|
|
|
| 4. באיזו חברת תעופה? תגובה ל - 3 |
16/04/2008 13:15   |
|
|
מחירי כרטיסי טיסה תלויים בהמון גורמים כמו משך השהיה ומועד היציאה ומשתנים דינאמית. 1600 דולר נשמע מחיר סביר מאד לטיסה לסאן פרנסיסקו באוגוסט - לא "מציאה גדולה" אבל גם לא "שחיטה במחיר".
|
|
|
|
|
|
| 7. ספטמבר זה לא אוגוסט תגובה ל - 5 |
17/04/2008 10:13   |
|
|
יש קצת הבדל בביקוש בין אוגוסט לספטמבר...
|
|
|
|
|
| 9. נכון חלקית תגובה ל - 8 |
17/04/2008 12:18   |
|
|
לא שאני מרגיש צורך להגן על סוכני נסיעות, אבל להכליל ככה זה לא יפה. יש כאלה יותר אנושיים ויש כאלה שפחות. לא כולם יהיו לא סבלניים כמו שתארת.
לגבי "הטיסה הפנימית" - המסלול שלכם הוא מקרה קלאסי של Stopover אשר בו מקבלים את "הטיסה הפנימית" בחינם. המסלול שלכם הוא הלוך - תל אביב-(אירופה)-לוס אנג'לס וחזור לוס אנג'לס-ניו יורק-(אירופה)-תל אביב. בכרטיס "רגיל" מותר stopover אחד ו open jaw אחד. stopover אומר שמותר לכם לעצור בדרך פעם אחת ליותר מ 24 שעות. במקרה הזה אתם עוצרים בניו יורק. באותה מידה יכלת לעזור גם באירופה. Open Jaw אומר שמותר לכם להגיע ליעד סופי אחד ולהמריא חזרה מיעד אחר. זה אומר שיכלתם לעשות מסלול של סאן דייגו-ניו יורק-(אירופה)-תל אביב באותו המחיר - גם עם עצירה בניו יורק.
אם למשל "הטיסה הפנימית" הייתה לבוסטון (והטיסה לארץ מניו יורק) אזי לא הייתם יכולים להכניס את הטיסה הזאת במסגרת הכרטיס מהארץ.
ולגבי המחיר - מחירי טיסות הם עניין של ביקוש והיצע. יש הבדל עצום בין אמצע אוגוסט לאמצע ספטמבר - במיוחד השנה כשראש השנה יהיה רק ב 30 בספטמבר. זה מסביר את ההפרש במחיר. אם תמצאו מחיר של 1000 דולר ללוס אנג'לס בתאריך כלשהו לפני ה 25 באוגוסט אני אשמח לשמוע על זה.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15. נכון חלקית תגובה ל - 14 |
17/04/2008 19:41   |
|
|
הביטוי האנגלי למטוסים של אמריקן הוא - Nothing to write home about. ממוצע מאד - לא משהו מיוחד לטוב ולרע. ב 777 סידור המושבים הוא 2-5-2 לעומת 3-3-3 ברוב החברות. ב 767 אין מסכים אישיים. ב 777 יש.
|
|
|
|
|
| 17. נכון חלקית תגובה ל - 16 |
17/04/2008 19:52   |
|
|
שוב - רגילים. ב MD80 עדיף לשבת כמה שיותר קדימה כי המנועים מאחור. אין במטוסים האלה מסכים מסוג כלשהו. סידור המושבים שם הוא 2-3.
ב 757 יש מסכים במעברים. סידור המושבים בו הוא 3-3.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 23. נכון חלקית תגובה ל - 22 |
24/04/2008 15:07   |
| |
hammer30 |
32 הודעות עד כה |
|
|
חיפשתי כרטיס טיסה שיוצא ב 19.09 לניו יורק בהלוך ו בחזור מלוס אנג'לס ב20.10 . נכון לעכשיו הכרטיס הכי זול הוא של אליטליה עם 2 קונקשינים בחזור...לוס אנג'לס-אטלנטה-רומה-ת"א ומחירו בהזמנה ישירה באתר שלהם באינטרנט הוא 649 יורו (1030 דולר). האם כדאי להסתכן לטוס איתם? לפי הסקרים הם יכולים להפסיק לטוס כל רגע 
אופציה נוספת קצת יותר יקרה עם חברה שוויצרית, אך במחיר 1280 דולר?
טיסה נוחיה מאוד עם קונקשינים של שעה וחצי בציריך? מישהו טס איתם ונשאיר מרוצה ?
|
|
|
|
| 24. טוס עם סוויס תגובה ל - 23 |
24/04/2008 15:50   |
|
|
יופי של חברה.
ההבדל בכסף שווה את הכאב ראש והדאגות שיהיו לך עם אליטליה מכאן ועד ספטמבר.
|
|
|
|
| 25. טוס עם סוויס תגובה ל - 24 |
24/04/2008 16:31   |
| |
שושי |
2735 הודעות עד כה |
|
|
|
אם כבר חזר השירשור הזה,זה הזמן לחזור על טיפ מצויין שקיבלתי בזמנו מגלית הוותיקה:כרטיסים אפשר לקנות שנה +יום מראש,אז יש מחירים טובים,ואם ממש רוצים לשמור על מחיר,אז לכרטס,יש ריזיקו של 100$ על ביטול ובכל זאת כדאי
קניתי 9 חודשים מראש הלוך-חזור ללוס אנג'לס בעל אל-אמריקן איירלינס ה930$,גם אם שילמתי לפי 4 ש"ח לדולר עדיין עשיתי עסקה טובה מאוד
לא יודעת בקשר לעל אל טיסות ישירות,שם אפשר להזמין בלי לכרטס,עם אמריקן כן צריך,אבל כדאי ביותר,נכון להיום זה חצי מחיר
|
|
|
|
|
|
|
|
| 30. איזו חברה עדיפה ? תגובה ל - 29 |
10/05/2008 19:33   |
| |
irits2503 |
180 הודעות עד כה |
|
|
ההחלטה הראשונה התקבלה ללא כל ידיעה מוקדמת או מחקר כלשהו ... אלא על בסיס מחיר בלבד. מאוד ספונטאני.
אם יש המלצות כדי להטין את הסיכוי ליפול בסטטיסטיקה ... זה יהיה אחלה
|
|
|
|
| 31. איזו חברה עדיפה ? תגובה ל - 28 |
10/05/2008 19:40   |
| |
דודו מרמת גן |
3955 הודעות עד כה |
|
|
אני חושב שאת מוציאה על העניין הזה יותר מדי אנרגיות. בעיני זה ממש מיותר.
צריך להתייחס לטיסה כאל אמצעי ולא כאל מטרה.
אמצעי תחבורה הכרחי להגיע מהארץ למחוז חפצנו.
כל חברות התעופה ללא יוצא מן הכלל, כולל "הנחשבות" יותר והנחשבות פחות, הן אותה הגברת בשינוי אדרת. האחת נבלה והשניה טריפה.
כל החברות ללא יוצא מן הכלל נמצאות בתוך אותה סירה של משבר כלכלי, עקב עליות מחירי הדלק בעיקר, ובעקבותיו עליות מחירים של הוצאות נלוות נוספות. כל החברות מנסות לצמצם הוצאות ועקב כך נפגעת רמת השירות שלהן בראש וראשונה.
שירות הוא גם השירות אותו מקבל באופן ישיר הנוסע מהדיילים והדיילות, כמו תשלום עבור אוזניות למי שרוצה לשמוע סרט שמקרינים במטוס, או צמצום במנות הארוחות במשך הטיסות ויש חברות שגם אינן מגישות ארוחות או חטיפים במשך הטיסה (תלוי מה היעד).
במסגרת אותו שרות נפגע בין השאר גם נושא הדיוק בהמראות והנחיתות וגם נושא הגעת המזוודות, מכיוון שמעדיפים לעבוד עם אנשים לא מקצועיים (כוח עבודה זול יותר), שלא תמיד מכירים את העבודה שלהם וגורמים לבלאגן עם העמסת המזוודות ועוד.
בשורה התחתונה - ככל שהנוסע לא יפתח צפיות ויהיה מוכן למינימום, הרי שהוא יכול להתאכזב רק לטובה.
כפי שנאמר כאן לא פעם - גם לחברה הטובה ביותר יש תקלות ואז הסטטיסטיקות למיניהן לא עוזרות לאותו נוסע שאיחר לקונקשן שלו או המזוודות לא הגיעו איתו.
השיקולים שצריכים להנחות הם לוח זמנים שיתאים לנוסע בשילוב של מחיר שיתאים לכיס.
כל השאר לא בשליטתנו.
יש דברים שאי-אפשר לגלות, אבל גם את זה לא תדע לעולם אם לא תנסה שוב ושוב, עד שתבין שלעולם לא תבין.
- (מרק טווין)
|
|
|
|
| 32. איזו חברה עדיפה ? תגובה ל - 31 |
10/05/2008 20:50   |
| |
irits2503 |
180 הודעות עד כה |
|
|
הי דודו,
נתחיל מזה שאתה צודק אני אכן משקיעה אנרגיה בתכנון, גם בבחירת חברת התעופה אבל זה חלק מהכיף שבלתכנן טיול, לפחות מבחינתי.
והנה קוריוז: לפני כמה שנים נאלצתי לבלות לבד לילה שלם בעמאן בגלל טיסת קונקשן שאחרה ואנשים אחרים על הטיסה לא קיבלו את המזוודות ....
לא נעים אם הייתי מתייעצת לפני לגבי חברת התעופה, ייתכן וזה היה נמנע ...
לכן, הגישה שלי היום היא אם אפשר לצמצם את הסיכוי שדבר כזה יקרה שוב ע"י ברורים מוקדמים, אני אנסה 
תודה בכל אופן,
עירית.
|
|
|
|
|
|
| 35. איזו חברה עדיפה ? תגובה ל - 32 |
10/05/2008 22:51   |
| |
agatha1 |
1149 הודעות עד כה |
|
|
אני אסיים ולא אתחיל בזה, שאף פעם לא ניתן לחזות תקלות. אבל אם כבר הן קורות, לפחות לשלם מחיר נמוך . זה מנחם במקצת.
שילמת באיבריה מחיר נמוך, אולי שווה לך להישאר למרות הסטטיסטיקות.אבל זה לשיקולך.אף אחד לא יוכל להחליט בשבילך.
ודעה אישית לגבי נושא המזל בטיסות לגבי כל חברות התעופה באשר הן:
מלבד תקלות בטיחות חלילה, ועכובים מסיבות שונות שאינן תלויות בנו), אני לא חושבת שנושא המזודות צריך להיכלל בקטגוריה זאת. העברת המזודות נעשית ע"י עובדים בשדה התעופה. אנחנו מפקידים בידם את התכולה.
מישהו צריך לקחת אחריות ולדאוג לכך שההתחיבות בין שני הצדדים תתקיים. לא יתכן שעכוב המזודות יהיה נורמה ותרחיש שאנו צריכים לחשוש מפניו, כאשר אנו הנוסעים ממלאים את כל תנאי העסקה יפה יפה: משלמים, מגבילים את משקל התכולה, עולים עם מזודות בגודל מסוים,משלמים על משקל עודף, ובהגעה ליעד לא נקבל אותם.
זה לא נושא לפורום כמובן, זה ברמה עקרונית.
השבוע קראתי במדור צרכנות בynet, שהוטל על איבריה קנס בגין אבוד מזודה.אם יטילו קנסות בגין עכובי מזודות , אולי גם יחול שיפור בנושא.
בינתיים, המציאות כאמור שונה במקצת, ונראה לי שהיא תשאר כזאת עוד הרבה זמן.
שתהיה לך טיסה נעימה, עם מי שלא תטוסי.
[עודכן ב:10 מאי 2008 22:54:]
"הטוב אשר ישיג את הכלל הוא השכר למעשי הפרט".
|
|
|
|
| 36. איזו חברה עדיפה ? תגובה ל - 35 |
10/05/2008 23:14  |
| |
agatha1 |
1149 הודעות עד כה |
|
|
"הטוב אשר ישיג את הכלל הוא השכר למעשי הפרט".
|
|
|
|