כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מסלול בדרום מערב ארה"ב 20/04/2008 18:50 לתגובה הבאה
  avivos7 לא מחובר avivos7  משתמש בינוני 62 הודעות עד כה
שלום לכולם,

אני מתכננת טיול של חודש-חודש ושבוע בדרום מערב ארה"ב החל מאמצע ספטמבר. האופי הכללי הוא מעט ערים והרבה טרקים, בלי לחץ. להלן המסלול ואחרי כן שאלותי:

יום 1 - נחיתה בסן פרנסיסקו.
ימים 2,3,4 - סן פרנסיסקו.
יום 5 - חצי יום סן פרנסיסקו ונסיעה ליוסמיטי.
ימים 6,7,8,9 - טרקים ביוסמיטי ואולי גם מאמות' לייק.
יום 10 - יציאה מיוסמיטי לסקויה, שעתיים-שלוש בסקויה, נסיעה דרך
עמק המוות, אולי מסלול של שעתיים בעמק המוות. לינה בלאס
וגאס או בביטי.
יום 11 - לאס וגאס - הסתובבות במלונות, מזרקת בלאג'יו. לא אוהבת הימורים.
יום 12 - נסיעה לברייס קניון והתארגנות.
ימים 13-14 - ברייס קניון. שני טיולים יומיים או טרק של יומיים עם לינה. הבנתי שהזאיון לא מרשים כמו האחרים ולכן ויתרתי עליו.
יום 15 - נסיעה לגדה דרומית של הגרנד קניון.
ימים 16,17,18 - שלושה ימים טרק בגרנד קניון.
ימים 19-20 - נסיעה עד סנטה ברברה. לא אוהבת רכבות הרים ולכן אין לי טעם לבקר בדיסני או בלוס אנג'לס בכלל.
ימים 21,22,23 - נסיעה מסנטה ברברה על כביש מס' 1 לעבר סן פרנסיסקו.
יום 24 - טיסה חזרה.

שאלות:

1. אם אני רוצה להאריך את הטיול בשבוע בערך, האם ללכת לזאיון, ללייק טאהו לפני יוסמיטי, ליוניברסל סטודיוזף להאריך את השהות ביוסמיטי או למשהו אחר?
2. יש יחסית ריכוז גדול של טרקים אחד אחרי השני. כדי להתמודד עם המאמץ הפיזי, האם יש משהו לא קשה פיזית שאפשר לעשות בין יוסמיטי לבין הקניונים חוץ מלאס וגאס?
3. האם המסלול מספיק באיזי או שצריך יותר ימי מנוחה, ואם כן איפה לעשות אותם?

תודה רבה מראש!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מסלול בדרום מערב ארה"ב תגובה ל - 1 21/04/2008 00:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  אלון.י לא מחובר אלון.י  משתמש פעיל 1122 הודעות עד כה
שלום.
בקשר לפארק הסקויה הייתי מקדיש לו קצת יותר משעתיים שלוש ודבר שני אין יציאה מסקויה לעמק המוות.
את כביש 1 רצוי ומומלץ לעשות מצפון לדרום כלומר אחרי סקויה נסיעה למונטריי לכביש 1.
בנסיעה לגראנד קניון כדאי לעצור בפייג' ולהיות בקניון אנטילופ ולייק פאוול.
לגבי ציון לא יודע מאיפה קבלת את הרושם שהוא לא מרשים.ציון הוא פארק מקסים שיש בו מסלולים(כמו בכל הפארקים) בכל הרמות ולא הייתי פוסח עליו.

אם כרטיסי הטיסה לא הוזמנו רצוי להתחיל את המסלול בס.פ ולסיים בוגאס.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מסלול בדרום מערב ארה"ב תגובה ל - 1 22/04/2008 19:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי לא מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2118 הודעות עד כה
א. כמו אלון, גם אני אשאל מאיפה קיבלת את הרושם שציון אינו מרשים. כמובן יופי זה עניין של טעם. כבר טיילתי בלא מעט מקומות במערב ארה"ב ובעיני ציון הא אחד הפארקים היפים והמהנים ביותר. יש שם מסלולי טיול ברמות שונות והאתגריים שבהם הם חוויה שלא שוכחים. אם את אוהבת טיולים רגליים - זה המקום. אני מציע לך לבלות שם לפחות יומיים שלושה ולטייל ברגל. אני אשמח להמליץ על טיולים. טיולים של יותר מיום לא עשינו שם, אבל יש כאלה בודאות.

ב. בעיני דווקא ברייס אינו מצריך יותר מיום. זהו מקום מהמם מבחינת היופי, אבל קטן. יום של עצירה בתצפיות וטיול רגלי ארוך אחד (של 5-7 שעות) ותביני את הקונץ.

ג. אני חושב שבעונה זו עוד חם מדי בעמק המוות כדי לטייל. חוץ מזה יום 10 אינו מעשי מבחינת זמני נהיגה. כפי שכתב אלון, על אף הקרבה הגאוגרפית, אין דרך ישירה מסקויה לעמק המוות והדרך היא ארוכה מאד

ד. אני מתכנן להגיע לגרנד קניון בסוף המאי הקרוב (כך שאני לא כותב לך מנסיון אלא רק מאיסוף מידע לטיול). אם כוונתך לטרק שיורד עד למטה וחוזר, אתה חייבת לדאוג ללינה מראש למטה.
ציון
ציון(גודל:4.13KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מסלול בדרום מערב ארה"ב תגובה ל - 3 23/04/2008 20:40 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה!

אם כך, שווה לבקר בזאיון בכל זאת. מה המסלולים המומלצים לדעתכם? אורי, האם גם אתה חושב כמו אלון שכדאי אחרי יוסמיטי לחזור לכביש מס' 1 כדי לנסוע עליו מצפון לדרום ולא להפך? עד כמה זה משמעותי, יחסית לעובדה שאם אני אחזור מוגאס ולא מס.פ. אני אצטרך לשלם קנס על כך שלא החזרתי את המכונית השכורה באותו מקום שמשם לקחתי אותה?

תודה!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מסלול בדרום מערב ארה"ב תגובה ל - 4 24/04/2008 00:35 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
א. השכרת רכב - לא מנסיון אישי, אבל הנסיון הרווח כאן בפורום הוא שעל השכרה בין ס"פ לוגאס אין דמי החזר אצל מרבית החברות. זה דבר שאת מוזמנת לברר ולעשות את החשבון.

ב. כיוון הנסיעה בכביש 1 - יש יתרון טכני בלנסוע בכביש 1 דרומה, פשוט מפני שנקודות העצירה (בחלק המפותל שבין מונטריי לסן-סמיון) נמצאות אז בצד "שלך" וקל יותר לעצור לתצפיות. אישית, אני נסעתי שם הלוך חזור ממונטריי וגם בחזור עצרנו פעם פעמיים לתצפיות. זה בהחלט מצריך זהירות יתר מאחר וחוצים את הנתיב הנגדי, אבל זה אפשרי. לעניות דעתי, זהו שיקול שצריך לקחת אותו אבל לא להפוך עולמות בגללו. את לא תהיי הראשונה שנסעה שם בכיוון צפון. מודה שבחלקו הדרומי של הכביש לא נסעתי.

ג. האם להתחיל בס"פ ולסיים בוגאס? זה תלוי מאד בנקודות שאת רוצה לבקר ובעיקר איך את רוצה להגיע מיוסמיטי לוגאס. כתבת "טרקים ביוסמיטי ואולי גם מאמות' לייק" - האם הכוונה למאמות' לייק שמדרום ל-Lee vining? אם כן, הרי שאת צריכה לחצות את יוסמיטי מזרחה ומשם כבר לא כדאי לחזור לכביש 1, אלא לנסוע דרומה על כביש 95 לוגאס (מבלי לבקר בסקויה). אם זה מקום אחר או שאינך מתכוות לחצות את יוסמיטי מזרחה, אז בהחלט לנסוע מיוסמיטי למונטריי ולהדרים עם כביש 1 יהיה קצר יותר.

ד. טיולים בציון - אם אינך סובלת מפחד גבהים, אל תוותרי על angel's landing - זה הקלאסיקה של הטיולים בציון. בגדה המזרחית של הקניון יש מסלול שעולה ל-hidden canyon ויש לו המשך (שאותו לא עשיתי) שעולה לראש הקניון לתצפיות. מסלול שהמילצו לי חברים ועוד לא עשיתי, זה ה-zion narrows שבו הולכים במים בחלק הצר של הקניון (וחשוב לדעת, שיש להתעדכן בתחזית כדי למקרה של שטפונות). יש גם מסלולים של יותר מיום ב-backcountry שאותם לא עשיתי. יש גם מסלולים יפים בחלק הצפוני של הפארק (kolob). מציע לקרוא קצת באתר הפארקים הלאומיים על מסלולי הטיול השונים
http://www.nps.gov/

ה. אם יש לך יותר זמן, את יכולה בתחילת הטיול, לפני יוסמיטי להצפין לאתרים בצפון קליפורניה, או לחילופין אחרי ברייס להמשיך מזרחה לקפיטול ריף ואולי עוד הלאה לאיזור מואב - תלוי מה מסגרת הזמן המדויקת.

ציון
ציון(גודל:26.33KB)

סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מסלול בדרום מערב ארה"ב תגובה ל - 5 24/04/2008 10:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אופיר אופיר לא מחובר אופיר  משתמש פעיל 1856 הודעות עד כה
כמה הערות:
1. ברוב חברות ההשכרה אין דמי החזרה בין קליפורניה לנבאדה.
2. מסלול ה Narrows ב Zion הוא אחד המסלולים היפים שעשיתי בחיי. זה מסלול הליכה בתוך קניון כאשר הולכים הרבה בתוך מים. המסלול הינו חד כיווני וניתן לעשות אותו כטיול יום (אחרי כמה שעות עושים אחורה פנה) או במשך כמה ימים.
3. לגבי טרק בגראנד קניון - חובה להזמין מקום בלודג' הבודד הנמצא בתחתית הקניון. לזכרוני, לא ניתן לעשות שם קמפינג והריינג'רים לא נותנים לעשות טרקים של יותר מיום בלי הזמנה ללודג'.
4. לאס ווגאס - גם מי שלא מעניין אותו הימורים יימצא מה לעשות שם 3 ימים שלמים. יום אחד בודד זה עוול לעיר המדהימה הזאת.
5. עמק המוות - עד סביבות נובמבר-דצמבר אין הרבה מה לחפש שם מחוץ לרכב. זה המקום החם ביותר בצפון אמריקה ואחד החמים בעולם (דומה בטמפרטורות לסהרה). זה מקום מדהים לנהוג דרכו אבל טרקים לא הכי אפשריים.
6. דיסני, יוניברסל ושאר הירקות אינם רק רכבות הרים (חלקם אפילו ההפך הגמור). חבל לפסול אותם בגלל זאת רק בגלל שאת לא אוהבת רכבות הרים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מבקשת את חוות דעתכם לגבי מסלול בדרום מערב ארה"ב תגובה ל - 6 25/04/2008 11:16 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לא הסכמת עם דעתי על לאס וגאס ועל לוס אנג'לס, אבל לא הסברת למה... מה יש לי לעשות בלאס וגאס ומה יש בפארקים חוץ ממתקני שעשועים למיניהם שאני לא אוהבת?

בנוסף, לעשות מסלול בזאיון שכולו בתוך מים בחודש אוקטובר לא נראה לי טוב לבריאות. אלא אם כן המים במקרה חמימים...

איפה יפה לנהוג בתוך עמק המוות - בכביש הראשי או בכביש אחר כלשהו בתוך הפארק?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. עוד שאלות... תגובה ל - 5 29/04/2008 10:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בעקבות המלצותיכם שיניתי קצת את המסלול: אני אצא מיוסמיטי דרך היציאה המזרחית (נגיע לשם בתחילת אוקטובר, ככה שהיא תהיה פתוחה), דרך אגם מונו ואגמי מאמות', אסע ללאס וגאס, אקדיש יומיים לציון ויום לברייס, משם לאגם פאוול וקניון אנטילופ, משם לטרק בגרנד קניון ומשם לחוף, לכביש מס' 1.

שאלות:

1. האם זה נראה כמו מסלול הגיוני?
2. מה, בעצם, יש לראות בדרך מהיציאה המזרחית מיוסמיטי ועד ללאס וגאס, ואיפה כדאי לישון בדרך?
3. בחוף, כדאי להקדיש יום או כמה שעות גם לסנטה ברברה עצמה - יש מה לראות שם?

תודה רבה!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. עוד שאלות... תגובה ל - 8 29/04/2008 17:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
1. הגיוני ביותר
2. 20 דקות מהיציאה המזרחית יש את מונו לייק, מדרום לאגם יש פארק מדינה קטן בשם south tufa ובו עמודי מלח מאד מעניינים. ביקור שם זה שעה גג. זה מה שאני יכול לתרום לך מנסיון. שלא מנסיון אני יכול לציין את הדברים הבאים:
א. באיזור מאמות' יש את ה-devil's postpile. תכננתי להגיע לשם, אבל הזמן היה קצר מדי לזה. נראה לי יופי של מקום לטייל במורדות המזרחיים של הסיירה נבדה.
ב. קרוב לוגאס יש את הרי הצ'רלסטון ואת הרד רוק. חפשי תגובות של אלי מהגולן בנושא.
3. בקשר להליכה במים בציון - המים לא יהיו חמימים, אבל אנשים עושים את המסלול הזה גם בסתיו. רק הבאנו את האופציה לידיעתך ומכאן תעשי מה שנראה לך. אני בכל מקרה ממליץ שגם אם את מתכננת לעשות משהו מראש, בעת ההגעה לכל פארק תפני למרכז המבקרים להמלצות ולבירור לגבי מצב המסלול שאת מתכננת.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. עוד שאלות... תגובה ל - 9 30/04/2008 01:14 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה רבה! מישהו במקרה יודע לגבי עמק המוות - האם כדאי לנהוג דרך שם בדרך מיוסמיטי ללאס וגאס? יש מה לראות מהמכונית?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. עוד שאלות... תגובה ל - 10 30/04/2008 13:46 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שושי לא מחובר שושי  משתמש פעיל 2463 הודעות עד כה
מצרפת לך קישור על אותה שאלה ששאלתי,ודורון ענה לי,הוא עבר בחודש אוגוסט Dead

http://forum.lametayel.com/forum_msg/goto-2622205#msg_262220 5
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. עוד שאלות... תגובה ל - 11 01/05/2008 11:58 לתגובה קודמת
תודה רבה! אם כך, שווה בהחלט לעבור דרך שם...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:מסלול טיול קצת דחוף!!!
להודעה הבאה:שאלה כללית,כרטיס טיסה

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף