|
|
| 3. מספר תיקונים, וחילוקי דעות תגובה ל - 2 |
16/04/2008 21:38   |
| |
אורי |
177 הודעות עד כה |
|
|
|
מספר תיקונים, וחילוקי דעות:
כמובן לא לפספס את אגם אטיטלאן, סמוק שמפיי והאזור (לנקין), אנטיגואה והאזור, קצלטננגו והאזור, השוק בצ'יצ'יקסטננגו.
אזור ריו דולסה וליוינגסטון - אם יש זמן.
אבל, וזה אבל גדול, לא לוותר על טיקל. בעד שום הון שבעולם.
זהו אחד האתרים המדהימים ביותר, ללא ספק אחת האטרקציות של גואטמלה והמרכז כולו. אתר עתיקות מרהיב, וגם אחרי שראיתי הרבה (וראיתי הרבה), הוא עדיין הרשים אותי מאוד. גם בהשוואה לעתיקות המרשימות של דרום אמריקה. ולא רק אותי, המספרים מדברים בעד עצמם, וטיקל הוא מהאתרים המתויירים ביותר באזור, ובצדק.
ואם כבר מגיעים לאזור, ממליץ דווקא לא לישון בפלורס כמו כולם, אלא להמשיך עוד מעט לכיוון טיקל ולישום באל רמאטה.
אכן יש טיסות מגואטמלה לקובה, לפחות זה מה שמציעים בסוכנויות, ובזמני הציעו זאת ב ~200$
לגבי העלויות דווקא אסכים, ~700$, אפשר פחות, אפשר יותר, הכל תלוי בכם.
לגבי ציוד, אין ממש צורך. חבל להסחב עם שק"ש או כל ציוד אחר. פשוט אין ממש שמוש בזה. ואני אומר זאת בתור אחד שכן סחב אוהל שק"ש וכלי בישול, לאחר שהגעתי איתם מהדרום. כמובן שאני אומר נסחב, כי לעומת הדרום, במרכז לא הוצאתי אף אחד מהנ"ל אף לא פעם אחת מהתיק.
אם יש עוד שאלות, אשמח לעזור
|
|
|
|
| 4. תגובה אובייקטיבית לגבי טיקל תגובה ל - 3 |
16/04/2008 22:40   |
|
העובדות שאורי הציג לגבי טיקל אכן נכונות (לגבי התיירות ומס' המבקרים) , אבל ההנאה מהמקום היא מאוד אובייקטיבית. אני והרבה אנשים שטיילתי איתם והיינו בטיקל הגענו למסקנה שמי שמגיע עם ציפיוות גבוהות מדי למקום יתאכזב, האתר מרשים ,אבל מי שלא מתעניין בסוג כזה של אטרקציות לאו דווקא יהנה מהמקום בצורה כ"כ עוצמתית כמו שאורי תאר.(אורי, אל תקח את זה אישית)...
אני אומר שמכיוון שזה אתר העתיקות היחיד של המאיה שתראי אז לא כדאי לפספס , לא תרגישי שזה עוד אתר מתוך רבים כי לא תראי אחרים , ואם את כבר באיזור אז ההזדמנות לא תחזור שנית.
it's five o'clock somewhere
|
|
|
|
|