כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. icon12.gif  רוחניות 22/04/2008 14:36 לתגובה הבאה
  מיקה ושריג לא מחובר מיקה ושריג  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
שלום לכולם
האם מישהו מכיר מקום שישנים ואוכלים בו וגם מספק עבודה רוחנית כלומר סדנאות מדיטציה ויוגה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. פעם היתה ההסתדרות הכללית תגובה ל - 1 22/04/2008 15:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  avi לא מחובר avi  משתמש פעיל 14149 הודעות עד כה
נסה להיות עובד מדינה.....
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. תנסו בצה"ל. תפנו לאשכנזי, תגידו לו שאני שלחתי אתכם תגובה ל - 2 22/04/2008 16:49 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ארז1 לא מחובר ארז1  משתמש פעיל 595 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. תהיה רוחני עם עצמך ואישתך תגובה ל - 2 22/04/2008 19:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  יוסי.ר לא מחובר יוסי.ר  משתמש פעיל 1503 הודעות עד כה
סדנאות מדיטציה ויוגה במיזרח זה מסחרה ,כסף ועבודה בעיניים.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. איפה? תגובה ל - 1 22/04/2008 20:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אביתר אביתר לא מחובר אביתר  משתמש פעיל 765 הודעות עד כה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. LOL תגובה ל - 2 24/04/2008 11:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mariposa30 לא מחובר mariposa30  משתמש פעיל 151 הודעות עד כה
Laughing Laughing Laughing Laughing
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. מיקה תגובה ל - 6 26/04/2008 13:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  מיקה ושריג לא מחובר מיקה ושריג  משתמש מתחיל 15 הודעות עד כה
איבדתם את האמונה? היו לכם התנסויות כל כך גרועות? הייתי כבר בהוד ועשיתי יוגה וראיתי שיש גם דברים אמיתיים ולא רק מסחרה אני מחפשת מקום שמכיל בתוכו את הכל-לינה, אוכל, יוגה. אולי אין כזה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. רוחניות בהודו, אשראמים וכו'.. תגובה ל - 1 28/04/2008 01:50 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Babaji  משתמש לא מוכר
שלום לך,

לפני כשנתיים כתבתי תגובה ארוכה על "אשראמים בהודו", תוכלי לחפש אותם בכדי לקבל רקע כללי על תכונותיו ומגבלותיו של מקום כזה ברחבי הודו, במיוחד עבור המטייל המערבי.
לתפישתי אכן נדירים עדיין קיומם של מקומות המתאימים גם לבני המערב, עם דרישות הנוחות, השפה, והמנטליות הרלוונטית הנדרשת לשהייה באשראמים הודיים.

לכן, לא רחוקה מהאמת התגובה שהציע שדווקא מקומות במערב , במיוחד בארצות הברית (למרבה הפלא) ישנם מקומות "רוחניים" המציעים שהייה ב"מרכז רוחני" כזה או אחר, המשלב עבודה, סדנאות וכו'. אינני מדבר על מקומות בהם חיים מורים אמיתיים, אבל בהחלט מרכזים המציעים במערב "שוק מעורב" של פעילויות שחלקם כנראה גם ברמה גבוהה, במיוחד בתחום היוגה על סוגיה.

בהודו, פופולאריים במיוחד, המרכז של ראג'ניש בפונה, שם ניתן לבקש ל"שלם עבור הסדנאות" דרך עבודה במקום. בדרך כלל לא מתאפשר לשלם עבור הסדנה ישירות דרך עבודה, אבל על אוכל ולעיתים גם על מגורים (אם ישנם פנויים) ניתן לשלם בעזרת עבודה בת מספר שעות. (אינני מדבר מהתנסות אישית, פונה איננה "כוס התה שלי" ובעיקר הייתי מגיע לשם לבקר חברים טובים על הדרך, כך שהמידע הגיע אלי דרך אנשים קרובים לאורך השנים ולכן אני מניח שרלוונטי גם להיום. אני מציע ליצור קשר ולוודא את רלוונטיות האינפורמציה.)

אופציה שנייה, ומעניינת יותר לטעמי, הינו האשראם של אממה אמריטאננדה מאי, אותה "גורו מחבקת" מדרום הודו. האשראם שלה נמצא בדרום הודו, במדינת קרלה, ובדרך כלל תמיד יש מקום בבניין בן ה-16 קומות שצומח לו כל שנה בקומה לאורך השנים. אבל כדאי ליצור קשר לפני כן.
לא מדובר בסדנאות פורמליות, או במסגרת מאורגנת כפי שאת מדמיינת אותה, אבל בהחלט מגיעים לשם הודים מכל רחבי הודו, ומערביים מכל קצוות תבל, בכדי לעשות "עבודה רוחנית" שאיננה קונבציונאלית, ובעיקר דורשת התמסרות וכנות נפשית. את שאר העבודה אמורה לעשות נוכחותה של אממא, שלדברי מבקרים שם נוכחותה אכן עושה את העבודה. הייתי במקום מספר שבועות, אך משום התניותיי בנושא, ונסיוני ממקומות אחרים באסיה, מצאתי את המקום מופלא, אך בהחלט מתאים לאנשים מסוג מסויים מאוד.

בתאילנד יש מספר מנזרים שיענו חלקית על הגדרתך. הם בעיקר מתרגלים מדיטציה מזרם ההינאיאנה, ואין הרבה המסוגלים להסביר לך ולהנחותך בשפה האנגלית. אבל בדרך כלל הם ממוקמים בטבע מופלא, ולתפישתי זה מספיק בהחלט.

ביפן ובקוריאה, ישנם מספר מקומות מאוד רלוונטיים, אך כאלו שדורשים קיום משמעת נוקשה מאוד, והתחיבות למספר חודשים לפחות, קשה לי להאמין שלכך התכוונת בהודעתך.

שיהיה בהצלחה, או כמו שאומרים "כשהתלמיד מוכן, אז המורה מגיע", לכן
לא הייתי מוטרד יותר מדי ופשוט נוסע ורואה לאן הדברים מתפתחים.

נסיעה טובה ובהצלחה...
באבאג'י
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. אבי - אחת התשובת הגדולות של המאה! תגובה ל - 2 28/04/2008 02:02 לתגובה קודמת
  קש כפית לא מחובר קש כפית  משתמש פעיל 432 הודעות עד כה
אהבתי!!!!
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:משלוח מארמבול שלא הגיע
להודעה הבאה:הונג קונג

שאלות נפוצות - סין

שאלות נפוצות - תאילנד

שאלות נפוצות - הודו