| 1. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מסלול בדרום מערב ארה"ב |
20/04/2008 18:50  |
| |
avivos7 |
63 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום לכולם,
אני מתכננת טיול של חודש-חודש ושבוע בדרום מערב ארה"ב החל מאמצע ספטמבר. האופי הכללי הוא מעט ערים והרבה טרקים, בלי לחץ. להלן המסלול ואחרי כן שאלותי:
יום 1 - נחיתה בסן פרנסיסקו.
ימים 2,3,4 - סן פרנסיסקו.
יום 5 - חצי יום סן פרנסיסקו ונסיעה ליוסמיטי.
ימים 6,7,8,9 - טרקים ביוסמיטי ואולי גם מאמות' לייק.
יום 10 - יציאה מיוסמיטי לסקויה, שעתיים-שלוש בסקויה, נסיעה דרך
עמק המוות, אולי מסלול של שעתיים בעמק המוות. לינה בלאס
וגאס או בביטי.
יום 11 - לאס וגאס - הסתובבות במלונות, מזרקת בלאג'יו. לא אוהבת הימורים.
יום 12 - נסיעה לברייס קניון והתארגנות.
ימים 13-14 - ברייס קניון. שני טיולים יומיים או טרק של יומיים עם לינה. הבנתי שהזאיון לא מרשים כמו האחרים ולכן ויתרתי עליו.
יום 15 - נסיעה לגדה דרומית של הגרנד קניון.
ימים 16,17,18 - שלושה ימים טרק בגרנד קניון.
ימים 19-20 - נסיעה עד סנטה ברברה. לא אוהבת רכבות הרים ולכן אין לי טעם לבקר בדיסני או בלוס אנג'לס בכלל.
ימים 21,22,23 - נסיעה מסנטה ברברה על כביש מס' 1 לעבר סן פרנסיסקו.
יום 24 - טיסה חזרה.
שאלות:
1. אם אני רוצה להאריך את הטיול בשבוע בערך, האם ללכת לזאיון, ללייק טאהו לפני יוסמיטי, ליוניברסל סטודיוזף להאריך את השהות ביוסמיטי או למשהו אחר?
2. יש יחסית ריכוז גדול של טרקים אחד אחרי השני. כדי להתמודד עם המאמץ הפיזי, האם יש משהו לא קשה פיזית שאפשר לעשות בין יוסמיטי לבין הקניונים חוץ מלאס וגאס?
3. האם המסלול מספיק באיזי או שצריך יותר ימי מנוחה, ואם כן איפה לעשות אותם?
תודה רבה מראש!
|
|
|
|
|
| 3. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מסלול בדרום מערב ארה"ב תגובה ל - 1 |
22/04/2008 19:31   |
|
א. כמו אלון, גם אני אשאל מאיפה קיבלת את הרושם שציון אינו מרשים. כמובן יופי זה עניין של טעם. כבר טיילתי בלא מעט מקומות במערב ארה"ב ובעיני ציון הא אחד הפארקים היפים והמהנים ביותר. יש שם מסלולי טיול ברמות שונות והאתגריים שבהם הם חוויה שלא שוכחים. אם את אוהבת טיולים רגליים - זה המקום. אני מציע לך לבלות שם לפחות יומיים שלושה ולטייל ברגל. אני אשמח להמליץ על טיולים. טיולים של יותר מיום לא עשינו שם, אבל יש כאלה בודאות.
ב. בעיני דווקא ברייס אינו מצריך יותר מיום. זהו מקום מהמם מבחינת היופי, אבל קטן. יום של עצירה בתצפיות וטיול רגלי ארוך אחד (של 5-7 שעות) ותביני את הקונץ.
ג. אני חושב שבעונה זו עוד חם מדי בעמק המוות כדי לטייל. חוץ מזה יום 10 אינו מעשי מבחינת זמני נהיגה. כפי שכתב אלון, על אף הקרבה הגאוגרפית, אין דרך ישירה מסקויה לעמק המוות והדרך היא ארוכה מאד
ד. אני מתכנן להגיע לגרנד קניון בסוף המאי הקרוב (כך שאני לא כותב לך מנסיון אלא רק מאיסוף מידע לטיול). אם כוונתך לטרק שיורד עד למטה וחוזר, אתה חייבת לדאוג ללינה מראש למטה.
 |
| ציון(גודל:4.13KB) |
|
|
|
|
|
| 5. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מסלול בדרום מערב ארה"ב תגובה ל - 4 |
24/04/2008 00:35   |
|
א. השכרת רכב - לא מנסיון אישי, אבל הנסיון הרווח כאן בפורום הוא שעל השכרה בין ס"פ לוגאס אין דמי החזר אצל מרבית החברות. זה דבר שאת מוזמנת לברר ולעשות את החשבון.
ב. כיוון הנסיעה בכביש 1 - יש יתרון טכני בלנסוע בכביש 1 דרומה, פשוט מפני שנקודות העצירה (בחלק המפותל שבין מונטריי לסן-סמיון) נמצאות אז בצד "שלך" וקל יותר לעצור לתצפיות. אישית, אני נסעתי שם הלוך חזור ממונטריי וגם בחזור עצרנו פעם פעמיים לתצפיות. זה בהחלט מצריך זהירות יתר מאחר וחוצים את הנתיב הנגדי, אבל זה אפשרי. לעניות דעתי, זהו שיקול שצריך לקחת אותו אבל לא להפוך עולמות בגללו. את לא תהיי הראשונה שנסעה שם בכיוון צפון. מודה שבחלקו הדרומי של הכביש לא נסעתי.
ג. האם להתחיל בס"פ ולסיים בוגאס? זה תלוי מאד בנקודות שאת רוצה לבקר ובעיקר איך את רוצה להגיע מיוסמיטי לוגאס. כתבת "טרקים ביוסמיטי ואולי גם מאמות' לייק" - האם הכוונה למאמות' לייק שמדרום ל-Lee vining? אם כן, הרי שאת צריכה לחצות את יוסמיטי מזרחה ומשם כבר לא כדאי לחזור לכביש 1, אלא לנסוע דרומה על כביש 95 לוגאס (מבלי לבקר בסקויה). אם זה מקום אחר או שאינך מתכוות לחצות את יוסמיטי מזרחה, אז בהחלט לנסוע מיוסמיטי למונטריי ולהדרים עם כביש 1 יהיה קצר יותר.
ד. טיולים בציון - אם אינך סובלת מפחד גבהים, אל תוותרי על angel's landing - זה הקלאסיקה של הטיולים בציון. בגדה המזרחית של הקניון יש מסלול שעולה ל-hidden canyon ויש לו המשך (שאותו לא עשיתי) שעולה לראש הקניון לתצפיות. מסלול שהמילצו לי חברים ועוד לא עשיתי, זה ה-zion narrows שבו הולכים במים בחלק הצר של הקניון (וחשוב לדעת, שיש להתעדכן בתחזית כדי למקרה של שטפונות). יש גם מסלולים של יותר מיום ב-backcountry שאותם לא עשיתי. יש גם מסלולים יפים בחלק הצפוני של הפארק (kolob). מציע לקרוא קצת באתר הפארקים הלאומיים על מסלולי הטיול השונים
http://www.nps.gov/
ה. אם יש לך יותר זמן, את יכולה בתחילת הטיול, לפני יוסמיטי להצפין לאתרים בצפון קליפורניה, או לחילופין אחרי ברייס להמשיך מזרחה לקפיטול ריף ואולי עוד הלאה לאיזור מואב - תלוי מה מסגרת הזמן המדויקת.
 |
| ציון(גודל:26.33KB) |
|
|
|
|
| 6. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מסלול בדרום מערב ארה"ב תגובה ל - 5 |
24/04/2008 10:10   |
|
|
כמה הערות:
1. ברוב חברות ההשכרה אין דמי החזרה בין קליפורניה לנבאדה.
2. מסלול ה Narrows ב Zion הוא אחד המסלולים היפים שעשיתי בחיי. זה מסלול הליכה בתוך קניון כאשר הולכים הרבה בתוך מים. המסלול הינו חד כיווני וניתן לעשות אותו כטיול יום (אחרי כמה שעות עושים אחורה פנה) או במשך כמה ימים.
3. לגבי טרק בגראנד קניון - חובה להזמין מקום בלודג' הבודד הנמצא בתחתית הקניון. לזכרוני, לא ניתן לעשות שם קמפינג והריינג'רים לא נותנים לעשות טרקים של יותר מיום בלי הזמנה ללודג'.
4. לאס ווגאס - גם מי שלא מעניין אותו הימורים יימצא מה לעשות שם 3 ימים שלמים. יום אחד בודד זה עוול לעיר המדהימה הזאת.
5. עמק המוות - עד סביבות נובמבר-דצמבר אין הרבה מה לחפש שם מחוץ לרכב. זה המקום החם ביותר בצפון אמריקה ואחד החמים בעולם (דומה בטמפרטורות לסהרה). זה מקום מדהים לנהוג דרכו אבל טרקים לא הכי אפשריים.
6. דיסני, יוניברסל ושאר הירקות אינם רק רכבות הרים (חלקם אפילו ההפך הגמור). חבל לפסול אותם בגלל זאת רק בגלל שאת לא אוהבת רכבות הרים.
|
|
|
|
|
| 8. עוד שאלות... תגובה ל - 5 |
29/04/2008 10:21   |
| |
avivos7 |
63 הודעות עד כה |
|
|
|
בעקבות המלצותיכם שיניתי קצת את המסלול: אני אצא מיוסמיטי דרך היציאה המזרחית (נגיע לשם בתחילת אוקטובר, ככה שהיא תהיה פתוחה), דרך אגם מונו ואגמי מאמות', אסע ללאס וגאס, אקדיש יומיים לציון ויום לברייס, משם לאגם פאוול וקניון אנטילופ, משם לטרק בגרנד קניון ומשם לחוף, לכביש מס' 1.
שאלות:
1. האם זה נראה כמו מסלול הגיוני?
2. מה, בעצם, יש לראות בדרך מהיציאה המזרחית מיוסמיטי ועד ללאס וגאס, ואיפה כדאי לישון בדרך?
3. בחוף, כדאי להקדיש יום או כמה שעות גם לסנטה ברברה עצמה - יש מה לראות שם?
תודה רבה!
|
|
|
|
| 9. עוד שאלות... תגובה ל - 8 |
29/04/2008 17:12   |
|
|
1. הגיוני ביותר
2. 20 דקות מהיציאה המזרחית יש את מונו לייק, מדרום לאגם יש פארק מדינה קטן בשם south tufa ובו עמודי מלח מאד מעניינים. ביקור שם זה שעה גג. זה מה שאני יכול לתרום לך מנסיון. שלא מנסיון אני יכול לציין את הדברים הבאים:
א. באיזור מאמות' יש את ה-devil's postpile. תכננתי להגיע לשם, אבל הזמן היה קצר מדי לזה. נראה לי יופי של מקום לטייל במורדות המזרחיים של הסיירה נבדה.
ב. קרוב לוגאס יש את הרי הצ'רלסטון ואת הרד רוק. חפשי תגובות של אלי מהגולן בנושא.
3. בקשר להליכה במים בציון - המים לא יהיו חמימים, אבל אנשים עושים את המסלול הזה גם בסתיו. רק הבאנו את האופציה לידיעתך ומכאן תעשי מה שנראה לך. אני בכל מקרה ממליץ שגם אם את מתכננת לעשות משהו מראש, בעת ההגעה לכל פארק תפני למרכז המבקרים להמלצות ולבירור לגבי מצב המסלול שאת מתכננת.
|
|
|
|
|
| 11. עוד שאלות... תגובה ל - 10 |
30/04/2008 13:46   |
| |
שושי |
3085 הודעות עד כה |
|
|