| 1. הודו - מסלול לשבועיים -מה דעתכם? |
20/04/2008 16:57  |
| |
mariposa30 |
180 הודעות עד כה |
|
|
אז ככה, אחרי קריאה של בערך כל מה שיש כאן באתר על איזור מנאלי/פרוואטי ניסיתי להתגבש על מסלול מתוכנן - מה דעתכם?
קודם כל - מנסיון שיש לי עם הודו אני יודעת שמה שאני מתכננת נתון לשינוי ושהודו זה לא טיול באירופה, מה גם שאין לי כל כוונה ורצון לתכנן כל שניה בטיול אבל בגלל שאני נוסעת לזמן מוגבל ולשבועייים (עלובים ) אני כן חייבת לתכנן פחות או יותר זמנים ומקומות שאני רוצה להיות בהם.
אני כן מודעת לזה שבמידה ואני מגיעה לאיזשהו כפר והוא ימצא חן בעיני מאוד, אני אשאר שם יותר על חשבון מקום אחר ...
טוב בקיצור, אחרי כל ההקדמה הזו-זה המסלול שאני חושבת לעשות:
יום 1 - הגעה לדלהי והתכנון הוא לטוס לבהונטאר (?) באותו היום במידה וזה אפשרי ומשם לקאסול (המטרה שלי היא לעזוב את דלהי כמה שיותר מהר, גם בגלל שיהיה שם חם מאוד וגם בגלל שכבר הייתי בדלהי ואין לי יותר מדי מה לחפש שם).
יום 2 - קאסול
יום3 - קאסול
יום4 - מניקארן
יום5 - פולגה
יום 6 - עוד משהו באיזור או סתם להישאר בפולגה
יום 7,8,9 - מנאלי
יום 10 - הגעה באוטובוס לילה לדראמסלה
יום11,12,13 - דראמסלה
יום14 - חזרה לדלהי ברכבת מפתנקוט
יום15 - דלהי ונסיעה חזרה לארץ
חשבתי שבמקום לחזור ממנאלי לדלהי לגוון ולחזור דרך דראמסלה.
מה אתם אומרים?
התלבטות שיש לי - לחזור יום קודם לדלהי (שמעתי על מישהי שנתקעה בדרך ופיספסה את הטיסה שלה חזרה לארץ בצורה הזו) אז רק כדי להיות בטוחה שאני מגיעה לדלהי אבל אז יש לי את הדילמה של מה אני עושה 3 ימים בדלהי? והיות וכבר הייתי בה בטיול הקודם וגם באגרה הייתי ואין לי כל כוונה לחזור לשם ... מה אני עושה עם 3 ימים בדלהי?
אפשרות אחרת שחשבתי עליה היא אולי לנחות באמריצר ולחזור מאמריצר.
תודה 
|
|
|
|
| 2. הודו - מסלול לשבועיים -מה דעתכם? תגובה ל - 1 |
21/04/2008 14:13   |
|
|
משום שאת מתכננת להיות רק בצפון אולי באמת עדיף לנחות באמריצר, מה שיקצר לך(לא בהרבה) את הנסיעות, אבל תרוויחי ביקור בעיר המעניינת הזאת.
המסלול שלך נראה בסדר חוץ מזה שהקצבת יום שלם למאניקרן, אין מה לעשות שם, חוץ מאולי לטבול במעיינות(הכי חמים שהייתי בהם מעולם). אני הייתי מנצל את היום הזה לעשות את הטרק היפיפה לקיריגנגה שהוא מאוד פופולרי באיזור.
בהצלחה
|
|
|
|
3. הודו - מסלול לשבועיים -מה דעתכם? תגובה ל - 2 |
21/04/2008 14:57   |
| |
mariposa30 |
180 הודעות עד כה |
|
|
ויתרתי על הטרק הזה בגלל שאמרו לי שהוא מסוכן לאללה וגם כי אני לבד ולא עם עוד כמה בחורים חסונים שיכולים לשמור עליי במקרה הצורך ...
אז מה אתה מציע לעשות? לוותר על מניקארן לטובת משהו אחר? אם כן, מה?
|
|
|
|
| 4. הודו - מסלול לשבועיים -מה דעתכם? תגובה ל - 3 |
21/04/2008 16:10   |
| |
ozz29 |
8 הודעות עד כה |
|
|
הי,כמה דברים -
אמנם תלוי באיזו שעה את נוחתת בדלהי,אבל כעיקרון הייתי ממליץ לך להגיע למיין בזאר ומשם לרכוש כרטיס אוטובוס לכיוון קאסול (אוטובוס התיירים למנאלי - הספקתי לשכוח באיזו עיר הוא עוצר,נדמה לי שאכן מדובר בבהונטאר,בכל מקרה- זה בדרך לקאסול) - נסיעת לילה. תעשי את החשבון שלך - אבל במידה וההמתנה בנמל התעופה לטיסת ההמשך תהיה יותר מ2-3 שעות,אוטובוס עדיף - ככה את יכולה לנצל את הזמן שלך יותר ביעילות.
עוד יתרון - במידה ואת יוצאת לבד,על האוטובוס תמצאי לא מעט שותפים.
במידה ולא מתאים לך הטרק לקיריגנגה - אני יכול להמליץ על מלאנה,שאמנם נחשבת מרכז הסמים של צפון הודו - אבל המקום מאוד יפה ושלו,וגם הדרך יפה.
דראמסאלה מקום נחמד,אבל אל תתאמצי להגיע לשם בכל מחיר.
וכמו שבעצמך כתבת - פשוט תזרמי 
טיול בכיף
|
|
|
|
| 5. הודו - מסלול לשבועיים -מה דעתכם? תגובה ל - 3 |
21/04/2008 18:35   |
|
|
אכן היו שם מספר טרגדיות בשנים האחרונות. עם זאת כל יום מקאסול יוצאות לשם "משלחות" של ישראלים. אם תהיה חלק מחבורה גדולה ומקפידים להשאר קרוב אחד לשני אז זה מקטין את הסיכון לרמה אפסית. הטרק למלאנה גם מאוד יפה אולם לא פחות "מסוכן" ולכן גם אליו לא מומלץ לצאת לבד. בכל מקרה יש באיזור טרקים נוספים של מספר ימים מאוד יפים אותם תוכלי לעשות דרך אחת מהסוכנויות באיזור.
במידה ובכל זאת נשארת עם ימים ספייר תני עוד זמן לדרמסלה, שם תמיד יש מה לעשות.
|
|
|
|
| 6. הודו - מסלול לשבועיים -מה דעתכם? תגובה ל - 5 |
21/04/2008 23:11   |
| |
mariposa30 |
180 הודעות עד כה |
|
|
מדהים איך לכל אחד יש דעה שונה ... מעליך אמרו לי לא להשקיע בדראמסלה ואתה אומר לי לבלות שם במידה ויש זמן ספייר
כנראה שבאמת כל אחד מתחבר למשהו שונה ...
לגבי הטרקים - ברורררר שבמידה ואני מוצאת חבורה של אנשים אני אעשה איתם את הטרק למלאנה/קיריגאנגה ... בהנחה שלא צריך כושר מטורף של בוגר טירונות קרבית לטרקים האלה ...
צריך כושר טוב לזה?
|
|
|
|
|
|
|
| 10. הודו - מסלול לשבועיים -מה דעתכם? תגובה ל - 1 |
24/04/2008 23:03   |
| |
רוני |
421 הודעות עד כה |
|
|
לעדתי אתה מתמקד באזור אחד.
אם כבר שבועיים תנסה לראות תמצית הודו.
הנה מסלול מוצע, דלהי יומיים, ג'יאפור, אודיפור, פושקר.רגי'סטן לדעתי היא המדינה היפה בהודו.וראנסי לדעתי חובה אם לא היית שם לא היית בהודו
לקשמיר אל תתקרב! מסוכן.
דרמסלה אולי וחזרה לדלהי. אפשר לוותר , על פושקר, לא להחמיץ גי'פור ואודיפור ווראנסי.
נמסטה. איצי'קדנה.
|
|
|
|
| 11. הודו - מסלול לשבועיים -מה דעתכם? תגובה ל - 10 |
24/04/2008 23:41   |
| |
mariposa30 |
180 הודעות עד כה |
|
|
הי רוני
הייתי כבר לפני שנה בהודו בחבל לדאק ויצא לי גם להיות באגרה, דלהי וראנאסי המהמממממת ברמות.
מעבר לזה אני לא נוסעת בעונה של רג'אסטן כך שזו לא אופציה בכלל ... החלום האמיתי שלי הוא להיות בדרום הודו אבל שוב, זו לא העונה ... לכן אני "אסתפק" להפעם באיזור הצפון
ואולי בע"ה שנה הבאה נגיע גם לרג'אסטן ולדרום ...
תודה
|
|
|
|
12. הודו - מסלול לשבועיים -מה דעתכם? המשך .... תגובה ל - 11 |
30/04/2008 16:59   |
| |
mariposa30 |
180 הודעות עד כה |
|
|
כולי אושר וצלצולים
אישרו לי בעבודה עוד שבוע תוספת לחופשה ... מה שאומר שאני טסה לשלושה שבועות מלאים - איך אתם מציעים לי לפצל את הזמן עכשיו בין המקומות? אתם מציעים לשנות משהו? להוסיף/להוריד?
איזה כיף
|
|
|
|
|
14. המסלול המושלם... תגובה ל - 13 |
01/05/2008 17:38  |
| Babaji |
 |
|
|
|
שלום לך,
ברכות על הארכת החופש...
המלצתי לך, כעת שרשמת לך את "רשימת האתרים המומלצים",
את "מאפיניהם,קושיים,אורכם וכו'"
אפסני אותם בתיק היכן שהוא, והניחי להם.
החליטי שאת נוסעת לאיזור מסויים, אני מניח שמדובר בצפון הודו, משום
מזג אוויר וכו', בחרי את התחנה הראשונה, אני שוב מניח שיהיה מדובר בעמק פרווטי, משום ריבוי האתרים ברשימתך...
נחתי שם, והניחי לטיול להתגלגל מעצמו....
אגב, על אף שנראה שמדובר באיזור גדול עם "הרבה מקומות", מהר תגלי שמדובר בעמק קצר יחסית,כשכל ה"אתרים לסוגיהם" מונחים לצידי העמק הצר ,הנהר הזורם בו,והכביש הקטן המתפתל בו לאורך כמה עשרות קילומטרים ספורים מתחילתו ועד לתחנה האחרונה של האוטובוס, ממנה ממשיכים מעלה לחלק מהכפרים השונים המצוינים בתגובות למיניהן, קלגה, פולגה, ההליכה לקיריגנגה וכו'.)
כל תכנון "מדוייק" שתעשי כעת בטרם הטיסה יתקל "במציאות" היומיומית בו תבחרי מחדש ותגלי מחדש מה בא לעשות באותו יום. לטייל, לנוח, לזוז, להמתין, לראות דברים חדשים, ואולי אפילו לעצום עיניים ולהיות בשקט עם עצמך....
זה בדרך כלל "המסלול היותר מדוייק" אותו כל אחד מאיתנו עבר\עובר\יעבור, איסוף של הרבה ידע, והשלכתו לפח כמעט ביום הראשון של הטיול, בו מגלים שלמציאות יש דרך משלה להראות לנו מה הצעד הבא...
נסיעה טובה...
באבאג'י
|
|
|
|