|
| 2. אני אשמח אם מישהו יוכל להבהיר לי את ענין הכסף! תגובה ל - 1 |
24/04/2008 18:30   |
|
אם יש לך בבית עודף רציני של כסף מקומי, אתה בהחלט יכול להביא אותו.
סביר להניח שברוב המקומות מקבלים גם דולר וגם יורו, ליתר ביטחון עדיף שזה יהיה דולר (מסורת).
לרוב הדברים אפשר לשלם במזומן, ויש מקומות שיקבלו גם כרטיס אשראי.
אישית אני לא מכיר אף אחד שהשתמש בצ'קים ממש, אבל טרוולרס צ'קס של אמריקן אקספרס מתקבלים אצל רוב החלפנים בתמורה לכסף מזומן, ובמספר מקומות (מצומצם לדעתי) גם בתור אמצעי תשלום עיקרי.
הקיצר. תסתובב עם כסף עליך.
yacobi_l@yahoo.com
|
|
|
|
|
| 4. ששהו. תגובה ל - 3 |
24/04/2008 19:15   |
| |
חתול-רובוט |
910 הודעות עד כה |
|
|
|
לא בטוח לקחת על גופך כמויות גדולות של כסף. מניסיון [כאוב]. את מרבית המזומן יש לשים במקום בטוח במלון, ולהסתובב רק עם מה שאתה צריך, פלוס עוד קצת למקרה חירום. זה גם תלוי ברמת הסיכון של המקום בו אתה נמצא [בריו-די-ז'ניירו, לדוגמה, מומלץ להסתובב בלי ארנק בכלל, ולפזר את השטרות בין כמה כיסים, נחבאים ככל האפשר]. תמיד כדאי להשתמש באמצעי זהירות דוגמת חגורת-כסף, בעיקר כשאתה צריך לקחת איתך את כל המזומן [למשל במעבר ממקום למקום, או בדרכך לרכוש כרטיס טיסה, או בדרך לבנק ובחזרה ממנו].
ככלל, לא נראה לי מומלץ לקחת את כל תקציב הטיול שלך במזומן עליך. טוס עם כמה מאות דולרים של ארה"ב ועם כרטיס אשראי בינלאומי, ומשוך במקרה הצורך. מכשירי כספומט שמקבלים כרטיסים בינלאומיים [בעיקר ויזה ומאסטרקארד, ובמדינות מסויימות גם אמריקן אקספרס] נפוצים בדרום אמריקה, בעיקר בערים ובמוקדי התיירות. גם המחאות נוסעים הן אפשרות, אם כי במקרה הזה מדובר ביותר כאב ראש [כי לא תמיד הבנק פתוח, ולפעמים השערים איומים, וההמחאות יכולות ליהרס או ללכת לאיבוד]. אני לא חסיד של המחאות נוסעים - שלושה טיולים אחרי שהוצאתי כאלה על-סך 200 דולר ארה"ב, חצי מהסכום עדיין בידיי.
|
|
|
|
| 5. אני אבהיר את עצמי תגובה ל - 4 |
24/04/2008 19:47  |
|
כשאתה יוצא לטייל ברחובות, קח עליך כסף מזומן שיספיק לך לקניות אם תרצה, אוכל תחבורה וכו'... נהוג לשלם במזומן. על קניות גדולות לרוב אפשר גם באשראי. כמו בארץ.
לא היתה בכוונתי להציע לך ללכת להסתובב ברחוב עם מאות (שלא לומר אלפי) דולרים. כמו בארץ.
טרוולרס זה טוב בעיקר בשביל הביטחון, וכדי שיהיה אמצעי תשלום נוסף, אבל הם אכן טרטור מעצבן לעומת הכ"א. לכן את רוב סכוןם הטיול תשמור בבנק, ואחרי שהוצאת כבר כסף לכמה ימים קדימה, תוכל להשאיר את רובו במלון, ולקחת עליך רק חלק ממנו.
yacobi_l@yahoo.com
|
|
|
|