|
|
| 163. פארק אירופה - מקום לינה תגובה ל - 162 |
25/05/2008 07:54   |
|
|
ברוך השם.
סוף-סוף יונית נחלצה לעזרתי.
1. אני מנסה להתעקש כבר כמה ימים על המסלול שיונית ציינה עכשיו דרך האוטוסטרדות של גרמניה, ולכן אמרתי - המערות לא שוות את תוספת הנסיעה.
2. אין סיכויי שבעולם שתגיע למערות תוך שלוש שעות ובשעתיים נוספות לראסט. יואל, אני מתעקשת - אין מצב!!!!!
מדריך מישליין מעריך את שני מקטעי הדרך ביותר זמן, וכמו שיונית אמרה, צריך להוסיף להערכות האלה זמן נוסף.
אנחנו עשינו בפועל נסיעה אחת משטרסבורג ללוקסמבורג ונסיעה אחת מלוקסמבורג לפארק אירופה. מהמערות לדרום לוקסמבורג יש למעלה משעת נסיעה.
אז ככה: משטרסבורג (שנמצאת צפונה לפארק אירופה) לגבולה הדרומי של לוקסמבורג נסענו שעתיים, ובדרך חזרה - מגבולה הדרומי של לוקסמבורג לפארק אירופה נסענו שלוש וחצי שעות!!!!!! זה נכון שאנחנו נוסעים ללא GPS, וליד מץ אני איבדתי את העירנות וזה גרם לנו למעקף שהוסיף בוודאי רבע שעה-עשרים דקות של נסיעה. נסענו בשעות הבוקר וסביב שטרסבורג היה עומס תנועה. אבל מי אמר לך שלא יהיה לך עומס תנועה אחר הצהריים או לפנות ערב?
|
|
|
|
|
|
|
| 167. פארק אירופה - מקום לינה תגובה ל - 166 |
25/05/2008 20:29   |
|
גם לי יש ידיד דובר גרמנית
I'll be back
|
|
|
|
| 168. פארק אירופה - מקום לינה תגובה ל - 166 |
25/05/2008 20:51   |
|
|
הי יואל,
ומה עם הקישור להסליברג?
באירופה באמת צריך "ידידים" דוברי שפות. זה אחד הדברים המעניינים לדעתי ביבשת.
|
|
|
|
|
| 170. פארק אירופה - מקום לינה תגובה ל - 168 |
25/05/2008 21:43   |
| |
yoel_gil |
408 הודעות עד כה |
|
|
זיוה היי
רצ"ב הלינק
http://www.reka.ch/d/startseite.asp
בגדול את כל הקשר עשתה הגר ועל זאת אני מודה לה מכל הלב
הגר היתה שנה שעברה ומרוב שהיא נהנתה היא הזמינה גם השנה.
הבנתי ממנה שרק במזל מצאנו צימר עבורי ל- 6.
בהצלחה, יואל
|
|
|
|
| 171. פארק אירופה - מקום לינה תגובה ל - 170 |
25/05/2008 23:31   |
|
אני זוכרת את ההמלצה של הגר עוד מהקיץ שעבר. אולי אקנה את הרעיון. רק מה? לא הבנתי כלום מהאתר הזה והוא לא נראה לי דומה לאתר של כפר נופש (יש שם איזה כרטיס לכל מיני אטרקציות ועוד). קצת מוקדם לנג'ס לכם. בינתיים שמרתי.
תודה רבה.
[עודכן ב:25 מאי 2008 23:32:]
|
|
|
|
|
| 173. לכבוד! תגובה ל - 165 |
25/05/2008 23:57   |
| |
הגר |
309 הודעות עד כה |
|
|
הי זיוה,
כתובת האתר של ראקה :
http://www.reka.ch/d/rekaferien/feriendoerfer/feriendoerfer. asp
ואם את דוברת צרפתית (נכון?) אני מאמינה שתסתדרי. לארגון הנ"ל יש כפרי נופש שפזורים בכל הקנטונים ובעיקר מאוכלסים ע"י שויצרים. מדי פעם "מתגנב" לשם לבנטיני כמונו שזוכה לשאריות של ביטולי ההזמנות של השויצרים. אם תגלגלי את הדף למטה תוכלי למצוא את רשימת הכפרים המפורטת לפי קנטונים כולל קישור לכל כפר. הכפר שאני הייתי בו נקרא hasliberg ןמיקומו מאוד נוח (קרוב ללוצרן וברינץ), וכן , אנחנו אכן נוסעים אליו השנה שוב! כפר הנופש הזה מבוקש במיוחד. עצתי, אם את "זוממת" על הזמנה לכפר הזה את צריכה להזמין סביב צדמבר-ינואר הבאים - ההזמנה כרוכה ב"איבוד" של 40 פר"ש בלבד עד כ 45 יום לפני ההגעה. לכפרים האחרים שמצוים באזורים פחות מבוקשים ניתן להזמין גם במועד מאוחר יותר. בכל מקרה מדובר ב-6 בניני מגורים (בעלי 4 קומות כל אחד), באוירה לא המונית ושויצרית לחלוטין, בגובה 1300 מטר כשהנוף ממול הם פסגות הרי הטיטליס המושלגות ולא בקלאב מד או משהו דומה עם תוספת של בריכה (לא מזיק) אפשרות למשחקי כדור , מסעדות, שרותי כביסה וכו'. אם יענין אותך בעתיד אשמח כמובן לענות לך על כל שאלה נוספת.
|
|
|
|
| 174. תודה הגר תגובה ל - 173 |
26/05/2008 00:16   |
|
מאיפה לקחת את עניין הצרפתית? הלוואי שהייתי יודעת. אבל אסתדר ובטח גם אשאל שאלות.
השנה אקרא יותר בעיון חוויות של מטיילים החוזרים משווייץ, למרות שהטיול שלנו יהיה טיול בסיס, ובכל זאת אשמח לקרוא את הסיפורים שלך, של יואל ושל אחרים.
|
|
|
|
|
|
| 177. אירופה - תחנות דלק תגובה ל - 175 |
26/05/2008 21:32   |
|
היי יואל,
שאלה מרעננת, תרתי משמע
אפשר למצוא את תחנות הדלק במפה ב google maps/
לפי האתר יש 729 תחנות דלק בשוויץ. במפת גרמניה והולנד אפשר למצוא את התחנות של מדינות אלה.
בכל הטיולים שלנו לא נתקלתי בבעיה במציאת שירותים. יש תחנות דלק בכבישים רבים, ואזורי מנוחה/חניונים באוטוסטראדות. לא התנסינו בהרבה נסיעות ליליות, כשהתחנות כבר סגורות, שאז עלולה להיות בעיה.
מה שכן, בגרמניה לפחות, ביותר ויותר מקומות השירותים הם בתשלום של כחצי יורי בממוצע, כך שמעתי.
אני חושבת שגם ב GPS אפשר לבקש ציון תחנות דלק.
וגם במפות ערים מסוימות מופיעים השירותים הציבוריים...
תהנו!
מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
|
|
|
|
|
|
|
|
| 182. דרושה עזרה ממומחי שוויץ! תגובה ל - 1 |
27/05/2008 16:16   |
| |
or_tal |
9 הודעות עד כה |
|
|
אנחנו שכרנו בית חווה לא רחוק מברן דרך http://www.bauernhof-ferien.ch/englisch/index.html
היינו שם בקשר עם שנטל והיא מקסימה ועזרה להתאים לנו בית מדהים עם מארחים נפלאים. זאת חוויה לקבל חלב חם מהפרה בבוקר!
המיקום שם הוא פנסטטי כי משם אפשר להגיע בנסיעות קצרות יחסית לכל מקום. היינו בלוצרן, בברן ובציריך. בין לבין הוספנו טיולי טבע כולל הטיטליס. התכוונו להגיע גם לאינטרלקן לטיול אבל מזג האויר (אוגוסט 2006) היה מחריד וכמעט כל החופשה ירד שם גשם. רוב הזמן זה היה טפטוף שלא הפריע, חלק מהזמן זה היה נורא - וכך פספסנו את אינטרלקן ומעבר הקרחונים. אהבנו מאוד את מוזאון האויר פתוח ואת מוזאון התחבורה. יצאנו גם לטיול בהדרכת חבר טוב מלוזאן, שהוביל אותנו לראש הר כלשהו, ממנו ירדנו ברגל, ובסוף המסלול הגענו לבית פונדו "אורגינל" כפרי ביותר. זה היה טיול מדהים. יש המון המלצות למסלולי טיול כאלה באתר התיירות השוויצי - כולל מפות, הסברים, שעות פתיחה וכ'.
איזה כיף לכם!
|
|
|
|
| 183. אירופה - תחנות דלק תגובה ל - 179 |
27/05/2008 18:03   |
|
לי יצא :700 ומשהו תחנות בשוויץ
כ 3700- בהולנד
ו5200- בערך בגרמניה.
אולי ביקשת באיזור הכולל כמה מדינות?
בכל מקרה, לא נראה לי שחסרות תחנות דלק או שירותים. תגיד לכל הנשים במשפחה שיסירו דאגה מליבן .
(מאחת שגם דואגת לגבי נושא זה).
המשך ערב נעים!
|
|
|
|
| 184. פארק אירופה - מקום לינה תגובה ל - 161 |
27/05/2008 18:48   |
|
היי יואל
עניתי לך באשכול אחר לגבי הקישור.
החלטתי לעזוב את האשכול הזה ולכן לא ראיתי שאתה כבר יומיים מחכה לתשובה ממני.
האשכול הזה שובר את שיאי הצפיה ואת שיאי התגובות וגם לי הוא קצת עמוס.
הג'מוס
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
|
|
| 188. הבדל בין שתי הפנורמות הולנד / שוויץ תגובה ל - 187 |
28/05/2008 07:29   |
|
רציתי להעלות לך אתר של שקיעהוזריחה אבל הוא לא קיים
הג'מוס
חפש לבד או חכה לערב - בגדול בקיץ מחשיך ב 22 והלאה-בהולנד אפילו קרוב ל 23!
[עודכן ב:28 מאי 2008 07:34:]
T TC TCP TCP/IP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 194. המעברים המפורסמים תגובה ל - 193 |
06/06/2008 23:26   |
|
לא יודעת למה אתר ויה מישלין "מתעקש" לתת הוראות נסיעה ללא המעברים. מניסיון בשנים קודמות, באיזה שהוא שלב זה "עובר". לקראת הטיול שלי בדקתי מרחקים במפה עצמה, ולפי זה ניסיתי להעריך את זמן הנסיעה. מהניסיון שלי באירופה, בכל מקרה צריך להוסיף על החישוב של מישלין בין 25 ל 30% .
הספר של מישלין ממליץ להקדיש ל3 המעברים יום שלם (עם עצירות וכניסות לאתרים מסויימים.
מטיול לשוויץ לפני כמה שנים, הנסיעה בכבישים האלה די איטית.
וכן, גם אני התלהבתי מהאופנועים הענקיים האלה...ותרבות האופנוענים שהיא קצת שונה מהמוכר לי בארץ.
המשך שבת שלום!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 200. הערות לתכנון לשוויץ תגובה ל - 199 |
08/06/2008 23:00   |
| |
yoel_gil |
408 הודעות עד כה |
|
|
|
שלום לכולם. מה לומר, הפורום נהדר ואנשיו מדהימים, אז ראשית תודה לכולם על כל הערות הבונות.
רקע - בגדול אני מבצע טיול בהולנד ושוויץ בין התאריכים 12.7 עד 29.7. אנו 6 איש, שני הורים וילדים 16, 12 וסבא וסבתא.
עקב הרצון לקחת מכונית שתהיה צמודה אליי לכל הטיול (מחירי המעבר ברכבת מהולנד לשוויץ יקרים וקנס של 300 יורו לפחות למעבר מכונית שכורה למדינה אחרת). מצאתי דיל דרך ישראייר, נחיתה בברלין והמראה ממינכן. את הולנד מתחיל ממחר לתכנן אבל לפני זה מעוניין בדעות נוספות למסלול שהכנתי בשוויץ.
לינה בכפר הנופש הסליברג מעל מרינגן. את הדרך מהולנד מבצע ביומיים.
יום שישי 18/7 הגעה ללינה ליד פארק אירופה.
יום שבת 19/7 המשפחה הצעירה בפארק אירופה , הזקנים מבצעים את דרך היין באלזס.
יום ראשון 20/7 השארת הרכב באלפנכשטאד, עליה ברכבת השיניים להר הפילאטוס (בסופי השבוע יש תזמורת מקומית עם שופרות שוויצרים), ביצוע מסלול הליכה קל לתצפית על האזור, פארק החבלים לילדים-ולי, מגלשות. ירידה ברכבל לקרינס ונסיעה באוטובוס ללוצרן. בלוצרן הגשר, מוזיאון התחבורה (יבוצע במידה ונגיע עד השעה 15:00), האריה הגוסס, חומת העיר והעיר העתיקה, חזרה ברכבת לקחת את הרכב וחזרה לכפר.
יום שני 21/7 ציריך. קתדרלת גְרוֹסמינסטר, כנסיית פְראומינסטר, כנסיית סנט פֶטֶרס, גבעת לינגנהוף, מוזיאון הצעצועים, רח' באנהופשטראסה, חנות לצעצועים (FCW), תצפית פנורמית ליד המכון הטכנולוגי, רחוב נידרדורף.
יום שלישי 22/7 ברן. מזרקות, מגדל והשעון האסטרונומי, בור הדובים, (תלוי בלו"ז) הסבתא והסבא למוזיאון לאומנות, הילדים למוזיאון לתולדות הטבע, בניין הפרלמנט + סיום היום בשייט באגם ברינץ.
יום רביעי 23/7 ברינץ (באותו שבוע מתקיים תערוכת פסלי עץ בעיירה) + אינטרלקן (הרחוב הראשי - הוהווג ומוזיאון דמויות הבדיל וקפה שו לעוגה וקפה לגדולים ומופע השוקולד לילדים) + מפלי טרומלבאך + גרינדלוואלד (ימי רביעי הרחוב הראשי הופך למסיבה אחת גדולה בין השעות 20:00 עד חצות).
יום חמישי 24/7 (היום הארוך בטיול-בתכנון) קנדרשטג, אגם אושנזי, רכבת המכוניות, בריג (הטירה), שני מעברי ההרים: מעבר פורקה וגרימזל.
יום שישי 25/7 הר הטיטליס + אנגלברג והמגבנה אצל הנזירים + חזרה לכפר ומשם לקניון ארהשלוכט בלילה.
יום שבת 26/7 עזיבת הכפר ונסיעה למפלי הריין + שפהאוזן + שטיין אם ריין + האי מינאו (תלוי בזמנים), מעבר במעבורת ללינה בפרידריכסהפן.
יום ראשון 27/7 מוזיאון הצ'פלין + טירת נוישוונשטיין + מוזיאון BMW (תלוי בזמנים) ולינה בארדינג.
יום שני 28/7 עדיין לא נסגר מה עושים אך הכוונה לנסיעה ברכבת למרכז מינכן.
יום שלישי 29/7 השכמה, קיפול הציוד וטיסה הביתה.
דעתכם חשובה לי
בתודה מראש, יואל
|
|
|
|