כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. עזרה בתכנון טיול 16/04/2008 20:31 לתגובה הבאה
  taliru85 לא מחובר taliru85  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
אני וחבר שלי מתכננים לנסוע לאוסטרליה בסוף ספטמבר, לחודש וחצי. אנחנו נוחתים בפרת כי יש שם משפחה, אבל רוצים גם להיות בסידני. מבחינת טיול, יש לנו כשלושה שבועות לטייל ואנחנו מתלבטים בין החוף המזרחי לחוף המערבי.חשבנו על אוטובוס של הופ און הופ אוף. בכל מקרה נסיים בסידני ונגיע לשם בטיסה. אנחנו מחפשים טיול לא למטיבי לכת ממש.... ואנחנו אוהבים נופים (אבל לא מדבריים)ורוצים לראות כמה שיותר מאוסטרליה. פחות בקטע של מסיבות... נשמח לעזרה בהתלבטות!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. עזרה בתכנון טיול תגובה ל - 1 17/04/2008 11:28 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  קיווי עסיסי לא מחובר קיווי עסיסי  משתמש בינוני 144 הודעות עד כה
אני לא הייתי בחוף המערבי לכן אני אגיד כמה מילים רק על המזרחי.
בחוף המזרחי יש שתי "אטרקציות" גדולות מאוד וטובות, פרייז'ר איילנד ו-וויטסאנדייס איילנדס. בפרייז'ר בד"כ זורקים אותך עם רכב שטח ועוד כ-10 אנשים עם ציוד באי חול מגניב, ובשלושה ימים הקרובים את מטיילת עם החבר'ה האלה באי. האי עצמו ממש מגניב, מאוד מיוחד ומאוד יפה, אבל החוויה החברתית אפילו עוד יותר מיוחדת. מומלץ מאוד.
הוויטסאנדייס זו קבוצת איים יפים, עם חול מיוחד מאוד (כמעט לבן) שאליהם מגיעים בשיט שלוקחים עם אחת החברות. אנחנו לקחנו שיט קצת יותר יקר, אבל פינקו אותנו בספינה עד הסוף וזה עשה לנו את הטיול. אוכל מצוין, נופים יפים, צלילות מדהימות (לא כולם עושים שם צלילות, רק ספינות מסוימות, ככה שאם אתם בעניין, שווה לבדוק). חוויה מעולה.
מעבר לזה, שאר החוף המזרחי הוא בעיקר חופים ומסיבות. יש עוד כמה דברים נחמדים כמו מגנטיק איילנד, או קייפ טריבוליישן שחלק בוחרים לעשות וחלק לא, אבל השני דברים המרכזיים שלא שווה לפספס הם פרייז'ר ו-וויטסאנדייס.
בהצלחה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מצטערת אני נאלצת לחלוק עליך תגובה ל - 2 17/04/2008 12:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1711 הודעות עד כה
לא על כל הדברים שכתבת, רק על חלק. גם אני נהניתי מאוד בוויטסאנדייז, לגבי זה אני מסכימה עם כל מילה שלך. כשבוחרים סירה חשוב לדעת מראש אם מדובר ב"סירת מסיבות" או לא. גם אני חושבת שכדאי להוסיף עוד קצת כסף ולשדרג את הסירה לסירה קצת יותר טובה כי זה באמת שווה את זה.

לגבי פרייז'ר - יש אפשרות לטייל בג'יפ בנהיגה עצמית אבל יש גם אפשרויות אחרות. אפשר לשכור ג'יפ ולטייל שם לבד, למשל. אפשר לקחת טיול מאורגן. אתה מתייחס לחוויה הקבוצתית כמשהו חיובי - לי הקבוצה הרסה את החוויה של הטיול שם. זה עניין של מזל ואתה לא יודע על מי אתה נופל, אלא אם כן באים מראש קבוצה של 10 אנשים ומבקשים להיות קבוצה אחת. בקבוצה שלי היתה מישהי שהודיעה שהיא באה בשביל להנות, ולכן היא לא מתכוונת לעזור לקבוצה בכלל. חוץ מזה, בגלל שמדובר בנהיגה עצמית, הקבוצה מחליטה לאן נוסעים. רוב הקבוצה שלי רצתה להשאר ליד האגמים כל היום. האגמים יפים מאוד, זה נכון, אבל מתוך 3 ימים להיות יומיים רק בלייק מקנזי? אין באי עוד דברים לעשות? בגלל שהקבוצה מחליטה, אתה פשוט נאלץ לעשות את הדברים האלה בין אם אתה רוצה ובין אם לא. שלא תבינו לא נכון, היו אנשים כיפים בקבוצה אבל היו גם כאלה שממש לא, בגללם אני לא נהניתי שם כמעט בכלל. בוא נגיד שהתחושה להיות על האי היא קצת כמו בהשרדות, רק שאין לך אפשרות להעיף את המעצבנים.

גם לגבי הקביעה ש"יתר החוף המזרחי הוא בעיקר מסיבות" - כל אחד ומה שהוא עושה מהטיול שלו. יש הרבה מקומות יפים ומעניינים: יש מי שבוחר לשתות הרבה וללכת למסיבות ויש מי שבוחר לטייל ולראות את המקומות (או כל שילוב שהוא בין השניים האלה). יש מקומות יחסית קרובים שגם מי שמטייל בתחבורה ציבורית יכול להגיע אליהם ולטייל, ועל אחת כמה וכמה מי שמטייל עם אוטו. הטיול שלך הוא מה שאתה עושה ממנו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. ומה לגבי החוף המערבי? תגובה ל - 3 17/04/2008 12:30 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  taliru85 לא מחובר taliru85  משתמש מתחיל 2 הודעות עד כה
שמעתי דברים נחמדים על החוף המזרחי...אבל מה לגבי החוף המערבי?
הבנתי שיש גם שם כמה מקומות ממשם מדהימים אבל הבנתי שמדובר בנסיעות ממש ארוכות בין מקום למקום עם נוף מדברי קבוע וזה קצת מרתיע אותנו.
מישהו יכול לחוות דעה על החוף המערבי שנוכל להשוות ולהחליט?
תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. המערב-לא רק מדבר תגובה ל - 4 17/04/2008 17:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
reuti22 reuti22 לא מחובר reuti22  משתמש פעיל 505 הודעות עד כה
החוף המערבי באמת מתאפיין בנסיעות ארוכות ממקום למקום אבל זה נהיה משמעותי יותר ככל שמצפינים יותר. אם יש לכם רק 3 שבועות ואתם רוצים לטייל בחוף המערבי ופחות מעניין אותכם המדבר אז אתם יכולים לרדת לאיזור אלבני ואספרנס.אנחנו ירדנו דרך הכביש הפנימי וחזרנו לפרת' דרך הכביש של קו החוף.זה איזור מאוד ירוק ומגוון.יש שם הרבה מאוד פארקים לאומיים מיוחדים כולל כאלה עם עצים ענקיים או כאלה עם נוף הררי יותר שלא נפוץ מדי באוסטרליה. איזור החוף של מרגרט ריבר מלא במערות קרסטיות מיוחדות וביקבים מעולים ויש שם הרבה נחלים ומים ובעיקר ירוק שם. גם איזור החופים מאוד מיוחד.
אתם יכולים גם במקום זה לעלות למעלה בחוף אבל שם באמת הנוף הוא יותר מדברי.אם אתם חושבים שבמילה מדבר אתם הולכים לראות את הנגב רק בגדול אז זה ממש לא ככה.אבל אם אתם ממש לא בקטע של נוף מדברים גם כשהוא משולב עם מים וים אז תוותרו על החלק הצפוני של החוף המערבי ותהיו בעיקר בחלק הדרומי.
רק דבר אחד מאוד חשוב במערב וזה רכב.אם אין לכם רכב יהיה לכם מאוד מאוד קשה לטייל שם.התחבורה הציבורית לא ממש מפותחת בטח שלא כמו בחוף המזרחי.אז או שיש רכב או שלוקחים טיולים מאורגנים.אחרת יהיה לכם קשה מאוד להגיע למקומות הבאמת יפים שם.
מקווה שעזרתי
Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. המערב-לא רק מדבר... תגובה ל - 5 17/04/2008 19:09 לתגובה קודמת
יעקב שפירא יעקב שפירא לא מחובר יעקב שפירא  משתמש בינוני 131 הודעות עד כה
רק רוצה להוסיף עוד רעיון לגבי המערב.
מה שרעות אומרת הוא מאוד נכון - מאוד קשה לטייל במערב אוסטרליה ללא רכב צמוד, בגלל התחבורה הציבורית. רעיון נוסף שאולי שווה לכם לחשוב עליו הוא העניין של טיולים מאורגנים.
יצא לי להכיר אנשים שונים שעשו קטעים שונים מהחוף המערבי, ובמצטבר יצא שכולם ביחד עשו את כולו בטיולים מאורגנים.
צדובר בד"כ בטיול של 6-9 ימים (תלוי בכם) שמתחיל, נניח, בפרת' ונגמר בברום או יוצא מברום ונגמר בדרווין. בדרך עוצרים בכל ה"אטרקציות" ויוצא ככה לראות את רוב מה שיש לראות. הטיולים בד"כ נורא מתישים, כי הם אינטנסיבם נורא, וגם די יקרים (יחסית לאוטובוס ו/או השכרת רכב) אבל מקבלים מדריך צמוד (שעושה את רוב אם לא כל הנהיגה) שיודע כל מה שצריך לדעת.
אני חושב שזו אופציה ששווה לברר לגביה כי יצא לכם לראות תוך שלושה שבועות את רוב החוף המערבי, ותסיימו בדרווין - ומשם י שטיסות לסידני.
אני מנחש שלא תספיקו את קאקדו וכנראה מאוד שגם על קאריג'יני תדלגו, אבל סה"כ, זו אמורה להיות חוויה...
אם אתם כן מחליטים לעשות שני טיולים מאורגנים שכאלה - עצה קטנה.
קחו כמה ימי חופש בין טיול לטיול.
ממה שהבנתי, צריך איזה יום - יומיים בין לבין.
חוצמזה, ברום זה מקום לא רע בכלל.

בניגוד לכל מה שאמרתי עד עכשיו, גם לטייל שלושה שבועות ברגוע בדרום מערב של מערב אוסטרליה זה רעיון נפלא. אספרנס, מרגרט ריבר וכל המקומות האלה - שווים ביותר. במקרה הזה הייתי ממליץ על השכרת רכב לכמה שבועות. לא אמור להיות עסק יקר מדי לשני אנשים בשביל תקופה כזו...

המייל שלי: jake_shapi@yhaoo.co.uk
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מישו יודע אם יש קהילה יהודית בבריסבן??
להודעה הבאה:אוסטרליה :)

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר