כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. חשבון בנק 19/04/2008 15:21 לתגובה הבאה
  itayrr לא מחובר itayrr  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
שלום...אני טס עם חברה שלי לאוסטרליה וניו זילנד בסביבות דצמבר
אנחנו החלטנו לפוח כאן חשבון בנק ורוב הזמן להסתובב עם ויזה בינלאומי וככה להוציא כסף בכול מקום
השאלה שלי היא האם את החשבון בארץ לעשות בשקלים או בדולרים (בגלל שהדולר ממשיך לצנוח) מבחינת עמלות וכדומה...תודה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. אני חושבת שכדאי לכם לבדוק עם הבנק עצמו תגובה ל - 1 20/04/2008 11:47 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1721 הודעות עד כה
באןפן כללי המחשבה שלך היא נכונה: אם אתה הולך להשתמש הרבה במט"ח הגיוני שהחשבון יהיה במט"ח (ולא דווקא בגלל שהדולר נמוך כרגע). תבדוק בבנק עלויות של אחזקת חשבון כזה. אל תשכח שבטיול שלך אתה לא תשתמש בדולרים אמריקאיים, כך שבכל מקרה יש לך המרה של מטבע, אם כי זו המרה אחת ולא שתיים. מצד שני, יכול להיות שהעמלות שתשלם על חשבון כזה יהיו גבוהות יותר מאשר אלו של ההמרה הכפולה. מכיוון שמדובר בעניין כספי לחלוטין, כדאי לך פשוט לשאול בבנק.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. חשבון בנק מקומי תגובה ל - 1 20/04/2008 18:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עידן אוריגינלי עידן אוריגינלי לא מחובר עידן אוריגינלי  משתמש פעיל 2880 הודעות עד כה
אם אתה טס לתקופה ארוכה של יותר מ3 חודשים באוסטרליה שווה לך לעיין באופציה של פתיחת חשבון בנק מקומי. הסיבה העיקרית היא שמשיכת כספים בכספומט (הכוונה היא לא תשלום בויזה) היא יקרה מאד במונחי עמלות (יש עמלה על העברת כספים בין שני בנקים לפחות, המרת מטח לפחות פעם אחת), אם תשלם בכרטיס אשראי מצד שני אין לך את הבעיה הזו כי כל התשלומים ירדו בפעם אחת בסוף החודש אבל מצד שני לא בכל מקום באוסטרליה יקבלו ממך כ"א בינ"ל (במיוחד לא בoutback או בעיירות והכפרים היותר נידחים בניו זילנד) במיוחד לא על תשלומים קטנים ושוטפים כמו קניות בסופר בסכומים קטנים . יש עוד דבר אחד אם תאבד את הכרטיס אשראי שלך אתה צריך לבטל אותו, לקבל אחד חדש עליך להגיע למרכז של חברות האשראי בעיר מרכזית מה שעלול להיות מטרד לא קטן (אצלם אין זהות בין הבנקים וחברות האשראי) ולהמתין עד שבעה ימי עסקים לקבלת כרטיס חדש.
היתרון של חשבון בנק מקומי הוא שאין צורך לשאת בכיס פנימי כסף רב אתה יכול למשוך כל הזמן או לשלם בעזרת הכרטיס הEFTPOS שתקבל (כספומט שמאפשר תשלומים בחנויות) וסכומי המשיכה/קנייה יורדים במקום. אם תאבד אותו תוכל להיכנס לכל סניף בנק שלך ולבקש אחד חדש (יש זמן המתנה). בנוסף העמלות באוסטרליה נמוכות מהעמלות בארץ ואתה יכול לא להיכנס לאוברדראפט של כסף. העברה כספית חד פעמית של כל הכסף בתחילת הטיול ואתה מסודר כספית.

אני רוצה עוגייה, אהההההההההה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. חשבון בנק מקומי תגובה ל - 3 20/04/2008 23:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  itayrr לא מחובר itayrr  משתמש מתחיל 28 הודעות עד כה
עד כמה מסובכת הפרוצדורה של לפתוח חשבון בנק בניו זילנד ובאוסטרליה ?

והאם יש אותם בנקים בשתי המדינות או שצריך לפתוח חשבון בנפרד בכול מדינה שנגיע אלייה ?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. ממש לא מסובך תגובה ל - 4 20/04/2008 23:59 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  matans לא מחובר matans  משתמש פעיל 236 הודעות עד כה
בניו זילנד עושים לך על המקום ואתה יוצא עם כרטיס ה-EFTPOS ביד.
באוסטרליה גם לא מסובך, אבל אתה צריך לחכות עד 10 ימים עד ששולחים לך את כרטיס ה-EFTPOS.

לגבי שאלתך השנייה - צריך לפתוח חשבון בנק בנפרד בכל מדינה. אמנם יש בנקים שיש להם סניפים באוסטרליה וניו זילנד (כמו Westpack) אבל זה לא אותו חשבון. לפני שתעזוב מדינה אחת תדאג לסגור את החשבון, ולפתוח אחד חדש במדינה הבאה.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. ממש לא מסובך תגובה ל - 5 21/04/2008 11:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שילון לא מחובר שילון  משתמש מתחיל 17 הודעות עד כה
אהלן,
האם יש אפשרות לפתוח ולסגור חשבון בנק ב2 ערים שונות
למשל אני רוצה לפתוח חשבון בנק בקיינס שם אני נוחת בסוף אוקטובר
ולסגור אותו במלבורן כי משם אני עוזב לניו זילנד.
אך השאלה שלי יותר היא אולי אני לא צריך לסגור כי אני מתכנן לחזור אחרי ניו זילנד לאוסטרליה אז אולי אני לא צריך לסגור אותו??
כמו כן יש לי שאלה לגבי ויזה?
האם אני קונה כרטיס טיסה לפני הוצאת הויזה?
מה קורה אם אני מוציא ויזה ואז אין לי מקום בטיסה??
או ש אני מוציא ויזה לחצי שנה,ומסתבר שאני עוזב את אוסטרליה לאחר 3 חודשים וחוזר אליה עוד פעם האם יחדשו לי את הויזה?
אני גם אשמח לדעת את כל השאלות שאני אמור לשאול לפני שאני קונה את הכרטיס טיסה?
בתודה שילון
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. ממש לא מסובך תגובה ל - 6 21/04/2008 12:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שקד שקד לא מחובר שקד  משתמש פעיל 1721 הודעות עד כה
אני לא פתחתי חשבון בנק מקומי אז אני אענה לך רק לגבי הויזה והטיסות:

יש לך אפשרות לגשת לסוכן נסיעות ולבקש לשריין לעצמך מקום על טיסה. הסוכן רושם אוך, המקום נשמר אבל אתה לא משלם. זה המצב שבו אתה אמור לבקש את הויזה. באופן כללי אפשר לכרטס (=לשלם) פחות מחודש לפני תאריך הטיסה. הסוכן כמובן מנסה לשכנע אותך לכרטס כמה שיותר, כי עד שלא כירטסת, למעשה אתה לא חייב לסוכן כלום: אתה יכול בכל שלב לקום וללכת, גם אם הוא רשם אותך על טיסות. לכן הסוכן רוצה להבטיח שאתה אכן תשלם לו והוא לוחץ עליך לכרטס מהר. אני כרטסתי את הכרטיס שלי כשלושה שבועות לפני מועד הטיסה, בטח אפשר אפילו קצת פחות מזה.

לגבי השאלה השניה, אם קיבלת ויזה עם תאריך כניסה אחרון בעוד חצי שנה, אז אתה יכול לצאת מאוסטרליה אחרי כמה חודשים ולהכנס אליה שוב לפני התאריך האחרון. אני אדגים לך עם תאריכים כי זה יותר פשוט להבין: נניח שמחר בבוקר אני מקבלת ויזה עם תאריך כניסה אחרון של עוד חצי שנה ואשרת שהיה של חצי שנה בכל כניסה. זה אומר שעד 22 באוקטובר אני יכולה להכנס לאוסטרליה כמה שאני רוצה ובכל פעם שאני אכנס תותר לי שהיה של חצי שנה. כלומר, נניח שבעוד שבוע אני טסה לאוסטרליה, זה יהיה ב-28 באפריל. אני מטיילת לי להנאתי עד ה-1 באוגוסא ואז טסה לחופשת סקי בניו זילנד, ועל הדרך אני קצת מטיילת שם איזה חודשיים. אחרי הטיול שם אני טסה לעוד שבועיים בפיג'י והנה כבר ה-14 באוקטובר. אני טסה לי שוב לאוסטרליה, נכנסת למדינה ושוהה שם להנאתי עד 14 באפריל 2009 - חצי שנה מיום הכניסה שלי. כל זמן שנכנסתי לפני תאריך הכניסה האחרון - זה בסדר. אם אשרת השהיה שלך היא ל-3 חודשים ולא לחצי שנה, זה לא משנה עקרונית שום דבר ממה שכתבתי, חוץ מזה שאני אצטרך לעזוב קצת לפני אוגוסט,ובפעם השניה באוסטרליה אני אוכל להשאר עד ינואר ולא עד אפריל.

אני לא רוצה להתחייב על כל השאלות, אבל חשוב שתבדוק את מידת הגמישות של הכרטיס - כמה שינויים מותרים לך, כמה עולה כל שינוי, האם מדובר רק בשינויי תאריך או גם בשינויי יעד. במידה ואתה נאלץ לקנות את הכרטיס לפני שהשגת את הויזה, מה מדיניות הביטולים - עד מתי אתה יכול לבטל וכמה קנס תשלם על הביטול. עוד חשוב לדעת איך מתבצעים השינויים בפועל, האם צריך להגיע למשרדים מסוימים שנמצאים במקום כלשהו (אולי לא במסלול שלך) או שזה נעשה באינטרנט / משרדים פרוסים ועוד. איך יוצרים קשר עם הסוכן כשאתה כבר מטייל.

סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. ממש לא מסובך תגובה ל - 7 21/04/2008 13:56 לתגובה קודמת
  טליה לא מחובר טליה  משתמש מתחיל 36 הודעות עד כה
מאחר ויש לי ניסיון עם פתיחה וסגירה של חשבון בנק הן בניו זילנד והן באוסטרליה, אשתדל לענות על הנושא הזה בצורה המדוייקת ביותר הידועה לי. קח בחשבון שדברים יכולים להשתנות בין בנק לבנק. (אני פתחתי ב- anz):
1. מערכות הבנקים בין המדינות אינן קשורות. במידה ופתחת חשבון במדינה אחת, אין אפשרות להעביר אותו או להשתמש בו במדינה אחרת, למעט מקרים מסויימים אותם אפרט בהמשך.
2. בניו זילנד, בעת פתיחת חשבון בנק, יונפק עבורך כרטיס הנקרא eftpos. השימוש בכרטיס הזה דומה לשימוש בויזה, למעט העובדה שבמקום לחתום על הטופס תתבקש להקליד קוד אישי שאתה בחרת ורק אתה מכיר.
3. באוסטרליה, בסניפים מסויימים, ניתן להנפיק על המקום כרטיס זמני, זהה לניו זילנדי. בסניפים אחרים, תתבקש להמתין עד כ- 10 ימים למשלוח הכרטיס. במקרה כזה, עליך לתת כתובת למשלוח דואר ולדאוג לאיסוף הכרטיס.
3. פתיחת חשבון בד"כ לא כרוכה בתשלום עמלה, אך תתבקש להפקיד סכום כסף התחלתי לניהול החשבון.
4. לרוב, יש עמלה חודשית לניהול חשבון בנק. בד"כ מסתכמת ב- 5$ מקומי. העמלה תכלול גם את כל פעילויות הכרטיס המקומי שהונפק עבורך.
5. במידה ואתה מפקיד סכום נכבד (בניו זילנד - למעלה מ- 2,000$ ובאוסטרליה למעלה מ-5,000$), ניתן להפקיד הסכום ללא עמלה נוספת במסלול חסכון (savings). הכסף במסלול זה יצבור ריבית עד שתגיע לתקרה המינימלית. במידה ויש סכום הנמוך מהתקרה המינימלית, לא תיצבר ריבית.
6. אין שום בעיה לפתוח חשבון בסניף אחד, ולסגור אותו בסניף אחר. עליך להמציא תעודת זיהוי (דרכון בד"כ הוא המקובל ביותר) ולהיות נוכח פיזית בעת סגירת החשבון בסניף הבנק.
7. במידה ואתה עובר בין המדינות, ניתן להשתמש ב- eftpos גם במדינה הסמוכה. התנאים לכך - הסכם של הבנק עם המדינה הסמוכה (יש לברר זאת בעת פתיחת החשבון).
היתרון -
ניתן להשתמש ב- eftpos שכבר הוצאת גם במדינה הסמוכה.
החסרונות -
ניתן לבצע משיכה של מזומן, אך לא ניתן לבצע הפקדות.
יש עמלת המרה בין הדולר הניו זילנדי והאוסטרלי.
לא ניתן לסגור חשבון או לבצע כל פעילות הכרוכה בכניסה לסניף למעט בירורים טלפוניים (בשיחת טלפון בינלאומית כמובן).
לא בכל בית עסק יכבד כרטיס eftpos מהמדינה הסמוכה.
8. לגבי חישוב עמלות - קח בחשבון שניתן למשוך מזומן על ידי כרטיס אשראי בינלאומי (עדיף בסכום גבוה ככל הניתן, כך שעמלת המשיכה מתכווצת בהתאם) ולהפקיד סכום זה בחשבון המקומי.
אפשרות נוספת - המרת הכסף בארץ לדולרים אמריקאיים (אלא אם כן מצאת מקום שמוכר דולרים אוסטרליים או ניו זילנדים). המרתם שוב בחו"ל בסניף הבנק והפקדתם בחשבון.
אפשרות שלישית - העברה בנקאית מהחשבון בארץ לחשבון בחו"ל. התהליך כרוך בפרוצדורה בנקאית ולמיטב הבנתי העמלה עליו גבוהה במיוחד (כ- 25$ עמלה בסיסית ועוד עמלה על סכום הכסף אותו מעבירים). כמובן שיש הבדלים בין חשבונות ובנקים שונים. שווה להיוועץ עם הבנק הישראלי אליו אתה שייך ולראות מה גובה העמלה הנדרשת.
מבירורים שאנחנו ערכנו טרם הטיול, האופציה הזולה ביותר מבחינת כל העמלות האפשריות היא המרת הכסף בארץ באופן עצמאי והפקדתו שם בחשבון בנק מקומי.

לגבי עמלות בכרטיסי אשראי - מומלץ ורצוי להתקשר לחברת האשראי אליה אתה שייך ולברר את נושא העמלות (משיכות בחו"ל; חיובי אשראי על רכישות ועסקאות). בכרטיסי אשראי בינלאומיים מסויימים, החיוב של כל עסקה בחו"ל מתבצע ישירות בחשבון הבנק ולא בסוף כל חודש (עמלת המרה כפולה). כמו כן, יכולה להיות תקרת משיכת מזומנים מכספומטים לכל פעם ותקרת משיכה ותקרת פעילות גם חודשית. במקרה כזה -אנשים נתקעים בסוף החודש ללא מזומנים וללא אפשרות למשוך כסף...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:שיגענו אתכם עם כל השאלות שלנו....:)
להודעה הבאה:מהו מסלול הטיול האהוב עליכם בארץ?

שאלות נפוצות

דיברנו על זה בפורום

מידע נוסף

מחממים סורקים

כתבי למטייל כרגע בדרום הפסיפיק

חיפוש מהיר