1. למביני עניין ולכאלה שעוד בתחילת דרכם. |
17/04/2008 12:31  |
 |
Amit_Riva |
11 הודעות עד כה |
|
|
אהלן מה נשמע?
אחרי דיי הרבה מחקר, תחקור בני משפחה שעברו את זה וכו' הגעתי למסלול שנראה לי הכי לגיטימי.
מי שיוכל לעזור לי ולתת לי טיפים עצות וכו' אני אשמח!
אני מגיע ביוני למלבורן חודש חודשיים אצל משפחה, מתכוון לצאת לטיול של 3 חודשים, באוגוסט רוצה לקנות רכב לסוע דרך הגרייט אושן רואד, למדבר (אליס ספרינגס) ולחתוך לכיוון מזרח לקיירנס (או אולי לדרווין), הבעיה שלי פה היא שחורף בדרום לכן אני מפחד משטפונות.
לאחר מכן לעשות את החוף המזרחי לסידני במשך חודש וחצי.
כמה שאלות שאשמח אם תענו לי:
בחודשי אוגוסט - ספטמבר מה המצב במדבר? כי המשפחה באוסטרליה אומרים שחם מאוד ומסוכן ובאתר רשום שקריר. מישהו חצה את המדבר בחודשים האלו ויכול לעזור לי?
כמו כן יש את האופציה של טיסה ממלבורן לקיירנס ולוותר בעצם על המדבר (משהו שחבל לפספס). ואם אני עושה זאת, האם למישהו יש ניסיון ברכישת רכב בקיירנס? האם זה אפשרי? פשוט או מסובך?
כל עזרה תתקבל בברכה!
|
|
|
|
|
|
|
| 5. חוף מזרחי תגובה ל - 4 |
18/04/2008 22:26   |
| |
GuyZan |
20 הודעות עד כה |
|
|
שלום תותח,
את החוף המזרחי תוכל לעשות גם בשנה והוא לא ישעמם!
תלוי כמובן מה אופי הטיול שלך, אני גם חשבתי בזמנו על רכב, מדבר ונעלי הליכה וקיבלתי ימבה מסיבות והמון אלכוהול... (שזה כמובן היה הרבה מעבר לציפיות שלי) ואם אתה מתלבט (אני מקווה שלא), אי אפשר להימנע מאלכוהול (לעשות חיים) בחוף המזרחי! עוד תלמד איזה משחק שתייה או שתיים 
יצא לי ללכת קצת במדבר ובאיזה טיול קאנו, אבל תכלס את הבקפקינג במלוא מובן המילה תוכל לעשות אולי בניו זילנד, לא שווה לבזבז על זה זמן באוסטרליה.
איך פורשים חודשיים בחוף המזרחי? (צפון לדרום)
הייתי נשאר בקיירנס לפחות שבוע, יש שם חיי לילה מסעירים. יש גם המון אטרקציות, צלילות, יערות גשם, צניחה חופשית וכד' אפשר בקלות לבלות שם שבועיים גדושים בהנאה (בערב צא ל- Woolshed, Gilligans)
Whitsundays ו- Fraser (שתי אטרקציות שכולם עושים) יתפוס לך עוד שבוע שבועיים, משום שצריך לעשות Booking מראש ולתכנן את הזמן הזה, אני דווקא הייתי נשאר ב- Airlie Beach (משם יוצאים ל- Whitsunday) יותר זמן כי זה אחלה מקום, ימבה בחורות בלגונה, Beaches זה הוסטל טוב.
נוסה, 1770, בריסביין תופס עוד שבוע ככה, אל תבזבז זמן בבריסביין... יש שם מלא אנגלים שמחפשים עבודה.
סרפרס פרדייז - לא יותר מ-3,4 ימים, תשתדל להיות שם בימי רביעי או שבת כי אז יש פאב קרול (Pub Crawl), המון בקפקרס יוצאים לבלות ביחד, מגיעים בצורה מאורגנת על אוטובוס.
ביירון ביי - שבוע לפחות, לי יצא להיות שם 15 יום בפעמיים שונות. התחלתי את הטיול בביירון וגם סיימתי אותו שם. מקום קסום. אין צורך להוסיף 
סידני - לא הייתי אבל הבנתי שבונדאי ביץ' יותר מעניין...
|
|
|
|
| 6. אוסטרליה בחורף תגובה ל - 1 |
20/04/2008 12:00  |
| דורי ושירי |
 |
|
|
|
הנתונים נכונים ל- 2005, אבל כשזהמגיע למזג אויר יש להניח שאין שוני מהותי.
אנחנו נחתנו באמצע מאי בסידני והגענו אחרי שבועיים בערך למלבורן ומשם המשכנו למדבר-דארוין-קיינס-חוף מזרחי-סידני.
מלבורן הייתה קרירה ובגרייט אושן רואד ירד גשם וחבל - עדיין היה יפה. לגבי המדבר אותו עשינו ביוני מזג האויר במשך היום היה מצויין, לא חם מידי ובכלל לא קר. בלילה אכן היה קור מקפיא - יש להצטייד בהתאם במיוחד אם ישנים בקמפינג. לגבי דארוין דווקא זו הייתה עונה נהדרת לפני החום הנורא ובלי גשמים בכלל, אפילו היתושים בקקדו התגלו כשד סביל בהחלט.
את החוף המזרחי עשינו די מהר במשך יולי - מזג האויר היה קריר לעיתים (אבל בד"כ שמש כיפית) ובקיינס ירד המון גשם, עדיין היה בסדר ולא חורפי.בפרייזר איילנד למרות מזג האויר הקריר הרשיתי לעצמי לטבול באגמים המקסימים.
בהצלחה! ותהנה.
|
|
|
|