כל הפורומיםכל הפורומים עזרהעזרה סרטוני הדרכהסרטוני הדרכה  
1. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! 23/04/2008 15:06 לתגובה הבאה
  saritlg לא מחובר saritlg  משתמש מתחיל 49 הודעות עד כה
שלום לכולם וחג שמח!
מתכוונים לטוס לשוויץ בסוף יולי. 4 ימים בז'נבה, שם נבקר חברים ונבלה איתם ולאור ביקורים בעבר אנחנו מכירים את האיזור היטב. משם מתכוונים להמשיך לאיזור בזל-לוצרן-ציריך למשך 6 לילות.
אנחנו נוסעים עם בנותינו בנות ה11.5 ו6.
שאלותינן הן:
1. האם יש למישהו המלצה על מלון טוב בציריך או לוצרן או אחת העיירות בסביבה מהן נוח לצאת לטיול כוכב?
2.מה מומלץ יותר הטיטליס? היונגפראו? או הפילטוס?
3. היכן כדאי יותר לבקר בטרומבלבך או בשפהאוזן?
4. האם יש אטרקציות לילדים אותן אסור לפספס?

שפע המידע באתר יצר אצלי קצת בלבול, אשמח לקצת סדר בבלאגן.

תודה מראש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
2. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 1 23/04/2008 18:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  eranrt לא מחובר eranrt  משתמש מתחיל 12 הודעות עד כה
למה שלא תשכרו בית באיזור אחד מהאגמים שמצידי אינטרלקן?
טרומלבך- לא לוותר
שפהאוזן- ניתן לשלב ביום טיול למפלי הריין ואז גם לבקר בשטיין-אום-ריין, אך זה בצפון שוויץ
הרים- טיטליס. יותר זול מהיונגפראו. פילטוס לא שלג.

ערן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
3. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 1 23/04/2008 19:39 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  שירלי לא מחובר שירלי  משתמש פעיל 1163 הודעות עד כה
שפהוזן היא עיירה ליד מפלי הריין וטרומלבך הם מפלים ספירליים בתוך סלעים. שני המקומות יפים ושונים כמובן.
כדאי ללון באיזורים כפריים ולא בעיר.
היונגפראו יקר בטירוף! אנחנו עלינו על הטיטליס והיה נהדר. מחליפים 3 סוגי רכבלים שונים, אחד מהם מסתובב 180 מעלות. למעלה מלא שלג ויש מסלול גלישה באבובים בשלג מאוד נחמד ומנהרת קרח. תהנו! שוויץ יפיפיה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
4. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 3 24/04/2008 01:58 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  ענתי לא מחובר ענתי  משתמש פעיל 1717 הודעות עד כה
הי שירלי,

בודקת השנה אפשרות שוויץ עם אוסטריה... Smile
הכל בגדר אולי...

אבל מכיוון שכבר הזכרת את זה, ונדמה לי שאפילו כתבת לי פעם למייל,
אשמח לשמוע עם הטיפוס לטיטליס הוא... "מפחיד" Rolling Eyes...

או שאני אשאל אחרת: האם אני יכולה לעלות עליו, ללא כל קושי???

זה חשוב לי.... כי אחרת אין טעם לנסוע לשוויץ. אני יודעת שהכל שם כרוך ב"לעלות"...

תודה,

ענתי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
5. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 1 24/04/2008 09:26 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
יולית  משתמש לא מוכר
לגבי אטרקציות לילדים יש בנוסף את פארק המים אלפהמארה שנמצא כחצי שעה מלוצרן , יש את מוזיאון התחבורה בלוצרן עצמה שמהווה אטרקציה נפלאה לילדים. אנחנו מתכוונים לנסוע באוגוסט לאזורים אלה בשוויץ ולאחר בחינה מדוקדקת של נושא העלייה להרים החלטנו (בגלל ההמלצות בפורום ומקורות נוספים) לעלות על הטיטליס בגלל נושא המחיר, זמן הנסיעה וכמובן השלג והאפשרות לגלוש באבובים.
במפלי טרומלבך יש טיפוס במדרגות שחצובות בסלע. צריך לקחת בחשבון. יש בנוסף מסלול קליל מאוד יפה להליכה עם ילדים שנקרא Aareschlucht שהוא מן קניון צר שבו הולכים ע"ג גשרוני עץ.
אני מצטרפת לדיעה שלא כדי ללון בתוך עיר אלא באזורים הכפריים. אני מתכוונת ללון בדרך שבין לוצרן למיירינגן כדי שתהיה לי גישה טובה ל-2 האזורים.
אני מציעה לך בנוסף לערוך חיפוש עד ליולי-אוגוסט 2007 בפורום. הרבה אנשים כתבו את חוויותיהם מהאיזור ויש המלצות ותיאורים מצויינים של המקומות.
אני מתכוונת לנסוע גם לאיזור זנבה . לגבי איזור זה לא קיים שפע של מידע . אשמח לקבל מידע על מסלולי טבע אטרקטיביים עם ילדים בערך בגילאים שלכם ואטרקציות אחרות. למשל, באיזו טיילת של איזו עיירה הכי מעניין להסתובב עם הילדים בערב .

תודה רבה
סמן להדפסה   הוספת תגובה
6. תודה רבה לכל המשיבים! תגובה ל - 5 24/04/2008 14:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
עזרתם מאוד. אשמח אם יש למישהו המלצה על מלון טוב באחת העיירות.

יולית! אשמח לתרום לך מניסיוננו בטיולים רבים באיזור ז'נבה.
תוכלי ליצור עימי קשר ישירות לדו"אל.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
7. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 4 24/04/2008 17:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי ענתי!
העלייה לטיטליס מאוד רגועה. גם אנשים מבוגרים עלו וגם ילדים קטנים. בהתחלה עולים על רכבלים קטנים מרובעים. כל משפחה או זוג בנפרד. אח"כ עוברים לרכבל שהרצפה שלו מסתובבת 180 מעלות אבל לאט. בהמשך יש גם רכבל כסאות, או ממש ספסל לארבעה, אבל עליו את לא חייבת לעלות אם את לא רוצה. ההליכה למעלה בסדר גמור. יש מסלול אבובים בשלג, אבל שוב, את לא חייבת ויש מנהרת קרח קטנה ונחמדה. לא נראה לי שצריכה להיות בעיה. מה שבטוח שהעלייה לא מפחידה ולא קשה.
גם אנחנו שילבנו את אוסטריה עם שוויץ ומאוד נהננו.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
8. תודה רבה לכל המשיבים! תגובה ל - 6 24/04/2008 17:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי שרית
כתבת לי למייל לגבי לינה. אז על הלינה באינטרלקן אני לא ממליצה. אבל בציריך ישנו במלון חמוד ומקסים, נקי ומשופץ- חדש לגמרי ואוכל טוב. ממוקם קרוב במרחק הליכה לבאונהופשטרסה המפורסמת. אני מצרפת לינק
סמן להדפסה   הוספת תגובה
9. מבקש עזרה בהמשך לנושא זה תגובה ל - 8 24/04/2008 18:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  yoel_gil לא מחובר yoel_gil  משתמש פעיל 458 הודעות עד כה
ערב טוב וסליחה על הכניסה ללא דפיקה בדלת.
גם אני מתכנן לטייל בשוויץ באמצע יולי.
שאלה:
אני מעוניין לעלות להר הפילאטוס.
מקריאה באתר קיימות שתי אפשרויות.
רכבת השיניים מ (Alpnachstad) מדרום לפילטוס, ורכבל מ (Kriens).
האפשרות היחידה לעלות מצד אחד ולרדת מצד שני זה להצטרף ל- (Goldene Rundfahrt). אני לא מעוניין בשייט. האם קיים אוטובוס/רכבת המקשרת בין שתי הנקודות ?

סליחה שרית שאני מצטרף אליך בשאלות ..

תודה, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
10. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 7 24/04/2008 23:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שירלי Smile

תודה רבה.

נשמע מקסים.

עכשיו רק צריך להחליט לאן נוסעים.

אם נחליט על שוויץ, בטח "אתקיל" אותך בשאלות Very Happy .

שוב, המון תודה,

ענתי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
11. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 10 24/04/2008 23:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לענתי
חופשי! את מוזמנת תמיד. Smile
סמן להדפסה   הוספת תגובה
12. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 10 24/04/2008 23:45 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  נילי ר לא מחובר נילי ר  משתמש פעיל 1117 הודעות עד כה
ענתי,

גם אני חולה על אוסטריה ו... שוויץ. בטוח תאהבי אותה. טיילנו טיול משולב אוסטריה-שוויץ בספטמבר 2002. לא עלינו לאף פסגה מכיוון שהיה ספטמבר מטורף, היו סופות שלגים ורוב התוכניות שלנו השתנו. ובכל זאת ולמרות זאת שלא היו פסגות הרים בטיול היו פסגות לטיול - למשל, ארהשלוכט שכבר הומלץ בשרשור הנ"ל ועל ידי בעבר... כדי לעשות לך חשק - מצורף הקישור...
ועוד מקום מאחת שאוהבת בתי קפה טובים וקונדיטוריות מדהימות לאחת שאוהבת... אותו דבר - springley בציריך. הבופה של הבקר פשוט שווה...

נילי

[עודכן ב:24 אפריל 2008 23:47:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
13. ליואל-הר פילטוס תגובה ל - 9 25/04/2008 00:13 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית נירית לא מחובר נירית  משתמש פעיל 3525 הודעות עד כה
שלום יואל,
כמעט תמיד יש יותר מאפשרות אחת. גם לטיול לפילטוס.
הכי פשוט לנסוע ברכבת מלוצרן ל Alpnachstad , ב 20 דקות בערך. עולים משם ברכבת השיניים המתהדרת בתואר התלולה בעולם, מטיילים ונהנים בפסגה, ויורדים ברכבלים ל kreins , שהיא בעצם פרבר של לוצרן, וחוזרים ללוצרן באוטובוס (גם משהו כמו 20 דקות).

יחד עם זאת, אם ממילא תכננתם לשוט באחד האגמים בשוויץ, מה שמומלץ מאד, אז אולי כדאי לעשות כאן. אבל לא חייבים!
תהנו, שוויץ מדהימה!

[עודכן ב:25 אפריל 2008 00:14:]

מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
14. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 12 25/04/2008 00:21 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי נילי Smile

ביקרנו בשוויץ, מעט מאד. ירדנו מעט מאזור היער השחור וזהו.

לפני המון שנים נסעתי לשוויץ, ואני אפילו לא זוכרת היכן ביקרתי. גם אין לכך כל משמעות.

מבחינתי, כאילו לא הייתי שם.

אף פעם לא חקרתי לעומק, והמקומות שאני רואה עכשיו - חדשים לי לגמרי.

מה שאת מראה לי, נמצא, לפי מה שאני מבינה Rolling Eyes לא רחוק מאינטרלאקן, נכון?

האם ניתן לעשות שבוע טירול, שבוע אינטרלאקן והסביבות להן?

מהו זמן הנסיעה (בכוונה לא שאלתי "מהו המרחק"... Razz ) מאינטרלאקן לאזור הכי הכי בטירול, שם כדאי ללון (גם שם אינני מתמצאת עדיין)?

אפילו בערך?

המון המון תודה,

ענתי

נ.ב. אני מבינה שאני צריכה להתארגן בהתאם עם הטיסות, דהיינו: טיסה למינכן, וחזרה משוויץ, או להיפך, נכון?
סמן להדפסה   הוספת תגובה
15. ליואל-הר פילטוס תגובה ל - 13 25/04/2008 00:27 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אתם מוכנים שם להפסיק להפחיד אותי??? Laughing Laughing Laughing

ניריתוש, תגדירי "הכי תלולה בעולם" בבקשה... Rolling Eyes Shocked Cool
סמן להדפסה   הוספת תגובה
16. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 12 25/04/2008 00:29 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נילי,

יש לך את האתר של הקונדיטוריה הזו? ניסיתי לחפש בגוגל, ללא הצלחה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
17. נילי באתי לעזרתך תגובה ל - 16 25/04/2008 00:57 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3292 הודעות עד כה
ענתי
הנה הנה - את לא בכושר:
http://www.confiserie-spruengli.ch/index.php?lang=en&PHP SESSID=d935ba93f3294e015b5fbd46b2a33966

ג'מוסי
אולד טראפולד זה במנצ'סטר.....

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
18. נילי באתי לעזרתך תגובה ל - 17 25/04/2008 01:10 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
spruengli עם u ולא springley עם i, מלשון גריפן Razz

אני לא מהמנצ'סטר, אני מהבארסה.

תגיד, מה אתה מתערב מה, אתה עוקב אחרי??? Laughing Laughing Laughing

סמן להדפסה   הוספת תגובה
19. נילי באתי לעזרתך תגובה ל - 18 25/04/2008 01:25 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ג'מוס ג'מוס לא מחובר ג'מוס  משתמש פעיל 3292 הודעות עד כה
לא , אני הולך איפה שיש אוכל טוב, כדורגל משובח ונשים יפות....
ולאו דוקא בסדר הזה.
אני מבוקש שרודף אחרייך - מה זה אומר?

הג'מוס
אגב - תסמני לך ביומן את חופשת הפסח בשנה הבאה - מוקדשת לעבודת השורשים של נועה.אני עכשיו סורק תמונות לעבודה!!!

[עודכן ב:25 אפריל 2008 01:27:]

T TC TCP TCP/IP
סמן להדפסה   הוספת תגובה
20. נילי באתי לעזרתך תגובה ל - 19 25/04/2008 01:31 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
Rolling Eyes

אולי עד אז יחליטו להעביר את זה לי"ב, לא?

תגיד, חומד, אתה חושב שהמורים באמת יושבים וקוראים את כל העבודות הללו? ז'תאומרת, אם נניח תשים תמונה שלי, במקום אחת אחרת, מישהו יבחין???

אפשר לעשות נסיון...

איזה תמונות אתה סורק? מיום הלידה? תשלח קצת גם לי... מצע'מם פה...
סמן להדפסה   הוספת תגובה
21. icon7.gif  ענתי, אני קראתי 30 עבודות שורשים תגובה ל - 20 25/04/2008 11:32 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
לפני כמה שנים כחינכתי כיתה ז'. כל אחת יותר ארוכה מהשניה. דווקא זה היה מאד מעניין ומלמד. לפעמים היה ברור לי לגמרי שיש קטעים מועתקים מהאחים הדודים וכו', ומצאתי דרכים להעיר בעדינות. טוב שלא הייתי אז בפורום...
אז לא להכליל לגבי כל המורים... Laughing

סמן להדפסה   הוספת תגובה
22. רכבת השיניים הר פילטוס תגובה ל - 15 25/04/2008 11:44 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היא באמת תלולה. אבל לא בטוחה שהכי תלולה בעולם. נדמה לי שגם הפלאמבנה בנורבגיה מתהדרת באיזה "תואר אצילות" Razz .
ממוצע שיפוע של 38% זה תלול??

את סובלת מפחד גבהים?? Shocked

אם כן נסיעה לשוויץ תהיה מאד מרגשת, כי בעיני חלקים מאד יפים נמצאים דווקא בקצה העליון של הרכבלים והרכבות. אבל יש הרבה דברים אחרים גם בלי צורך לעלות.

תמיד לפני שאני עולה על רכבת כזו אני חושבת מה יקרה אם הבלמים..."ילכו" בנסיעה הזו, ואז יש את כל המפרט הטכני, שמבטיח שיש לרכבת 7 מערכות בלמים עצמאיות והסיכוי שכולם יתקלקלו אפסי וכו' וכו'.
גם יש לי ספקות לגבי בטיחות הרכבלים ...ובכל זאת...יש טיול פעם בשנה וזהו...
אבל, אני הכי מפחדת מהטיסות (פריקית של "תעופה בקחרה של נשיונל ג'יאוגרפיק), וכל פעם שאני נוחתת בשלום זה נראה לי ממש נס.....
חג שמח!!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
23. נילי באתי לעזרתך תגובה ל - 17 25/04/2008 11:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שעה, שעה חיפשתי את האתר כדי לצרף Embarassed , בסוף התייאשתי ושלחתי ככה...
האמת, לפני פשוט הייתי צריכה לשלוח מייל לג'מוס ("החבר האימיילי"), שייציל אותי. Razz
אז השוקולדים זה רק הקומה הראשונה. עולים קומה וכל אצילי ציריך (סתאאם) שותים שם קפה עם ארוחת בקר של גבינות מדהימות (מסודרות בסילסולי גבינה כ"כ יפים!), מיץ תפוזים סחוט טבעי חופשי (לא פריגת), מיני מאפה, ביצים... מקווה רק שהם התאוששו מהחוליגן הקטן שלנו שהיה שם לפני 3 שנים.

לגבי זמני הנסיעה - הטיול בו טיילנו באיזור אינטרלקן היה לפני 6 שנים, לא זוכרת זמנים Confused . בכל מקרה זמני הנסיעה היו שונים בגלל כל סופות השלגים. היו כבישים שנסענו שעתיים וגילינו שסגורים בגלל השלג ונדרשנו לחזור חזרה (לא לפני שעזרנו לאיטלקים שנתקעו בשלג לצאת... Smile ).
טיילנו מס' ימים באיזור אינטרלקן - לנו בצימר בתוך בית של אישה מבוגרת שאינו מומלץ וממנו יצאנו לטיולים.
היינו במוזיאון התחבורה בלוצרן (שיפה בפני עצמה לטיול) - מומלץ מאד כולל העיר.

אנסה למצוא את האלבומים (ארוזים איפשהו) ולדלות משם מקומות מעניינים (לא מצלמה דיגיטלית). אז לא עשיתי כזו הכנה לפני הטיול כמו היום. קראתי בספרים, סימנו בגדול מקומות מעניינים, הגענו למקום (לא הזמנו מראש. נסענו ומקום שנראה לנו התמקמנו בו) והתייעצנו עם בעלי הצימר. זה לא היה טיול כוכב ובדיעבד זה היה החיסרון של הטיול. המקום היחיד בו לנו מס' לילות(אם איני טועה 4) היה אינטרלקן.
איזור אינטרלקן בהחלט מתאים לטיול כוכב - היו הרבה מקומות שרצינו לראות ולא יכולנו בגלל הסופות.

טיסה - טסנו למינכן וחזרנו מציריך אם איני טועה - אחפש בהמשך את האלבום ואשוב עם פרטים נוספים.

חג שמח!!!
נילי

[עודכן ב:25 אפריל 2008 11:54:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
24. רכבת השיניים הר פילטוס תגובה ל - 22 25/04/2008 16:41 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית וענתי היי
ענתי - הסיבה שאני נוסע לשויץ הינה הטבע ואיך האדם "מנסה" לנצח אותו.
נירית תודה
פשוט אני מגיע עם רכב מהיסלברג וחשבתי להחנות את הרכב מצד אחד, לרדת מצד שני וחזור איכשהו לרדת.
אני בודק כרגע את האתר של הרכבת על מנת להגיע לאפשרות האופטימלית

ביי, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
25. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 14 25/04/2008 16:42 לתגובה קודמתלתגובה הבאה

חזרתי עכשיו ממופע אגדות על הקרח בת"א עם הבן שלי. היה מקסים!!!!!
לענתי, לגבי שוויץ. בטח שאפשר שבוע באיזור טירול ושבוע שוויץ. אפשר להספיק המון בשבוע בכל איזור. יש המון עיירות יפות באיזור טירול שבחורף משמשות לסקי ובקיץ יש המון צימרים בכל מקום. אנחנו אפילו לא הזמנו מהארץ. ממפלי קרימל התקדמנו לכיוון אינסברוק ועצרנו בעיירה: ווירברג בה היו שפע צימרים, רק לבחור. למחרת בבוקר נסענו לאינסברוק. טיילנו הב כמה שעות, קנינו מזכרות נחמדות שיש שם בשפע ויחסית בזול, אכלנו והמשכנו לכיוון שוויץ דרך ליכטנשטיין. מעבר גבול עלה 40 פרנק שוויצרי. הגענו בצהריים ללוצרן, אחרי שעתיים נסיעה בערך מאינסברוק. מלוצרן עולים לטיטליס. בלוצרן נמצא גשר עץ עתיק וטיילת על האגם.
אינטרלקן נמצאית בין שני אגמים: ברינז וטון. טיילנו במפלי טרומלבאך שגועשים בתוך סלעים- מדהים! גם איזור גרינדלוולאד יפה וציורי.
האוכל גם באוסטריה וגם בשוויץ מעולה בכל מקום, ובכל קונדיטוריה יש עוגות מדהימיות ושוקולדים מעולים.
אנחנו, אגב,חזרנו למינכן דרך מפלי הריין וגרמניה. ישנו בלינדאו והמשכנו לשדה תעופה.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
26. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 25 25/04/2008 16:54 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
שירלי שלום!

אני לא מהמסוגלים לצאת את הארץ ולחפש מקום לינה, אפילו שאני בטוחה שנמצא אחד כזה (פגם בתוכנה, כנראה)
האם תוכלי לתת לי שמות של עיירות באיזור בהן אוכל לנסות למצוא מקומות לינה דרך הרשת?

מצאתי משהו מעניין בעיירה בשם sarnen, אך אשמח לקבל עוד המלצות.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
27. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 26 25/04/2008 17:06 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אינטרלקאן היא בסיס טוב לטיולים. היא נמצאית בין שני אגמים ברינז וטון שגם בהם אפשר למצוא מקומות לינה.
כדאי לך לבדוק המלצות ב1001 טיפים בנושא שוויץ- לינה ואירוח, יש שם המון המלצות שיכולות לעזור לך.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
28. רכבת השיניים הר פילטוס תגובה ל - 24 25/04/2008 19:18 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אם במקרה עדיין לא מצאת, יש אוטובוס בין שני המקומות.
התחבורה הציבורית בשוויץ מצויינת, וקשה לי להאמין שיש 2 נקודות שלא מחוברות.
חג שמח!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
29. רכבת השיניים הר פילטוס תגובה ל - 28 25/04/2008 19:34 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
בעיון קצת יותר מעמיק-נראה שאין נסיעה ישירה.... Crying or Very Sad
בכל זאת חג שמח!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
30. רכבת השיניים הר פילטוס תגובה ל - 29 25/04/2008 22:56 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית היי
כנראה זה מה שיהיה:
את הרכב השאיר כל היום ב- Alpnachstad, אטייל בפילאטוס. הרד ואקח את הטרולי מ- Kriens ללוצרן. אטייל בעיר וכאשר אפול מהרגליים אקח את הרכבת חזרה ל- Alpnachstad. מקווה שלא ישאירו לי הרכב על בלוקים ...
תודה על העזרה.
בטוח שאני אשאל עוד הרבה שאלות, רק עכשיו התחלתי לתכנן את הטיול (מקווה שלא מאוחר מדי)
ביי - יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
31. ענתי, אני קראתי 30 עבודות שורשים תגובה ל - 21 25/04/2008 23:55 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
אל תקחי ללב, ניריתוש,

הכל בצחוק.

כל הכבוד לך על כך שקראת את כל העבודות. אין ספק שזה מעניין. אבל 30????

דרך אגב, גם אני מלמדת. כתות ו'. Razz

סמן להדפסה   הוספת תגובה
32. ענתי - לא שכחתי, בנתיים לא מוצאת את האלבום... )-: תגובה ל - 23 26/04/2008 00:01 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הודעה ללא תוכן
סמן להדפסה   הוספת תגובה
33. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 1 26/04/2008 12:00 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
  mr_eran לא מחובר mr_eran  משתמש מתחיל 27 הודעות עד כה
עינת שלום,

גם אנחנו מתכננים טיול לשוויץ באוגוסט. חזרנו לפני כשנתיים עם הילדים מטיול בדרום גרמניה ואוסטריה, להלן חלק מהמסקנות שלנו:

אוסטריה:
1. אוסטריה משגעת, למרות שלהיזהר נורא מטיול כוכב. אוסטריה מחולקת בגדול ל - 3 אזורים נפרדים:
א. פרק טאו הורן- הכולל את מפלי קרימלר המדהימים, מעבר גרוס קלוגנר (לא לוותר ולהגיע מוקדם).
ב. אזור האגמים (זלצקמרגוט): מערת קרח גדולה, אגמים מטרפים ונוף עוצר נשימה.
ג. הערים הגדולות: בעיקר אינסבורק וזלצבורג.
המרחק בין האיזורים מחייב נסיעה ארוכה במידה ומיישמים טיול כוכב, קחי בחשבון שרוב הכבישים לאתרי הנוף והטבע הינם דרכים צדדיות והמהירות הממוצעת היא 80 קמ"ש ופחות.
בכדי להנות אוסטריה תדרוש כשבוע ימים!

שוויץ:
בעבר עלינו על יונגפראו, מדובר בעליה יקרה מאוד ובשל הגובה הרב לא מתאימה לילדים (הביקור עצמו מוגבל בזמן בשל הגובה הרב). ולכן ההמלצה המרכזית שלנו אותה ניישם היא עליה לטיטליס.
יש אתר מדהים של משפחת וילק (ושוב תודה רבה להם) המציין את כל האטרקציות וכן מידע נוסף החוסך זמן (קישור מצ"ב)

אנחנו מתכננים טיול הדומה לכוכב אך מפרק את שוויץ לשלושה אזורים:
צפוני: אגם קונסטאנץ (מינאו אי הפרחים), מפלי הריין, שטיין אם ריין
וכן נסיעה לפארק אירופה המדהים.
מרכז/לוצרן: אפנצל ומפלי המים, טיטליס, לצורן (מוזיאון התחבורה)
אזור ברנראוברלנד (אינטרלקן): איטרלקן, מפלי הטרומלבך, מרינגן, ברן, מפעל השוקולד, האגם הכחול, האגם התת קרקעי בסנט ליאונרדו

אתרים שווים שאנחנו עדיין בודקים:
1. נסיעה ברכבת קיטור באזור פורקה והקרחונים

להלן כמה טיפים חשובים:
1. לשלם על הילדים 20 פראנק ולקנות כרטיס ילד (מקנה המון הנחות)
2. לברר בכל אתר על קיום "כרטיס משפחתי" המוזיל מאוד את הביקור
3. על סמך ניסיון, אין כמו GPS!!!!!!!!!!!!
4. אתר מעולה לאיתור צימרים (יש להזמין מראש!), רצ"ב לינק

תהנו!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
34. לנירית - השיניים הר פילטוס תגובה ל - 30 26/04/2008 15:20 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נירית שבת שלום
שתי שאלות לי אליך -
1. המגלשות מפארק החבלים למטה מגיעות עד לתחנה למטה או שבכל מקרה יש צורך להעלות בחזרה לפארק החבלים ואז לרדת ברכבל ?
2. אני ארכוש כרטיס עליה וירידה. האם ניתן בירידה מההר לעצור בפארק החבלים ואז להמשיך למטה עד לכפר ?

בתודה מראש, יואל
סמן להדפסה   הוספת תגובה
35. לגבי מעבר הגבול, לא חושבת שמעבר תגובה ל - 25 26/04/2008 16:07 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הגבול עלה לכם 40 פ"ש, אלא המדבקה לאוטוסטראדות, שבדרך כלל קונים במעבר הגבול או בתחנת דלק.
בכל מקרה, מצטרפת לתשובה על האפשרות לטייל בשוויץ וטירול.
המשך שבת שלום!

סמן להדפסה   הוספת תגובה
36. נילי באתי לעזרתך תגובה ל - 23 26/04/2008 16:11 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
נילי, תודה. Smile

נראה כי ישנם המון מקומות לביקור באזור זה של שוויץ.

האם היית ממליצה לשמור את שוויץ לפעם אחרת, לשבועיים ימים, או בכל זאת לנסוע לשבוע עם שילוב של אוסטריה, נניח?
זאת אומרת: האם בשבוע ניתן למצות אזור זה?

לגבי המסעדה: בהחלט נשמע מרנין. נכנס למועדפים. אין סיכוי שלא נלך, אם נגיע לאזור.

תודה שוב,

ענתי
סמן להדפסה   הוספת תגובה
37. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 33 26/04/2008 16:52 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
הי ערן,

אני מניחה שהתכוונת אלי (ענת ולא עינת Smile ).

קודם כל, תודה רבה על התשובה המפורטת.
עכשיו זה קצת מתבהר. האמת היא, שעדיין לא ישבתי על מפות, כך שלא "הכנתי" לי אזורים.

כל מה שכתבת על אוסטריה - נכון. גם אנחנו ביקרנו באוסטריה בשנה שעברה, אבל לצערי - לטירול לא הספקנו להגיע. ביקרנו באזור האגמים (שבוע ימים) וכל מה שסביב להם, וכן באזור קפרון (מעבר גרוסגלוקנר, מפלי קרימל וכו'), שבוע נוסף.

הפעם אנחנו מתלבטים אם לנסוע רק לאוסטריה (שוב אגמים + טירול) או שוויץ בלבד (לפי מה שאתה כותב - אזור אינטרלאקן + לוצרן, נניח. באזור קונסטנץ כבר ביקרנו בטיול אחר), או לחילופין אוסטריה (טירול) + שוויץ (אינטרלאקן).

התלבטות קשה, מה? Very Happy

היכן נמצאים האתרים ה"שווים" שאתם בודקים (קרחונים)? באזור אינטרלאקן?

מסכימה לגבי ה- GPS. לחלוטין.
סמן להדפסה   הוספת תגובה
38. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 25 26/04/2008 17:08 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ניסו לפתות אותי לקבל חינם כרטיסים להצגה, במידה ואעשה מנוי ל"ידיעות אחרונות"... Smile .

האם מתאים לילדים בני 10 ו- 12?

האם כדאי לישון בטירול, דווקא באינסברוק? או שהעיירה "קרובה מדי" לשוויץ? הייתי מעדיפה לישון במקום מרכזי (שיקיף כמה שיותר אתרים), בכל אחד מהאזורים.

אל תכעסי שלא הסתכלתי במפה ואני שואלת שאלות קיטבג... אבל מהו זמן הנסיעה (בערך) מלוצרן לאינטרלאקן? האם ניתן לישון באינטרלאקן, ולבקר בלוצרן (טיטליס, מוזיאון המדע וכו') גם ממקום הלינה הנוכחי?

במפלי טרומלבאך (חשבתי שאומרים טרומבלבאך) ביקרתי לפני כ- 12 וחצי שנים. כשהייתי בהריון עם נועה Very Happy . אני זוכרת שהתלהבתי מהם מאד מאד. גם במפלי גיסבאך היינו. אני זוכרת שבאנו מאזור של מלון מאד עתיק ויוקרתי (רק ביקרנו בו).

אבל לא אכפת לי לנסוע לשם שוב. בדיוק להיפך. הייתי רוצה לבקר שם עם הילדים.

עוד מעט אלך לחפש את המפה....

[עודכן ב:26 אפריל 2008 17:11:]

סמן להדפסה   הוספת תגובה
39. לנירית - השיניים הר פילטוס תגובה ל - 34 26/04/2008 18:09 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
היי ערן שוב,
הייתי בפילטוס לפני מיליון שנה (בערך) בלי ילדים ולא בפארק השעשועים. כך שאוכל לענות רק מעיון באתר. נראה לי שמגלשת ההרים לא יורדת עד kriens. מהתחנה התחתונה שלה יש מעלית בחזרה למעלה.
לגבי השאלה השניה-בוודאי. אפפשר לרדת מהפסגה עד התחנה Fräkmüntegg, לבלות בפארק החבלים ובמגלשה, ואז להמשיך לרדת ברכבל.
הבילוי בפילטוס נראה לי נחמד מאד לילדים. אבל מקווה שאתם לא תוותרו על פסגה מושלגת -כי בדרך כלל מהנה מאד לבלות גם בשעשועי שלג למיניהם.
עוד הערה אחרונה, נראה לי שתהיו די עייפים אחרי הפילטוס לטיול בלוצרן. אבל זה לשיקולכם...

סמן להדפסה   הוספת תגובה
40. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 38 26/04/2008 21:37 לתגובה קודמתלתגובה הבאה
ההצגה מקסימה ומתאימה לכל המשפחה, אבל נראה לי שההופעות נגמרו...
אפשר להגיע מאינטרלקן ללוצרן ולהיפך. שוויץ כולה מדי