כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול לתאילנד- נושא כספי 17/04/2008 02:38 לתגובה הבאה
  Roni Namdar לא מחובר Roni Namdar  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
יש לי התלבטות לגבי כמה כסף לקחת לתאילנד....אני טס עם חברה שלי ל19 יום בבנגקוק,קנצ'נבורי,קוסמוי,קופנגן, קופיפי..אנחנו נישן רק בגסטהאוסים..1100 דולר יספיקו?
אשמח לעצות תודה רוני:)

[עודכן ב:17 אפריל 2008 02:38:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. icon6.gif  טיול לתאילנד- נושא כספי תגובה ל - 1 17/04/2008 09:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  avi מחובר avi  משתמש פעיל 14793 הודעות עד כה
Twisted Evil
בתקציב זה באמת טוב שאתה לוקח את הסנדביץ' מהבית
אם זה לשניכם מצבכם קשה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. אבי צודק תגובה ל - 1 17/04/2008 11:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
15265  משתמש לא מוכר

גם לא רשמת מתי אתה נוסע.. יש הבדל אמיתי בין עלות לעונת הטיול ..הסכום הנ"ל מספיק בקושי לאדם אחד.
הידעת שטיול לקנצנבורי עולה כ 100$ לאדם??
בקופיפי הכל יקר כולל לינה ממוצע הכי זולה שאני ראיתי (לא איכותית) ב- 700 בהט ללילה.
מעבר בין האיים גם עולה כסף (שלא לדבר על טיסות...)
בנוסף תאילנד מציעה אינספור פיתויים בין אם זה בגד זול לארוחה זולה וכו' וכו' אתה תבזבז מבלי שתרגיש.
כאשר יוצאים לטיול אז גם יש צורך להתפרק ולקנות ולהנות בין אם זה מעוד בירה ו/או אלכוהול ובין אם זה מאיזה נעל יפה שהחברה תהיה "פשוט חייבת" לקנות...
תשתדל להגדיל את התקציב כמה שיותר או להשאיר רזרבה במקרה שתצטרך שתוכל להוציא בכ. אשראי מה - ATM בתאילנד.
נ.ב- שער ה$ נמוך...
בכל מקרה אני בטוח שתבלו!!!!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. אני מקווה שאתה לא מתחתן איתה כי זה הסוף שלך חחחחחח תגובה ל - 1 17/04/2008 11:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אבי לוי אבי לוי לא מחובר אבי לוי  משתמש פעיל 1281 הודעות עד כה
ומציע לך ללמוד לדוג Laughing Laughing Laughing
Mekong Mekong
Mekong(גודל:8.96KB)Mekong (גודל:10.15KB)

הנשמה בארץ הגוף בתאילנד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. אבי צודק תגובה ל - 3 17/04/2008 12:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  Roni Namdar לא מחובר Roni Namdar  משתמש מתחיל 5 הודעות עד כה
קודם כל זה לא לשנינו זה לכל אחד 1100 דולר
דבר שני אנחנו טסים ב10.5 עד ה29.5
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אני מקווה שאתה לא מתחתן איתה כי זה הסוף שלך חחחחחח תגובה ל - 4 17/04/2008 13:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
איתן ש איתן ש לא מחובר איתן ש  משתמש פעיל 1864 הודעות עד כה
תראה. תקציב לזוג ברמת תייר ממוצע זה כ- 150 דולר לזוג, לא כולל טיסות.
19כפול 150 זה כ-2800 דולר.
קח איתך עוד 300 דולר לפחות לכל אדם.

יום שעובר - לא חוזר !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. icon6.gif   תקציב תגובה ל - 6 17/04/2008 15:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Twisted Evil
אני בניגוד לאיתן חושב ש150 דולר ליום לזוג בתאילנד זה המון כסף
אבל יתכן ואני משוחד כי עלויות שיש לותיק הן זולות יותר מעלויות של טרי
ואפרט
לינה לזוג - גסט האוס נקי ממוזג מים חמים טלוויזיה והרבה פעמים גם מקרר בין 500 ל800 באהט לזוג תלוי במיקום
אוכל לאדם 100 באהט לארוחה בדוכני רחוב (האוכל הכי טעים הכי נקי והכי זול) = 600 באהט לזוג ליום
שתיה - מים כ100 באהט ליום לזוג
נסיעות בעיר כ 50 באהט ליום בהנחה שיש ימים לא מעטים של טיולים עם הסעות וכו'
800+600+100+50=1550 באהט ליום שהם 48$
תוסיף לזה עלויות של טיולים
אל תקח מאורגנים מבנגקוק
סע לכל מקום וקח טיולים מאורגנים מהמקום
לדעתי עם על ההוצאות הנוספות תגיע אולי ל100$ ליום
בילויים??????????
אתה תהיה בסגר עם ירידת החמה Laughing Laughing Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. avi בקשר לאוכל... תגובה ל - 7 17/04/2008 17:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אכן,ארוחת בדוכנים זולה מאוד!
אבל... אבי, תפנים.. רוב התיירים הישראלים ( רוב אלה שאני הכרתי וראיתי) לא אוכלים בדוכנים!
האוכל התאילנדי "קשה" במובן הזה שהוא, מה לעשות, מגעיל את העין הישראלית, תוסיף לזה גם שומרי כשרות במידה זו או אחרת, ואז בכלל האוכל לא יהיה יומיומי אלה רק "טעימה" חד פעמית.אם בכלל.
אני לא מכיר אף ישראלי שאוכל את האוכל התאילנד על בסיס יומיומי..

יום שעובר - לא חוזר !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. icon6.gif  אז כשניפגש במפגש תגובה ל - 8 17/04/2008 17:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Twisted Evil
תוכל להכיר אחד שגם אוכל בבוקר מרק עוף עם אורז ופטריות כמו התאילנדים
האוכל התאילנדי קשה?????
לכתוב את זה לפני פסח.....
חג שמח והרבה מים עם המצות

סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. avi תסביר לו טוב מה הוא מפסיד על הבוקר. תגובה ל - 9 17/04/2008 18:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אבי לוי אבי לוי לא מחובר אבי לוי  משתמש פעיל 1281 הודעות עד כה
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
כערת מרק שווה הרבה יותר מארוחת גורמה Very Happy
PC130978 (Large).JPG PC181167 (Large).JPG
PC130978 (Large).JPG(גודל:13.54KB)PC181167 (Large).JPG(גודל:13.61KB)

הנשמה בארץ הגוף בתאילנד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. icon7.gif  דעתי תגובה ל - 10 17/04/2008 19:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נדב הרגיל מחובר נדב הרגיל  משתמש פעיל 2480 הודעות עד כה
חברה שלי ואני הסתדרנו בתאילנד עם 1500 דולר בערך, וזה היה ל - 5 שבועות.
ישנם אנשים מכובדים כאן בפורום שהרימו גבה על כיצד עשינו זאת (והם מנוסים ממני, ולכן הרימו גבה בצדק) Smile ,אבל בשורה התחתונה זה מה שהיה.
במקרים מסויימים "התפרענו", ובמקרים מסויימים שמנו רסן על היד והכיס. אגב, בפעם הקודמת שלי במזרח, כשהייתי רווק ונסעתי לבד, הסתדרתי עם פחות. אבל אין ספק שטיול וחופשים בתאילנד הם משאבה של כסף.
בשורה התחתונה - מסתדרים. אבל מה שאני עשיתי, מה שהתאים לי, אולי בכלל לא יהיה נכון לגביך.
אל תקח את סכום הכסף שאני לקחתי וכשתחזור תאשים אותי בכך שלא הספיק לך ושנשארת רעב Smile

נדב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. דעתי תגובה ל - 11 17/04/2008 19:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לירון המטייל25 לירון המטייל25 לא מחובר לירון המטייל25  משתמש מתחיל 24 הודעות עד כה
חברים תקשיבו ותקשיבו טוב!!!
לא ניתן להסתדר עם 1500 דולר לאדם לחודש בתאילנד וגם לא ל 3 שבועות
אני הייתי בפברואר וזה לא ניתן לבד הוצאתי 2500 ולא התפנקתי יותר מידי

ולהיות שם ולא לקנות דברים שאוהבים ורוצים זה באסה עדיף לא לטוס בכלל

ושלא יזיינו תשכל 1000 דולר אין מציאות כזאת סורי

לירון המטייל25 הייתי וראיתי....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. אני מת שתיישבו את הסוגיה הזו תגובה ל - 12 17/04/2008 19:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
heretric heretric לא מחובר heretric  משתמש פעיל 1063 הודעות עד כה
אני מתכוון לטייל בתאלנד בעוד חצי שנה. אהיה עם חברה שלי. הייתי כבר לפני 7 שנים והיסתדרתי אחלה עם 350$ לחודש. איך שהו אני ממש אבל ממש לא רואה את עצמי מוציא 1000 דולר לאדם עכשיו...
רצוי להוסיף שאני לא הולך לבקר באיים (מקסימום 4 ימים בקו-צ'אנג).

חבר שלי חזר מתאילנד עכשיו ואמר לי שהמחירים נשארו זהים. שגסט האוס נקי ללא מזגן עם מקלחת צמודה עולה 200-300 באט ללילה. שהפאד-תאי ברחוב באותו מחיר והנסיעות אפילו זולות יותר. אני תרמילאי וכך אני מטייל (כן, אפילו בטיול האחרון בפירנאים הצרפתים...). אני לא נהנה בכלל שאני ישן במלונות פלצניים ולא מרגיש את האוטנטיות (נישארה כזו בתאילנד?). איך אני יוצא כל כך הרבה כסף?????

לסיכום: הפורום הזה בכל הנוגע לתאילנד כבר לא מה שהיה פעם. התשובות כאן מכוונות לתיירים ואנשי טיולי הד-בריק והטאנה. התרמילאות לתאילנד היא זן נכחד. חבל שכך...

ערן

מי בתמונה זה אני??
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. איך לא שמנו לב...! תגובה ל - 13 17/04/2008 19:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן

יום שעובר - לא חוזר !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. icon6.gif  אני מת שתיישבו את הסוגיה הזו תגובה ל - 13 17/04/2008 20:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Twisted Evil
ערן יש גסט האוסים ב200-300 באהט ללילה ואפילו בפחות
מי שמנוסה יודע לחפש ולמצוא גם נקיון
ואכן מחיר האוכל לא השתנה רק ערך הדולר ירד
וכשמתרגמים באהטים לדולרים זה יותר דולרים
אבל שוכחים שתמורת פחות שקלים קונים יותר דולרים
ושוב תלוי מה רמת החיים שאתה חי ומה אתה מחפש בטיול,
אני אישית מעדיף גסט האוסים
אבל לא מוותר על מיזוג ולכן משלם 500-800 באהט
אם אתה לא זקוק למיזוג תשלם בין 200-500 בהתאם למיקום
ובנוגע לבילויים,אני מבלה ,קניות כבר הפסקתי כי בארץ יש כמעט הכל במחירים דומים
ואין לי מקום בארון לכל החולצות
ובשביל סקס אני לא מקבל תשלום ולא משלם ככה אמא אמרה לי פעעעעעעעעם
כנראה שבגלל זה אני מסתדר בתקציב יחסית לא גבוה בתאילנד
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. avi ואבי....תקשיבו ידידי ! תגובה ל - 10 17/04/2008 20:02 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתם תופשים אותי במילה ועכשיו עושים חגיגה..לא יפה!
בדוכני רחוב, היכן שמוכרים את כל סוגי העקרבים/נחשים/ארבה חלזונות לא ראיתי ישראלים אוכלים.נקודה.ראיתי אבל הם רק הסתכלו!רק מי שיש לו בטן של ברזל העיז ואכל משם.
הניקיון בחלק ניכר מדוכני הרחוב הוא על הפנים מכיוון שאין מים זורמים!!!
יש גיגית שבה עושים כלים ואחר כך יש עוד גיגית שבה שוטפים את הכלים, אבל לא במים זורמים אלה במים שעשו בהם כלים מהבוקר עד הלילה!
הצלחות נראות מבהיקות מכיוון שמנגבים אותן במגבת.עבורי זה לא נקי. עבורכם כן? תהנו.
אכן אכלתי מהמרקים בדוכנים והם היו נהדרים.
אבל לי היה יותר מתאים לאכול במסעדות תאילנדיות טובות שהגישו אוכל נורמלי, קרי, עופות דגים ובשר - אבל התיבול הבישול והאפייה היו בסגנון תאילנדי וזה היה האוכל הכי טעים שאכלתי מימיי.
יש הבדל בין לחיות על אוכל מדוכנים לבין לחיות על אוכל תאילנדי במסעדות.
חד גדיא וחג שמח!

יום שעובר - לא חוזר !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. icon6.gif  avi ואבי....תקשיבו ידידי ! תגובה ל - 16 17/04/2008 20:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Twisted Evil
תזכיר לי לספר לך על פטמהלקטריק
מדיח הכלים החדיש במלון 5 כוכבים בקהיר
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. avi איתן, תקשיבו ידידי היקרים! תגובה ל - 17 17/04/2008 21:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ארז1 לא מחובר ארז1  משתמש פעיל 813 הודעות עד כה
הנושא הזה לעולם לא יגמר.
אפשר גם לחיות על 500 דולר.
ניתן לישון עם עוד 3 בגסט האוס,לאכול רק מדוכנים ולהגיע לפוקט בטרמפים.
המטייל הממוצע שרגיל לקלאבים בטורקיה (מודה ומתוודה), או זה שהפרוטה מצויה בכיסו (אמנם לא בשפע אך עדיין מודה) ואותו אחד שאומר לעצמו ולרעיתו שתחיה "אם אנחנו עובדים כל כך קשה עבור פת לחמנו למה לישון בגסטהאוס?" (מודה גם מודה באשמה) מגיע לאותם סכומים שאני ואיתן מדברים עליהם.
אך אותו אחד שנזכר לעיל ועדיין חולם על הטיול לחודש ב-1000 דולר שהבן של השכנה סיפר לו עליו, יגיע למצב שאני הייתי בו בפעם הראשונה, לאחר 10 ימים נגמר לי המזומן והכרטיס התחיל לצאת ולהכנס מהכספחורים.
טסתי בהתחלת החודש לפראג, 4 ימים זה הכל, אמרו לי "מה קרה לך,זה מזרח אירופה, 200 דולר יותר מדי". טוב שלקחתי 350.
הכל תלוי בגישה וביכולת. גם אני אכלתי מהדוכנים של 25 באט לפאד תאי עם אגרול ואכלתי במסעדות ארוחות של 1500 באט לשנינו.גם זה טעים וגם זה טעים.
בטיול הראשון שלי בתאילנד, עשיתי כאחד העם את הטיול של הרד בריק, היתה איתנו קבוצה של 4 חברים וביום האחרון לטיול התחילו ויכוחים איך הם חוזרים לבנגקוק. הסיבה היתה תכנון לא נכון של הכסף.2 לא היו מוכנים לעוד נסיעה של 12 שעות ושניים טענו שטיסה זה יקר מדי.
זה נכון שניתן לחיות ב-1000 דולר אך עדיף לחזור עם כסף מאשר להתקע באמצע בלי כלום.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. ארז, בחיי שהתעצבנתי היום..! תגובה ל - 18 17/04/2008 21:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן

יום שעובר - לא חוזר !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. avi איתן, תקשיבו ידידי היקרים! תגובה ל - 18 17/04/2008 21:43 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יוסי.ר לא מחובר יוסי.ר  משתמש פעיל 1752 הודעות עד כה
1000 דולר לחודש בקושי יספיקו לאישתי ולי ואנחנו גרים בדירה שלנו ללא נסיעות וללא בתי מלון רק מזון שאותו אנחנו אוכלים בחוץ במסעדות תאילנדיות עם דגש על תאילנדיות , כלומר, מסעדות פשוטות או במה שניקרא FOOD COURT בקניונים ( בתי האוכל עם הכרטיס המגנטי).
מטייל תרמילאי בתאילנד צריך לקחת ממוצע של 3000 באט ליום
אבי, יש לי קצת ניסיון בתאילנד ואני אומר לך שמלון או חדר ב 200 באט היה אולי פעם , אני כמעט בטוח שחדר כזה לא ראוי לאנשים בגילנו.
סיפור קטן : באחת הנסיעות מצ'אנג מאי דרומה עשינו עצירה לשינה בעיר גדולה על הדרך ,NAKON SAWAN , לקחנו חדר במלון המפואר ביותר בעיר, 850 באט. אחרי שראינו את מצבו והניקיון שבו ירדנו למטה, נכנסנו למכונית והמשכנו הביתה , הלכו 850 באט.
חדר יחסית טוב יגיע ל1000 באט ללילה.

חג שמח

סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. icon7.gif  הכל מכוונות טובות של החברים.שיהיה המשך ערב רגוע. תגובה ל - 19 17/04/2008 21:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ארז1 לא מחובר ארז1  משתמש פעיל 813 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. אנקדוטה מעניינת שקשורה לדיון על עלויות תגובה ל - 17 18/04/2008 00:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מרטין מבנגקוק לא מחובר מרטין מבנגקוק  משתמש פעיל 5292 הודעות עד כה
שלום לכולם,

אמש הגיעה לתאילנד מפיקה בערוץ מסחרי בישראל לבדיקת מקומות לצילום פרק בסדרת טלוויזיה ישראלית.

מה שהיא רצתה זה חדר בגסט האוס בסיגנון של פעם, עם מאוורר תקרה, בלי מזגן, ושירותים/מקלחת בחדר בלי מים חמים.

הסתובבנו שלוש שעות באזור הקאו סן והתברר שרוב הגסט האוסים פשוט משפצים, מייפים את החדרים ומכניסים מזגן במקום מאוורר כדי לקבל מחיר גבוה יותר עבור החדר וגם כדי להיענות לדרישות הלינה של המטיילים של היום שמגיעים לתאילנד.

בסופו של דבר מצאנו את מבוקשנו באזור SAM SEN שנמצא כ-10 דקות הליכה מהקאו סן ומזכיר את הקאו סן של פעם.

צריך להבין מה עבר על תאילנד בשנים האחרונות.

שר התיירות של תאילנד הכריז כי המטרה היא איכות ולא כמות. מ-7 מיליון תיירים בשנת 1997, הגיעה תאילנד ליותר מ-14 מיליון תיירים בשנת 2007 (להשוואה, ישראל נהנית מ-2.5 מיליון תיירים בשנה, והשיא של ישראל, ב-1995, עמד על 5 מיליון תיירים) ולכן תאילנד מרגישה שהיא אינה צריכה יותר את התרמילאים שישנים בגסט האוסים של ה-200-300 באט ללילה ומעדיפה את התייר שמוציא יותר כסף במהלך הטיול שלו בממלכה.

אז תאילנד הפכה להיות יעד תיירותי לתיירים והיא אינה מנסה לפתות יותר את התרמילאים בעלויות נמוכות והיא אכן השתנתה מאוד מאז הגעתי לכאן לראשונה ב-1989, כשישנתי בגסט האוס טוב של 40 באט ללילה... ומי שחושב ש-'תאילנד של פעם' איננה יותר פשוט צודק ומי שרוצה טיול תרמילאים אמיתי של פעם שייסע ללאוס, בורמה או קמבודיה.

לאותו מטייל שכתב שלפני 7 שנים הוא הוציא 350 דולר וקשה לו לראות איך הוא מגיע לסכום גבוה יותר, הנה חישוב קטן שמבוסס על המספרים שהוא עצמו כתב.

300 באט ללילה כפול 30 יום = 9,000 באט.

ארוחה במסעדת רחוב תאילנדית: 40 באט כפול שלוש ארוחות ביום כפול 30 יום + 2 בקבוקי מים ליום בעלות של 20 באט = 4,200 באט

כבר הגענו ל-13,200 באט שהם כ-425 דולר, וזה רק ללינה ואוכל, לפני כרטיסי אוטובוס, שייק פירות, קניית גלידה, מסאג', בקבוק בירה בפאב, שיחת טלפון לארץ, השכרת אופנוע או השתתפות בטיול כזה או אחר.

מספיק שמגדילים את התקציב ב-100 באט ליום (כ-3.2 דולר) וכבר מדובר בתוספת של עוד 100 דולר לאותו תקציב תרמילאים בסיסי של 425 דולר ולכן הסיכוי לטיול של 350 דולר בחודש הלך לבלי שוב.

כמי שגר כאן ורואה מקרוב מה המטיילים עושים, איך הם מטיילים, מה רמת הלינה שהם רואים כמינימלית ואיפה הם אוכלים, אני בהחלט מצטרף לדיעה שתאילנד מזמן היא לא יעד של 1,000 דולר בחודש.

לדעתי, אין דבר כזה 'הטיול הנכון אלא 'הטיול המתאים'.

יש כאלו שמבחינתם להיות תרמילאי זה ה-'סיירת' של טיולי דרום-מזרח אסיה וכל התפנקות תיירותית היא בבחינת פשע בלתי נסלח ויש כאלו שרואים בתאילנד יעד תיירותי לחופשה בעלויות נמוכות בהרבה מטיול ברמה זהה ביעד אחר בעולם ולכן תאילנד הפכה להיות כזאת פופולרית לא רק בקרב המטיילים הישראלים אלא גם בקרב מטיילים רבים מכל העולם.

טיול מהנה,

מרטין - סוכן נסיעות בבנגקוק

סוכן נסיעות בבנגקוק: מלונות, טיולים, מדריכים martin4travel@gmail.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. icon7.gif  רעיון להוזלת מחירים בתאילנד. תגובה ל - 22 18/04/2008 02:24 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נדב הרגיל מחובר נדב הרגיל  משתמש פעיל 2480 הודעות עד כה
חברים, אני מסכים עם מה שנרשם כאן.
תאילנד כבר לא אותו מקום זול לתרמילאים שהיה פעם. ואני לא יודע מה היה בימים עברו, אני יודע מה היה שם לפני 4 וחצי שנים כשהייתי שם בפעם הראשונה. ואם אני מרגיש בהבדל לאחר 4-5 שנים, אז מה יגידו אלו שהיו שם לפני 20 שנה..
אני גם ניסיתי למצוא גסטהאוסים זולים ברמה של 200-400 בהאט ללילה, ובבנגקוק למשל, היחידים שנמצאו היו ברמה כ"כ ירודה שפשוט יצא לי החשק מלישון בהם. לא היה איכפת לי לישון ברמה כזו באנאפורנה, בצפון לאוס, בטרק בצפון ויאטנם, אבל בעיר אין תרמילאות, וכך אני רואה את הדברים.
דוכני רחוב - אני אוהב אותם מאוד ואוכל בהם.
מסעדות פשוטות - אוהב אותן מאוד ואוכל בהן גם.
פינוקים - תלוי מתי, אבל אני בהחלט עושה.
הטיול האחרון שלי לתאילנד היה ברמה שהיא מעל רמתו הממוצעת של תרמילאי, ובזבזתי 1500 דולר ללא כרטיסי טיסה כמובן.
את המשפט שמרטין רשם כאן אמרתי לחברה שלי - אם את רוצה לטייל ממש בזול, אנחנו יכולים לסוע לטייל חודש בלאוס.
אולי תאילנד, או חלקים מסויימים ממנה, כבר באמת לא ערוכים לרמתו של התרמילאי. ולכן אני מציע את הדבר הבא -
האיזור המפנק שמושך אליו את מירב תיירי החופש העולמיים הוא איזור הדרום. החופים, הריזורטים היקרים, המסעדות הנוצצות, מחירי הלילה הגבוהים. כמובן שזה ניתוח גס של סטטיסטיקה, אבל זה מה שיש בשעה זו של הלילה Smile
הרי הדרום הוא האיזור היקר יותר של תאילנד, ולדעתי הוא גם האיזור שבו המקומיים פחות נחמדים (יש ויש).
לעומת זאת, הצפון מאוכלס במקומיים נחמדים הרבה יותר (שוב, לדעתי), הוא איזור זול מהדרום היקר, לדעתי אפשרויות התרמילאי שם מגוונות יותר (טרקים בג'נגל, רפסטינג, ג'יפים, טיולים רגליים ארוכי ימים, איזורים בתוליים יחסית וצנועים).
ולכן, מי שחופי ים אינם קוסמים לו כ"כ, ואל תקפצו עלי מיד Smile , מדוע לו שלא יטייל וישקיע את מירב זמן טיולו בתאילנד בצפון ובמרכז, ורק מס' ימים בודדים, אם בכלל, ישקיע בדרום?
גם ירוויח אופי תרמילאי יותר וגם יוזיל עלויות.
הערה - לא עשיתי בדיקה ולא חישבתי בכמה זה יוזיל. אבל ככה במחשבה מהירה, זה נשמע לי זול יותר.
ומי שבאמת רוצה תרמילאות משולבת במחיר זול, יוטב לו לסוע ללאוס, לצפונה הרחוק ולדרומה הרחוק.
אבל מה, תאילנד זו תאילנד ואני אישית מוכן לשלם את המחיר Smile
לילה טוב!

נדב
סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. לנדב מרטין אבי Avi ואחרים- תודה תגובה ל - 23 19/04/2008 01:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
heretric heretric לא מחובר heretric  משתמש פעיל 1063 הודעות עד כה
קיבלתי בדיוק את התשובה שרציתי לשמוע.

אני באמת לא אוהב את האיים ומחפש את האוטנטיות שבצפון. אני מקווה להוציא כ 400 דולר בשבועיים בצפון- אם לא יש כספומט Smile

ושוב תודה
ערן

מי בתמונה זה אני??
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. דעתי תגובה ל - 12 24/04/2008 09:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  maya65 לא מחובר maya65  משתמש בינוני 110 הודעות עד כה
הייייייייי לירון

אני נוסעת ביולי וכל אחת לוקחת 2100 דולר לא כולל בזבוז על מתנות ובגדים אלה רק מלונות טיסות אוכל וטיולים אנחנו נוסעות ל28 יום האם מספיק ולא מפונות מאוד רק קצת, אפשר לקבל עוד קצת טיפים איפוא הייתם וכמה מאוד יעזור מאוד מבולבלים כבר
תודה מיה Embarassed
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. לנדב מרטין אבי Avi ואחרים- תודה תגובה ל - 24 24/04/2008 09:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
כשתחזור תספר לנו כמה עלה הכל.אני סקרן.

יום שעובר - לא חוזר !
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. הדילמה הקלאסית: עלות מול נוחות תגובה ל - 25 24/04/2008 10:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מרטין מבנגקוק לא מחובר מרטין מבנגקוק  משתמש פעיל 5292 הודעות עד כה
maya65 שלום,

2,100 דולר ל-28 יום של טיול בתאילנד הוא יופי של תקציב ותסתדרו איתו מצויין, כולל לינה במקומות טובים, טיסות וטיולים.

הסיבה להבדלים בעלויות הטיול בשירשור הזה היא רמת הנוחות בטיול.

יש מטייל שמספיק לו מיטה להניח עליה את הראש ולא איכפת לו אם לחדר אין חלון, השירותים והמקלחת הם לא בחדר אלא משותפים, ואם הם בחדר אז שיהיו בגודל של מטר על מטר והדוש נמצא מעל האסלה והוא עדיין יגיד שזה היה 'חדר מצויין' כי החדר ענה על ציפיות הנוחות שלו ויש כאלה שרוצים חדר גדול, שמחלון החדר יהיה נוף ואולי גם מרפסת, שיהיו מצעים נקיים ומגבות ריחניות, שהכריות יהיו נוחות, שיהיה אפשר לכבות את האורות כשכבר נמאים במיטה ושכל פונקציות החדר נשלטות על ידי שלט רחוק, שתהיה טלוויזיה בחדר, כספת ומקרר או מיני בר, שתהיה פינת טואלט עם מראה, שיהיה ארון בחדר לתליית הבגדים ומשטח מוגבה לשים עליו את המזוודה, שיהיה שירות חדרים, שיהיה מזגן שניתן לשלוט בטמפרטורה שלו, שהמקלחת תהיה גדולה ונקייה ושתהיה הפרדה בין האסלה למקלחת עצמה ושאזור הכיור יהיה משטח שיש שניתן להניח עליו את כל בקבוקי הבושם, שמפו, תרסיסים ושאר מוצרי חדר אמבטיה והכי חשוב, שהם יהיו האורחים היחידים בחדר, ללא החרקים או החיות המקומיות...

בין שני סוגי המטיילים האלה יש המון סוגי מטיילים שציפיות הנוחות שלכם מהחדר בו הם ישנים במהלך הטיול יכולות להיות שונות וחשוב להם רק חלק מהדברים שציינתי קודם.

יש מטייל שהשבעת הרעב בדוכן רחוב או במסעדת רחוב תאילנדית מספיקה לו ואם הוא צמא הוא ישתה מים, ויש מטיילים שרוצים לשבת במסעדה, שיהיה מיזוג אוויר, שהמסעדה תהיה מעוצבת בטוב טעם, שיהיה תפריט עשיר, שחלק מהארוחות יהיו ארוחות מערביות ואם אפשר, שתהיה גם מוסיקה או הופעה חיה כזאת או אחרת, וכשהוא שותה הוא מזמין שייק או אלכוהול כי מבחינתו, הארוחה היא חלק מחוויית הטיול ולא דרך להשקיט את הרעב.

יש מטייל שייסע לאטרקציה התיירותית המקומית באוטובוס תאילנדי מקומי, בלי מיזוג אוויר ועם מאוורר, ויש כאלו שרוצים שיאספו אותם מהמלון עם מיני ואן או אוטובוס ממוזג, שיהיה מדריך שיסביר להם מה רואים ומה עושים, שתהיה ארוחה טובה במהלך הטיול ושלטיול יהיו זמנים מוגדרים כמו שיש בטיול מאורגן או פרטי.

יש מטייל שמוכן לנסוע 12 או 15 או 22 שעות באוטובוס ומעבורות ליעד הטיול הבא שלו ויש מטיילים שמעדיפים טיסה שמגיעה הרבה יותר מהר.

יש מטייל שרוצה לעשות מסאג' כל יום ויש מטייל שעושה מסאג' אחד בכל הטיול, יש מטייל שקונה שתייה קלה או גלידה או מסטיק או פירות כל יום ויש מטייל ששותה רק מים, יש מטייל שרוצה לנסוע על אופנוע ים או בננה או מצנח רחיפה או לשוט בסירה או לעשות טיול שיט עם שנורקלים וביקור במפרצים או מערות מדהימים ויש מטייל שאי בשבילו זה רק 'בטן גב' על חוף הים וכן הלאה וכן הלאה.

בעולם הצרכנות הישראלי אין פשע חמור יותר מ-'לשלם יותר אותו דבר' וזאת הסיבה לויכוחים האינסופיים כאן בפורום על עלויות הטיול, אבל למזלם של הישראלים הם המציאו קוד שנקרא 'רציתי להתפנק' שמפיג להם את תחושת הפראיייר שהם 'שילמו יותר על אותו דבר', אם כי כמובן חשוב להם שההתפנקות היא בעלות ששוווה את התמורה.

לכן השאלה על עלויות טיול תלויות מאוד בציפיות הנוחות של המטייל בטיול, וכל אחד, ציפיות הנוחות שלו נראות לו סבירות והוא לא מבין למה מטייל אחר מוציא הרבה יותר או הרבה פחות על 'אותו טיול' וכמובן חשוב לו להראות שהוא לא פראיייר ולכן הטיול שלו היה 'הכי מדהים' ו-'עלה הכי פחות' או 'שילמתי יותר אבל היה לי טיול טוב יותר'... Smile

לכן בשורה התחתונה, כמו כל דבר בחיים, ככל שמשלמים יותר הטיול יהיה נוח יותר, מתפנקים יותר ועושים יותר טיולים ואטרקציות (ולא רק את ה-'שילוש הקדוש' של התרמילאים: טיול ג'יפים, טיול קנצ'נבורי וטיול שייט זול אחד באיים).

טיול מאוד דומה לטיסה.

כל הנוסעים ממריאים באותה שעה ונוחתים באותה שעה, אבל עדיין יש מחלקת תיירים, מחלקת תיירים משודרגת, מחלקת עסקים ומחלקה ראשונה וכל אחד בוחר לו את המחלקה בה הוא יטוס לפי התקציב שלו ורמת הציפיות שיש לו מבחינת נוחות שהוא מגדיר אותה כסבירה במהלך הטיסה.

היופי בתאילנד כיעד טיול הוא שההבדל הכספי בין טיול תרמילאים לטיול 'מחלקת עסקים' וטיול 'מחלקה ראשונה' מגיע לכמה מאות דולרים עד 1,000 או 1,500 דולר וזה נחשב להפרש מאוד קטן במושגי תיירות (בטח מול אירופה או ארה"ב) ולכן תאילנד היא יעד טיול כ"כ פופולרי בקרב מטיילים מכל העולם: מתרמילאים ועד לזוגות בירח דבש, מבוגרים ומשפחות.

לא חייבים לעשות את כל הטיול באותה מחלקה: אפשר להיות תרמילאי שמשלב קצת 'מחלקת עסקים' וקצת 'מחלקה ראשונה' בטיול שלו ואפשר לעשות טיול 'מחלקה ראשונה' וחלק ממנו ב-'מחלקת תיירים' כדי למצות את תקציב הטיול בצורה מיטבית.

אז כדי לקבל תשובה טובה על 'כמה עולה טיול', צריך לפרט מה הם ציפיות הנוחות שלך מהטיול בכל אחד מהמרכיבים שציינתי: לינה, תחבורה, טיולים/אטרקציות ופינוקים ואיפה את ממקמת את עצמך בין שני סוגי המטיילים שפירטתי קודם וכך תקבלי תשובה מדוייקת יותר.

טיול מהנה,

מרטין - סוכן נסיעות בבנגקוק

סוכן נסיעות בבנגקוק: מלונות, טיולים, מדריכים martin4travel@gmail.com
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. הדילמה הקלאסית: עלות מול נוחות תגובה ל - 27 24/04/2008 13:03 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  maya65 לא מחובר maya65  משתמש בינוני 110 הודעות עד כה
מרטין שלום

תודה לך על ההיתייחסות ודבר ראשון שאני עושה כשאני מגיע זה לפנות אליך!!!

נכון שפינוק הוא עניין של השקפה ואומר לך מה השקפתי:
מלון בלי אורחים וחיות אחרות, אבל גם לא צריך 5 כוכבים.
מסז' אפשר ורצוי כמה שיותר אבל לא כל הגוף, לא אוהבת וגם רק כשיהיה זמן פנוי ובטח יהיה Laughing
טיסות לפחות 3 בנקוק צאנג מאי, מאנג מאי איים, איים בנקוק.
אני בטוחה שאנסה את דוכני האוכל (סקרנות 100%), אולי מספר פעמים מסעדות"יוקרה" והשאר מסעדות "פועלים".
מים כעיקרון (בריא Very Happy ) שייקים כי טעים!!!, אלכוהול (בירה בדר"כ) בערב.
בטח ובטח לא אוטובות מקומי (שוחחתי קצת עם איתן והוא צודק)
כן אטרקציות ימיות (לפחות 2,3) + אטרקציות מיוחדות (אתה בטח תיידיע אותי Very Happy ).
ויש טיול שעליו אני ממש לא מוותרת וזה להשכיר טרקטורון ולטיין בגונגל אחד או שניים, יש דבר כזה נכון?
בכל מקרה אני יודעת שנהנה ויהיה כייף, צריך לקחת כל דבר בפרופורציה ומי יודע אולי שנה הבאה הודו. Very Happy Very Happy
סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. הדילמה הקלאסית: עלות מול נוחות תגובה ל - 28 24/04/2008 13:25 לתגובה קודמת
  daniel341 לא מחובר daniel341  משתמש מתחיל 26 הודעות עד כה
אני מתכוון לשהות בתאילנד לתקופה של חודשיים ושבוע,התקציב שלי לכל התקופה הוא 4000 דולר לא כולל הטיסה וטיסות פנימיות,הבנתי מכיוון שכרטיס הטיסה לתאילנד שיש לי הוא של תאי אז אני זכאי להנחה בטיסות הפנימיות שלהם,מישהו יודע על זה משהו ?

[עודכן ב:24 אפריל 2008 13:25:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מונסונים ובעיות דומות
להודעה הבאה:הודו - אוגוסט - לכל אלו שהתאמצו.

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - נפאל

שאלות נפוצות - כללי

כתבי למטייל כרגע באסיה

דיברנו על זה בפורום

חיפוש מהיר