|
| 2. אז ככה תגובה ל - 1 |
18/04/2008 22:56   |
| |
matans |
236 הודעות עד כה |
|
|
|
קודם כל, לגבי הוויזה - לא נראה לי שצריכה להיות בעיה, אבל על כל פנים, אני ממליץ לא לקנות את הכרטיס לפני שהוויזה ביד - אם תשלמו על הכרטיס ומאיזושהי סיבה ידחו את הבקשה שלכם, אף אחד לא יחזיר לכם את הכסף וחבל.
ממה שאתה מתאר, אני ממליץ בחום לעשות את המסלול מפרת' צפונה לברום ומשם בטיסה לסידני. אם יהיו לכם רק 10 ימים או קצת יותר, אני גם ממליץ שתיקחו את אחד מכמה הטיולים המאורגנים שמציעים בפרת' עד לברום שאמורים להיות קצת יקרים - אבל לגמרי במסגרת התקציב שהרגע הצגתם.
מדובר במסלול נפלא - תוודאו שהטיול עובר דרך (ואל תוותרו על זה) הפארק הלאומי קאריג'יני (אחד המקומות המדהימים שהייתי בהם, לחלוטין ייחודי לאוסטרליה) ודרך אקסמאות'.
כמו כן הפארק הלאומי קאלבארי הוא מקסים ויש שם מה לעשות, וגם מונקי מיה והפינאקלס.
הטיולים המאורגנים הם לא מה שאתם חושבים - הם כיפיים, עם אווירה צעירה, לרוב מדריכ/ה מגניב/ה והכי חשוב - דואגים לכם להכל ואתם לא צריכים להסתבך (וזה חשוב). רק תכינו את עצמכם להרבה שעות של ישיבה באוטובוס. באמת שזה מסלול נפלא ודי מתאים לטווח הזמנים שלכם.
אפשר גם לרדת דרום מערבה, אזור חביב עם מקומות יפים, אבל לחלוטין (בעיניי) לא מרגש ועוצר נשימה כמו המסלול צפונה. מה גם שאין עיירה מרכזית ממש שתוכלו להגיע אליה שמשם תוכלו להגיע לסידני יותר בקלות.
מבחינת האופציה של קיינס דרומה - לא הייתי בחוף המזרחי (להוציא את סידני) אבל ממה ששמעתי (ושמעתי לא מעט) - זה כן מסלול של בעיקר חופים ומסיבות. עם זאת, יש את פרייז'ר איילנד והוויט-סאנדייס המפורסמים שאמורים להיות בהחלט חוויה ייחודית לאוסטרליה (ומאד מאד מאד כיפית), וכמובן - הגרייט ברייר ריף אם אתם בקטע של צלילות (כעיקרון, יותר יפה לצלול בסיני). עם זאת, זה אמור לקחת קצת יותר זמן (אם תכניסו את פרייז'ר איילנד והוויט סאנדייס).
לסידני יש להקדיש לפחות כמה ימים טובים - עיר נפלאה ומגניבה.
לגבי התקציב שלכם - 15-20 אלף שקל לבן אדם לתקופה של סה"כ חודש או קצת יותר נשמע לי המון (בייחוד אם כרטיס הטיסה לא נכנס בסכום הזה). כלומר, זה יספיק לכם מעל ומעבר, אפילו באוסטרליה היקרה.
לגבי תאילנד - אני יכול להמשיך ולהרחיב, אבל תלוי מה תחפשו לעשות - לראות דברים או לנוח באיים.
אם יהיו לכם 10 ימים, המלצה חמה מאד שלי היא קודם כל לקפוץ מבנגקוק לקמבודיה לראות את האנגקור ואט - מתחם המקדשים עוצר הנשימה (אסור לפספס, ויעיד על כך כל אחד שהיה שם) ואז לחזור לתאילנד ולנוח באיים.
אם אתם מעוניינים, צרו עמי קשר במייל:
שיהיה בהצלחה ותהנו!
|
|
|
|
|
| 4. אוסטרליה באוקטובר...בדילמה לגבי 3 איזורים. תגובה ל - 1 |
19/04/2008 10:44   |
 |
עידן אוריגינלי |
2880 הודעות עד כה |
|
|
המסלול נשמע מצוין, הוא מאד יפה למרות שזה מדבר (בערך) יש מה לראות ולעשות במשך שלושה שבועות. השינוי היחידי שאני יכול להציע הוא שתוותרו על סידני טיסה מברום ישיר לסידני אין ממה שאני רואה ברשת אתה צריך להחליף מטוס בפרת' וזה מייקר את העלויות (מתחיל מ370$AUS) ובמקרה זה הייתי אומר save your pezos וותר על סידני לפעם הזאת. תוכל לעשות מסלול שיכלול גם את הדרום מערב (מרגרט ריבר) וגם את הצפון הרחוק (ברום וסיבוב קצר בקימברלי) בנוחות יחסית שתוכל לעצור בתחנות נבחרות לכמה ימים להנות בהם (מומלץ אקסמאות, ברום, קלאברי) כי אתה צריך להנוח מהנסיעות הארוכות.
לגבי איך תיסע יש כמה אפשרוות כמו הצטרפות לאוטובוסים של easyrider עדיף אולי מהגריהאונד שיש להם רק אוטובוס אחד ביום בקו הזה או הצטרפות לכל טיול מאורגן אחר כמו הadventure tours . בניגוד לחוף המזרחי בחוף המערבי יש פחות תיירים ולא ככ רואים את הילדים הבריטים מהחוף המזרחי אז האוירה יותר רגועה אולי תתאים יותר.שכירת רכב עלולה להיות יקרה יותר למרות שנסיעה בoutback היא גם סוג של חויה והיא מאפשרת לכם יותר עצמאות בקביעת המקום שלכם.
ויזה- הויזה אינה מובטחת לכם אולם מעל ל90% מהבקשות מאושרות. לכן על תסגור על הכרטיס בינתיים. את הבקשה לויזה תוכל להגיש במהלך יולי (כי באוגוסט מחלקת הויזות בחופש) תשובה תוך 3 שבועות.
אני מוסיף כמה לינקים לשיקול דעתכם.
|
|
|
|
|
|
|
| 8. אני לא מסכים עם עידן תגובה ל - 7 |
21/04/2008 15:09   |
|
גם אני חושבת שעדיף לעשות את הגיב ריבר רואד.אפשר באמת לקחת טיול מאורגן וזה ממש אבל ממש לא לוקח שבועיים.זה לוקח בגג 4 ימים עם עצירות בדרך בכל מיני אתרים מעניינים כולל יום טיול בבאנגלס באנגלס. טיולים יותר ארוכים יקחו מקסימום שבוע.אנחנו אץ הדרך מברום לקננרה עשינו על הדרך הסלולה ביומיים כולל עצירה בפיצרוי קרוסינג ושיט בערוץ. לגבי איזור המערב בחלק הצפוני שלו- אין ספק שהוא יותר מרשים מהחלק הדרומי אבל הוא באמת מדברי.מצד שני זה לא בדיוק נסיעה בכביש הערבה ויש שם מקומות מדהימים ומיוחדים.
אני לא מכירה את הטעם שלכם בנופים אבל אם אתם ממש לא מתחברים לנוף מדברי אז עדיף לכם לנסוע לחלק הדרומי-מערבי ולהשקיע את זמנכם שם. אם אתם פשוט חושבים שזה יהיה כמו נסיעה סטנדרטית בנגב אז דווקא שווה להצפין..
לגבי אמצעי תחבורה- התחבורה הציבורית בחוף המערבי הרבה פחות מפותחת מזו שבמזרחי ולכן הרעיון של לקחת אוטובוס שאתה עולה ויורד מתי שאתה רוצה לא ממש רלוונטית פה. מה גם שהמקומות הבאמת מיוחדים פשוט דורשים רכב כדי להגיע אליהם.
לדעתי עדיף לכם לשכור רכב לתקופה הזאת.זה מגמיש את הטיול בהרבה ונותן לכם יותר אופציות של לאן להגיע. אין כמעט טיולים מאורגנים מפרת' לברום שעוברים בקאריג'יני למשל והוא אחד המקומות המדהימים ביותר בחוף המערבי.אגב,אני לא בטוחה שלשכור רכב יעלה לכם יותר מהטיולים המאורגנים כי הטיולים האלו ממש יקרים.
 |
| קאריג'יני(גודל:8.28KB) |
|
|
|
|
|
| 10. לא בטוחה שזה נכון.. תגובה ל - 9 |
24/04/2008 16:30  |
|
נכון שהערוצים יחסית למצבם במאי-יוני יבשים אבל עדיין איזור הקימברלי הוא מיוחד ופראי.אני באופן אישי חושבת שבלי קשר המחירים שהטיולים האלה עולים הם מופקעים אבל אם מחליטים שזה מה שרוצים לראות ובשביל זה באים אז אולי שווה להשקיע... אולי באמת עדיף לטייל שם באיזור יולי אוגוסט יותר כי אז יש סיכוי לראות נופים יותר מיוחדים כשעדיין יש מים בערוצים.
בכל מקרה,אני חושבת שמערב אוסטרליה זה אחד מהמקומות הכי יפים שהייתי בהם בטיול..
|
|
|
|