|
|
|
|
| 5. Columbia River Gorge תגובה ל - 4 |
17/04/2008 17:47   |
| |
מוני |
6343 הודעות עד כה |
|
|
די
על פי דברייך אני מבין שאורגון לבסוף לא בתוכנית שלכם לכן אני גם מניח שמסיאטל,חשבתם לעלות על ה-90 מזרחה לספוקיין וכך הלאה לגליישר פארק.
אם זה כך שופי במפה שבידייך ותראי אם מתאים לכם לעשות את הסיבוב שיכלול ירידה מסיאטל על ה-5 דרומה אל הגבול עם אורגון ומפורטלנד מזרחה לא הרבה על ה-84 האיזור המומלץ ואז תצטרכו להמשיך עוד מזרחה
ולסטות בשלב מסוים אל ה-90 ללכיוון ספוקיין.
קחי בחשבון שאומנם בצדק את חושבת על האתר של הקולומביה גורג אבל
בלי לדייק אתם תצטרכו מסיאטל להוסיף 300 מייל(בדרך שלגליישר פארק במונטנה) נוספים כולל זמן ביקור בסידרת המפלים והתצפית עך שפך נהר הקולומביה.
במידה וזה מתאים לכם ותהיו מעונינים אמליץ על התוואי במדויק יותר.
מוני
 |
| קולומביה ריוור.(גודל:6.96KB) |
|
|
|
|
|
|
| 8. Columbia River Gorge תגובה ל - 7 |
17/04/2008 19:22   |
|
|
מוני, למה הרבה זמן?
סיאטל - יומיים, אולי עוד יום של שייט באיי סאן חואן, 3-4 ימים בחצי האי אולימפיק, יום בריינר, יום בסיינט הלנס, יום בקולומביה גורג', אולי עוד יום בפורטלנד. כבר 9-11 יום. מכאן עוד יש לנסוע עד גליישר ולהיות שם ולהמשיך לקלגארי.
|
|
|
|
|
|
| 11. Columbia River Gorge תגובה ל - 10 |
19/04/2008 01:01   |
| |
מוני |
6343 הודעות עד כה |
|
|
אני יכול להתיחס ללינה אחרי ביקור אפשרי שלכם בקולומביה גורג ובמספר מפלים לא מבוטל(מצרף עוד אחד) שמנפק Mount Hood (מצורפת תמונה שלו לקוחה מפורטלנד).
לא חושב שתהיה לכם בעיה למצוא לינה על ה-84 לאחר הביקור.בנקודות כמו Hood River ואו מזרחה יותר ב-The Dalles
אנחנו לנו בבסט ווסטרן אשר ב-The Dalles עיר קטנה וליד הסכר הגדול שעל נהר הקולומביה,אם תמצאו ב-Hood River העדיפו ללון בה.
לגבי ריינייר חשוב מאוד לפני שאתם נעים אליו לברר טוב טוב אם הוא לא ענן ערפל חזק,ומה מצב הכבישים המוליכים אליו,ואם יש בעיות כל שהן אז לדעתי לא למצמץ ולדלג עליו הפעם כי בסך הכל עוד נכונו לכם
נופי הרים בגליישר בווטרטון ושלא לדבר על הרוקיס.
אם אתם מחליטים לרדת לקולומביה גורג,שכמות המפלים שלידו לדעתי תסחרר אותכם,וכשאתם מגיעים עם המהיר 84 ופונים למקביל שלו פנו מהכביש המקביל הזה אל נקודת התצפית Crown Point ושם במבנה ה-Vista House יתוו לכם ויסמנו לכם על המפלים העיקריים.
אגב בדרך דרומה לגבול אורגון, בידקו אפשרות לעלות להר וולקני סט הלן כמובן בתחומה של וואשינגטון סטייט.
ועוד אגב אחד ,ממש לפני שאתם נכנסים לאורגון כנסו קצת לעיירה וואנקובר לבקר במיתחם של שורת הקצינים(Officer Row).
מוני
 |
 |
| מאונט הוד(גודל:87.94KB) | עוד אחד מיני רבים בקולומביה(גודל:15.07KB) |
|
|
|
|
| 12. Columbia River Gorge תגובה ל - 10 |
19/04/2008 03:44  |
|
מלבד המפלים בקולומביה גורג' יש בצד הצפוני את ה-Beacon rock - סלע ענק בגובה 250 מטר שבו תבחינו כבר מרחוק. הבנתי מהודעה קודמת שלכם שאתם לא נרתעים ממעט הליכה ברגל. יש מסלול הליכה נהדר שמטפס על הסלע. (בתמונה אני ואמא שלי בדרך למעלה).
לגבי המלצה למסלול - השאלה העיקרית שעולה אצלי היא האם פארק אולימפיק בתפריט לשבועיים הראשונים. מאחר ואתם מגיעים מוקדם ביוני יש היגיון רב לכלול את איזור זה בתחילת המסלול שכן עיקר העניין באיזור זה הוא באיזורים הנמוכים וקשה לי להאמין ששלג יהווה הפרעה (מלבד ההוריקיין רידג' - אבל נופים כאלה עוד יהיו לכם בשפע).
הנסיון שלי באיזור הוא מטיול של 9 ימים בסוף יוני האחרון יחד עם הוריי. הטיול יצא מפורטלנד (בלי להכנס לעיר) לקולומביה גורג', משם לסיינט הלנס, ריינר, אולימפיק (3.5 ימים), מפעל בואינג באוורט וסיום ביום וחצי בסיאטל. אם אתם אוהבים טיול באיזי וטיולי הליכה ברגל פה ושם - זה נראה לי גם בדיעבד הקצאה סבירה של זמן למסגרת היעדים הזו. אתם יכולים לעשות את הדרך שאנו עשינו "ברוורס" ומשם להמשיך לקאלגרי. זה כמובן בהנחה ש-5 ימים מספיקים להמשך, ועל כך לא אוכל לענות.
כמו שמוני כתב, עננות נמוכה וגם גשם היא עניין שבשגרה באיזור זה. אנחנו באנו עם מעילי סערה והרבה תכניות חלופיות לכל יום. בסופו של דבר גם בימים הגשומים נהנו לא פחות.
הנה שני טיפים שכתבתי על מקומות ספציפיים מהטיול:
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=45533
http://www.lametayel.com/1001tips/tip.asp?id=45740
 |
| תצפית מהביקון רוק(גודל:11.85KB) |
|
|
|
|