כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. טיול שנתי (כמעט) עם קראוון בכל ארה"ב 23/04/2008 00:17 לתגובה הבאה
  YAARA B לא מחובר YAARA B  משתמש פעיל 176 הודעות עד כה
אנחנו זוג עם 4 ילדים ( 15, 12, 9, 7) שהחלטנו לעשות פסק זמן לתקופה של כמעט 9 חודשים ולנסוע לטיול גדול עם קראוון בארה"ב. מכל מיני שיקולים שלא אפרט כאן, התחלת הטיול תהיה בניו יורק ב-8.9.08 וסיומו בניו יורק בסוף מאי 2009.

הכיוון שלנו הוא לעשות את כל המסלול בקראוון ולא לשלב טיסות פנים, זמן יש לנו.

מזג האוויר מכתיב לנו את המסלול ולכן הכיוון הכללי הוא כזה:

נחיתה בניו יורק 8.9.08
3 ימים התאוששות בניו יורק
ואז להתחיל להצפין: מיסטיק, בוסטון, ניו המפשיר, ורמונט, מיין, לעבור לצפון מזרח קנדה: ניו ברנזוויק, פרינס אדוארד איילנד, נובה סקוטיה, קוויבק, מונטריאול, טורונטו ולהגיע שוב לארה"ב דרך מפלי הניאגרה באמצע אוקטובר, לנסוע מזרחה לכיוון אלבני ומשם להתחיל להדרים.
1. האם סביר לעשות את המסלול הזה בחודש וקצת ? או שמומלץ להאריך את הזמן?
2. ראיתי שרוב החניונים פתוחים באיזור הזה עד אמצע אוקטובר, האם זה אומר שהתקופה הזו סבירה לטיול באיזור הזה?
3. מה התאריך הכי מאוחר שסביר עדיין לטייל באיזור מפלי הניאגרה-אלבני?

אמנם ידוע שהאיזורים המתויירים הם האיזור המזרחי והמערבי, אבל מכיוון שזמן לא חסר לנו, ולפלורידה אנחנו מעדיפים להגיע בינואר ולא בדצמבר, שזו עונת החופשות של חג המולד, אז זה אומר שיש לנו כחודשיים להיות בין וושינגטון לפלורידה (נובמבר-דצמבר)
4. האם ניתן לנסוע לסמוקי מאונטנס בתקופה הזו (נובמבר-דצמבר)?
5. האם זה נכון להעדיף לא להגיע לפלורידה בדצמבר?
6. האם סביר להיכנס מערבה לכיוון סינסינטי, סט. לואיס, ממפיס.... בתקופה הזו (נובמבר-דצמבר) ורק לאחר מכן לרדת לפלורידה?
7. לא ראיתי כמעט איזכורים לאיזורים הנ"ל, על מה ניתן להמליץ במקומות אלו?
8. אחת האפשרויות היא לשהות בחוות סוסים מספר שבועות (בעלי ובני רוכבים כבר 8 שנים והם בהחלט ישמחו לאפשרות הזאת), האם מישהו מכיר חוות (לא תיירותיות) שניתן לשהות בהן?

כל ינואר – להיות בפלורידה לפחות חודש (כולל 10 ימים באורלנדו)
כל פברואר – לנסוע מפלורידה מזרחה עד סאן דיאגו (חודש)
כל מרץ – מסאן דיאגו צפונה, סאן פרנסיסקו, סקוויה, יוסמיטי, לוס אנג'לס, כביש מס' 1 וחזרה לסאן פרנסיסקו.
9. האם ניתן לעבור את כביש מס' 1 בקראוון (V31S) ?

כל אפריל – מסלול כמעט מעגלי: לאס וגאס, הפארקים הלאומיים מדרום לצפון וצפונה לסולט לייק סיטי.
10. האם מזג האוויר סביר בתקופה הזו בפארקים אלו?

תחילת מאי לעלות לצפון אידהו, לרדת לילוסטון, לחזור מזרחה ולהגיע לניו יורק עד סוף מאי.
11. האם מזג האויר סביר בתקופה זו בילוסטון?
12. ידוע לנו שלרוקיס הקנדים זו עדיין תקופה קרה מדי ולכן הם יחכו (אני מקווה...) לטיול קצר יותר.

ניו יורק – עוד 3 ימים
הביתה

13. איך נראה המסלול באופן כללי?

תודה מראש
יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. טיול שנתי (כמעט) עם קראוון בכל ארה"ב תגובה ל - 1 23/04/2008 06:33 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2250 הודעות עד כה
איזה כיף לכם...

אני ברשותכם אתייחס לחלק האחרון של הטיול, אותו אני מכיר טוב ממספר טיולים באיזור בעונות שונות וגם ממקום מושבי בסולט לייק:

באופן כללי האביב בדרום מערב מתאפיין בשינויים דרמטיים בין ימים שמשיים לגשם ושלג. לדוגמא, לפני שבוע היה בסולט לייק יום שמש עם 27 מעלות ולמחרת מעלה אחת ושלג (ובלילה ירד ל-4 מינוס). מעברים כאלה מתרחשים כל אביב מספר פעמים. בתחילת מרץ עוד בהחלט חורף וככל שמתקדמים, ימי השמש מתרבים וחם יותר, אבל אפשר להתקל בקור ושלג עד גם באפריל ואפילו לעתים במאי. זה באופן כללי ובאופן ספציפי:

1. תחילת מרץ נשמע לי מעט מוקדם להגיע ליוסמיטי וסקויה. כמובן שאם אתם עם קרוואן ויש לכם מסגרת זמן גמישה תוכלו בודאי למצוא גם ימים יבשים ונעימים ולתזמן את הביקור שלכם. אבל קחו בחשבון שגם אם הכבישים פתוחים הפארקים יהיו מכוסים שלג. הוריי היו בסקויה באמצע אפריל ועדיין היה שם עשרות סנטימטרים שלג על הקרקע, וערפל סמיך.

2. אפריל זה בעיני התקופה לטייל במדבר של יוטה ואריזונה. כפי שכתבתי למעלה, עדיין יכול להיות שלג באיזורים הגבוהים, כמו בברייס, אבל אלו בדר"כ אירועים קצרים ומאחר ואתם גמישים ולא בריצה זה לא אמור להשפיע או להרוס לכם. להיפך, זו תהיה חוויה.

3. לדעתי תחילת מאי זה עוד מוקדם לילוסטון. עדיין יכול להיות קר מאד, כולל שלג וטמפ' מתחת לאפס ובודאי למרבית הפארק עדיין מכוסה שלג שנערם כל החורף. עם קצת מזל אפשר ליפול גם על ימים סבירים, אבל כתכנית מגירה זה לא נראה לי מומלץ. הנה לדוגמא התחזית ל-10 הימים הקרובים ואין סיבה לחשוב שבעוד שנה זה יראה אחרת:

http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/tenda y/USMT0353?from=36hr_fcst10DayLink_business

איזור שיכול יותר להתאים לעונה זו זה מערב ומרכז קולורדו. היינו שם במחצית הראשונה של מאי 2006 והיה מעולה.

4. נשמע לי קריעה לעשות את כל הדרך מזרחה בשבועיים במאי. גם קצת חבל. אם תוכלו להחזיר את הקרוון במערב (דנבר, סולט לייק) תרוויחו עוד שבועיים לאיזור זה במאי - עונה מעולה ואז גם האופציה של ילוסטון תהיה אולי יותר מעשית.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. טיול שנתי (כמעט) עם קראוון בכל ארה"ב תגובה ל - 1 23/04/2008 08:22 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
סימה סימה לא מחובר סימה  משתמש פעיל 845 הודעות עד כה
רציתי רק להגיד שאני ממש מקנאה בכם. איזה כיף זה יהיה. רק דבר אחד, למה לנסוע מסן דייגו לסן פרנסיסקו לרדת עד ל.א ולחזור לסן פרנסיסקו. לא עדיף לעשות את זה רצוף?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. טיול שנתי (כמעט) עם קראוון בכל ארה"ב תגובה ל - 2 23/04/2008 11:12 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
תודה אורי על תגובתך.

ועוד כמה שאלות:
1. ממתי כן מתאים להגיע לסקוויה וליוסמיטי?
2. מכיוון שאנחנו כן מעוניינים ב"סגירת מעגל" וחזרה לניו יורק, וגם לביקור בשיקאגו ובמיניאפוליס, האם האפשרות לנוע מזרחה בתחילת מאי מסולט לייק סיטי במשך כמעט חודש סבירה יותר?
3. האם להר רשמור סביר להגיע בתחילת מאי?

תודה

יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. טיול שנתי (כמעט) עם קראוון בכל ארה"ב תגובה ל - 3 23/04/2008 11:15 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום סימה ותודה על הפירגון.
ההערה שלך אכן נכונה וכמובן שזו היתה טעות בכתיבה, התכנון הוא סאן דיאגו, לוס אנג'לס, סאן פרנסיסקו וחזרה ללוס אנג'לס.

יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. טיול שנתי (כמעט) עם קראוון בכל ארה"ב תגובה ל - 1 23/04/2008 14:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
daf daf לא מחובר daf  משתמש פעיל 996 הודעות עד כה
שלום רב

לגבי מידע על טיול בקרוואן, אני יכול לתרום את כל הבלוג שלי לקריאה ועיון. תוכלו למצוא גם הרבה מידע ספציפי על קרוואנים באמריקה:

http://blog.tapuz.co.il/caravan

לגבי החלק של טיולכם שיתבצע במערב ארה"ב (ואולי גם תצליחו לטייל במערב קנדה והרוקי'ס) אני מציע שתקראו במפורט יותר את הכתבה על הטיול שלנו בקרוואן באיזורים אלה:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1053466

ומעבר לכך, אשמח לענות על כל שאלה שלכם - כאן בפורום או באמצעות מערכת המסרים שבבלוג.

ולבסוף: אני מצטרף למצביעים על נושא מזג האויר כאלמנט חשוב ביותר לתכנון הטיול. מרץ ואפריל עדיין קרים להרבה מקומות במערב ארה"ב. אין זה אומר שאי אפשר לטייל בקרוואן טיול נפלא באזור זה גם בחודשים אלה, אך תידרשו לערוך תכנית פרטנית מאד - היכן כן והיכן לא. הדגש אכן צריך להיות על השמורות והפארקים המדבריים - למעט הקטעים הגבוהים מאד שבאזורים אלה.

דוד

דוד פרנקל. ///"לטייל בקרוואן" - הבלוג שלי (סיפורי מסע, מידע, טיפים, המלצות ודעות בקשר לטיולים בכלל וטיולים בקרוואן - בפרט): http://blog.tapuz.co.il/caravan
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. טיול שנתי (כמעט) עם קראוון בכל ארה"ב תגובה ל - 4 23/04/2008 18:48 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אוֹרִי אוֹרִי מחובר אוֹרִי  משתמש פעיל 2250 הודעות עד כה
1. רק הבהרה - לא טענתי שאי אפשר להגיע ליוסמיטי במרץ. אם יתמזל מזלכם ותגיעו, לא תהיו היחידים בפארק. אבל זה עדיין שלהי החורף ומזג האויר יכול בקלות לשבש לכם תכניות. מלבד זה שבתנאי ערפל ושלג לא רואים הרבה, הרי שנהיגה בתנאי שלג היא מסוכנת מאד בכבישים הרריים (ולמען האמת גם בכבישים לא הרריים). ממליץ מאד לעקוב אחרי תחזיות מזג האויר. התחזית בטלויזיה ובאינטרנט היא ל-7-10 ימים קדימה ובאופן כללי הם די מדייקים. ברור שסטטיסטית, ככל שתדחו את התכנית להגיע לשם, סיכויי ההצלחה עולים - אבל זה נכון גם למקומות אחרים וממילא אתם רוצים במהלך אפריל להיות במגמת תנועה מזרחה.

אגב, באתר הפארק של יוסמיטי כתוב שבמהלך החורף על הרכב להיות מצוייד בשרשראות שלג. אין לי מושג עד איזה תאריך התקנה הזו תקפה והאם היא נאכפת, אבל שווה לברר בטרם יוצאים לשם.

2. לא חציתי אף פעם את ארה"ב ממערב למזרח. אבל ברור לי לחלוטין שהמרחקים הם עצומים ומתוך החודש ייגזלו לכם ימים לא מעטים על נהיגה. אם זו בכל זאת התכנית אני מציע לכם לנסות להגיע בסוף אפריל \ תחילת מאי לדנבר. גם בסוף אפריל, אם קצת מזל תוכלו להינות מהנופים והפארקים של קולורדו.

3. לא יודע.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. טיול שנתי (כמעט) עם קראוון בכל ארה"ב תגובה ל - 6 23/04/2008 21:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  הקמחים לא מחובר הקמחים  משתמש פעיל 732 הודעות עד כה
לדרך מפלורידה לסן דיאגו מומלץ להקדיש יותר מחודש.
אנחנו עשינו אותה בשלושה חודשים
במהלכם טיילנו כחודש בטקסס ועוד חודשיים בכל השאר (לא כולל את סיבוב הפארקים).

כל הפרטים בכתבות שלנו
אושרה

יש דברים שאני יכולה ללמד ויש דברים שלומדים מספרים. אבל יש דברים שחייבים לראות ולהרגיש... בקרו בבלוג שלי - לטייל בעולם http://blog.tapuz.co.il/oshrak
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. טיול שנתי (כמעט) עם קראוון בכל ארה"ב תגובה ל - 6 23/04/2008 23:38 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום דוד ותודה על תגובתך.
נכנסתי לבלוג שלך ובאמת יש שם המון חומר חשוב על הקרוואן, יותר מאשר חברות השכרת הקרוואנים מספקות, וזה עוזר להפחית במידה רבה את העמימות מתחום שאינו מוכר לנו לחלוטין - הקרוואן.

יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. טיול שנתי (כמעט) עם קראוון בכל ארה"ב תגובה ל - 8 23/04/2008 23:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שלום אושרה

קראתי את סיפורכם באתר, מאוד נהניתי, ובעצם די התבססתי על התאריכים שאתם הייתם כדי לתכנן את הטיול שלנו.

מבחינת מזג האויר, האם את ממליצה קודם לעשות את הסיבוב בפארקים (ציון ברייס וכו')בחודש מרץ, ורק אחר כך, בחודש אפריל, לעשות את הסיבוב של לוס אנג'לס לסאן פרנסיסקו וחזרה ?

האם לא עמוס מדי בפלורידה בדצמבר? האם יש צורך להזמין קמפגראונד מראש בתקופה הזו?

תודה
יערה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. טיול שנתי (כמעט) עם קראוון בכל ארה"ב תגובה ל - 10 24/04/2008 21:44 לתגובה קודמת
  הקמחים לא מחובר הקמחים  משתמש פעיל 732 הודעות עד כה
כפי ששמת לב - נו עשינו בדיוק לפי הצעתך. במרץ עשינו את הסיבוב של הפארקים ובאפריל עלינו מל.א. צפונה.
בעיקרון מזג האויר היה קריר במרץ ונראה לי עדיף לעשות את הפארקים באפריל, אם מסתדר לכם מבחינת התאריכים. רוב הפארקים נמצאים גבוה בהרים ומזג האויר הוא קריר יותר.

לגבי פלורידה, אכן הדרום די עמוס בחורף באופן טבעי וכך גם חניוני הקרוואנים (אלפני פנסיונרים עם קרוואנים נוהרים דרומה). אף פעם במהלך הטיול לא הזמנו מקום מראש. תמיד יום לפני. ואם לא מצאנו, ישנו בטבע או בוולמארט.
חשוב לקנות את האטלס של וולמארט בחנות הראשונה שרואים. זה עולה כמה דולרים בודדים ומלב המפות יש רשימה ענקים של כל חניות וולמארט מארה"ב וקנדה.
חשוב גם לעשות מנוי בפספורט אמריקה. מקבלים חוברת עם רשימת קמפים החברים בארגון.
חשוב לעשות מנוי ל AAA שם מקבלים מפות וכן ניתן לקבל ספרים על כל האזורים בהם תהיו ו קמפבוק - ספרים עם רשימה גדולה של קמפים (בנוסף 10% הנחה לרוב הקמפים). תמיד תקחו מפות וספרים למדינה או שתיים הבאות.
האמריקאים לא נוטים לנדב מידע. תשאלו אם יש מפות יותר ממוקדות של כל אזור, בעיקר בפארקים.
בפלורידה קיבלנו מפות של כל הקמפים הציבוריים במדינה בנוסף למפות הרגילות וכן מפות אזוריות מפורטות. אולי יש גם במדינות נוספות.

דבר חשוב שאני אומרת לכל מי שמטייל - כל מה שלא הופך לאסון, הופך לחוויה. יהיו לכם גם קטעים מעצבנים. תזרמו איתם. זה חלק מהחוויה!

אם יהיו לך עוד שאלות, צרי קשר במייל

תבלו, תהנו ותחזרו בשלום.
אתם הולכים לחוויה של החיים שלכם.

אושרה

יש דברים שאני יכולה ללמד ויש דברים שלומדים מספרים. אבל יש דברים שחייבים לראות ולהרגיש... בקרו בבלוג שלי - לטייל בעולם http://blog.tapuz.co.il/oshrak
סמן להדפסה   הוספת תגובה
להודעה קודמת:לינה בקאנאב
להודעה הבאה:האם נוח להגיע מנמל תעופה בולטימור לוושינגטון הבירה

חיפוש מהיר

שאלות נפוצות

כתבות מתוך אתר למטייל

מגזין על השולחן

מידע נוסף