כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon14.gif  למביני עניין ולכאלה שעוד בתחילת דרכם. 17/04/2008 12:31 לתגובה הבאה
Amit_Riva Amit_Riva לא מחובר Amit_Riva  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
אהלן מה נשמע?
אחרי דיי הרבה מחקר, תחקור בני משפחה שעברו את זה וכו' הגעתי למסלול שנראה לי הכי לגיטימי.
מי שיוכל לעזור לי ולתת לי טיפים עצות וכו' אני אשמח!
אני מגיע ביוני למלבורן חודש חודשיים אצל משפחה, מתכוון לצאת לטיול של 3 חודשים, באוגוסט רוצה לקנות רכב לסוע דרך הגרייט אושן רואד, למדבר (אליס ספרינגס) ולחתוך לכיוון מזרח לקיירנס (או אולי לדרווין), הבעיה שלי פה היא שחורף בדרום לכן אני מפחד משטפונות.
לאחר מכן לעשות את החוף המזרחי לסידני במשך חודש וחצי.
כמה שאלות שאשמח אם תענו לי:
בחודשי אוגוסט - ספטמבר מה המצב במדבר? כי המשפחה באוסטרליה אומרים שחם מאוד ומסוכן ובאתר רשום שקריר. מישהו חצה את המדבר בחודשים האלו ויכול לעזור לי?
כמו כן יש את האופציה של טיסה ממלבורן לקיירנס ולוותר בעצם על המדבר (משהו שחבל לפספס). ואם אני עושה זאת, האם למישהו יש ניסיון ברכישת רכב בקיירנס? האם זה אפשרי? פשוט או מסובך?

כל עזרה תתקבל בברכה! Cool
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיפה מבין עניין תגובה ל - 1 17/04/2008 19:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יעקב שפירא יעקב שפירא לא מחובר יעקב שפירא  משתמש בינוני 131 הודעות עד כה
אני לא יכול לענות לך ב 100%, אבל ממה שהבנתי, במדבר מז"א נשאר פחות-או-יותר אותו הדבר כל הזמן. לא באמת יורד שם גשם בכמויות כלשהן...

לגבי מלבורן ואדלייד - בחודשים המדוברים יהיה שם קר. ברגע שתגיע למדבר עצמו (צפונה מקופר פידי) מז"א יהיה חם ביום וקפוא בלילה.

לגבי שאר השאלות שלך - אני אשאיר את למבינים ממני...

המייל שלי: jake_shapi@yhaoo.co.uk
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. למביני עניין ולכאלה שעוד בתחילת דרכם. תגובה ל - 1 18/04/2008 00:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2877 הודעות עד כה
גילוי נאות- אני הייתי באוגוסט במדבר ואכן היה קר מאד בלילה (תשיג לעצמך שקש טוב או סוואג ללינה שם) וחמים ביום רק 35 מעלות ללא לחות אבל זה החורף שם. לגבי גשם אין לך מה לצפות בפעם האחרונה בה היו מים בטוד ריבר הייתה אי שם בשנות ה60 אז אין לך מה לדאוג משיטפונות. גם במקומות כמו ויקטוריה או דרום אוסטרליה לא יורד גשם בכמות של שיטפונות. לגבי מסוכן יהיה יותר מסוכן לנסוע בכבישי הoutback בלילה אבל אם תשמור על כמה כללי זהירות לא יהיו בעיות.אחד הכללים הוא לקנות רכב במצב מכני טוב כי זה המפתח לצליחת המדבר בשלום. מכיון שאתה לא לחוץ בזמן תוכל לבדוק רכבים במלבורן לפני שתצא לדרך.
סה"כ נשמע המסלול הסטנדרטי של רוב הישראלים רק בכיוון ההפוך. אם תרצה תוכל עדיין לטייל בtop end לפני שתפנה לחוף המזרחי.

אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תודה! תגובה ל - 3 18/04/2008 17:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Amit_Riva Amit_Riva לא מחובר Amit_Riva  משתמש מתחיל 11 הודעות עד כה
תודה רבה !!
עזרתם מאוד, אני מאמין שאני אעשה בסוף את המדבר באוגוסט! והוספתי שק"ש לרשימת ציוד! עוד שאלה: האם חודשיים חוף מזרחי זה יותר מדי?

ולמי שמעוניין אני ביולי במלבורן מתכונן לקנות רכב, מי שמעוניין להצטרף שיצור קשר :
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. חוף מזרחי תגובה ל - 4 18/04/2008 22:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  GuyZan לא מחובר GuyZan  משתמש מתחיל 20 הודעות עד כה
שלום תותח,

את החוף המזרחי תוכל לעשות גם בשנה והוא לא ישעמם!
תלוי כמובן מה אופי הטיול שלך, אני גם חשבתי בזמנו על רכב, מדבר ונעלי הליכה וקיבלתי ימבה מסיבות והמון אלכוהול... (שזה כמובן היה הרבה מעבר לציפיות שלי) ואם אתה מתלבט (אני מקווה שלא), אי אפשר להימנע מאלכוהול (לעשות חיים) בחוף המזרחי! עוד תלמד איזה משחק שתייה או שתיים Smile

יצא לי ללכת קצת במדבר ובאיזה טיול קאנו, אבל תכלס את הבקפקינג במלוא מובן המילה תוכל לעשות אולי בניו זילנד, לא שווה לבזבז על זה זמן באוסטרליה.

איך פורשים חודשיים בחוף המזרחי? (צפון לדרום)

הייתי נשאר בקיירנס לפחות שבוע, יש שם חיי לילה מסעירים. יש גם המון אטרקציות, צלילות, יערות גשם, צניחה חופשית וכד' אפשר בקלות לבלות שם שבועיים גדושים בהנאה (בערב צא ל- Woolshed, Gilligans)

Whitsundays ו- Fraser (שתי אטרקציות שכולם עושים) יתפוס לך עוד שבוע שבועיים, משום שצריך לעשות Booking מראש ולתכנן את הזמן הזה, אני דווקא הייתי נשאר ב- Airlie Beach (משם יוצאים ל- Whitsunday) יותר זמן כי זה אחלה מקום, ימבה בחורות בלגונה, Beaches זה הוסטל טוב.

נוסה, 1770, בריסביין תופס עוד שבוע ככה, אל תבזבז זמן בבריסביין... יש שם מלא אנגלים שמחפשים עבודה.

סרפרס פרדייז - לא יותר מ-3,4 ימים, תשתדל להיות שם בימי רביעי או שבת כי אז יש פאב קרול (Pub Crawl), המון בקפקרס יוצאים לבלות ביחד, מגיעים בצורה מאורגנת על אוטובוס.

ביירון ביי - שבוע לפחות, לי יצא להיות שם 15 יום בפעמיים שונות. התחלתי את הטיול בביירון וגם סיימתי אותו שם. מקום קסום. אין צורך להוסיף Smile

סידני - לא הייתי אבל הבנתי שבונדאי ביץ' יותר מעניין...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. אוסטרליה בחורף תגובה ל - 1 20/04/2008 12:00 לתגובה קודמת
דורי ושירי  משתמש לא מוכר
הנתונים נכונים ל- 2005, אבל כשזהמגיע למזג אויר יש להניח שאין שוני מהותי.
אנחנו נחתנו באמצע מאי בסידני והגענו אחרי שבועיים בערך למלבורן ומשם המשכנו למדבר-דארוין-קיינס-חוף מזרחי-סידני.
מלבורן הייתה קרירה ובגרייט אושן רואד ירד גשם וחבל - עדיין היה יפה. לגבי המדבר אותו עשינו ביוני מזג האויר במשך היום היה מצויין, לא חם מידי ובכלל לא קר. בלילה אכן היה קור מקפיא - יש להצטייד בהתאם במיוחד אם ישנים בקמפינג. לגבי דארוין דווקא זו הייתה עונה נהדרת לפני החום הנורא ובלי גשמים בכלל, אפילו היתושים בקקדו התגלו כשד סביל בהחלט.
את החוף המזרחי עשינו די מהר במשך יולי - מזג האויר היה קריר לעיתים (אבל בד"כ שמש כיפית) ובקיינס ירד המון גשם, עדיין היה בסדר ולא חורפי.בפרייזר איילנד למרות מזג האויר הקריר הרשיתי לעצמי לטבול באגמים המקסימים.

בהצלחה! ותהנה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:טיפה דחוף לי:]
להודעה הבאה:חג אביב שמח למטיילים

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר