מה יכול להיות יותר נפלא מלחוות את הטיול בחו"ל עם האנשים שאתם הכי אוהבים?
פורום טיולי משפחות כאן כדי לעזור לכם למצוא את כל המידע שחשוב לכם לגבי טיול עם הילדים - באירופה, בארצות הברית ובעולם כולו.
אפשר לשלב את איזור טירול (שבו גם אנחנו לא היינו) עם איזור מזרח שוויץ (סנט מוריץ, סקואול והסביבה) שהוא איזור מדהים ביופיו. עם זאת, האיזור הזה בשוויץ אינו משופע באטרקציות לילדים כמו באוסטריה, והעיקר הוא הנוף, והפעילות הספורטיבית הנלווית אליו.
האיזור של עמק אנגדין בדרום מזרח שוויץ (בין scuol לסנט מוריץ) הוא לדעתי מהיפים שבשוויץ. יש משהו באיזור שאני לא יודעת למקד בדיוק, שהופך אותו ליפה במיוחד, לעומת איזורים אחרים בהם היינו - העמק רחב הידיים, העיירות הקטנות, האגמים היפים, בין פסגות ההרים הגבוהים, (עמק, אך לא נמוך, אלא גבוה בעצמו, כ-1800 מטר מעל הים), הרכבת האדומה שמתפתלת על הגשרים הגבוהים ואולי זה סוג הבניה של הבתים במקום שיפה במיוחד. אגב, אני מניחה שאיזור טירול, דומה בנופיו לעמק אנגדין, כי הם קרובים גיאוגרפית.
נדמה לי שהאיזור הזה פחות עמוס בתיירים זרים מהאיזור של אינטרלקן.
הפעילות הספורטיבית באיזור היא כמובן כל העינויים שהשוויצרים טובים בהם: טיולים ברגל, טיפוסי ההרים, אופניים מסוגים שונים, קורקינטים, רכיבה על סוסים ואני מניחה שגם ראפטינג.
יש גם פארקי חבלים, נסיעה בכרכרות, אבל אין פארקי שעשועים וגם לא אטרקציות כמו שיש באוסטריה באיזור זלצבורג.
אפשר גם לעשות גיחות לאיטליה הסמוכה (לרבות העיירה הפטורה ממס, ליויניו, אבל גם לעיירות יפות אחרות)
השנה אנחנו מתכננים נסיעה לאיזור של שמוני, באלפים הצרפתיים. רציתי מאוד לשלב עם עוד איזורים יפים בצרפת, שסמוכים לשם, איזור הוורקור למשל, אבל לא הצלחתי, בשום אופן, למצוא דירה להשכרה שהיא לא משבת לשבת. לכן בסוף התפשרתי, וניסע לשבוע נוסף בשוויץ, קנטון ואלה באיזור הסמוך לצרמאט, שם עדיין לא היינו. הטיסות, לגנבה. אני מקווה שיהיה מעניין לילדים.
ראיתי שאת חושבת גם על סקוטלנד. מה עם איזורים נוספים באנגליה עצמה, כמו ווילס? האגמים?
היי תמי,
מצטרפת לדעתך על עמק אנגדין. אני חושבת שהוא בכל זאת קצת שונה מטירול. אולי בגלל שהעמק כל כך גבוה, ההרים נראים יותר נמוכים , כאילו כל הנוף פחות דרמטי. יש בו גם משהו יותר פראי, בתולי וטבעי. -היות שמדברים שם גם רומאנש, השפה שונה, יש משהו אחר באווירה. לכן זה שילוב טוב עם טירול, תורם לגיוון. גם אנחנו מאד אהבנו את האזור המיוחד הזה. מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
כתבתי כבר לנירית (באשכול אחר), שיש "בעיה" עם האזור הזה, כנראה. לדעתי, הוא לא יהיה מספיק אטרקטיבי לילדים שלי. מצד אחד שקט מדי, מצד שני - אנחנו לא עושים פעילויות ספורט "מפחידות" (ראפטינג...).
תמי, יש לך את מסלול הטיול שערכתם לשוויץ בעבר? אני זוכרת שהייתם שם די הרבה זמן.
על סקוטלנד ויתרנו. ראשית - כל הכרטיסים לפסטיבל - כבר נמכרו, ושנית - היא לא כל כך מתאימה לטיול כוכב.
מה מציע לך האזור אליו את נוסעת? איזה פעילויות ישנן שם?
היינו בשוויץ מספר פעמים. חוץ מבאיזור אנגדין התמקמנו גם פעם אחת בקנדרשטג - ומשם טיילנו למקומות הידועים, אגם תון, מפלי טרומלבך, קניון הארה, לוצרן, ברן, משולש המעברים, סוסטן, פורקה וגרימסל ומערת הקרח, וגם בסביבות קנדרשטג, האגם הכחול ואושיננזה.נסענו גם דרך המנהרה הנמצאת בעיירה, עם רכבת מכוניות. קנדרשטג עיירה ידועה ומתוירת, אבל לא הייתי מתמקמת בה שוב בטיול כוכב, כי צריך לנסוע חצי שעה בערך כדי להגיע לכביש מרכזי יותר, מה שמאריך כל נסיעה.
פעם נוספת התמקמנו באיזור קנטון ואוד, בעיירה ששמה דיאבלרט. משם טילנו בין היתר לטירת שיון, אגם זנבה, מונטרה, גרויר, גשטאד, עלינו על הקרחון בשם דיאבלרט ועוד. באיזור הזה חשבתי לפני כן שיש יותר "אטרקציות" לילדים. יש שם מבוך גדול, פארק רכבות, וגם פארק מים ולונה פארק. בפועל המבוך היה מוצלח, פארק הרכבות, לקטנים בלבד, ולפארק המים וללונה פארק החלטנו לא ללכת כי זה היה נראה בזבוז של יום על אטרקציות שלפי האינטרנט לא נראו לנו שונות מאלו שיש בישראל. גם דיאבלרט לא כל כך מוצלחת לכוכב מאותה סיבה, המרחק מכביש מרכזי.
אני חושבת שבהשוואה, איזור זלצבורג באוסטריה שבו היינו בשנה שעברה היה יותר מוצלח, כי היה בו גם הנוף היפה, גם עיר יפה, זלצבורג, וגם יותר פעילויות לילדים. ולא לשכוח את כרטיס הזלצבורגלנד...
באיזור שמוני בצרפת אמורים להיות נופים מדהימים, מדובר הרי באיזור של המונבלאן. יש באיזור פארק איילים וחיות שמסתובבות בטבע, פארק שעשועים סמוך לקטנים(ממש לא פארק אירופה!) מגלשות הרים, פארקי חבלים רבים, נבקר בעיירה אנסי, וכנראה גם בעמק אאוסטה באיטליה ובעיירה מרטיני בשוויץ הסמוכה. ואני מקווה לשפר את הכושר, ולעשות טיולים ברגל. הכל כמובן תלוי במזג האויר...
כשהייתם בקנדרשטאג טיילתם גם במפלים באדלבודן?
איך הייתה הנסיעה ברכבת המכוניות? שוקלת לקצר את הדרך אם נחליט לוותר על הדרך ממרטיני לכיוון פריבורג.
אגב, גם אני בתהליכי שיפור כושר. למרות שבדרך כלל מחפשת את המסלולים בירידה כלומר עולה ברכבל ומחפשת מסלול במישור או בירידה משם.... מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
לא היינו באדלבודן, אבל אם תרצי, אוכל לברר אצל מי שהיו. מה תרצי לדעת?
רכבת המכוניות היתה קודם כל חוויה לילדים. מבחינת הטיול, הרכבת מקצרת מאוד ומאפשרת מעבר דרומה במקום שאין בו כביש. העליה לרכבת היא מקנדרשטג, והירידה אחרי כעשרים דקות של נסיעה, בתוך הרכב, על הרכבת. נדמה לי שלא זול, אבל נוח מאוד. עם זאת, כפי שאמרתי, ההגעה לקנדרשטג גם היא לוקחת כ-25 דקות מהכביש הראשי יותר. (המפה לא לפני כרגע)
אגב, לחובבי טיולים, מקנדרשטג אפשר לצאת לטיולים מאוד יפים. אם מעניין אותך, אנסה לשחזר טיול אחד שהיה יפה במיוחד באיזור. גם הטיול לאושיננזה מומלץ.
קודם כל תודה.
לגבי אדלבודן, ראיתי 2 הצעות להגיע למפלי Engstligen. במישלין מציעים עם הרכבל, וברשת מצאתי הצעה להליכה מהעיירה עצמה, שזה כמובן יותר ארוך. ורציתי לשאול איך הם הלכו והאם המפלים באמת שווים? (מישלין מדרג ב***).
לגבי הרכבת, כמה זמן בערך צריך להגיע לפני היציאה הרצוייה? האם יש תורים?
וכמובן אם את זוכרת את הטיולים עשיתם מקנדרטאג אשמח לשמוע.
שוב תודה מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
אני אנסה לברר בקשר לאדלבודן, אבל נראה לי שמדובר במי ששהו שם לפני זמן, ולא יזכרו פרטים מסוג זה.
לגבי הרכבת, צריך לבדוק מה שעות הפעילות שלה, וכל כמה זמן יש רכבת. אני מניחה שזה משתנה מעונה לעונה ומשעה לשעה כמו גם העומס. נדמה לי שחיכינו כרבע שעה עד לעליה על הרכבת, בתור של מכוניות, אבל הרכבת עצומה, והרבה מאוד מכוניות עולות עליה בבת אחת. מעבר לכך, אני כבר לא זוכרת. בכל אופן, אני לא זוכרת שהיתה בעיה.
נדמה לי שהטיול שעשינו היה ל-Gasterntal, עמק יפה ומיוחד, בקצה קנדרשטג. נדמה לי גם שנסענו ברכב בכביש צר ומיוחד, בין סלעים גבוהים שמתנשאים מעל הכביש, בנוף פראי. אני כבר לא זוכרת אם שילבנו טיול ברגל בשלב כלשהו, אבל נדמה לי שכן. אני אנסה להזכר עוד, בכל אופן תסתכלי באינטרנט על העמק המיוחד הזה.
אם אתם עושים טיול מתגלגל, קנדרשטג היא בהחלט מקום שאפשר לבלות בו יומיים שלושה. פחות מתאימה לדעתי לטיול כוכב בגלל בעיית הנגישות.
מצאתי את העמק הזה, עם הצעה להליכה קצרה. זהו מסוג המקומות היותר נחבאים שאני אוהבת להוסיף לטיול, מעבר למקומות המתויירים בהמוניהם.
גם ה rough guides ממליץ על עליו, בתוספת ההערה שהדרך היא דרך אגרה (לא מאד יקרה)... וחד סטרית לסירוגין...אבל לפי התיאור שלך ושלהם-התרשמתי שהיא מקסימה, ונכנסה לרשימה!
יש לי את לוז הרכבת , רק לא כתוב שם על זמן הגעה מראש, אבל לפי התשובה שלך נראה שאין בעיה מיוחדת.
אכן, חשבתי להישאר בקנדשטג כמה ימים (בטח כבר אמצא מה לעשות שם הרבה מעבר למה שנוכל להישאר...).
תודה והמשך ערב נעים!מסע הגילוי האמיתי אינו כרוך רק במציאת נופים חדשים, אלא ברכישת מבט חדש.
היינו באיזור רק שבוע, ופתאום הרגשתי ש"לבזבז" יום חו"ל, יקר, בכל המובנים על פארק שעשועים שנראה לי די דומה לסופרלנד, זה חבל ומיותר. כמובן שכשמדובר בפארק אירופה או בלגולנד זה שונה לחלוטין. בכל אופן, יכול להיות שהוסיפו לו בשנים האחרונות אטרקציות שוות יותר. יש גם פארק מיים באיזור http://www.aquaparc.ch/ וגם לגביו, חוץ מזה שאני עצמי שונאת פארקי מיים, חשבתי שיש לנו את שפיים בארץ וזה מספיק. אגב, הכל מופיע באתר של יונית.
מה שכן היה מיוחד באיזור מבחינת שעשועים לילדים, זה המבוך הגדול, שהילדים נהנו מאוד להסתובב בו, והצטערו שאמא גילתה להם שיטה להתגבר על מבוכים, וגם פארק חבלים מוצלח בaigle שבילינו בו שעות מוצלחות. גן החיות בסרביון, היה די מאכזב (גן החיות התנ"כי שווה יותר...). פארק הרכבות שליד פארק המים, גם הוא חמוד, אבל מתאים לקטנים ממש.
פתאום אני נשמעת לעצמי כמו הישראלי המצוי שטוען שבארץ הכל יפה יותר ובשביל מה לנסוע. אז לא לזה הכוונה. אני פשוט מרגישה שאם נמצאים בשוויץ, צריך לנצל את היופי, הנוף, והמיוחד בארץ הזו, ולא לחפש שעשועים מהסוג וברמה שיש גם בישראל. חבל פשוט על הזמן. בכל אופן, הטירה בשיון יפה (הילדים מיצו די מהר... אז לא לצפות ליותר מידי), וגם העליה ברכבל לקרחון דיאלברט מרשימה מאוד מאוד. יש שם גם רכב שנוסע על הקרחון, ולפעמים (לא היה כשהיינו) מזחלת רתומה לכלבים. היה יפה גם בביקור בכפר גרויר, מוקף החומה. אני מניחה שאם מתמקמים יותר קרוב לזנבה, יש עוד דברים יפים לראות. אנחנו היינו באיזור גבוה ומרוחק קצת יותר.
גם אני חושבת שכדאי לחפש את הדברים היפים, המיוחדים וכדומה.
אבל הילדים, כמו שאני יודעת, תמיד רוצים קצת להשתעשע.
לגבי הפארק ה"עלוב" כביכול: כשהיינו ביער השחור, היו מספר ימים גשומים, וחיפשנו בטירוף מה לעשות. אני זוכרת שהיה פארק אחד קטן, שנקרא "שוורצוואלד", והפרוספקט שלו היה די פשוט (לקחנו מהמלון).
נסענו לשם, כי הבנו שאין מה להפסיד, משום שהוא היה מאד קרוב למלון, ובאמת, בכניסה זה נראה די עלוב, יחסית. מעט חיות, שעשועים ענתיקות וכדומה.
הילדים שלי דווקא התלהבו. במיוחד אור. סוף סוף הוא נתקל במתקנים שהוא לא פחד לעלות עליהם.
תוך כדי השיטוט, התלהבנו יותר ויותר, ובמיוחד כשהגענו לחלק של רכבת ההרים. אני חייבת לציין, שגם ביתר הטיולים שעשינו, (אולי רק במגלשה באבטנאו, שהיא סגנון קצת אחר), לא נהנינו כמו ברכבת המיוחדת הזו.
לא יודעת למה אף פעם לא כתבתי על זה.
ליואל
אין בעד מה. לערב טירולי הלכנו בלוצרן. זה היה עם ארוחת ערב ומופע של נגנים שניגנו בכלי נגינה הארוך ההוא, המסורתי, לא זוכרת את שמו..., השחקנים לבושים בתלבושות מסורתיות, ריקודים שוויצריים ומוסיקה שוויצרית. נחמד ויקר...
ענתי - את צודקת כמובן שלפעמים דווקא המקומות הקטנים נעימים יותר לילדים. בכל אופן, בודאי שפארקים מסוג זה הם פתרון מוצלח לימים שבהם מזג האויר לא טוב.
אני מצרפת לך קישור למבוך הגדול, שהילדים מאוד נהנו בו. חוץ מהמבוך עצמו שהוא באמת גדול ומבלבל, יש בו כל מיני פינות חמד, עם מתקנים נחמדים, ובמיוחד מגלשות ענקיות במיוחד. http://www.labyrinthe.ch/
זה צולם בפארק "שוורצוואלד" ביער השחור. ממש קרוב לטיטיזה.
ניתן לנסוע זוגות זוגות במכוניות הללו. זוהי הפעם הראשונה בה חווינו סוג כזה של פעילות. זה כיף לא נורמלי. ניתן לעשות זאת במהירות עצומה במסלול ממתכת שמתעקל ומתפתל.
הילדים שלי עשו את זה עשרות פעמים....
האמת היא שכשהסתכלתי באתר, זה נראה יפה הרבה יותר... אבל כנראה שבימים קרירים ומעט גשומים - חלק מהאטרקציות - מתבטלות.
הכריש שייך לפארק אירופה ליד המזנונים של סקנדיביה .
הקרוניות לא שייכות לפארק אירופה אלא לפארק עם גשר החבלים הענק ( שאני לא זוכר את שמו )ואכן זה חוויה מהירה ומהנה מאד .בכל מקרה זה לא אותו מקום אבל אותו טיול ליער השחור .
לגבי מסלולי הטיול, כשהיינו בשוויץ זה היה לפני ש"התמקצעתי" בעקבות השיטוטים פה בפורום. לא היה לי מסלול מתוכנן מראש, אלא רק מידע על כמה מקומות שכדאי לבקר בהם, ומדריך המישלין.
גם לא רשמתי לי אחר כך מה עשינו בכל יום, וכידוע, אם לא רושמים, הזכרון מטשטש מהר מאוד.
אבל, מה שכבר כתבתי היה עיקרי הדברים שעשינו במהלך השבוע הזה שבו גרנו בעיירה les diablerets: עליה לקרחון diablerets שם אפשר לנסוע עם רכב (מעין מיניבוס מקרטע) ממש על הקרחון, וכנראה גם במזחלת רתומה לכלבים - שלא היתה ביום שהיינו שם. הנוף מלמעלה מדהים. כל פסגות ההרים הגבוהים. ממש גג העולם.
ביקור בטירת שיון, על גדות אגם זנבה. הליכה בטיילת. וגם, הטיילת במונטרה או vevey אני כבר לא זוכרת. אבל הכל די סמוך אחד לשני. במזג אויר טוב, מאוד נעים.
פארק החבלים בaigle שהיה מאתגר ומהנה לבן בן ה-12, וקצת מפחיד לבן ה-8.
המבוך בevionnaz שגם הוא היה כיפי, וביקור באותו היום בפארק הרכבות, שמתאים כפי שכתבתי לקטנים יותר.
גן חיות servion, שבדיעבד היה לדעתי נסיעה מיותרת (אם נמצאים ממילא בקרבת מקום, זה אפשרי, אבל לא לנסוע במיוחד)
יום טיול לכיוון גשטאד, שאטו דה וגרויר. הדרך יפה, אבל בשתי העיירות הראשונות לא היה כל כך מה לעשות. גרויר לעומת זאת מאוד חביבה וציורית. הילדים אהבו. נדמה לי שבאותו יום בדרך, גם עצרנו במקום שבו אפשר לנסוע במכוניות במורד הר. זה היה נשמע הרבה יותר טוב ממה שזה היה בפועל. לא שווה נסיעה מיוחדת. ולכן, לא שווה להתאמץ לשחזר היכן זה היה.
מדיאבלרט (הכפר עצמו) עלינו ברכבל, וטיילנו ברגל, אבל גם זה לא שווה נסיעה מיוחדת אם לא נמצאים במקום.
כשהיינו בקנדרשטג, ביקרנו במקומות הידועים, קניון הארה, מפלי טרומלבך, לא להחמיץ, ברן, לוצרן, מוזיאון התחבורה שם, שבעינינו היה משעמם מאוד, אבל ראיתי שהרבה כן מתלהבים ממנו, אז אולי פספסנו משהו, שטנו על אגם טון (ראינו אוניה בצורת דרקון ששטה עליו), וחלק מאיתנו ביקרו במערת נטיפים שנמצאת באיזור. (אני נשברתי באמצע הטיפוס במדרגות...) ביקרנו באינטרלקן ובמגלשת ההרים הסמוכה, וגם באגם הכחול ליד קנדרשטג - ענתי - יש שם כנראה מסעדה מצוינת ויקרה של פורלים! אבל לא דגמנו, ובאושיננזה, גם שם יש מגלשות הרים. נסענו יום אחד עם רכבת המכוניות מקנדרשטג, לכיוון קרחון אלטש, ומעברי ההרים. זה היה יום קצת ארוך ומייגע עבור הילדים.
אשמח לפרט על כל אחד מהמקומות אם מישהו מעוניין. סה"כ לא מדובר בתגליות חדשות...
כמו כן, היינו מספר פעמים בעמק אנגדין, אבל הבנתי שזה לא מעניין...