיכויים טובים לראות אותם ,אם כי אנחנו גם זכינו לראות אחד גם ממש בפאתי העיירה ליד אחד המלונות.
אפשרויות קרובות נוספות ליום הזה סביב ג'ספר :- The Whistler 7 קמ' 15 דקות הגעה אל הרכבל המעלה לתצפית מגובה 1200 מטר על סביבות העיירה ומפגש הנהרות שסביבה.
לקחת בגדים חמים אתכם , בבקשה.
אולי לפני שאתם הולכים על הויסטלרס, ובעיקר אם יש אור שמש מתאים, קיפצו 5-6 קמ' מהעיירה 10-15 דקות לנסות להנות מההשקפויות היפות על שני האגמים-Patricia & Pyramid
אפשרות לשוט באגם pyramid קאנו?.
ביום שני המלא והאחרון בג'ספר הייתי מציע ראשית לצאת דרומה לג'ספר כ-30 קמ' על ה-93 להזכירכם -זהו הכביש הידוע יותר בכינויו- Icfield Parkway (כביש שדות הקרח הנצחיים) ענין של 30 דקות
עד לשלט המפנה אותכם אל מפלי אטבסקה (Athabasca Falls ) מפל יפה עוצמתי עם רקע יפה מאחוריו.
לא להסס ולהמשיך הלאה דרומה על ה-93 עוד 25 קמ' משהו כמו עוד 15 דקות אל המפלים הבאים הלא הם- Sunwapta Fall.
הערה:- למרות שביום הבא שוב תרדו דרומה על ה-93 בדרככם אל פארק באנף,חשוב לחסל אתרים הנ"ל על מנת לשריין זמן לדרך וההתעכבות לביקור ביום הבא על אם הדרך ב-Athabasca glacier ואפשרות שתסעו עליו!
מאחר ואדית קאוול לא יתאפשר(אם כן אז לא לוותר!!!) אפשר לעשות טיולים רגליים בסביבה הקרובה לעיירה,הנחיות לגבי דרגות קושי וזמן משוער במרכז המבקרים בעיירה .
אם רוצים מעיינות חמים אפשר להרחיק משהו כמו 60 קמ' ושעה נסיעה לכל כיוון אל Miette Hot Springs
אין צורך להמשיך ולהודות זה קטע שכבר הדפסתי בפורום ורק שונה קלות בגלל מועד הגעתכם לג'אספר.
מוני
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. צודק תגובה ל - 9 16/04/2008 16:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אופיר אופיר לא מחובר אופיר  משתמש פעיל 1780 הודעות עד כה
הזיקוקים הם אכן בשבת ולא בראשון - ורק בקיץ - בין סוף יוני לסוף אוגוסט.

http://www.butchartgardens.com/entertainment/fireworks/firew orks.html

סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. הרוקיס הקנדיים מאי שלד טיול תגובה ל - 4 26/04/2008 22:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
מוני שלום
קבלנו את הצעתך העקרונית ויש לנו שתי שאלות :
1. האם עדיף לוותר על ויקטוריה כדי להקדיש יותר זמן לקטע של ג'אספר עד באנף.
2. כרגע - ע"פ המלצתך - אנו נגיע בערב יום ראשון = 25/5 לג'אספר , נקדיש את יום שני ושלישי לטיולים באיזור ג'אספר , ואז ביום רביעי = 29/5 אנחנו מתחילים בנסיעה לכיוון באנף כאשר יש לנו לטיול רביעי - חמישי - שישי לכל הקטע שאחרי ג'אספר עד באנף . ( בשבת נצטרך לצאת בבוקר כבר לקלגרי כדי לטוס אחה"צ לטורונטו). תכניתי כרגע לישון לילה בפילד ( = ביום רביעי29/5 ) וביום חמישי להגיע לבאנף ולישון שם חמישי + שישי= 30+31/5)

בתודה מראש על כל עזרתך
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. הרוקיס הקנדיים מאי שלד טיול תגובה ל - 11 26/04/2008 23:52 לתגובה קודמת
תשובות:-
1)הימים המוקדשים לרוקיס ובמקרה שלכם בחודש מאי הם מספיקים בהחלט
והדיעה שלי אומרת לא לוותר על ויקטוריה!!!!

2)יש לך טעות בתאריכים :- הגעה ב-25/5 יום ראשון בערב לג'אספר -בסדר, ורשמת 29/5 יום רביעי והנכון הוא שיום רביעי זה ה-28/5 וביום הזה אכן תסעו בכיוון באנף אבל לא צריך לעשות את כל הקטע שאחרי ג'אספר, כי אמרנו ששני אתרים על הדרך הזאת בכיוון באנף,כמו מפלי אטבסקה ומפלי סנוופטה תעשו בעת שתהיו שוהים בג'אספר.

בסדר גמור שתישנו בפילד ביום רביעי ה-28/5 ,וביום חמישי ושישי ה- 29 ו-30/5 אפשר בהחלט שתשנו בבאנף ,וה-31/5 שזה יום שבת תצאו לקלגארי 1:45 שעות על מנת לטוס אחה"צ לטורונטו.
מוני

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:עזרה בבנית מסלול טיול - זוג צעיר
להודעה הבאה:לוויתנים באזור בוסטון

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף